Hymn
- Bułek
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Hymn
Temat poruszany wielokrotnie na forum gadka się kończy zawsze na tym samym. Moja propozycja to ten hymn który mamy i śpiewamy juz od lat 70 powinien być zagrany na tą samą nutę tylko że przez orkiestrę. A wyśpiewać mógłby go chór uwierzcie mi że to zmieniłoby postać rzeczy.
-
- Kontakt:
mysla ze cos takiego http://www.youtube.com/watch?v=jDUzMGgjkA0" onclick="window.open(this.href);return false; by dało rada na pewno lepsze niz te disco co momy.
chodzi i o muza i o wokal z teledysku.
chodzi i o muza i o wokal z teledysku.
-
- Kontakt:
no to co cza isc do Pani Mrozikowej i powiedziec jako momy wizja czyli jakos orhestra plus spiewok i jademy
do tego klub moze wydrukowac ulotki z tekstem i rozdawac np przy okazji najblizszych 2 szpili
orkiestra ostatni roz na Cichej była jak sie nie myla na szpilu z podbeskidziem i pamietom jak dzis dzien jak wtedy sektor rodzinny w przerwie sie za***iscie bawioł i spiewoł jak orkiestra zadałą nute
jesli ktos chciałby sie tym zając to ja chetnie pomoge ( wybiore sie do klubu pogadamy itp itd)

do tego klub moze wydrukowac ulotki z tekstem i rozdawac np przy okazji najblizszych 2 szpili

orkiestra ostatni roz na Cichej była jak sie nie myla na szpilu z podbeskidziem i pamietom jak dzis dzien jak wtedy sektor rodzinny w przerwie sie za***iscie bawioł i spiewoł jak orkiestra zadałą nute

jesli ktos chciałby sie tym zając to ja chetnie pomoge ( wybiore sie do klubu pogadamy itp itd)
- Blaszany
- Kontakt:
zmieniac hymn? niy ma godki!
powinno sie ino zmienić ta wersja disco-polo na tako wersja ślonsko (niczym z radia piekary) w utworze "Gucio" Jędrowskiego jest to fajnie zaśpiywane... no i zaspiywane z prawdziwymi slowami (bo dzisioj te disco-polo mo jakes dziwne)...
powinno sie ino zmienić ta wersja disco-polo na tako wersja ślonsko (niczym z radia piekary) w utworze "Gucio" Jędrowskiego jest to fajnie zaśpiywane... no i zaspiywane z prawdziwymi slowami (bo dzisioj te disco-polo mo jakes dziwne)...
-
- Kontakt:
Mam pewna propozycje. Melodia z piosenki znana na calym slasku." Juz zachodz czerwone i sloneczko za zielonym gajem ... ". Wystarczyloby dorobic sensone slowa , slowa oparte na historji, tradycji i waznych wydarzeniach klubu. Hymn jest czyms rodzaju sztandaru. A co do sztandaru to chyba nie musze tlumaczyc.
Moga byc inne propozycje melodji.
-
- Kontakt:
absolutnie nalezy cos zrobic z hymnem, slowa zostawic a ino muzyka uszlachetnic. Uwazom, ze orkiestra jak by to zagrala bylo by zajebisice. Moze niy momy powiazania z grubami ale orkiestry na grubie som znakiem rozpoznawczym Gurnego Slunska.
Co by tymat niy upodl mozna by sie zwrocic z tym do klubu co by to pochytali i nojlepiyj oglosili konkurs na melodia do hymn Ruchu Chorzow.
Co by tymat niy upodl mozna by sie zwrocic z tym do klubu co by to pochytali i nojlepiyj oglosili konkurs na melodia do hymn Ruchu Chorzow.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
-
- Kontakt:
Marceli ~Sk~ pisze:Mam pewna propozycje. Melodia z piosenki znana na calym slasku." Juz zachodz czerwone i sloneczko za zielonym gajem ... ". Wystarczyloby dorobic sensone slowa , slowa oparte na historji, tradycji i waznych wydarzeniach klubu. Hymn jest czyms rodzaju sztandaru. A co do sztandaru to chyba nie musze tlumaczyc.
ja pierd... Opole 2011

a na środku Maryla Rodowicz i Piotr Kupicha z gitarami a na polach karnych wielkie fojery i wspólne pieczenie wusztów
-
- Kontakt:
jo byk woloł co by tekst był fest slonski, muzyka może być ino ja inoczyj zagroć
-
- Kontakt:
Z ta slaskoscia troche bym uwazal. Za wiele byloby krytyki z roznych sfer spolecznych.19Lyndziniok20 pisze:jo byk woloł co by tekst był fest slonski, muzyka może być ino ja inoczyj zagroć
- Blaszany
- Kontakt:
Kozdy pewnie slyszol utwor Mirka Jędrowskiego "Gucio". Tam Mirek fajnie śpiywo m.in. nasz hymn, szkoda ino co jest to zmiksowane z innymi przyśpiewkami..
Jak by tak zrobić identyczno piosynka ale z samym hymnem, to by było TO - bo klimat slonski by sie czuło i po polsku zaspiewane..
Jo to poucinoł i myniyj a wiyncyj tak by to mogło wyglondać:
http://www.speedyshare.com/files/249165 ... aaaaaa.mp3" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak ftos zno sie z Mirkiem, niych go nakłoni do takiej propozycji. Jego wykonanie byłoby OK.
Ps. Ta wersja co obecnie jest grano przed szpilami mo zmieniony tekst, besto jest fest tandetny. Zaś Jędrowski śpiewo z oryginalnymi slowami....
Jak by tak zrobić identyczno piosynka ale z samym hymnem, to by było TO - bo klimat slonski by sie czuło i po polsku zaspiewane..
Jo to poucinoł i myniyj a wiyncyj tak by to mogło wyglondać:
http://www.speedyshare.com/files/249165 ... aaaaaa.mp3" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak ftos zno sie z Mirkiem, niych go nakłoni do takiej propozycji. Jego wykonanie byłoby OK.
Ps. Ta wersja co obecnie jest grano przed szpilami mo zmieniony tekst, besto jest fest tandetny. Zaś Jędrowski śpiewo z oryginalnymi slowami....