StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

#406 Post autor: Mirek » 16 lut 2011, o 14:39

Niy byda przepisywoł juz :P ale ogólnie wg Czernika temat zastępczy itd. itp.
Trocha synsownij niz tyn owad - wniosek jego jest taki, że jak bydzie pełny stadion, to i tak koloru niy widać, a jak bydzie pusty, to bydzie to kolor wstydu.

Ciekawe czemu dwa szczewa o tym piszą i nikt inny?

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#407 Post autor: Thoth » 16 lut 2011, o 14:42

wstydem jest to ze takim dwu szczewskim kutasom ktoś doł możliwośc wypowiedzi na łamach gazety.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#408 Post autor: OSH » 16 lut 2011, o 15:01

tomasz mucha pisze: "Gdybym nie usłyszał o awanturze wokół koloru krzesełek na Śląskim, w życiu nie wiedziałbym, że historyczne barwy regionu są takie jak Ukrainy.
Po pirwsze to to barwy Ukrainy som takie jak nosze bo nadane im przez ksiecia Oplolskiego
Po drugie dalej nie wiesz jakie jakie sa historyczne barwy regionu to cie uswiadomiom; Polski gorny slunsk miol barwy niebiesko-biole, a niemiecki zolto-biole
tomasz mucha pisze: Urodziłem się na Śląsku, mieszkam na Śląsku, ale żółty i niebieski to takie same kolory,jak każdy inny. Zawsze wyjątkowy był natomiast zestaw biało - czerwony - łączył i pozwalał w wyjątkowych momentach poczuć ducha solidarności i wspólnoty..
Po pirwsze zaprzeczosz swoim zdaniom, jak najpirw uwazosz ze wszystkie kolory sa takie same to czymu zaroz wyrozniosz inksze
Po drugie jakos my sam nie poczuli solidarnosci i wspolnoty w wyjatkowych momyntach jak naprzyklad tyn z wyborem e2010 itp
tomasz mucha pisze: I dlatego mam prawo nie życzyć sobie symbolu, który dzieli, a nie łączy.
Europa regionow sie klanio, PRL, ZSSR itp juz sie skonczylo

Reszta bez komentarza bo szkoda nerwow
Godom dzis wom, ze zawsze jo, za moj HKS beda szol...
Obrazek

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#409 Post autor: gerhat » 16 lut 2011, o 15:36

Mirek, mom zatym dług u Ciebie. Dzięki.

Panie Tomasz Mucha, bo nie watpia, że taki bzyczy na tym forum i sprawdzo co u wroga.
Gdybym nie usłyszał o awanturze wokół koloru krzesełek na Śląskim, w życiu nie wiedziałbym, że historyczne barwy regionu są takie jak Ukrainy.
To jak żes Pan zdał studia dziennikarskie i na jakim uniwersytecie? Chyba Łomonoswa?
Możliwe, ale ten lokalny patriotyzm trąci mi okropnym zaściankiem i kompleksem.
Patriotyzm lokalny - umiłowanie i przywiązanie względem własnej, lokalnej ojczyzny, (tzw. mała ojczyzna) - miejsca zamieszkania lub urodzenia. Podobnie jak patriotyzm w swym szerszym znaczeniu, patriotyzm lokalny opiera się na otwartości względem innych jednostek bądź grup. "Otwartość" to cecha różniąca patriotyzm lokalny od lokalizmu.
Gratuluję poglądów i wiedzy o Sycylii, Bawarii, Katalonii, Sardynii, Korsyki i wielu innych społeczności lokalnych.
Nie lubię jednak, gdy wmawia mi się ciemnotę, jakoby większość mieszkańców regionu była za tym, by mecz oglądać na plastiku żółtym, a nie czerwonym - nie ma żadnych racjonalnych przesłanek do takiego nadużycia, nie przypominam też sobie referendum w tej sprawie.
Większośc tych, których się wypowiadała w przelicznych sądach i interpelacjach. W przeciwieństwie do kolorystyki biało-czerwonej, którą narzucono odgórnie i nikt wcześniej się na jej temat nie wypowiadał, z nikim nie konsultował, nie przeprowadzał referendum. Przypominam że Stadion Śląski nigdy nie miał kolorostyki czerwonej czy biało-czerwonej, poraz pierwszy taka koncepcja pojawiła się w zespole projektowym, który w przeciwieństwie do śląskiego dziennikarza ma prawo nie znać barw regionalnych, bo ci ludzie nie są stąd. Jeżeli zmianę projektu przez inwestora nazywa pan nadużyciem, to oprócz powtórzenia studiów dziennnikarskich, w których nabędzie pan niezbędnej wiedzy na temat regionu, w którym się pan urodził i mieszka polecam dodatkowy fakultet. Proponuje Architekturę.

