Nowy prezes , nowy zarząd

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
kris22

Nowy prezes , nowy zarząd

#1 Post autor: kris22 » 26 lip 2004, o 20:16

Nowy prezes - Mleczko Stefan
Nowy zarząd - Blok Jacek
Łasak Krzysztof
Watoła Jerzy
Nowak Marek
Szabat Stanisław
Nimptschke Adrian

Awatar użytkownika
Adrian.G
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2 Post autor: Adrian.G » 26 lip 2004, o 20:19

26 lipca 2004, 19:50:33 -Stefan Mleczko prezesem Ruchu Chorzów
Sternikiem "niebieskich" przestał być Krystian Rogala. W poniedziałek prezesem stowarzyszenia Ruch wybrano Stefana Mleczko.

Mleczko był członkiem poprzedniego zarządu. Rogala - zgodnie ze swoimi zapowiedziami - wycofał się z działalności w Ruchu i nie kandydował w wyborach.

Jedynym chętnym był Mleczko. Tymczasowym prezesem Ruchu Chorzów SSA jest Andrzej Chrzanowski. Spółka ma stopniowo przejmować od stowarzyszenia Ruch kontrolę nad klubem. W strukturze spółki żadnej funkcji nie sprawuje Krystian Rogala, prezes klubu od 1994 roku.

W przerwie rozgrywkowej Ruch pozyskał sponsora - odzieżową firmę Reporter. Klub otrzymał licencję na grę w II lidze, ale nad finansami nadzór sprawował będzie PZPN.

Wiosna była na stadionie przy ul. Cichej w Chorzowie nerwowa. Mało tego, że nie udał się planowany powrót do ekstraklasy, to podopieczni trenera Jerzego Wyrobka bliscy byli spadku do trzeciej ligi. Stadion został w maju zamknięty dla publiczności po awanturach w przerwie meczu z ŁKS. Chorzowianie stracili punkty walkowerem i możliwość gry przy dopingu.

Trener Wyrobek został z klubie i jak twierdzi podstawowym celem jest po prostu zdobywanie jak największej liczby punktów. Z drużyną pożegnali się obrońca Edward Cecot (GKS Bełchatów) i pomocnik Marcin Malinowski (Odra Wodzisław). Do kieleckiej Korony przeszedł obrońca Marek Szyndrowski. Do ekipy dołączyli doświadczeni zawodnicy Leszek Pokładowski (Kujawiak Włocławek), Grzegorz Wódkiewicz (Arka Gdynia), wrócił do Chorzowa Marcin Molek (Aluminium Konin).

źródło: PAP

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#3 Post autor: Lutz » 26 lip 2004, o 20:27

Hmmmmmm ?????? Ja , dobre , dobre ,poleku , a kaj je Mario ??

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#4 Post autor: radzion » 26 lip 2004, o 21:14

mariusz nie mogl kandydowac ,tzn mogl ale... jako ze byl nieobecny na wyborach (jest na wegrzech) nie mogl byc wybrany bez zgody, a zgoda musiala byc potwierdzona na pismie badz tez na miejscu

mam swoje zdanie co do tych wyborow ale nie bede pisac boi szkoda slow

Robson
Kontakt:

#5 Post autor: Robson » 26 lip 2004, o 21:23

Całe wybory to ŻENADA

No comments :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#6 Post autor: Lutz » 26 lip 2004, o 21:26

Cytat " - Spoczywa na mnie duża odpowiedzialność, bo chociaż przed kilkoma dniami powołano sportową spółkę akcyjną Ruch, to stowarzyszenie odpowiada za przygotowanie zespołu do sezonu - tłumaczył.

Dziś Mleczko spotka się z Andrzejem Chrzanowskim, prezesem spółki, by ustalić zasady finansowania klubu. - Budżet będziemy budować wspólnie - mówi.

- Najważniejsze, co nas czeka, to podpisanie listu intencyjnego o współpracy ze spółką, szczególnie ustalenie zasad spłaty zadłużenia stowarzyszenia - dodaje.

Nowy prezes chce w przyszłości powiększy zarząd, liczy też na pomoc Krystiana Rogali.

