4.03.2011 r. godz. 20:00 Wisła-Ruch -piłkarsko

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
fRoś

Re: 4.03.2011 r. godz. 20:00 Wisła-Ruch -piłkarsko

#31 Post autor: fRoś » 3 mar 2011, o 12:57

będzie remis, ewentualnie wygramy. zobaczycie ;)

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#32 Post autor: 19flasteR20 » 3 mar 2011, o 13:03

Mysla ze zachowawczo trener ustawi manszaft 5-4-1 lub 4-5-1 i jak myslicie znow na szpicy mody Jankowski kiery chyba nie bardzo radzi sobie w takim ustawieniu co było w pierony godki o tym po jesieni. :zdegustowany:
A jesli chodzi o ambicje to Wisla pewnie chce zmazac plama jako dała z Podbeskidziem i w pierony byda sie mobilizowac.Mysla ze Wisla bydzie ustawiona ofensywnie 4-4-3 dlatego nos trenera podpowiado ustawienie z zageszczenie srodka pola 4-5-1 ale zreszta chyba cza grac przedewszystkim w bala no i wymiana pozycji czyli jak chop z lini obrony cisnie na brama tam powinien zastapic go chop asekurujac mozliwosc kontrataku.Nojlepiej jakby grajki zoboczyli jak zagralo Podbeskidzie z Wisla na odprawie taktycznej i wyciagnac swoje wnioski.

UŁAN
Kontakt:

#33 Post autor: UŁAN » 3 mar 2011, o 13:16

Mysla ze trza by było zaiwestowac w koksy od Bjoergen zeby naszym chopcom starczyło siły na dwie połowy.A tak powaznie to wisła nie jest wcale tako mocno graja tako samo padaka jak my wiec sa spokojnie do łogranio w ciemno biera 1:2 do NIEBIESKICH.

rubyzkaliny
Kontakt:

#34 Post autor: rubyzkaliny » 3 mar 2011, o 13:18

niech przed szpilym zjedzom czekolada i popijom syropem thymi a pobudzenie majom gwarantowane

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#35 Post autor: Lutz » 3 mar 2011, o 15:09

Po tych dwóch szpilach coch widzioł to bez Kozery powiym, że my niy powini sie pytać czy przegromy ? ino wiela przegromy ? Samo ambicja niy styknie. Te Podbeskidzie jak by nos łapło w tym dniu jak grali z Weichsel Krakau to nom nadupi z palcym w rzici 3 abo 4.

Chyba że Abbot co trefi :P
Lacie wdupia jak my z Krakowa przywiezymy choby one point.

kattowitz
Kontakt:

#36 Post autor: kattowitz » 3 mar 2011, o 15:46

Wisła - Ruch: Maaskant ma ból głowy
Wisła Kraków

Jak tu wygrać z Ruchem, skoro w Pucharze Polski przegrało się z pierwszoligowym Podbeskidziem (0:1) - zastanawiają się w Krakowie.
- Zawiedliśmy. Powinniśmy się wstydzić tego, co pokazaliśmy - mówił wczoraj trener Wisły Robert Maaskant. Holender nie chciał jednak rozprawiać o przyczynach przegranej. - Teraz nie ma miejsca na szukanie wytłumaczenia. Nie mamy prawa się usprawiedliwiać. Pora myśleć tylko o meczu z Ruchem - dodał szkoleniowiec Białej Gwiazdy.

Przed wtorkowym meczem Maaskant mógł zastanawiać się nad obsadą pary rozgrywających w swoim zespole. Po tym spotkaniu wszystko wydaje się jasne: Michaił Siwakow w Gdyni (w meczu z Arką w pierwszej wiosennej kolejce ligowej; 1:0) i w starciu z Podbeskidziem udowodnił, że to jemu należy się miejsce obok Maora Meliksona. Łukasz Garguła w pucharowym meczu swoją szansę zmarnował i trudno przypuszczać, że Holender mógłby ponownie zdecydować się właśnie na niego.

Zawiódł także Maciej Żurawski. Były reprezentant Polski będzie co najwyżej zmiennikiem bułgarskiego snajpera Cwetana Genkowa. - Nigdy nie wystawiam indywidualnych ocen. Trochę jednak dziwi mnie fakt, że dałem kilku piłkarzom możliwość udowodnienia swojej przydatności do zespołu, a oni z niej nie skorzystali - mówił Maaskant.

