Otrzymaliśmy licencje na gre w 2 lidze!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
marcyk
Kontakt:

#16 Post autor: marcyk » 20 lip 2004, o 13:15

Gerhat wcale nie uwazam, ze licencja i ssa od razu rozwiaze problemy RUCHU. chodzilo mi w ttym pytaniu o to, ze po ciezkich bojach o utrzymanie sie w II lidze w ubieglym sezonie, mozemy zakonczyc nastepny sezon po "samoboju" rogali spadkiem z II ligi nie rozgrywajac nawet jednego meczu.
a przygotowany jestem naprawde na najgorsze, bo wyjscie z tego marazmu jeszcze potrwa bo czuje, ze niektore twarze ktore doprowadzily RUCH do tej sytuacji szykuja sobie korytka w ssa.ale pozyjemy zobaczymy
z Niebieskim pozdrowieniem.

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#17 Post autor: 19r20 » 21 lip 2004, o 09:07

obyś marcyk się mylił
za te 2 dni się okaże
obawiam się tego samego...
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18 Post autor: Wilus » 21 lip 2004, o 17:39

Z prasowki na glownej stronce, pisze, ze nie tylko mecz z Jaworznem bedzie przeniesiony - powod stadion. Jako powod podaje sie formalnosci zwiazane z rozpoczeciem inwestycji. I ja ma pytanie , ktore nasuwa mi sie od razu do glowy. Przeciez przepisy o przetargach, itp nie sa od wczoraj, czy nikt nie wiedzial, ze cala gowniana procedura zwiazana z przetargami tak dlugo trwa ? Przeciez o tym co trzeba zrobic na Ruchu wiadomo od momentu kiedy nom stadion zamkneli. czy nikt z wladz miasta, klubu nie mogl sie zajac tym problemem wczesniej, tak, ze firme by sie wylonilo juz dawno ? Zastanawiam sie czy ktos jeszcze w temacie Ruchu mysli i mu zalezy wsrod oficieli bo jak widza jak sie zabieraja do roboty to mnie krew zalewa :twisted:

Wilus

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19 Post autor: gerhat » 22 lip 2004, o 08:38

Wilus w Ruchu od dłuższego czasu jest tak że nie wiadomo co bedzie jutro, a procedury przetargowe łacznie z droga odwoławczą to jakieś 6 m-cy. Sięganie na tyle do przodu to jest kosmos.
W Ruchu najwazniejsza zawsze była tradycja a nie przyszłość, pytanie która tradycja, bo wg. mnie słowo tradycja ograniczało się do tradycyjnych szwindli ostatniego 10 - lecia.
Mam nadzieję że po 26.07 hasłem dominującym będzie "Najważniejsza jest przyszłość" a tradycję pozostawmy kronikarzom a nie działaczom.

Stary kibic

#20 Post autor: Stary kibic » 22 lip 2004, o 13:26

Jestes w bledzie. Wlasnie tradycje tworzymy My, wszyscy kibice , dzialacze, juz nie mowac wladarze miasta tez. A kronikarze tylko wnosza w pamiec klubu.

kurczak1920

#21 Post autor: kurczak1920 » 22 lip 2004, o 13:43

jo myśla, że chodzi ino o to, aby my nie żyli wyłącznie tradycją i przeszłościa, żeby my mogli z nadzieją patrzeć w przyszłość.
Bo ostatnio to pozostało nam się szczycić ino przeszłością.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22 Post autor: gerhat » 22 lip 2004, o 14:46

Stary kibic pisze:Jestes w bledzie. Wlasnie tradycje tworzymy My, wszyscy kibice , dzialacze, juz nie mowac wladarze miasta tez. A kronikarze tylko wnosza w pamiec klubu.
Piszemy o całkiem dwóch róznych tradycjach.

Oto przykłady:
- rogala twierdził kilka lat temu że nie musimy być SSA, bo tradycją w Ruchu jest stowarzyszenie i to jest najlepsza forma. Dokąd to nas zaprowadziło widzimy dzisiaj, a rogala miał w tym jeden tylko cel, otóż działając jako stowarzyszenie przez lata nikt go ni kontrolował i mógł robic długi i szwindle. SSA podlega regułom rynku kapitałowego i szwindle oraz zycie ponad stan bardzo szybko wychodzą na jaw
- rogala twierdził w ostatnich latach ze taki klub jak Ruch nie potrzebuje sponsora lecz reklamodawców. Skończyło się tym ze dzisiaj sponsora wzięlibysmy w ciemno, a rogala wówczas miał w tym swój cel, a mianowicie z kazdym powaznym sponsorem musiałby się podzielić władzą w klubie a tego bał się jak ognia.

Jak wiec widzisz tradycją można szafować niekoniecznie dla dobra klubu.

Stary kibic

#23 Post autor: Stary kibic » 22 lip 2004, o 18:07

No dobra masz w pewnym stopniu racje. Ja chwycilem slowo " Tradycja"
Jak wiemy ze slowo to ma wielkie znaczenie.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24 Post autor: jajo » 22 lip 2004, o 18:47

a stadion nawiązuje do tradycji Greków i Rzymian...;) czasami się nawet gladiatorzy pojawiają. Lwów tylko trochę brakuje. Tylko te wymagane krzesełka zepsuły te świetne zabytkowe miejsce...

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#25 Post autor: Schlesien » 22 lip 2004, o 22:22

jajo pisze:a stadion nawiązuje do tradycji Greków i Rzymian...;) czasami się nawet gladiatorzy pojawiają. Lwów tylko trochę brakuje. Tylko te wymagane krzesełka zepsuły te świetne zabytkowe miejsce...
Lwow nie ma bo nas nie stac, ale za to psy sa wypuszczane :wink:

kurczak1920

#26 Post autor: kurczak1920 » 22 lip 2004, o 22:23

Mecz z Gks Bełchatów ma się odbyć w piątek o 20:00, a więc inaugurujemy rozgrywki, oby pierwsi byli pierwszymi na końcu

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#27 Post autor: gerhat » 23 lip 2004, o 08:44

jajo pisze:... Lwów tylko trochę brakuje. ...
Jak zagramy z Polonią Bytom to i Lwów bedzie :lol:

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#28 Post autor: jajo » 23 lip 2004, o 09:19

a z Pogonią śledzie.....;)

kurczak1920

#29 Post autor: kurczak1920 » 23 lip 2004, o 14:20

Źródło: PZPN

Zmiana gospodarza meczu Szczakowianka - Ruch

W związku z remontem obiektu Ruchu Chorzów oraz wyrażonej zgody Klubu Szczakowianka Jaworzno Departament Rozgrywek i Licencji PZPN informuje, iż mecz Szczakowianka - Ruch Chorzów zostanie rozegrany w Jaworznie w dniu 7 sierpnia 2004 roku o godzinie 17:00.

Spotkanie w rundzie rewanżowej odbędzie się w Chorzowie.

No to momy super początek razem z PP 5 wyjazdów.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#30 Post autor: gerhat » 23 lip 2004, o 15:13

szkoda bo urlop mi koliduje

ODPOWIEDZ