Stefan Mleczko

nowy prezes Stowarzyszenia Ruch ma 47 lat. Wcześniej pracował w zarządzie chorzowskiego klubu. Absolwent Uniwersytetu Śląskiego - politolog. Były członek PZPR. Był posłem na Sejm w roku 1989. Obecnie zatrudniony w firmie Inter Carbo z Rudy Śląskiej.

Jo tyż mom swoje zdanie i tyż niy byda pisać bo szkoda słów.Zresztą Dorsi zrobioł to już wyży za mnie :D Co do Maria , to byłbych tak ciekawy co on na to i czy chcioł abo niy być dali w zarządzie.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7 Post autor: Ozor » 26 lip 2004, o 21:33

Niech się z swoim stowarzyszeniem idą w pi*** do więzienia za długi ten kto je zrobił,dawac logo i przekazac drużynę do SSA i to bezwarunkowo a
nie jeszcze fochy stroic że będą parszywce negocjowac.
Precz z starymi aparatczykami partyjnymi!

alieu
Kontakt:

#8 Post autor: alieu » 26 lip 2004, o 21:36

Dajcie jakieś info o pozostałych członkach zarządu.

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#9 Post autor: Wilus » 26 lip 2004, o 21:48

Wlasnie, czy moze ktos przedstawic pozostalych czlonkow zarzadu. Bo oprocz Amry to nie znam nikogo ( no jeszcze Bloka ).

radzion chetnie poznalbym Twoje zdanie na temat tego ukladu. Moze byc na priv :)

Wilus

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#10 Post autor: Wilus » 26 lip 2004, o 21:50

Wlasnie, czy moze ktos przedstawic pozostalych czlonkow zarzadu. Bo oprocz Amry to nie znam nikogo ( no jeszcze Bloka ).

radzion chetnie poznalbym Twoje zdanie na temat tego ukladu. Moze byc na priv :)

Wilus

Darek

#11 Post autor: Darek » 26 lip 2004, o 22:53

POCIESZAJACE,ZE ODSZEDŁ ROGALA ALE PYTANIE NA JAK DŁUGO? WATPIE ABY KOLEDZY PARTYJNI ZAPOMNIELI O SWOIM ZASŁUZONYM PARTYJNYM KOLEDZE. MOIM ZDANIEM CZEKAJA TYLKO AZ SIE SYTUACJA WOKÓL ROGALI USPOKOI I KRYSTIANEK WRÓCI ZA SWOJE SMIECI. NIE ZA BARDZO JESTEM ZADOWOLONY Z TYCH WYBORÓW BO BYLI MOIM ZDANIEM FARSĄ I TYLE. :cry:

Jr

#12 Post autor: Jr » 26 lip 2004, o 23:17

Hu... powiem tyle pożyjemy zobaczymy ale chłopcy prznajmniej od roku pojechali na jakiś obóz więc zmiana jest jak był tylko kandytat Mleczko to już trudno

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#13 Post autor: 19r20 » 27 lip 2004, o 08:59

ja napisze to co pisałem po powołaniu SSA
daję im mój kredyt zaufania
a tak pozatym to nich ktoś napisze co Mleczko robił w starym zarządzie? za co był odpowiedzialny itd.
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

milus1

Antykomuch

#14 Post autor: milus1 » 27 lip 2004, o 10:45

Jestem kibicem Widzewa.
Ale szanuje stare Kluby jak Ruch.
Widzew się pozbył tych "dobroczyńców" Padalec&Spaślak"
Stefan Mleczko czyli komuch to straszna tragedia.
Skoro zaczeliście rewolucje to ją dokończcie
wywalcie komuchów .
Z kibicowskim pozdrowieniem.

Robson
Kontakt:

#15 Post autor: Robson » 27 lip 2004, o 13:07

19r20 pisze:a tak pozatym to nich ktoś napisze co Mleczko robił w starym zarządzie? za co był odpowiedzialny itd.
Miał "wspaniałe" plany ożywienia młodzieżowej sekcji piłki nożnej :evil:

ODPOWIEDZ