StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

Re: StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

#436 Post autor: OSH » 19 lut 2011, o 11:39

Przeca od myslynio sa wielce zaszczytne organizacje jak np. Towarzystwo Przyjaciol Slaska w Warszawie oroz inne znakomite osobistosci twierdzace ze som slunzokami ale nie znajace barw regionu, bo dlo nich jedyno mozliwa droga rozwoju intelekutualnego wiedzie przez warszawa a tukej lud ociemnialy niewie przeca co to mydlo (jak twierdzi jedna mucha)
Godom dzis wom, ze zawsze jo, za moj HKS beda szol...
Obrazek

Awatar użytkownika
Radzion-ków

#437 Post autor: Radzion-ków » 19 lut 2011, o 15:16

A ja bym temu redaktorowi zadał jedno pytanie, czy nie może Polska reprezentacja grać na stadionie zrobionym w barwy jednego z regionów?. Pan redaktor mówi " mały szczegół-krzesełka", no to jak mały szczegół to niech stadion Śląski dalej przynosi naszej reprezentacji szczęście. Nie był czerwony stadion Śląski, i Polska mogła u nas grać, teraz już nie będzie grała bo nie ma barw polskich(chociaż w/g projektu te krzesełka nigdy nie miały być biało-czerwone, tylko czerwone!), absurd totalny. Logika oszołomów z PiSu. Chyba że ten artykuł powstał na zlecenie gazety, by podnieść sprzedaż i ilość wyświetleń na stronie. Oczywiście jak zawsze rozchodzi sie o geld.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2011, o 15:50 przez Radzion-ków, łącznie zmieniany 1 raz.
Kogo trzeba wyrzucić z Rady Miejskiej

Marek Dudek (Wspólny Chorzów)
Romuald Fojcik (WCh)
Halina Hiltawska (WCh)
Marek Kopel (WCh)
Tomasz Krawczyk (WCh)
Joachim Otte (WCh)
Tomasz Piecuch (WCh)
Bożena Pietrzyk (WCh)
Mariola Roleder (WCh)
Ryszard Sadłoń (WCh)
Marian Salwiczek (WCh)
Adam Trzebińczyk (WCh)
Henryk Wieczorek (WCh)

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#438 Post autor: 19flasteR20 » 19 lut 2011, o 15:39

Bydymy miec najnowoczesniejszy stadion w Regionie i nom Slazokom to styknie a zawistni z warszawki i innych miast niech sie spinaja.Poradzilismy sobie bez nich zmodernizowac kolosa wiec do czego im potrzebno nam ich opinia.
Poleku radzymy se jestesmy w Europie od 2004r. heh a po 1945 roku spadlismy do rangi wyzyskiwanego regionu ale dzwigomy sie !

Wielki jo
Kontakt:

#439 Post autor: Wielki jo » 19 lut 2011, o 18:58

Radzion-ków pisze:A ja bym temu redaktorowi zadał jedno pytanie, czy nie może Polska reprezentacja grać na stadionie zrobionym w barwy jednego z regionów?. Pan redaktor mówi " mały szczegół-krzesełka", no to jak mały szczegół to niech stadion Śląski dalej przynosi naszej reprezentacji szczęście. Nie był czerwony stadion Śląski, i Polska mogła u nas grać, teraz już nie będzie grała bo nie ma barw polskich(chociaż w/g projektu te krzesełka nigdy nie miały być biało-czerwone, tylko czerwone!), absurd totalny. Logika oszołomów z PiSu. Chyba że ten artykuł powstał na zlecenie gazety, by podnieść sprzedaż i ilość wyświetleń na stronie. Oczywiście jak zawsze rozchodzi sie o geld.

Oszołom tos ty jest, jak jeszcze wierzysz w te oszustwa, obłuda i brednie PO. ta partyjka jeszcze dla ślaska nic nie zrobila. stadionowi slaskiemu naleza sie slaskie barwy, nie inne. innych stadionow budowanych na euro jakos barwy narodowe nie dotycza. to mogla byc nawet celowa zaczepka. przez takich ludzi jak ty rzadza nami oszusci, pacholku. jak zarzadza ruskie barwy to sie zaloza ze tez bys to popierol.

