Puchar Polski - sezon 2010 / 2011

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

Re: Puchar Polski - sezon 2010 / 2011

#316 Post autor: Kotlet » 1 mar 2011, o 23:00

kodak1920 pisze:
Kotlet pisze:Przykład tytułów z prasy :

ĆWIERĆFINAŁ PUCHARU Polski
Legia wywozi remis z Chorzowa. Karny z kapelusza i szarpanina w końcówce
Karny z Kapelusza ewidenntnie
Przeanalizowałem to pare razy i Perdijć nawet go nie dotknal
Matko Perdijić (bramkarz Ruchu):
- Muszę zobaczyć powtórkę sytuacji, w której został podyktowany rzut karny. Owszem był kontakt, ale ta piłka już wychodziła poza linię końcową. Pod koniec meczu była mała awantura na boisku. Trzymałem już piłkę, a zawodnicy Legii kopali mnie po rękach. (rob)

krisbaum
Kontakt:

#317 Post autor: krisbaum » 1 mar 2011, o 23:10

Dotknął, dotknął. Ale ino dotknął. Niekierym, zwłaszcza tym co kończyli ta samo szkoła teatralno co CR7, dotknięcie wystarczy, by wygenerować bramkę.

19banczol20
Kontakt:

#318 Post autor: 19banczol20 » 1 mar 2011, o 23:13

jest kajs filmik z tej akcji po kerej bol elwer bo z trybun moglo to inaczej wygladac niz w rzeczywistosci
http://www.facebook.com/pages/Niebiesko-Zgoda/154640497978308

Komandos
Kontakt:

#319 Post autor: Komandos » 1 mar 2011, o 23:13

Dokładnie.
Niestety w dzisiejszych czasach takie teatralne zagrywki są na porządku dziennym.Wystarczy popatrzeć na LM a tam takich zagrywek co niemiara.Po prostu sędzie dał się dziś oszukać na naszą niekorzyść i tyle.

kari4
Kontakt:

#320 Post autor: kari4 » 1 mar 2011, o 23:15

gra ponizej naszych umiejetnosci

krisbaum
Kontakt:

#321 Post autor: krisbaum » 1 mar 2011, o 23:32

19banczol20 pisze:jest kajs filmik z tej akcji po kerej bol elwer bo z trybun moglo to inaczej wygladac niz w rzeczywistosci
Był już na forum ale wkleja linek ponownie
http://meczetv.pl/index.php?ref=1&id_me ... video=4054" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#322 Post autor: jabolgo » 1 mar 2011, o 23:39

Niestety nie byłem na meczu. Po obejrzeniu skrótu z linka powyżej odnoszę wrażenie że Matko mógł wyjść do piłki bardziej energicznie (żwawo), wygląda jak by się wahał co robić. Też macie takie wrażenie?
W meczu ligowym (na którym byłem) jego gra na przedpolu pozostawiała wiele do życzenia.
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#323 Post autor: jajo » 1 mar 2011, o 23:43

Powiem więcej. Na powtórkach te wrażenie jest dużo mniejsze niż na żywo. Na meczu tylko czekałem aż tą piłkę złapie.
Ten słaby Grzybek zaliczył dzisiaj asystę, to tak dla przypomnienia, tym którzy twierdzą, że z prawej strony nie było akcji.
Derbich bardzo fajny mecz oprócz dwóch baboli. Boję się, że to już będzie taki piłkarz, który potrafi grać 89 minut i w 90 stanąć na piłce. Z drugiej strony po zejściu Grodka postawa Stawara i Żlejko także fatalna.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

krisbaum
Kontakt:

#324 Post autor: krisbaum » 2 mar 2011, o 00:00

Ten słaby Grzybek zaliczył dzisiaj asystę, to tak dla przypomnienia, tym którzy twierdzą, że z prawej strony nie było akcji.
Dokładnie :) Trza go wyróżnić za ładno asysta, a Piecha za to, że zachowoł się jak profesor i fajnie lekko przeciepł piłka nad bramkarzem. Ino szkoda że takich akcji nie było więcej.

Awatar użytkownika
lukasz1
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#325 Post autor: lukasz1 » 2 mar 2011, o 00:03

jajo pisze:Derbich bardzo fajny mecz oprócz dwóch baboli.
Nie jestem uprzedzony do Derbicha, to tak na początek żeby nikt nie powiedział że mam na jego temat wyrobione zdanie. Moim zdaniem Derbich to porażka, z przodu udała mu się JEDNA akcja(drybling na boku, bardzo ładnie to zrobił tak podobnie do Brzyskiego trochę) którą zakończył dośrodkowaniem prosto w pierwszego z brzegu obrońcę Legii. Z tyłu ciągle gubił krycie on leciał do tyłu ale nie obserwował tego co się dzieje na jego skrzydle, szczególnie zapadła mi w pamięci jedna akcja kiedy piłkarze Legii byli na spalonym więc konsekwencji nie było, ale grał tak bez przerwy. Jak wszedł Manu to gdyby sam Portugalczyk potrafił chociaż raz na trzy możliwe dobrze przyjąć piłkę w pełnym biegu to mielibyśmy kupę nieszczęścia z tej(naszej) lewej strony. Ale to moja opinia ;)
krisbaum pisze:Dokładnie :) Trza go wyróżnić za ładno asysta, a Piecha za to, że zachowoł się jak profesor i fajnie lekko przeciepł piłka nad bramkarzem. Ino szkoda że takich akcji nie było więcej.
Mi się wydaje że Piech strzelił "na pałę" a że piłka odbiła się od nogi Astiza to przelobowała bramkarza gości ;) Nie mniej jednak zagrał bardzo dobrze.