Przed spotkaniem z Ruchem do zdrowia wraca prawy obrońca Erik Čikoą. 22-letni Słowak był poobijany po meczu w Gdyni, ale wszystko wskazuje na to, że jutro będzie gotowy do gry. To dobra wiadomość dla Maaskanta, który nie może być zadowolony z występu Kewa Jaliensa zastępującego Čikoąa we wtorek.
Wczoraj Holender podzielił swój zespół na dwie grupy. Jedna, która ma za sobą spotkanie w Pucharze Polski miała w klubie odnowę biologiczną. Pozostali zawodnicy trenowali poza obiektami wicemistrzów Polski.

NIE ZAGRA: Boguski (kontuzja)
WĄTPLIWOŚCI: Boukhari, Cikos, Branco (kontuzje)

Ruch Chorzów

W Chorzowie rozpoczęła się operacja „stawiamy Rafała Grodzickiego na nogi". Filar obrony Ruchu w pierwszej połowie pucharowego meczu z Legią Warszawa (1:1) został zniesiony z boiska na noszach. - Rafał jest zawodnikiem, który potrafi zachować zimną krew, dobrze gra jeden na jednego, świetnie czyta grę, nieźle się ustawia. Jego absencja w spotkaniu z Wisłą byłaby stratą - ocenia Jerzy Wyrobek, były obrońca Ruchu.

Co dokładnie stało się we wtorek Grodzickiemu? - Na stopie, w którą wbił się korek Michala Hubnika, nałożono mi dwa szwy - opowiada sam zainteresowany. - Poza tym mam spuchniętą kostkę, pojawił się też krwiak. Można powiedzieć, że to mocne stłuczenie. Wziąłem jednak środki przeciwbólowe i wyszedłem na trening. Potem poddałem się serii zabiegów. Ten rytuał będę powtarzał do piątku.
Dzisiaj środkowy obrońca Ruchu ma wziąć udział w zajęciach już bez środków znieczulających. - Jeśli ze sztabem medycznym dojdziemy do wniosku, że jest dobrze, to z Wisłą zagram. Tyle, że w takim przypadku na pewno dostanę jakiś zastrzyk. Nogę trzeba będzie usztywnić - przyznaje piłkarz. Jeśli Grodzicki nie będzie mógł wystąpić, to trener Waldemar Fornalik będzie musiał ustawić na środku defensywy Marka Szyndrowskiego i Piotra Stawarczyka.

Ewentualny brak Grodzickiego to ważna sprawa, bo defensywa to jedyna nadzieja chorzowian na korzystny wynik w Krakowie. Potencjał kadrowy Ślązaków nie upoważnia do snucia bardziej ambitnych planów. - Okoliczności nam nie pomagają, bo z Lechią graliśmy eksperymentalnym składem i remis był sukcesem. Nasza sytuacja w tabeli nie jest jednak dobra, więc do Krakowa jedziemy coś dorzucić. Jest nadzieja, bo bramek głupio nie tracimy, a po powrocie do składu Gabora Straki i Marcina Malinowskiego staliśmy się bardziej kreatywni w ofensywie - podsumowuje Grodzicki.

NIE ZAGRAJĄ: Pulkowski, Nykiel (kontuzje)
WĄTPLIWOŚĆ: Grodzicki (kontuzja)
PS

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#37 Post autor: Paveel » 3 mar 2011, o 17:20

Przez wiele lat byłeś piłkarzem Wisły Kraków. Czy miałeś okazję grać przeciwko tej drużynie na stadionie przy Roosevelta?
ale u Nas znawcy na stronie głównej pracują :rotfl:

a tu cały wywiad:
Powrót na stadion przy ulicy Roosvelta to dla mnie podróż sentymentalna – mówi Marek Zieńczuk, który przez pięć lat reprezentował barwy Wisły Kraków. Nowy pomocnik Ruchu Chorzów mieszka teraz w stolicy Małopolski i często spotyka się z dawnymi przyjaciółmi z „Białej gwiazdy”.- Ostatnio widziałem się z Radosławem Sobolewskim i rozmawialiśmy o tym, jaki przebieg będzie miało jutrzejsze spotkanie.