Wielki jo
Kontakt:

#440 Post autor: Wielki jo » 19 lut 2011, o 19:13

za pieniadze ktore mialy byc przeznaczone na nasze stadiony zebrala Po-wska warszawa. my muszymy szukac srodkow, sponsorow i inwestorow, a oni stawiaja stadiony za nasze panstwowe pieniadze. sam stadion w warszawie kosztowol kolo 1.8 mld zł. za co moznaby u nas postawic kilka stadionow

Awatar użytkownika
Korfanty
Kontakt:

#441 Post autor: Korfanty » 19 lut 2011, o 20:13

http://ngopole.wordpress.com/2011/02/16 ... -postanie/" onclick="window.open(this.href);return false;
jestem ciekaw waszych opini
Jestem Górnoślązakiem czyli Polakiem
"Małe ojczyzny uczą żyć w ojczyznach wielkich i w wielkiej ojczyżnie ludzi"
Za Ruchem zawsze pochłonięty całkiem
44 !!!

ObeRschlesien_1920
Kontakt:

#442 Post autor: ObeRschlesien_1920 » 19 lut 2011, o 20:31

To niech sp***dala, nikt po nim plakac nie bedzie. A jakby byly barwy bialo-czerwone, to wtedy moja noga by tam wiecej nie postala, takze rachunek wyszedl na zero.

EDIT: Ja nie moge, oni go tam doslownie NISZCZĄ w tych komentarzach :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ostatnio zmieniony 19 lut 2011, o 20:40 przez ObeRschlesien_1920, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hmmm...
Kontakt:

#443 Post autor: Hmmm... » 19 lut 2011, o 20:38

a mnie sie podobaja takie artykuły gdzie piana wylewa sie litrami z monitora :) Hanysy sie odradzaja i widac jak to boli "patriotow"
"...w latach 1922-1939 Śląsk miał swój sejm i skarb, a niewielkie województwo dawało ok. 46 proc. polskiego PKB. Tylko co dziesiątą wytworzoną tu złotówkę przekazywano Warszawie. Śląsk mógł samodzielnie zaciągać pożyczki zagraniczne i sam udzielał pożyczek rządowi. Był bogaty, szczególnie na tle reszty kraju. Autonomię oficjalnie zniesiono w 1945 r. dekretem KRN (w 1939 r. zlikwidował ją Hitler). ..."

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#444 Post autor: wojt » 19 lut 2011, o 20:46

A kto to ku*** jest żeby komentować jego słowa?? Co nas obchodzi czy jakas pierdoła z Opola przyjdzie na Stadion Śląski.

Dżem
Kontakt:

#445 Post autor: Dżem » 19 lut 2011, o 21:05

Ja mam pytanie dla tych "propolskich ślązaków"

Czy nie widzicie teraz, że oni jawnie kpią z nas i z naszej kultury ? Chodzi mi np. o tekst o gołębiach ?

Wielki jo
Kontakt:

#446 Post autor: Wielki jo » 19 lut 2011, o 21:17

Dżem pisze:Ja mam pytanie dla tych "propolskich ślązaków"

Czy nie widzicie teraz, że oni jawnie kpią z nas i z naszej kultury ? Chodzi mi np. o tekst o gołębiach ?

calkowita racja. a z drugiej strony, jak ktos jest propolskim slazakiem, to bardzo prawdopodobne ze pochodzi ze wschodu

Awatar użytkownika
Korfanty
Kontakt:

#447 Post autor: Korfanty » 19 lut 2011, o 21:26

Dżem pisze:Ja mam pytanie dla tych "propolskich ślązaków"

Tylko dlatego,że jakiś gościu jest zacofanym chamem,nieukiem,prostakiem obraża mnie jako Górnoślązaka,mój region mam nagle przestać czuć się Polakiem,oraz wysuwać wnioski,że wszyscy są tacy.A z Białostoczan też się nabijają bo zaciągają,z Góralami to samo,nie wspominając o Kaszubach,jakoś oni nie wyrzekają się Polski,wręcz przeciwnie.Myślałem,że tym razem w tak zapalnym temacie obejdzie się bez rzucania mięsem no ale cóż...Ps.Jak dla mnie stadion powinien być pół na pół
Jestem Górnoślązakiem czyli Polakiem
"Małe ojczyzny uczą żyć w ojczyznach wielkich i w wielkiej ojczyżnie ludzi"
Za Ruchem zawsze pochłonięty całkiem
44 !!!

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#448 Post autor: Mirek » 19 lut 2011, o 21:28

Korfanty pisze:Ps.Jak dla mnie stadion powinien być pół na pół
tzn jak?

adamo_R

#449 Post autor: adamo_R » 19 lut 2011, o 21:30

pół bioło-czerwony a pół żółto-niebieski ?? :niepewny:

Dżem
Kontakt:

#450 Post autor: Dżem » 19 lut 2011, o 21:34

adamo_R pisze:pół bioło-czerwony a pół żółto-niebieski ?? :niepewny:

Jo by na to jeszcze położył flaga UE :D

ODPOWIEDZ