Zimowe transfery co o nich myślicie ?? opinie i komentarze .

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
m-p
Kontakt:

Re: Zimowe transfery co o nich myślicie ?? opinie i komentar

#76 Post autor: m-p » 3 gru 2010, o 22:19

Na Bałkanach to dobrą śliwowicę mają...A czasami to i piłkarz sie trafi. Oby to był jeden z nich.

tramp3k
Kontakt:

#77 Post autor: tramp3k » 3 gru 2010, o 22:27

m-p pisze:Na Bałkanach to dobrą śliwowicę mają :cisza:
tylko rakija ;)

transfer znienacka ;) oby mieli więcej takich niespodzianek :)

Sebol
Kontakt:

#78 Post autor: Sebol » 3 gru 2010, o 22:41

RuchChorzów1920 pisze:widocznie Drozdowicz byl za slaby na Arke :)

co do transferow. najpierw trza porzadek zrobic w druzynie.
sprzedac, 'zlikwidowac' takich zawodnikow jak Derbich, Zajac i Olszar - ktorych kontrakty na pewno by pomogly w jakims stopniu pomoc w zatrzymaniu tych ktorym sie one koncza ! w/w nie wnosza nic do zespolu a $ biora... ;/
Zapomniałeś dodać: Janoszka i Pulkowski. Obaj panowie swoim poziomem prezentują co najwyżej bary mleczne i chyba nadszedł czas na pożegnanie. Dziwię skąd ten kredyt zaufania dla Janoszki nie tylko od trenera, ale też od wielu kibiców. Synek jest cienki jak barszcz, zero kreatywności, pomysłu na grę, większość strat, ot taki sobie kopacz, który czasem coś tam wciśnie, ale i tak musi być wtedy conajmniej metr od bramki. Drugi geniusz, w niedawnym wywiadzie przyznał się, że jak w poprzednim sezonie wygrali kilka spotkań to dopiero uwierzył, że można z każdym wygrać. Normalnie ręce opadają. Facet u schyłku kariery za przeproszeniem pi***oli takie rzeczy. To po cholerę w ogóle wychodzisz na boisko, jak nie wierzysz, że da się wygrać? Podejście jak dla mnie niepojęte tym bardziej w takim klubie. To obraza dla całej historii klubu i tych wszystkich wybitnych graczy jakich mieliśmy. Niestety, ale Ci panowie powinni iść do odstrzału. Tutaj trzeba mieć jaja i charakter, a nie rżnąć głupa i mieć nadzieję, że jakoś to będzie.
Mistrz Polski: 1933, 1934, 1935, 1936, 1938, 1951, 1952, 1953, 1960, 1968, 1974, 1975, 1979, 1989
Wice Mistrz Polski: 1950, 1956, 1963, 1970, 1973, 2012
Puchar Polski: 1951, 1974, 1996
Finalista PP: 1963, 1968, 1970, 1993, 2009, 2012
Finalista Superpucharu Polski: 1989, 1996
Mistrzostwo Młodej Ekstraklasy: 2009
Mistrzostwo Polski Juniorów: 1965, 1984
Puchar Dżentelmenów: 1929
Mistrz Śląska: 1922, 1926
Wice Mistrz Śląska: 1924, 1942
Puchar Stanisława Fliegera: 1925, 1926
Ćwierćfinalista Pucharu Europy: 1975
Ćwierćfinalista Pucharu UEFA: 1974
Finalista Pucharu Intertoto: 1998

Raulito
Kontakt:

#79 Post autor: Raulito » 3 gru 2010, o 22:41

niebieskifanatyk pisze:Brać Aldina Dżidicia z Szakhtara ;)
Dokładnie, taki chłop przydałby nam sie w ataku, robił nasza obrone jak chciał na Cichej..
warunki fizyczne i technika na + , napewno na nasz lige dobry gosc.
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

Awatar użytkownika
NIEBIESKA GODULA
Kontakt:

#80 Post autor: NIEBIESKA GODULA » 3 gru 2010, o 23:07

mie sie podobo chłop ze swionów paweł lesik młody obronca wypożyczony do gks tychów czamu jego niebiorom tylko cało fajno młodziesz wypożyczajom fest jest obiecujący synek oglądoł zem go w młodej ekstraklasie jest to lepsze niż kupowanie nieznanych graczy przeca to synek co przeszedł wszystkie szczeble piłkarskie w ruchu zakrył by te boki bo derbich to ciarach niech wydupio do kraksy

