Akademia Piłkarska Ruch

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
hagi

Re: Akademia Piłkarska Ruch

#16 Post autor: hagi » 2 lut 2011, o 19:06

wszystko fajnie tlko czemu likwidujemy UKS ktory jakos dzala .niech spece z Ruchu szkola od najmloszego wieku i doprowadza do wieku juniora i zobaczymy jak to jest szkolenie to tu czesto jest najmniejszy problem.Powtarzam nic nie mam do wspolpracy z Wilkami ale niech UKS istnieje nadal zdrowa rywalizacja nikomu nie zaszkodzilachetnych nie braknie do grania

Awatar użytkownika
ch-R

#17 Post autor: ch-R » 2 lut 2011, o 20:19

Akademia przejmie UKS i klasy sportowe i na tym to będzie polegało . Trenerzy przejdą do akademii i na tym to będzie polegało. Tak myślę.
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Damiano
Kontakt:

#18 Post autor: Damiano » 2 lut 2011, o 20:25

Dzisiaj wróciłem z treningu mojego syna i nikt w UKSie nic nie wie. UKS będzie dalej działać ale AP Ruch mu w tym będzie robić problemy. A to że teraz jest gratis to tylko po to by ściągnąć chłopców z UKS
SERCEM I DUCHEM NA ZAWSZE Z RUCHEM

hagi

#19 Post autor: hagi » 2 lut 2011, o 20:54

wszystko idzie o kase .czemu powstaje Akademia piłkarska bo to jest coc nowego nowe ciało i nowe osobne pieniazki z miasta dla klubu bo jak ruch spolka szkolila mlodziez to mogli by dostac takie dofinansowanie jak teraz dostaja i tak jak inne kluby.ilosc pieniedzy miejskich jest zalezna od ilosci szkolonych zawodnikow oraz od poziomu sportowego.przykładowo teraz Ruch spolka prowadzi trzy druzyny o poziomie ogolnopolskim i nalezy im sie z miasta 250 tys a uks prowadzi 10 druzyn o poziomie wojewodzkim i dostaja 500 tys max ile mozna wogole dostac -gorna granica dofinansowania.gdyby Ruch spolka otworzyl pod tym szyldem szkolki to dostal by z miasta 500 tys max a jak otwiera akademie to dostana 250 tys na Ruch i 500 tys na Akademie tylko czy te pieniadze pojda na dzieci czy na kotrakty dla seniorskirej druzyny tak juz kiedys bylo w Ruchu dlatego powstał odrebny klub uks bo byl zagwarantowane srodki tylko na szkolenie dzieci a tak istnieje grozba ze srodki na szoklenie dzieci pojda np na zorganizowanie obozu w turcji...

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20 Post autor: L-o » 2 lut 2011, o 22:34

A nojbardzij w tym wszyskim szkoda tych chopców...

snowboarder
Kontakt:

