Działania zarządu i innych pracowników klubowych

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Działania zarządu i innych pracowników klubowych

#1306 Post autor: HKSADIK » 10 maja 2011, o 18:57

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,95735 ... wizji.html" onclick="window.open(this.href);return false;
GW pisze:Katarzyna Sobstyl, prezes Ruchu Chorzów pozostaje w zarządzie, ale jej miejsce zajmuje Miłosz Stawecki - były dyrektor TVP Katowice. Kiedy? Może już w czwartek - podczas posiedzenia rady nadzorczej spółki. A już najpóźniej po sezonie. Po co? Trudno zrozumieć.
Nie raz wytykałem błędy prezes Sobstyl. Kibice z Chorzowa od początku traktują ją nieufnie, bo na dodatek pochodzi z zagłębiowskiej Dąbrowy Górniczej. Gdy jednak przygotowałem bilans jej pięcioletnich rządów, to oceniłem ją na plus. Pomogła zredukować wielomilionowe zadłużenie. Wygrała spór ZUS-em.

Nie mam pojęcia, kto wymyślił Staweckiego, ale argument o tym, że Ruch potrzebuje teraz specjalisty od produkcji telewizyjnego show, by zapełnić Stadion Śląski, zupełnie do mnie nie trafia. Gdyby to było takie proste... Bilety na Wielkie Derby Śląska zostały wyprzedane z powodu meczu z Górnikiem Zabrze czy może poprzedzającego go koncertu wygwizdanej przez publikę Dody?

W radzie nadzorczej klubu też nie ma jednomyślności w sprawie prezesa. Janusz Paterman, członek rady, zawsze powtarza, że klubem powinien kierować człowiek, który "żyje na i dla Ruchu". Myślę, że Paterman podniesie rękę za Sobstyl, a nawet za "dyżurnym" prezesem chorzowskich kibiców, skonfliktowanym z aktualnymi władzami - Mariuszem Śrutwą, a Staweckiemu swojego poparcia nie da. Czy właśnie tego, kolejnej wojenki akcjonariuszy, potrzebuje dziś Ruch?
Dziwne to wszystko :niepewny: :niepewny:
Ostatnio zmieniony 10 maja 2011, o 18:59 przez HKSADIK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1307 Post autor: Ozor » 10 maja 2011, o 18:59

ZYGa91 pisze:dokładnie. nie sądzę by osoba z TVP kojarzona z jakąkolwiek partią była sensownym kandydatem na prezesa Ruchu na kilometr śmierdzi jakimiś interesami czy kolesiostwem, a Sobstyl jakby nie było zna się na tym czym się zajmuje w klubie.
idąc tym tokiem rozumowania prezesem może zostac albo były piłkarz albo trener lub zawodowy działacz.Prezes raz wybrany co roku zbiera doswiadczenie a po kilkunastu latach działalnosci jest nie do zastąpienia ma wiedzę i doswiadczenie większe o każdy rok pracy w zawodzie jednym słowem powinien byc dożywotnim prezesem :)
A tak poza tym pamięta ktos jeszcze hasło Sobstylowa raus z Chorzowa czy tylko ja tak sobie pod nosem spiewałem.
Paterman, członek rady, zawsze powtarza, że klubem powinien kierować człowiek, który "żyje na i dla Ruchu".
ciekawe kogo miał na mysli he he :)

scouser
Kontakt:

#1308 Post autor: scouser » 10 maja 2011, o 19:48

LEMON-CHORZOW pisze:SKONCZY SIE KASA NA WACIKI , PANI SOBSTYL ZA DLUBANIE W NOSIE CO MIESIAC ZGARNIALA 30,000 TYS,--------POZYTEK Z NIEJ ZADEN,---------NIECH IDZIE DO AUCHANA NA KASA ZA 1500 BRUTTO
a jakimi działaniami oprócz tego dłubania powinna się wykazac by zaspokoić twoje oczekiwania? gadżety i bilety za friko? walka o mistrzostwo w kazdym sezonie z takim budżetem? co jeszcze? Za jej kadencji wyszliśmy z długów, weszliśmy na giełdę, awansowaliśmy do pucharów, nawiązaliśmy współpracę z WOŚP, Tauronem, Lotto i kilkoma innymi podmiotami. Wygraliśmy batalię sądową o roszczenia wobec ZUSU, z ekstraklasą o 100 tys. Spełniamy womogi Licencyjne póki co więc nie wiem czy tylko to dłubanie mozna wpisac jej w CV? Nie twierdzę że to co wymieniłem to apegeum naszych mozliwości i cel zarazem bo jako kibice Ruchu oczekiwania mamy zgoła inne ale nie można o tym zapomnieć. Idealna nie jest ale kilka plusów po swojej stronie ma, poza tym to kobieta więc należy ją traktować z szacunkiem kolego.

pedro-sbl
Kontakt:

#1309 Post autor: pedro-sbl » 10 maja 2011, o 19:51

LEMON-CHORZOW pisze:SKONCZY SIE KASA NA WACIKI , PANI SOBSTYL ZA DLUBANIE W NOSIE CO MIESIAC ZGARNIALA 30,000 TYS,--------POZYTEK Z NIEJ ZADEN,---------NIECH IDZIE DO AUCHANA NA KASA ZA 1500 BRUTTO
to teroz waciki sie zmieni na szampana i dziwki a pozytek z niego bydzie taki som. Po za tym Sobstyl mo zostac w zarzadzie.