Sebol
Kontakt:

#81 Post autor: Sebol » 3 gru 2010, o 23:52

NIEBIESKA GODULA pisze:mie sie podobo chłop ze swionów paweł lesik młody obronca wypożyczony do gks tychów czamu jego niebiorom tylko cało fajno młodziesz wypożyczajom fest jest obiecujący synek oglądoł zem go w młodej ekstraklasie jest to lepsze niż kupowanie nieznanych graczy przeca to synek co przeszedł wszystkie szczeble piłkarskie w ruchu zakrył by te boki bo derbich to ciarach niech wydupio do kraksy
I dokładnie tego należy się trzymać. To samo Kieruzel; ktoś napisał, że synek zatrzymał się w miejscu, a jak ma być inaczej kiedy dostał szansę na grę w pierwszej drużynie i pokazał się z dobrej strony ( dla mnie taki drugi Sadlok ) to go skreślono. Naprawdę za***ista motywacja ): Powoli żałosne stają się wypowiedzi pseudodziałaczy, że Ruch i tak wprowadza dużo młodzieży, bo tak po prawdzie to gówno prawda. Była naprawdę silna paka, która zdobyła mistrzostwo ME i wielu chłopaków z powodzeniem mogło zastąpić zblazowane pseudo gwiazdeczki typu Zając, Janoszka, Pulkowski. Ruch zawsze słynął z młodzieży, która niestety od jakiegoś czasu jest notorycznie marnowana. Na zachodzie talenty w wieku siedemanstu lat zostają kapitanami i ciągną zespoły do sukcesów. Za to w zajebistej polskiej myśli szkoleniowej jest to rzecz nie do pomyślenia i myślę, że tutaj tkwi główny problem naszej piłki. Dobry skład, to jego sukcesywne przewietrzanie, dopływ świeżej krwi i eliminowanie słabych ogniw. A u nas taki Grodzicki, gdyby dzisiaj podpisał dożywotni kontrakt to będzie w pierwszej jedenastce, aż do usranej śmierci i chociaż za***rdoli bramkę za bramką to i tak dalej będzie grał, bo po co trener ma brać odpowiedzialność za jakiegoś młokosa któremu, a noż nie wyjdzie. To jest właśnie ta pieprzona asekuracja, poniekąd dzięki której futbol w tym kraju jest w takim miejscu jakim jest. Tylko dziwię się, że klub, który zawsze dobrze wychodził na wychowankach, dzisiaj zatracił swój największy atut. W sumie co się czepiać; Szyndrowski wraca! Zaćmi wszystkich, to pewne :)
Mistrz Polski: 1933, 1934, 1935, 1936, 1938, 1951, 1952, 1953, 1960, 1968, 1974, 1975, 1979, 1989

kattowitz
Kontakt:

#82 Post autor: kattowitz » 4 gru 2010, o 00:40

Sebol - wszystko fajnie żeś tukej opisoł i nawet się z Tobą moga zgodzić lecz jest jedno "ale". Zobocz kaj jest Ruch w tabeli. Jak nie wiesz to jo Ci powiem - w czornej rzyci. Trener w obecnej sytuacji nie może się pozwolić na wstawianie modych chopców co by sie ogrywali bo to może nos doprowadzić do katastrofy. Zgodza się z Tobą że niektóre tzw. niezniszczalne "gwiazdki" w naszym zespole tyż się nie nadają na fusbalerów ekstraklasowych ale nie mogymy opierać zespołu o samych młodych zawodników z ME. Zresztą nie tragizujmy bo tych młodych też trener staro się wprowadzać (Jankowski, Piech). Jak myślisz ilu jest w Polsce takich Sobiechów, Sadloków czy nawet Jankowskich. To są talenty które są wyławiane przez przez skautów z zespołów Ekstraklasy i 1 ligi i bier jeszcze pod uwagę fakt że większość tych młodych zawodników po roku w miarę poprawnej gry jak na Polskę, zaczyna kosztować tyle co 2 porządnych i solidnych kopaczy z Czech, Słowacji czy Bałkanów ogranych niejednokrotnie nawet w swoich rodzimych reprezentacjach.
Sezon czy dwa temu tak chciała grać gksa, czyli połowa składu złożona z młodych synków i co? I to że o mały włos a nie wylądowali by w 2 lidze. Takie były tego efekty.