#21 Post autor: snowboarder » 2 lut 2011, o 22:37

Niektorzy widze, ze sie podniecili tym ze powstaje AP,ze tak musi byc bo wymogi itp. G..no prawda. Co za problem wspolpracowac z UKS,w ktorym wychowało sie juz tylu chlopakow? A problem jest taki,ze Ruch mial cichy uklad,ze bierze najlepszych z UKS do siebie,a odplaca jakies tam male pieniazki na UKS. Tylko oczywiscie od dawna nie placa,a zawodnikow zabieraja,zreszta sami wiecie komu to juz Ruch nie zalega z kasa [teraz Grunwald czeka]. Dziwicie sie ze UKS woli sprzedac chlopaka do innego klubu,ale to nie ma sie co dziwic, gdy non stop ktos cie robi w c@@ja. Wolfsburg wymaga by partner mial swoja szkolke,wystarczylo sie dogadac z UKS,ale po co?!!! Liczycie ze AP bedzie dla uzdolnionych biednych dzieciakow,wiecie cos o szkoleniu mlodych chlopcow,wiecie jakie warunki musza spelniac? Myslicie ze ktos przy klopsztandze podbija i super strzela to bedzie gwiazda na dupnym boisku. Dyscyplina,warunki fizyczne,szybkosc a takze dobre wyniki w nauce,to sa tylko niektore aspekty wymagane na całym swiecie w Akademiach Pilkarskich. Nie kazdy je potrafi spelnic. Proponuje przejsc sie na jakies mecze mlodych i zobaczyc jak sa wyszkoleni,majac powiedzmy 12 czy 15 lat i trenujac od 6 roku zycia,myslicie ze tak prosto z ulicy wskakuje sie na boisko i powala wszystkich na kolana? Nie jest przypadkiem, ze o naszych młodych pytaja kluby z całej Polski. A to ze przydupas Pietrzak woli sprowadzac jakis smiesznych typow ze Szczecina i im placic za to ze tu mieszkaja i sie ucza,to juz sprawa Klimka i jego teamu. Tak na marginesie najstarsi juniorzy maja 2 wystawione druzyny Ruch SA i UKS, po rundzie jesiennej UKS wyprzedza SA dosc znacznie,czyzby nos Pietrzaka i jego przyjaciol zawiodł? Nie jestem zdziwiony,pamietacie jak prawie sposcil Ruch z ekstraklasy,bezradnie stojac kolo ławki trenerskiej ?Ktos tu napisal ze to bedzie szkolka dla dzieciakow pilkarzy i ich znajomych,by potem zarobic,to wcale nie takie niemozliwe.
Jesień,rok 1987,Ruch Chorzów- Gwardia W-wa 3-0. A dalej juz poleciało........

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22 Post autor: L-o » 2 lut 2011, o 22:41

snowboarder pisze:Niektorzy widze, ze sie podniecili tym ze powstaje AP,ze tak musi byc bo wymogi itp. G..no prawda. Co za problem wspolpracowac z UKS,w ktorym wychowało sie juz tylu chlopakow? A problem jest taki,ze Ruch mial cichy uklad,ze bierze najlepszych z UKS do siebie,a odplaca jakies tam male pieniazki na UKS. Tylko oczywiscie od dawna nie placa,a zawodnikow zabieraja,zreszta sami wiecie komu to juz Ruch nie zalega z kasa [teraz Grunwald czeka]. Dziwicie sie ze UKS woli sprzedac chlopaka do innego klubu,ale to nie ma sie co dziwic, gdy non stop ktos cie robi w c@@ja. Wolfsburg wymaga by partner mial swoja szkolke,wystarczylo sie dogadac z UKS,ale po co?!!! Liczycie ze AP bedzie dla uzdolnionych biednych dzieciakow,wiecie cos o szkoleniu mlodych chlopcow,wiecie jakie warunki musza spelniac? Myslicie ze ktos przy klopsztandze podbija i super strzela to bedzie gwiazda na dupnym boisku. Dyscyplina,warunki fizyczne,szybkosc a takze dobre wyniki w nauce,to sa tylko niektore aspekty wymagane na całym swiecie w Akademiach Pilkarskich. Nie kazdy je potrafi spelnic. Proponuje przejsc sie na jakies mecze mlodych i zobaczyc jak sa wyszkoleni,majac powiedzmy 12 czy 15 lat i trenujac od 6 roku zycia,myslicie ze tak prosto z ulicy wskakuje sie na boisko i powala wszystkich na kolana? Nie jest przypadkiem, ze o naszych młodych pytaja kluby z całej Polski. A to ze przydupas Pietrzak woli sprowadzac jakis smiesznych typow ze Szczecina i im placic za to ze tu mieszkaja i sie ucza,to juz sprawa Klimka i jego teamu. Tak na marginesie najstarsi juniorzy maja 2 wystawione druzyny Ruch SA i UKS, po rundzie jesiennej UKS wyprzedza SA dosc znacznie,czyzby nos Pietrzaka i jego przyjaciol zawiodł? Nie jestem zdziwiony,pamietacie jak prawie sposcil Ruch z ekstraklasy,bezradnie stojac kolo ławki trenerskiej ?Ktos tu napisal ze to bedzie szkolka dla dzieciakow pilkarzy i ich znajomych,by potem zarobic,to wcale nie takie niemozliwe.
Wszysko i na tymat. Szacun :padam:
Naprowdy nie zawsze wszysko jest takie na jakie wyglondo, abo jakie sie opisuje.

