RUCH Chorzów - Cracovia 01.05 godz.15.15 piłkarsko

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
scouser
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Cracovia 01.05 godz.15.15 piłkarsko

#31 Post autor: scouser » 26 kwie 2011, o 17:01

Harpo pisze:Przegramy. Jak "zagramy" tak jak z Polonią...

Remis Cracovii będzie dla nich sukcesem i kolejnym oczkiem w lidze, więc można założyć że zamurują bramkę. Oby nie.
Cracovii nie urządza żaden remis, oni w każdym meczu muszą walczyć o 3 pkt! to jest oczywiście szansa dla nas i o ile nie wyjdziemy z takim nastawieniem jak z Polonią to możemy wykorzystać ich braki w defensywie przy sporym zaangazowaniu w atak z ich strony. Po świetnym początku rundy pasy powoli tracą pałer i już tak przekonywująco nie grają. Mamy najlepszego trenera z Polskiej lidze więc wierzę że cos wymysli. Ewentualne zwycięstwo z Cracovią naprawdę może otworzyć drzwi do podium. to byłaby niespodzianka ajajajajaj

Awatar użytkownika
DingChavez
Kontakt:

#32 Post autor: DingChavez » 26 kwie 2011, o 18:11

Jest takie przysłowie: "Jak masz na kogoś liczyć to licz na siebie".Ja zawsze tak podchodzę do meczów że z Cracovią czy z np.Legią trzeba zagrać o najwyższą stawkę niż zadowolić się remisem.Czasami tak niestety jest że czegoś zabraknie i mamy porażkę.Wcześniej Polonia a teraz Cracovia przyjeżdża z zamiarem zgarnięcia 3 punktów.Bytomianom się udało i moim zdaniem teraz trzeba jasno powiedzieć że koniec obijania się.Niebiescy grać i zdobywać bramki potrafią więc wypadałoby zaprezentować swoje umiejętności.Że łatwo nie będzie jest wiadomą sprawą.Data meczu jest bardzo bardzo ważna dla Cracovii(beatyfikacja ich kibica) i pewnie z tego powodu poczują chęć do grania.My jako Ruch na boisku musimy być bezlitośni,skuteczni i bezwzględnie skoncentrowani.Spodziewam się ciekawego meczu i myślę że myśl trenerska Fornalika przyniesie wymierne korzyści.Trzeba chcieć.Będzie mi bardzo miło gdy ten mecz zostanie zapisany właściwym słowem w długiej tradycji rozgrywania meczów Ruch Chorzów-Cracovia Kraków.Niebiescy głowy do góry!
Bo w Chorzowie i Łodzi jest wiara która łączy kibiców obu miast Ruch i Widzew zawsze razem

Obrazek

19aRtuR20
Kontakt:

#33 Post autor: 19aRtuR20 » 26 kwie 2011, o 19:37

Cracovii nie urządza żaden remis, oni w każdym meczu muszą walczyć o 3 pkt!
a wg mie remis by ich urzadzil - fakt, ze jak bydzie okazja, to sie postaraja o 3pkt, ale najwazniejsze to nie przegrac

ich sytuacja wcale nie jest tako zlo - tylko 4pkt do wyjscia ze strefy spadkowej - idzie pedziec, ze juz prawie chycili Arka i Bytom, wiec kazdy punkt sie bydzie liczyc do nich - wydowalo sie, ze oni sa juz w 1lidze, ale teraz wg mie sa blizej utrzymania niz Arka (mimo meczu bezposredniego)
meczów jeszcze duzo zostalo (patrzac z ich punktu widzenia, i to co robia wiosna), wiec kazdy punkt moze im pomoc - przy ewentualnym remisie to oni zyskaja 1punkt, a nie straca 2 (tak by sie patrzalo jakby mieli ok. 15pkt)

cza tez pamietac, ze Cicho 6 to ciezki teren do kazdego, nie wazne kiedy i w jaki formie jest Ruch

najwazniejsze, by pilkarze mysleli, ze graja z szóstą druzyna roku (obecnie wg tabeli wiosny sa na takim miejscu) a nie, ze graja z czerwona latarnia ligi, bo Cracovia z tamtej rundy, a ta z wiosny to calkiem inne druzyny

scouser
Kontakt:

#34 Post autor: scouser » 26 kwie 2011, o 20:14

remis ich urządzi jak rywale przegrają. oni nie mają na co czekać, jadą jeszcze do Bytomia i na Wisłę, u sibie mają Groclin. beda walczyc o 3 pkt