P.S.
A tu mosz słowa trenera po meczu w PP z którymi nie można się nie zgodzić apropo Stefańskiego.
- Jankowskiego na razie zostawmy i dajmy mu spokój - podkreśla Waldemar Fornalik i za przykład podaje innego napastnika ze swojej kadry. - Dużo szumu zrobiliśmy już wokół Patryka Stefańskiego i to mu niekoniecznie pomogło. Nie chciałbym, żeby taka sytuacja się powtórzyła, chociaż Maciek w ostatnim czasie rzeczywiście zwraca na siebie uwagę strzelonymi bramkami i niezłą postawą - apelował po meczu trener Ruchu Chorzów Waldemar Fornalik.

Sebol
Kontakt:

#83 Post autor: Sebol » 4 gru 2010, o 03:02

W pełni się z Tobą zgadzam Kattowitz, masz rację, tylko ja nie piszę, że takie zmiany powinny nastąpić teraz; te zmiany miały nastąpić przed sezonem lub mogą w trakcie gdy sytuacja w tabeli jest stabilna. Na dzień dzisiejszy taki zabieg jest bardzo ryzykowny, ale z drugiej strony jaką mamy gwarancję, że wystawiając wciąż te same koszulki do gry uzyskamy zamierzony efekt. Komu tam naprawdę zależy na Ruchu? Grzybowi, komu jeszcze? Prawda jest taka, że większość tych pajaców ( przepraszam jeśli kogoś obraziłem, ale mam coraz większe wrażenie, że oni robią nam kibicom łaskę, że w ogóle wychodzą na boisko ) ma to głęboko w du***. Chociaż na ich miejscu starałbym się bardzo, bo kto cholera chciałby taką padlinę w swojej drużynie? Ja na dzień dzisiejszy, zakładając że jestem właścicielem klubu X nie kupiłbym z Chorzowa nikogo. Ci, którzy coś tam potrafili zostali sprzedani, reszta to mierni kopacze, nie potrafiący dwóch, trzech podań wymienić między sobą; do cholery co to qr** ma być? Prawda jest taka, jeśli nie masz serca do gry, to się nie udzielaj, bo kibice to w większości ludzie, którzy na codzień muszą ostro za***rdalać na kawałek chleba i na koniec tygodnia pozostaje im to co lubią najbardziej, lubią oglądać swoją drużynę w akcji, która walczy, biega, gryzie trawę i wygrywa mecze, a niestety tego na dzień dzisiejszy w Ruchu nie ma, w Ruchu który słynął z walki i zaangażowania. Ostatniego majstra zrobili właśnie młodzi chłopcy, głównie wychowankowie dla których gra w Erką na sercu była priorytetem - nie było pierdolenia się, tylko jazda i do przodu. Z drugiej strony wiele winy leży po stronie zarządu, który przed sezonem zakłada, że miejsce w pierwszej ósemce będzie sukcesem... to ja się pytam co my jesteśmy jakieś Zagłębie Lubin, czy Lechia Gdańsk? Nie, to jest Ruch Chorzów, który obojętnie co by się nie działo ma zawsze walczyć tylko i wyłącznie o mistrza Polski!!! Kiedyś już to pisałem, Legia jest klubem takim jakim jest, ale jednego nie można im odmówić, tam nie ma pierdolenia się i głaskania, grasz tylko o majstra i wbij to sobie do głowy, każdy inny wynik to porażka. Ktoś powie, tam jest kasa... a czy my mieliśmy kiedykolwiek jakieś większe pieniądze? nie mieliśmy, ale czternaście gwiazdek zdobyliśmy, bo była mentalność, był charakter, a większość wybijających się piłkarzy to byli wychowankowie, którzy wiedzieli o co grają i dla kogo. Inna sprawa Stefański, nie wiem o co dokładnie z nim chodzi, ale jeśli tak młodemu człowiekowi, któremu już sam fakt, że zagrał w pierwszej drużynie mocno zaszkodził, to powinien pożegnać się z tą profesją. Na dół do łopaty i po sprawie. Futbol to przyjemność, to radość z gry i dłużej nie mam już zamiaru tolerować wszystkich tych, którzy go udają i jeszcze przy okazji robią mnie za ciula. Kiedyś Ruch był przyjemnością, lekarstwem na rozterki i problemy codziennego życia, niestety od x czasu już tak nie jest, w dużej mierze dzięki ludziom, których w tym klubie nigdy nie powinno być, a niestety wciąż decydują o jego losach, ludziom pozbawionym profesjonalizmu, rzetelności i jakichkolwiek wartości. Sorry, za te smuty, ale tak jakoś poleciało):