Krzykliwi zwolennicy pstrokacizny kojarzą mi się z mniejszościami seksualnymi - jest ich mniej, a jednak zachowują się, jakby było więcej.
(...) ale żółty i niebieski to takie same kolory,jak każdy inny
Powinien się Pan zdecydować czy to jednak pstrokacizna czy kolory jak każdy inny. Jeżeli jak każdy inny, to również biało-czerwona pstrokacizna powinna się panu z czyms kojarzyć. To z czym wszystko panu się kojarzy to pana osobista sprawa, Konstytucja to panu gwarantuje. Tylko niech się Pan zdecyduje czy jest Pan za większościa czy mniejszością. O tym że nie bedzie Euro2012 w Chorzowie zadecydowała wieszość polityczna, o tym że odrzucano argumenty za barwami żólto-niebieskimi za czasów poprzedniego wojewody doecydowała większośc polityczna i to panu pasowało, teraz nagle mniejszość polityczna jest panu ważniejsza. A czy ta mniejszość polityczna z czymś się panu nie kojarzy?
I dlatego mam prawo nie życzyć sobie symbolu, który dzieli, a nie łączy. To dla mnie, i chyba nie tylko policzek.
Pana zdaniem ten biało-czerwony symbol łączył wszystkich Slązaków. Dlaczego zatem doszło do zmiany? zrobili to Kaszubi, Niemcy czy homoseksualiści?
Cały ten pana paszkwil mozna podsumowac krótko - Tak bez powodu, tak bez przyczyny, tak wychowano, wychowano nas! ....
Resztę może pan śmiało dokończyć i nie silić się na felietony na poziomie średniointeligentengo żula.

Awatar użytkownika
Patrykk

#410 Post autor: Patrykk » 16 lut 2011, o 15:43

Kolejny temat, gdzie propolskie Ślonzoki powinni sie klupnąć w czoło i zadać sobie pytanie gdzie jest ich prawdziwa i jedyna Ojczyzna.
Według mnie szkoda czasu na wklejanie i komentowanie tekstów takich pseudodziennikarzyn jak mucha.
Oberschlesien Erwache !!!

kattowitz
Kontakt:

#411 Post autor: kattowitz » 16 lut 2011, o 15:48

Sorry za OT ale cieszy mnie bardzo że są wśród Nas tacy erudyci jak Scypion czy gerhat. Czekom na dalsze objawienia. :super:

Awatar użytkownika
BOGUCICE
Kontakt:

#412 Post autor: BOGUCICE » 16 lut 2011, o 15:59

gerhat pisze:Mirek, jo w zeszsłym tydniu mioł badania okresowe w tym okulisty i bryli mi niy przayznali a monitor mom fullHD.
Jak szanujesz moje ślypia to pls przeklep te rzygowiny Muchy z klawiatury.
żabol "Die flieGe" przeszedł dziś w Sporcie samego siebie .Zreszt ten drugi Czernik też.Zaprezentowano tam zabrzański pogląd na Stadion Śląski.Jeden drugiego przeszedł.Sorry ,że piszę o tym w kontekście szczewskim ale wiadomo ,że obaj to fanatyczni kibice krupnioli.
W Sheffield tylko RUCH!!!

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#413 Post autor: spyru » 16 lut 2011, o 16:35

To całe zamieszanie z kolorem krzesełek mam nadzieje będzie gwoździem do trumny Szczerbowskiego i całego SŚ klasy elite. Bo tak po prawdzie, raz na ruski rok jeszcze zagrała tam reprezentacja. Teraz jestem pewny, że już więcej nie zagra. Klimat się pieprzy doszczętnie, więc zaplanowanie jakiegokolwiek koncertu w oparciu o w miare względną pogodę graniczy z cudem. Lekkoatletykę każdy ma głęboko. Pozostaje im tylko Ruch, a skoro kibice byli za to teraz mają w ręce argument. Modlić się o nowy stadion na C6 i jak już takie coś powstanie to będą mogli pomału ogłaszać przetargi rozbiórkowe.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#414 Post autor: mulan » 16 lut 2011, o 16:53

Dla przeciwników SŚ już nawet klimat na świecie jest argumentem ;)
Z tą lekkoatletyką to nieprawda, jeśli odbywały by się jakieś mitingi wyższej klasy to znam wiele osób które poszły by na takie coś, a na piłkę chodzą od święta. No ale rzeczywiscie to raz na letni sezon i tyle.
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#415 Post autor: Mirek » 16 lut 2011, o 17:02

spyru pisze: Bo tak po prawdzie, raz na ruski rok jeszcze zagrała tam reprezentacja. Teraz jestem pewny, że już więcej nie zagra.
I tu się pokaże, jak to Śląsk szanują w Warszawie. Czyli mają nas w du*** - odzywaja się tylko wtedy, zeby nam przypieprzyć.