mauryc1990
Kontakt:

#326 Post autor: mauryc1990 » 2 mar 2011, o 00:07

mi sie wydaje ze z Jankowskiego bedzie jeszzcze bardzo duzo pozytku :) niektore zagrania ma ze palce lizac :hyhy: ale szkoda ze nie ma kolo siebie takiego Niedzielana .

fRoś

#327 Post autor: fRoś » 2 mar 2011, o 00:38

spokojnie. jest Abbott :D

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#328 Post autor: 19flasteR20 » 2 mar 2011, o 00:47

krisbaum pisze:
Dotknął, dotknął. Ale ino dotknął. Niekierym, zwłaszcza tym co kończyli ta samo szkoła teatralno co CR7, dotknięcie wystarczy, by wygenerować bramkę.
Dotknal moze ale nie na tyle mocno aby spowodowalo to taki upadek.Widac typowe aktorstwo boiskowe gdzie na poziomie LM zawodnk taki zostaje upomniany zolta kartka.
Polscy sendziowie to tragikomedia tak mozna nazwac ich poziom pracy a do tego od wczoraj gremium sedziowskie czy pzpn postanowilo walczyc z udawaniem i wymuszaniem fauli. :cenzura: :wstyd:

Awatar użytkownika
Grucha87
Kontakt:

#329 Post autor: Grucha87 » 2 mar 2011, o 01:16

Fajnie że koło 78 minuty Janoszka pierwszy raz w tym roku wygrał POJEDYNEK GŁÓWKOWY.Jak to kiedyś słyszałem na wsi..."nawet kartki papieru nie wsadzisz pod niego gdy skacze do piłki" :kwasny:

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#330 Post autor: Thoth » 2 mar 2011, o 08:11

a wiec idac po nazwiskach środek pomocy zajebisto sprawa widać różnice Komac, Malina i Straka ze szpilem z Lechia kaj dwóch ostatnich nie było szkoda ze Gabor kondycyjnie z Komacem pado co prawda Komac sie potym jeszcze dziwgnoł ale to jak mu adrenalina do łba strzeliła po dymie z Radovicem. Grzyb pierwszo połowo w miara dobro drugo cieniutko, Janoszka totalne zero lotoł jak kasper po boisku i nic nie wnosił a jak dostoł bala to zaro ja stracił. Obrona Grodzicki ze Stawarczykiem za***iście dodatkowo Djokić bardzo dobrze i chyla czoło bo żech zawsze synka krytykowoł Derbich zagroł dobry mecz oprócz 2 fleków z 2 połowy. Wogóle 2 połowa i zejscie Grodka to totalne rozsyp naszej defensywy Stawarczyk razem z Grodzickim dobrze ale już som nie mo mentalności lidera defensywy żeby nią pokierowac dlatego blado to wygladało dodatkowo jak sie dostaje jako partnera na środku Szyndrowskiego tyz sie ciezko gro bo i Stawarczyk i Djokić musieli go cołki czos mieć na oku i asekurowac (Szyndrowski i Janoszka najsłbasi na boisku)
Olszar niech już lepiej ostanie na skrzydle bo tu bydzie wiecej z niego pożytku, Piech dobro robota, Jankowski krótko ale ze 2 przebłyski i fatalny strzał w ostatniej minucie. Co do karnego karnego by nie było jakby Szyndrowski był kumaty i poszedł z cała linia obrony do przodku a tak zaspoł i 2 grajków z Legii ostało na przodku, Matko mogł go chycic czy nie to już nie mo znaczenia bo wszystko zależało od sedziego jedyn za to by nie podyktowoł inny tak jak on by podyktowoł karny ale gdyby Szyndrowski nie przyspoł był by spalony i po godce także wina za to zdecydowanie po stronie Szyndrowskiego. Lepszym rozwiazanie było by ciepniecie za Grodka Djokicą a na prawo Bronowickiego.A som Matko czasym mo gupie tendyncje do interwencji i parad przy balach kere idą obok bramki w pierwszej połowie jedna tako akcja była fest ciekawo. A tak wogóle to sędzia był cieniutki bo pozwolił Legii na gre faul kartkujac dopiero pod koniec meczu gdyby wjebał ze 2 kartki na początku mecz inaczej by wyglodoł a nie że jak nasi wchodza w ich połowa z groźna akcją zaro dostaja kosa bez konsekwencji do sprawcy, brak kartki do tego pepika za chamski faul na Grodzickim to był dobry przykład braku zdecydowania sedziego w tyj kwestii.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

ODPOWIEDZ