P.S. Co do Piecha, niby jest ale tak naprawdę to go nie ma i w tej kwestii Fornalik mnie ro***erdala. Tutaj nie ma problemu napastników, tutaj jest problem taktyki. Może wreszcie powinniśmy zagrać tą dwójką napastników, Piechem i Jankowskim, kreować ofensywny styl gry. Patrząc na historię, Ruch zawsze grał na atak, ofensywnie. Fakt faktem sporo tracił z tyłu, ale więcej zyskiwał z przodu.

RuchChorzów1920
Kontakt:

#84 Post autor: RuchChorzów1920 » 4 gru 2010, o 10:54

chlop co powinien grac w siatkowke czy reczna a w pomocy gra...
ewenement ;) nie widzialem jeszcze takiego w pomocy ?
nie moge sobie go przypomniec z meczy w LE... ale cos mi swita ze tam cisnal troche, a szczzegolnie w Karagandzie..

moze sprawdzilby sie w napadzie i mielibysmy 'bosniackiego Croucha' :super:

Awatar użytkownika
forrest
Kontakt:

#85 Post autor: forrest » 4 gru 2010, o 11:02

raczej nos nie stać na to... zoboczcie jako tam jest kasa...
GRZYBEK DO MŁYNA!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#86 Post autor: spyru » 4 gru 2010, o 12:00

Sebol pisze:
NIEBIESKA GODULA pisze:mie sie podobo chłop ze swionów paweł lesik młody obronca wypożyczony do gks tychów czamu jego niebiorom tylko cało fajno młodziesz wypożyczajom fest jest obiecujący synek oglądoł zem go w młodej ekstraklasie jest to lepsze niż kupowanie nieznanych graczy przeca to synek co przeszedł wszystkie szczeble piłkarskie w ruchu zakrył by te boki bo derbich to ciarach niech wydupio do kraksy
I dokładnie tego należy się trzymać. To samo Kieruzel; ktoś napisał, że synek zatrzymał się w miejscu, a jak ma być inaczej kiedy dostał szansę na grę w pierwszej drużynie i pokazał się z dobrej strony ( dla mnie taki drugi Sadlok ) to go skreślono.)
:przestraszony: To ja chyba o czymś nie wiem, mógłbyś mi przybliżyć ten mecz, gdzie niby Kieruzel pokazał się z dobrej strony.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Raulito
Kontakt:

#87 Post autor: Raulito » 4 gru 2010, o 12:08

Spyru ja tez nie mam przekonania do Kieruzela, ale chyba w jednym meczu pokazał sie nawet z niezłej strony w meczu z Lechem w Poznaniu 1:1 na prawej obronie.

jugador
Kontakt:

#88 Post autor: jugador » 4 gru 2010, o 12:29

Co ciekawe ten Zoran Rendulic , o ktorym sie tyle mowilo to kolega Dokica z klubu.Czyzby zaslona dymna ? Czy wzielismy slabszego , ktorego latwiej bylo wyciagnac ? Okaze sie.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

niebieskifanatyk
Kontakt:

#89 Post autor: niebieskifanatyk » 4 gru 2010, o 14:00

RuchChorzów1920 pisze:

nie moge sobie go przypomniec z meczy w LE... ale cos mi swita ze tam cisnal troche, a szczzegolnie w Karagandzie..

Z tego co pamiętam to grał w napadzie? a na 90minut.pl pisze, ze to obronca :hurra:

Raulito
Kontakt:

#90 Post autor: Raulito » 4 gru 2010, o 14:12

niebieskifanatyk pisze:
RuchChorzów1920 pisze:

Z tego co pamiętam to grał w napadzie? a na 90minut.pl pisze, ze to obronca :hurra:
Na Cichej przeciwko nam napewno grał jako napatstnik i pokazał sie z bardzo dobrej strony.

Zablokowany