Ino co by sie niy skonczylo jak z Jedrychem w Zabrzu, kej polityczne dupowlazy wchodzom do sportu.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Awatar użytkownika
SODA

#1310 Post autor: SODA » 10 maja 2011, o 20:18

warto by poczekać na oficjalne info z klubu,bo zaś kilkanaście stron nabitych domysłami
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Marketing
Kontakt:

#1311 Post autor: Marketing » 10 maja 2011, o 20:36

pedro-sbl pisze:Panowie czym wy sie przejmujecie? Ruch Chorzow SSA, spolka akcyjno. Ruch mo nowego straznika, opiekuna. Straznik, opiekun wlozyl hajs swoj i swoich spolek. Jak cos niy pojdzie to po kapsie wpiyrw dostanie uon. Robicie wielkie halo, tak jak byscie sie niy przyzwyczaili do zwyczajow jakie panujom w Ruchu.

Couki dzial marketing to lenie i obiboki, kiere zerujom na naszym hajsie, bo dostali sie po znajomosci. Dyrektor sportowy to kej byl rozliczony ze swoich dzialan?

Jedna pijawka w te czy we te. Szkoda, ze Smagorowicz gibko rozwiol swoje dupne aspiracje
Szanowny Panie
Proszę liczyć się ze słowami !!!
Na wiele niegrzeczności i uszczypliwości nie reagowałam ale chamstwem jest Szanowny Panie stwierdzenie że ...[ cyt.dzial marketing to lenie i obiboki, kiere zerujom na naszym hajsie, bo dostali sie po znajomosci ].
Pana słowa obrażają Ludzi, którzy pracują w Dziale Marketingu

:(

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1312 Post autor: Adam1983 » 10 maja 2011, o 20:42

No Pani marketing...nie będę tutaj sypał nazwiskami, ale z własnych doświadczeń wiem, że Pani Mrozik to koleżanki przyjmowała do pracy, a ludzi, którzy chcieli pracować w Ruchu, którzy by na głowie stawali, byle by było w klubie dobrze kwitowano tekstem "do tygodnia zadzwonimy". Więc proszę uważać na to co Pani mówi, bo kilka historii na temat przyjmowania do Ruchu znam :)

Witek46
Kontakt:

#1313 Post autor: Witek46 » 10 maja 2011, o 20:51

Obsada stanowisk w zarządzie nie zależy od kibiców ale powinniśmy zrobić wszystko aby pokazać niezadowolenie z takiej kandydatury na prezesa klubu. Musicie mi wierzyć nikczemna postać, nędzne indywiduum. Nie rozumiem kto go lansuje i po co ale na 100 % nie jest to przyjaciel naszego klubu. Choćby nawet był jego właścicielem. (Niczego nie sugeruję, bo nie wiem, ale jeśli nie Paterman, to kto inny?)
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

MNCH
Kontakt:

#1314 Post autor: MNCH » 10 maja 2011, o 21:01

lasce z marketingu cisnienie podskoczyło -daj se na luz to jest forum i takie sa realia i owoce waszej pracy
Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd

Marketing
Kontakt:

#1315 Post autor: Marketing » 10 maja 2011, o 21:03

Adam1983 pisze:No Pani marketing...nie będę tutaj sypał nazwiskami, ale z własnych doświadczeń wiem, że Pani Mrozik to koleżanki przyjmowała do pracy, a ludzi, którzy chcieli pracować w Ruchu, którzy by na głowie stawali, byle by było w klubie dobrze kwitowano tekstem "do tygodnia zadzwonimy". Więc proszę uważać na to co Pani mówi, bo kilka historii na temat przyjmowania do Ruchu znam :)

Proszę Panie.
Ubiegając się o pracę w Klubie nie znałam nikogo, NIKOGO, wysłałam swoja ofertę, gdyż przeczytałam ogłoszenie o naborze.......rekrutacja zaczęła się w marcu, po kilku rozmowach odległych w czasie, we wrzesniu zostałam pracownikiem Klubu...... żadnych znajomości, żadnej protekcji NIC, dlatego, takie słowa są dla mnie obraźliwe. Jak się dowiedziałam, zaproponowano mi pracę, gdyż byłam najlepszą kandydatką.
Bardzo proszę nie snuć domysłów !!! o jakich koleżankach Pani Mrozik Pan piszę ???, ja nie znam, a Pan ??