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#416 Post autor: wolfik » 16 lut 2011, o 17:15

No właśnie ja od lat czekam na zawody lekkoatletyczne na wysokim poziomie w okolicy, bo z tym była straszna bieda niestety.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Lukas89
Kontakt:

#417 Post autor: Lukas89 » 16 lut 2011, o 19:14

Dwie prezentacje ze strony województwa (zdjęcia, liczby, schematy).

http://www.slaskie.pl/zdjecia/2011/02/15/1297782107.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.slaskie.pl/zdjecia/2011/02/15/1297782143.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Jakby kogoś interesowało..

źródło: skyscraper .......
Obrazek

bRayan72

#418 Post autor: bRayan72 » 16 lut 2011, o 19:17

Antoni Piechniczek: Przed laty graliśmy już w żółto-niebieskich barwach

16:00, 2011-02-16

Źródło: SPORT / SportSlaski.pl
- Jestem dziś skłonny podpisać się pod decyzją o żółto-niebieskich barwach Stadionu Śląskiego. Dlatego, że wcześniej Śląsk dostał kopa w tyłek - mówi legendarny trener, Antoni Piechniczek.

Dziennikarz "Sportu" zadał Piechniczkowi pytanie, czy wczorajsza decyzja władz województwa śląskiego o tym, że Stadion Śląski będzie mieć żółto-niebieskie barwy, jest dobrym pomysłem. Były selekcjoner reprezentacji Polski stwierdził, że gdyby nasza aglomeracja otrzymała organizację EURO 2012, słuszne by były barwy biało-czerwone.

- Tak się jednak nie stało, choć nie było na etapie wyboru miast-organizatorów obiektu, który bardziej zasłużyłby na przyznanie mistrzostw niż Stadion Śląski. Cały Śląsk dostał kopa w tyłek. Dlatego jestem dziś skłonny podpisać się pod decyzją o żółto-niebieskich barwach - odpowiada.

- Chciałbym, by ta decyzja była właśnie dla polityków sygnałem, że popełniono swego czasu błąd, pomijając stadion przy organizacji mistrzostw Europy. A nie widzę nic złego w tym, że region pamięta o swoich korzeniach i historii. Przed laty reprezentacja Śląska grała z Dynamem Kijów i wygrała 1-0. Wyszliśmy na boisko w żółto-niebieskich barwach - wspomina Piechniczek.
OD KOŁYSKI AŻ PO GRÓB JEDNA WIARA JEDEN KLUB - RUCH Chorzów

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#419 Post autor: Scypion » 17 lut 2011, o 06:21

I jeszcze jedno mi przyszło na myśl, co warto by dopisać do wszelkich polemik biała konstrukcja dachu, czerwone trybuny i niebieska bieznia to barwy Rosji*, a nie Polski :)

Przed chwila w radiu wypowiadal sie inzynier projektu i mowi, ze zdecydowanie wiecej bedzie niebieskiego chociacby ze wzgledu na Ruch Chorzów :) :padam:

* niekoniecznie w kolejnosci weksylologicznej

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#420 Post autor: OSH » 17 lut 2011, o 12:03

Scypion pisze:Przed chwila w radiu wypowiadal sie inzynier projektu i mowi, ze zdecydowanie wiecej bedzie niebieskiego chociacby ze wzgledu na Ruch Chorzów :) :padam: j
Widac ze zaczynto sie interesowac opinia spoleczenstwa, a wypowiedzi osob publicznych i dzinnikarzy wskazuja ze oni sa zaznajomieni z opiniami i wypowiedziami na naszym forum.
Co nojlepsze widac ze Nasze zdanie mo coroz wiekszo wartosc.

Propomuja zalozyc temat; Dzialania stRategiczne w kierym mozno by bylo nasowac szeroko pojetej opini publicznej i decyzyjnej pomysly dotyczace caloksztaltu dzialan w sferze strategicznej dlo klubu i regionu, tzn.;
Infrastruktury, czyli budowy stadionu na Cichej oroz korzystania z SŚ oroz infrastruktury okolostadionowej
Pozyskiwania i relacji z inwestorami i sponsorami
Dzialan marketingowych, relacji wewnatrz kklubowych oraz dzialan ludzi odpowiedzialnych za klub
etc...etc...
Godom dzis wom, ze zawsze jo, za moj HKS beda szol...
Obrazek

ODPOWIEDZ