Przez wiele lat byłeś piłkarzem Wisły Kraków. Czy miałeś okazję grać przeciwko tej drużynie na stadionie przy Roosevelta?
- Tak, w okresie, gdy reprezentowałem barwy Amiki Wronki. Najmilej wspominam mecz sprzed siedmiu lat, wprawdzie przegraliśmy go 1:2, ale miałem przyjemność strzelić bramkę. Mam nadzieję, że jutro ta sztuka też mi się uda. Oczywiście tym razem chciałbym, aby mój zespół odniósł zwycięstwo.

Wisła zaprezentowała dwa oblicza, z trudem wygrała z Arką Gdynia i niespodziewanie przegrała z Podbeskidziem Bielsko-Biała. Czego możemy oczekiwać po Wiśle jutro?
- Porażka Wisły z Podbeskidziem na pewno nas cieszy, bo stwarza nam większą okazję na powodzenie w jutrzejszym meczu. Gdyby „Biała Gwiazda” wygrała, samoocena u zawodników rywala na pewno by wzrosła. A tak szanse są wyrównane.

Masz receptę na pokonanie Wisły?
- Musimy zagrać jak… Podbeskidzie. Zagrajmy skutecznie w obronie i wyprowadzajmy szybkie kontry. Wisła jest do pokonania.

W obecnej Wiśle chyba nie ma zbyt wielu twoich kolegów?
- Klub obecnie opiera się na polityce ściągania obcokrajowców. Z dawnych znajomych grają jeszcze Radosław Sobolewski, z którym do dzisiaj się przyjaźnię, Maciej Żurawski, Wojciech Łobodziński i Tomas Jirsak.

Czy w Krakowie mecze z Ruchem budzą duże emocje?
- Raczej nie. Mecz będzie traktowany jak każdy inny. Gdyby Wisła grała z Legią lub z Cracovią wtedy byłoby to święto podobne do meczu Ruchu z Górnikiem.

Masz za sobą debiut w Ruchu. Jak forma?
- Czuję jeszcze lekki niedosyt, bo mogę grać o wiele lepiej. Jestem jednak przekonany, że z każdym meczem będę budował swoją formę.
ruchchorzow.com.pl

co do meczu, licze, ze Abbott zagra od poczatku, chyba po to go sprowadzano, zeby gral i strzelal .. a wiadomo jak u Nas jest z reszta napastnikow .
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

szmatin
Kontakt:

#38 Post autor: szmatin » 3 mar 2011, o 17:44

Jak by byl wyjazd to polowa by nie jechala z tego co czytom nikt nie wierzy to po co lazicie na szpile ? momy to co momy i cza im pomagac a nie jak to bylo z Lechia 0-0 koniec szpilu i obraza poszli do dom jak jo grol i bymy wygrali to bych tyz poszed do szatni cza ich wspierac co oni moga niema napastnika typu NIEDZIELAN SOBIECH to cza se radzic zeby nie spasc i tyla a tu jedno i to samo Waldek zle ..... a co mo zrobic kogo mo dac dejcie mu kasa to poszuko napadziora i tyla i tak bedzie dobrze 1-2 do RUCHU

Awatar użytkownika
setnik
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#39 Post autor: setnik » 3 mar 2011, o 19:07

http://i55.tinypic.com/2weidm0.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; może by też dla nas taki sektor gości na szybko zbudowali? :)

Awatar użytkownika
NRŚL_Ruda
Kontakt:

#40 Post autor: NRŚL_Ruda » 3 mar 2011, o 19:18

Najlepszym rozwiązaniem byloby wystawic taki sklad:
Perdijic - Djokić, Stwarczyk, Grodzki, Bronowicki - Olszar, Straka, Komac, Zieńczuk - Piech, Abbott.