BoRut
Kontakt:

#35 Post autor: BoRut » 27 kwie 2011, o 12:19

Odpuściliście mecz Bytomiowi (nie ładnie), zagracie o całą stawkę z nami (tak być powinno zawsze) - takie jest przekonanie u nas. Jeśli tak było to wierzymy, że czasami sprawiedliwość bierze górę i jeszcze jakieś kłopoty Was spotkają.
Przechodząc do niedzielnego meczu to niestety nasze wyjazdy są faktycznie do d.... i tak patrząc (+ historia meczy Ruch - Cracovia) nie mamy sobie co robić nadziei choćby na 1 pkt. Z jakiś małych plusów po naszej stronie może być powrót do kadry meczowej dwóch środkowych i może ta część boiska będzie lepiej ułożona niż w meczu z Lubinem.
Jak powinniśmy zagrać wiemy, natomiast jak zagramy to zobaczymy. Obiektywnie przed meczem jesteście murowanym faworytem.

Elmer
Kontakt:

#36 Post autor: Elmer » 27 kwie 2011, o 14:50

BoRut pisze:Odpuściliście mecz Bytomiowi (nie ładnie), zagracie o całą stawkę z nami (tak być powinno zawsze) - takie jest przekonanie u nas.
dowodów na to nie ma nikt, a poza tym akurat Cracovia w sprawie uczciwości powinna się najmniej wypowiadać. Tak, możecie się spodziewać, że Ruch zagra na maxa chcąc pomóc lokalnej drużynie. Dla mnie Cracovia powinna spaść za wałki z awansem przed laty i przede wszystkim z licencją dla ŁKS 3 lata temu.

Ruchowi do utrzymania brakuje 3-4 punktów, Cracovii 14-15. To obrazuje jak to spotkanie może wyglądać
BoRut pisze:jeszcze jakieś kłopoty Was spotkają.
a czego nam życzysz? Sędziego Borskiego w każdym meczu? Sędziego Siejewicza?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Harpo
Kontakt:

#37 Post autor: Harpo » 27 kwie 2011, o 14:50

...w roli faworytów często się spalamy :]
Być faworytem nie jest łatwo heh.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#38 Post autor: Thoth » 27 kwie 2011, o 14:53

BoRut jako kibic Cracovii pewnie dobrze pamietajacy koniec sezonu 2008/09 watków w kwestii sprawiedliwości dziejowej powinieneś nam oszczedzic i nie prawić morałow w tak cieńkim dla Was gruncie.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#39 Post autor: Raul22 » 27 kwie 2011, o 15:00

BoRut pisze:Odpuściliście mecz Bytomiowi (nie ładnie), zagracie o całą stawkę z nami (tak być powinno zawsze) - takie jest przekonanie u nas. Jeśli tak było to wierzymy, że czasami sprawiedliwość bierze górę i jeszcze jakieś kłopoty Was spotkają.
Przechodząc do niedzielnego meczu to niestety nasze wyjazdy są faktycznie do d.... i tak patrząc (+ historia meczy Ruch - Cracovia) nie mamy sobie co robić nadziei choćby na 1 pkt. Z jakiś małych plusów po naszej stronie może być powrót do kadry meczowej dwóch środkowych i może ta część boiska będzie lepiej ułożona niż w meczu z Lubinem.
Jak powinniśmy zagrać wiemy, natomiast jak zagramy to zobaczymy. Obiektywnie przed meczem jesteście murowanym faworytem.
gdyby sprawiedliwosc brala gore to was od 2 lat w ekstraklasie nie powinno byc, tylko zawsze jakims cudem sie utrzymujecie, a to ktos licencji nie dostaje, a to korupcja, a moze to poprostu za kulisowe gry z Pzpnem pana Filipiaka? cokolwiek, wiec zyczac nam klopotow sami badzcie czysciutcy jak łza, zreszta Bytomiowi nikt meczu nie puscil, jak cala Polska liga kazdy moze wygrac z kazdym, jesli strzelicie u nas pierwsi bramke to podejrzewam ze rowniez wygracie, bo atak pozycyjny u nas wyglada kiepsko. Gralismy tak samo z Polonia, Widzewem i Korona, rownie daremnie i kazdy mogl skonczyc sie porazka prezentujac taki sam styl, wiec nie wiem skad przekonanie takze na naszym forum o puszczonym meczu, ale kazdy widzi co chce widziec. Mimo wszystko zycze wam utrzymanie bo jakis sentyment ze wzgledu na historie i osiagniecia do was mam.

