Trocha synsownij niz tyn owad - wniosek jego jest taki, że jak bydzie pełny stadion, to i tak koloru niy widać, a jak bydzie pusty, to bydzie to kolor wstydu.
Ciekawe czemu dwa szczewa o tym piszą i nikt inny?
Po pirwsze to to barwy Ukrainy som takie jak nosze bo nadane im przez ksiecia Oplolskiegotomasz mucha pisze: "Gdybym nie usłyszał o awanturze wokół koloru krzesełek na Śląskim, w życiu nie wiedziałbym, że historyczne barwy regionu są takie jak Ukrainy.
Po pirwsze zaprzeczosz swoim zdaniom, jak najpirw uwazosz ze wszystkie kolory sa takie same to czymu zaroz wyrozniosz inkszetomasz mucha pisze: Urodziłem się na Śląsku, mieszkam na Śląsku, ale żółty i niebieski to takie same kolory,jak każdy inny. Zawsze wyjątkowy był natomiast zestaw biało - czerwony - łączył i pozwalał w wyjątkowych momentach poczuć ducha solidarności i wspólnoty..
Europa regionow sie klanio, PRL, ZSSR itp juz sie skonczylotomasz mucha pisze: I dlatego mam prawo nie życzyć sobie symbolu, który dzieli, a nie łączy.
To jak żes Pan zdał studia dziennikarskie i na jakim uniwersytecie? Chyba Łomonoswa?Gdybym nie usłyszał o awanturze wokół koloru krzesełek na Śląskim, w życiu nie wiedziałbym, że historyczne barwy regionu są takie jak Ukrainy.
Patriotyzm lokalny - umiłowanie i przywiązanie względem własnej, lokalnej ojczyzny, (tzw. mała ojczyzna) - miejsca zamieszkania lub urodzenia. Podobnie jak patriotyzm w swym szerszym znaczeniu, patriotyzm lokalny opiera się na otwartości względem innych jednostek bądź grup. "Otwartość" to cecha różniąca patriotyzm lokalny od lokalizmu.Możliwe, ale ten lokalny patriotyzm trąci mi okropnym zaściankiem i kompleksem.
Większośc tych, których się wypowiadała w przelicznych sądach i interpelacjach. W przeciwieństwie do kolorystyki biało-czerwonej, którą narzucono odgórnie i nikt wcześniej się na jej temat nie wypowiadał, z nikim nie konsultował, nie przeprowadzał referendum. Przypominam że Stadion Śląski nigdy nie miał kolorostyki czerwonej czy biało-czerwonej, poraz pierwszy taka koncepcja pojawiła się w zespole projektowym, który w przeciwieństwie do śląskiego dziennikarza ma prawo nie znać barw regionalnych, bo ci ludzie nie są stąd. Jeżeli zmianę projektu przez inwestora nazywa pan nadużyciem, to oprócz powtórzenia studiów dziennnikarskich, w których nabędzie pan niezbędnej wiedzy na temat regionu, w którym się pan urodził i mieszka polecam dodatkowy fakultet. Proponuje Architekturę.Nie lubię jednak, gdy wmawia mi się ciemnotę, jakoby większość mieszkańców regionu była za tym, by mecz oglądać na plastiku żółtym, a nie czerwonym - nie ma żadnych racjonalnych przesłanek do takiego nadużycia, nie przypominam też sobie referendum w tej sprawie.
Powinien się Pan zdecydować czy to jednak pstrokacizna czy kolory jak każdy inny. Jeżeli jak każdy inny, to również biało-czerwona pstrokacizna powinna się panu z czyms kojarzyć. To z czym wszystko panu się kojarzy to pana osobista sprawa, Konstytucja to panu gwarantuje. Tylko niech się Pan zdecyduje czy jest Pan za większościa czy mniejszością. O tym że nie bedzie Euro2012 w Chorzowie zadecydowała wieszość polityczna, o tym że odrzucano argumenty za barwami żólto-niebieskimi za czasów poprzedniego wojewody doecydowała większośc polityczna i to panu pasowało, teraz nagle mniejszość polityczna jest panu ważniejsza. A czy ta mniejszość polityczna z czymś się panu nie kojarzy?Krzykliwi zwolennicy pstrokacizny kojarzą mi się z mniejszościami seksualnymi - jest ich mniej, a jednak zachowują się, jakby było więcej.
(...) ale żółty i niebieski to takie same kolory,jak każdy inny
Pana zdaniem ten biało-czerwony symbol łączył wszystkich Slązaków. Dlaczego zatem doszło do zmiany? zrobili to Kaszubi, Niemcy czy homoseksualiści?I dlatego mam prawo nie życzyć sobie symbolu, który dzieli, a nie łączy. To dla mnie, i chyba nie tylko policzek.
żabol "Die flieGe" przeszedł dziś w Sporcie samego siebie .Zreszt ten drugi Czernik też.Zaprezentowano tam zabrzański pogląd na Stadion Śląski.Jeden drugiego przeszedł.Sorry ,że piszę o tym w kontekście szczewskim ale wiadomo ,że obaj to fanatyczni kibice krupnioli.gerhat pisze:Mirek, jo w zeszsłym tydniu mioł badania okresowe w tym okulisty i bryli mi niy przayznali a monitor mom fullHD.
Jak szanujesz moje ślypia to pls przeklep te rzygowiny Muchy z klawiatury.
I tu się pokaże, jak to Śląsk szanują w Warszawie. Czyli mają nas w du*** - odzywaja się tylko wtedy, zeby nam przypieprzyć.spyru pisze: Bo tak po prawdzie, raz na ruski rok jeszcze zagrała tam reprezentacja. Teraz jestem pewny, że już więcej nie zagra.
Widac ze zaczynto sie interesowac opinia spoleczenstwa, a wypowiedzi osob publicznych i dzinnikarzy wskazuja ze oni sa zaznajomieni z opiniami i wypowiedziami na naszym forum.Scypion pisze:Przed chwila w radiu wypowiadal sie inzynier projektu i mowi, ze zdecydowanie wiecej bedzie niebieskiego chociacby ze wzgledu na Ruch Chorzów![]()
j
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 45 gości