PozdRawiom

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23 Post autor: Mirek » 2 lut 2011, o 22:43

U nos bydzie Akadymia, ale pana Kleksa.

hagi

#24 Post autor: hagi » 2 lut 2011, o 23:02

dziwia mnie toche niektore fakty ze podana zostala informacja o utworzeniu grup z rocznika 2001 2002 1998 i drugi fakt ze nie tak dawno zmienily sie wladze w uks w sklad czlonow zarzadu uks weszedl p.Gesior. co w tym dziwnego? a no to czemu akurat rocznik 1998 a no dlatego bo tam gra syn pana Gesiora a czemu nie rocznik 1999 czy 1997.A teraz parze na srone uks i zniklo nazwisko Gesior czlonek zarzadu. odczytuje to jako konflikt Gesior UKS moze pohajol sie z Łukaskiem.
Tak jak wczesniej pisale mam duze obawy ze pieniadze miejskie ktore teraz pojda do Ruchu zostana przeznaczone na szkolenie moze na poczatku jak bedzie gral syne dzialacza ale potem obawiam sie ze beda pilniejsze potrzeby i nie bedzie mechanizmow kontroli UKS zajmujacy sie tylko mlodzieza daje wieksze gwarancje.poza tym nie pokoi mnie ta wspolpraca z wofsburgiem co ze trenezy beda mogli tam pojechac i podpatrzec to za to beda mieli prawo pierwokupu taka wspolpraca biednym z bogatym nigdy w na dluzsza mete nie

hagi

#25 Post autor: hagi » 2 lut 2011, o 23:04

jest korzystna.Czekam na szczegoly dzialalnosci owej Akademi tylko niech nie mowi pan Gesior ze kibice sa od kibicowania

snowboarder
Kontakt:

#26 Post autor: snowboarder » 2 lut 2011, o 23:08

" konflikt Gesior UKS moze pohajol sie z Łukaskiem."
sorry, ale nie rozumiem zaleznosci ? Rozwin jesli mozesz.
Jesień,rok 1987,Ruch Chorzów- Gwardia W-wa 3-0. A dalej juz poleciało........

scaneRboy
Kontakt:

#27 Post autor: scaneRboy » 2 lut 2011, o 23:09

pożyjemy, zobaczymy... Jeszcze jest coś takiego jak wolny rynek, jeżeli nie będą efektywnie szkolić tych chłopców, daleko nie zajadą.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

hagi

#28 Post autor: hagi » 2 lut 2011, o 23:24

moze treningi ustalanie skladu nie pasowaly D.Gesiorowi moze trener lukasik nie angazowal sie zbytnio- nie zabieral druzyny na turnieje halowe i zaniepokojony ojciec mlodego Gesiora postanowil zabrac go z uks do Ruchu.pare razy obserowowale jego syna to zawsze musi byc w centum uwagi znowu bedzie gwiazda na przed sezonowej prezentacji.Ale tak jak mowie moze dziwi mnie ze akurat ten rocznik 98 to juz nie sa tacy mlodzi chlopcy wiec szkolenie mialo by sie odbywac w na zasadzie pozbieraniu zawodnikow z innych klubow .a w roczniku bodajze 2001 gra syn smagorowicza

buli19R20
Kontakt:

#29 Post autor: buli19R20 » 2 lut 2011, o 23:26

Scanerboy kto daleko nie zajedzie??? synki od naszych działaczy ?? chopie sie zwolni trenera a nowemu do ultimatum ze mają grac choby byli wieksze drewna niz Rasiaki.

Snowboader celno uwaga o tych rocznikach, tez miolech o tym pisac,

A to ze Ruch SA gro słabij od UKS-u to tyż 100% prowdy bo bracik mi godol jak jest.

Ogólnie widza ze jest tu paru trzeźwo myslących ludzi :) kiere znają realia i fakty.

hagi

#30 Post autor: hagi » 2 lut 2011, o 23:37

wiem ze jakosc treningow w uks czesto odbiegala od oczekiwn ale klub UKS prowadzi 9 druzyn to sa bardzo duze koszta nie wieze ze klub Ruch ktory wiecznie ma na karku komornika i wiecznie splaca dlugi stowarzyszenia da na nineralna do 500 dzieci

ODPOWIEDZ