pozdRawiam

Witek46
Kontakt:

#1316 Post autor: Witek46 » 10 maja 2011, o 21:13

Szanowna Pani Marketing
jestem zapewne dużo starszym kibicem niż większość użytkowników tego forum. Do tej pory z Panią nie rozmawiałem ale teraz pozwolę sobie przekazać Pani pewną radę.
Proszę się zanadto nie identyfikować z pracą i współpracownikami. Pracy nie należy lekceważyć, przeciwnie, wykonywać ją trzeba solidnie, sumiennie, z największym zaangażowaniem. Ale proszę się nadmiernie nie identyfikować z firmą, szefami i współpracownikami. Zdziwi się Pani jak często będzie z nimi w różnych konfiguracjach, aliansach lub konfliktach, jak często wasze drogi nie będą wspólne.
Praca to nie ślub. Nie jeden raz będzie ją Pani zmieniać, a najbardziej oddani pracownicy są często na pierwszej pozycji do odstrzału.
Spostrzeżenie to potwierdziłem podczas wieloletniej pracy zawodowej i obowiązywało w różnych środowiskach. Sądzę, że nie inaczej jest w Ruchu S.A.
Życzę powodzenia i więcej dystansu.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1317 Post autor: Ozor » 10 maja 2011, o 21:35

Proszę panią ,dlaczego nie będzie w sprzedaży takich polówek jak maja piłkarze z jakiego powodu ?są za drogie czy zostały uszyte w wąskiej serii tylko dla nich przez znanego projektanta :) czegos tutaj nie rozumiem wydaje mi sie że takich ograniczen nie powinno byc.

Marketing
Kontakt:

#1318 Post autor: Marketing » 10 maja 2011, o 21:38

Witek46 pisze:Szanowna Pani Marketing
jestem zapewne dużo starszym kibicem niż większość użytkowników tego forum. Do tej pory z Panią nie rozmawiałem ale teraz pozwolę sobie przekazać Pani pewną radę.
Proszę się zanadto nie identyfikować z pracą i współpracownikami. Pracy nie należy lekceważyć, przeciwnie, wykonywać ją trzeba solidnie, sumiennie, z największym zaangażowaniem. Ale proszę się nadmiernie nie identyfikować z firmą, szefami i współpracownikami. Zdziwi się Pani jak często będzie z nimi w różnych konfiguracjach, aliansach lub konfliktach, jak często wasze drogi nie będą wspólne.
Praca to nie ślub. Nie jeden raz będzie ją Pani zmieniać, a najbardziej oddani pracownicy są często na pierwszej pozycji do odstrzału.
Spostrzeżenie to potwierdziłem podczas wieloletniej pracy zawodowej i obowiązywało w różnych środowiskach. Sądzę, że nie inaczej jest w Ruchu S.A.
Życzę powodzenia i więcej dystansu.
Szanowny Panie zgadzam się w zupełności :), praca to nie ślub, nawet męża można zmienić :))
nie jestem emocjonalnie związana z żadną firma w której pracowałam/pracuje, nie sądzę abym była kiedykolwiek oddana firmie, a w kilku już pracowałam i pewna jestem, że moje doświadczenie zawodowe jest starsze od wielu użytkowników tego Forum ale
nie rozumiem dlaczego Forumowicze wiedzą lepiej :) np. o rekrutacji

pozdrawiam serdecznie :)

Marketing
Kontakt:

#1319 Post autor: Marketing » 10 maja 2011, o 21:41

Ozor pisze:Proszę panią ,dlaczego nie będzie w sprzedaży takich polówek jak maja piłkarze z jakiego powodu ?są za drogie czy zostały uszyte w wąskiej serii tylko dla nich przez znanego projektanta :) czegos tutaj nie rozumiem wydaje mi sie że takich ograniczen nie powinno byc.

Proszę Pana,
te polówki nie będą w sprzedaży bo nie są już produkowane przez firmę Lotto.

pozdRawiam

Awatar użytkownika
forrest
Kontakt:

#1320 Post autor: forrest » 10 maja 2011, o 21:41

a mi się wydaje że to są zawodnicy i zasługują na coś czego zwykły laik nie ma szansy dostać(chyba że od piłkarza). Wdg mnie było by warto wprowadzić takie koszulki tylko inne kolorystycznie albo różniące się czymś od tych co maja piłkarze.

edit: w lato mieli a teraz nie mają :/

edit 2 : nie lotto ino sklep Ruchu
Ostatnio zmieniony 10 maja 2011, o 21:47 przez forrest, łącznie zmieniany 1 raz.
GRZYBEK DO MŁYNA!!!
Obrazek

ODPOWIEDZ