BoRut
Kontakt:

#40 Post autor: BoRut » 27 kwie 2011, o 15:48

Kurcze, widzę że wszyscy macie wiedzę z pierwszej ręki na temat układu PZPN - Cracovia. Zazdroszczę. Ja takiej nie posiadam więc nie wdaję się w dyskusję. Rozumiem, że sprawiedliwość jak ma kogoś dopaść to w pierwszej kolejności Pasy - o.k. Wasze prawo.
Co do meczu: u nas trener wyklucza wariant obronny więc jeszcze bardziej wychodzi, że ten mecz wygracie. Sytuacja wygląda jakby 3 pkt szły już do Was przelewem, tylko jeszcze nie były zaksięgowane na koncie.
A nam pozostaje wiara, że tak być nie musi. Ktoś wspomniał o zbieżności daty meczu i beatyfikacji. Może niektórzy w to wierzą, kiedyś podobna zbieżność już wystąpiła...

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#41 Post autor: Mirek » 27 kwie 2011, o 15:52

Wy już tam papieża lepiej do tego nie mieszajcie. Jak dla mnie osobiście - to chętnie bym was pożegnał w ekstraklasie.
A jak będzie w niedzielę - nie wiem, bo nie jestem w stanie przewidzieć jak zagrają nasi :P

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#42 Post autor: HKSADIK » 27 kwie 2011, o 16:02

Straka juz trenuje,wiec mam duza nadzieje,ze w niedziele zagra w pierwszym skladzie.Jesli tak to mozemy wrocic do systemu 4-4-2,bo jednak Gabor i Malinowski spokojnie daja rade w srodku.
Nykiel tez juz jest w treningu,oby jak najszybciej wrocil do formy,bo to jednak zdecydowanie nasz najlepszy boczny obronca i na koncowke sezonu sie przyda :ok:

Nasza gra ostatnio nie wyglada najlepiej,jednak te 4 punkty z dwoch wyjazdow wywiezlismy.Brakuje nam jakosci w ofensywie,ale mam nadzieje,ze w niedziele wygramy :)

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#43 Post autor: Scypion » 27 kwie 2011, o 18:27

BoRut pisze:Kurcze, widzę że wszyscy macie wiedzę z pierwszej ręki na temat układu PZPN - Cracovia. Zazdroszczę. Ja takiej nie posiadam więc nie wdaję się w dyskusję. Rozumiem, że sprawiedliwość jak ma kogoś dopaść to w pierwszej kolejności Pasy - o.k. Wasze prawo.
Co do meczu: u nas trener wyklucza wariant obronny więc jeszcze bardziej wychodzi, że ten mecz wygracie. Sytuacja wygląda jakby 3 pkt szły już do Was przelewem, tylko jeszcze nie były zaksięgowane na koncie.
A nam pozostaje wiara, że tak być nie musi. Ktoś wspomniał o zbieżności daty meczu i beatyfikacji. Może niektórzy w to wierzą, kiedyś podobna zbieżność już wystąpiła...

dobra... beatyfikacja papieza bydzie musiala wom wystarczyc jako jedyno radosc tego dnia.

adamo_R

#44 Post autor: adamo_R » 27 kwie 2011, o 19:12

BoRut pisze:Kurcze, widzę że wszyscy macie wiedzę z pierwszej ręki na temat układu PZPN - Cracovia. Zazdroszczę. Ja takiej nie posiadam więc nie wdaję się w dyskusję. Rozumiem, że sprawiedliwość jak ma kogoś dopaść to w pierwszej kolejności Pasy - o.k. Wasze prawo.
jednym słowem, po tym szpilu mocie Raus z ligi, bo Cracovia kedyś mi sie kojarzyła ze prawdziwym starym ligowcym, dziś z najwiekszym korupcyjnym przekretem, ale zebyś sie niy czuł osamotniony to za rynka mozesz sie czymać z takimi tuzami jak Aldrajch, Cygony z Katowic, Korupter. ...3:0 na pery i nazot 2 klasom :)

pAWeł1906

#45 Post autor: pAWeł1906 » 27 kwie 2011, o 21:05

Ja liczę na zwycięstwo, choć w Chorzowie zawsze się nam ciężko grało.. Zobaczymy jak to będzie.. Ja obstawiam 0:0 chociaż z wiadomych przyczyn chciałbym 0:3 :)
Do zobaczenia w Chorzowie na meczu.
KRAKÓW JEST NASZ

ODPOWIEDZ