Jednak nie wiadomo czy zagra Grodzicki a Olszara dalem dlatego ze Grzybek ostatnio slabo sie spisuje. Wiec jakby Grodek nie mogl zagrac to sklad taki

Perdijic - Grzyb,Djokić, Stwarczyk, Bronowicki - Olszar, Straka, Komac, Zieńczuk - Piech, Abbott
Ruda 1_KS RUCH Chorzów ! NRSL

COBRA

#41 Post autor: COBRA » 3 mar 2011, o 19:24

Abbott? - Nie ma tutaj takich przeciwwskazań - zapewnia Waldemar Fornalik, lecz zarazem nie obiecuje, iż napastnik pozyskany z Charlton Athletic znajdzie się jutro w meczowej osiemnastce. Dobrze przecież z Legią zaprezentował się inny napastnik - Arkadiusz Piech. - Mam małą łamigłówkę - przyznaje Fornalik.

No przeca momy czas!Zagro u siebie z Slaskiem albo Polonia W i bedzie git.Jak juz zescie go brali bez testow to chyba synek jest gotowy do gry?

Awatar użytkownika
19HKS20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#42 Post autor: 19HKS20 » 3 mar 2011, o 19:28

NRŚL_Ruda pisze:Moim zdaniem skład powienien wyglądac tak:

Perdijić - Djokić,Staawarczyk, Grodzicki , Bronowicki - Olszar , Komac, Straka, Zieńczuk - Piech, Abbot

Uzasadniac nikomu chyba nic nie trzeba bo wiemy jak gra Ecik i jak gra niestety Grzybek ;/ Jankowski tez jakos formy nie ma w meczu z Lechią mial 1 strzal do tego niecelny ;/
Jak możecie już stawiać na Abbota? Powiedzcie mi, bo ja tego nie rozumiem ... Chłop się jeszcze nie zgrał z naszymy grajkami a wy już go do 11 chyba tylko przez nazwisko...

dla mnie najlepszy skład na Wisłe :
Perdijic - Grzyb- Grodek (o ile zdrowie pozwoli) Stawarczyk - Bronowicki - Zieńczuk , Komac, Straka , Janoszka - Piech, Jankowski
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE INO RUCH

wiesiek1
Kontakt:

#43 Post autor: wiesiek1 » 3 mar 2011, o 19:29

Niestety to , ze przeszedl tak pozno niesie ze soba pewne konsekwencje.Po pierwsze trudno oczekiwac zeby po 2 treningach rozumial sie z partnerami a po drugie to jednak dobrze jakby to miejsce w ataku sobie wywalczyl a nie dostal gratis.
Nie wiem , mam nadzieje , ze trener podejmie taka decyzje , ktora da nam jakies punkty.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#44 Post autor: HKSADIK » 3 mar 2011, o 19:43

Za duzej rywalizacji w ataku to on nie ma,bo mamy tylko trzech napastnikow(razem z nim) ;)
Piech swoja postawa w meczu z Legią,zasluzyl zeby zagrac od pierwszych minut z Wisłą,a ze na 99.9% zagramy jednym napastnikiem to wielkiego dylematu Fornalik miec nie bedzie-no chyba,ze da Piecha na lawe :szok:
Mysle,ze na lawke Abbotta wezmie,moze na koncowke sie przydac.

Bronowicki i Zieńczuk to pewniaki do skladu,szkoda,ze nie mamy jeszcze jednego skrzydlowego,ktory moglby zastapic Grzyba,no ale...Niech w koncu boczni obroncy rusza swoje cztery litery i niech wspomoga tych naszych zacnych skrzydlowych,bo na razie wlasnie boki sa naszym najslabszym punktem(czyli lepiej dac Derbicha i Bronowickiego na boki obrony,niz np.Djokica,ktory sie nie wlacza i jest srodkowym obroncom).

Tego Meliksona trzeba tam wyeliminowac,bo gosc jest bardzo szybki i dobry technicznie-czesto jest faulowany,dobra gre im robi z przodu.

Mam zle przeczucia,no ale trzeba wierzyc ;)

Awatar użytkownika
Kirek
Kontakt:

#45 Post autor: Kirek » 3 mar 2011, o 20:04

Jakoś Hubnik czy jak tam się zwie ten Czech z Legii mógł od razu grać w pierwszym składzie. Nie musi Abbott wyjść w pierwszej 11 ale w 18 meczowej znaleźć się powinien. Zwłaszcza, że jestem pewien że jest lepiej przygotowany kondycyjnie od każdego naszego zawodnika z kadry.

Zablokowany