Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#511 Post autor: jabolgo » 4 paź 2010, o 11:33

ch-R pisze:
spyru pisze:Smagorowicz pewnie u sąsiadów zza miedzy, bo szef mu zapewne kazał.
Jak jest Klimek to nie ma Smagarowicza i na odwrót . Tam właśnie jest konflikt i są dwa obozy .Ciekawy który jest ten dobry? :zdegustowany:
Niem ma dobrego. Wszyscy są źli.
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

orbiter
Kontakt:

#512 Post autor: orbiter » 4 paź 2010, o 20:50

Pewne rzeczy Zarząd przerosły. Poprostu dorwali sie do pieniędzy i sie wszyscy tam...posrali.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

Awatar użytkownika
forrest
Kontakt:

#513 Post autor: forrest » 4 paź 2010, o 22:14

to tak jest jak wszystkie świnie dobrały się do koryta i teroz żadna świnia nie jest pojedzona ino będzie wkurwiona na drugą świnie...
efekty już widać. Jakby te głupie świnie nie mogły poczekać na żarcie jeden sezon a kożda by sie pojadła i jeszcze miały by pełne dupska...
GRZYBEK DO MŁYNA!!!
Obrazek

zeqqq
Kontakt:

#514 Post autor: zeqqq » 4 paź 2010, o 23:31

W trakcie powodzi, był modny taki tekst, który pozwola se trocha przerobić.
"Jakby rzeki trzymały sie koryta tak, jak nas zarząd, to nie byłoby powodzi"

kattowitz
Kontakt:

#515 Post autor: kattowitz » 5 mar 2011, o 16:10

Temat nie ruszany od zeszłego roku ale chyba trzeba go reaktywować, ponieważ pytanie Co z tym Ruchem? jak najbardziej na czasie.
Pojawiło się na forum dużo krytycznych głosów pod adresem trenera Fornalika a nawet niektórzy uważają że jego okres pracy na Cichej powinien dobiec końca. A ja się pytam kto się podejmie pracy w tym klubie z takim materiałem piłkarskim i z takim zarządem a nie ma niebieskiego serca? Trener Fornalik nie ustrzega się błędów jak każdy człowiek. Ma swój warsztat trenerski z którym jako kibice możemy się zgadzać lub nie ale nie jeden klub w Polsce chciał by go mieć u siebie. Najbardziej denerwujące jest to że sami nie doceniamy jaki "skarb" w osobie Waldemara Fornalika mamy u siebie w klubie. Ja osobiście mam do trenera jedną uwagę która denerwuje tu większość forumowiczów a mianowicie - czas dokonywanych zmian. Pamiętam w zeszłym sezonie jakiś mecz Jagiellonii w którym trener Probierz już po 15 minutach zmienił zawodnika bo słabo grał i tego właśnie brakuje Naszemu trenerowi. Zdecydowanych i odważnych decyzji. Mam cichą nadzieję że będzie mioł więcej odwagi w podejmowaniu odważnych decyzji w następnych spotkaniach bo Nasza sytuacja powoli robi się nie ciekawa w tabeli.

miedza
Kontakt:

#516 Post autor: miedza » 5 mar 2011, o 16:24

kattowitz pisze:Najbardziej denerwujące jest to że sami nie doceniamy jaki "skarb" w osobie Waldemara Fornalika mamy u siebie w klubie. Ja osobiście mam do trenera jedną uwagę która denerwuje tu większość forumowiczów a mianowicie - czas dokonywanych zmian. Pamiętam w zeszłym sezonie jakiś mecz Jagiellonii w którym trener Probierz już po 15 minutach zmienił zawodnika bo słabo grał i tego właśnie brakuje Naszemu trenerowi. Zdecydowanych i odważnych decyzji.
Mom identyczne odczucia od kilkunastu szpilów, niestety - zawodnik widać, że nie jest w dyspozycji: zmiana, przecież nie bydzie w nim metamorfozy w ciągu najbliższych 85 minut. Odważne decyzje, przebojowość - tego brak Waldkowi.
Każdy ze znanych trenerów jak widzi, że kopacz ma słabszy dzień go zmienia - nie zapomna jak Lorens kiedyś na II połowa wpuścił Skware, ten sie spalił i po 10 minutach też go zmienił.
MOIM zdaniem dołożyliście coniektórzy Waldkowi roboty, 3/4 składu wczorej walczylo jak lew, wracają do dom, a tu szmaty na płocie wywieszone przez kibiców, do których też należa, a jestech przeciwny temu. Postawa niektórych zawodników na szpilu z wisłą to racja, ale takie nocne partyzantki to cycki mi więdną... Ale podklreślom - to moje zdanie.
Już mom kajś zarząd i jego działania, bo transfery nie byly zle, wyszli na przeciw kibicom i są tansze bilety, idzie kupic bilet przez neta, czego mi zawsze brakowalo. Już wali mie sponsor, kiery i tak i tak sie pojawi, bo fusbal coroz bardziej bydzie kopalnia złota na poranoście lot.
Jedno: panie Waldku, pan sie nie boi zmieniać za wczasu, a bydzie git.
Udanej soboty.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#517 Post autor: Ozor » 5 mar 2011, o 16:44

na mnie aura naszego trenera nie działa, ot trener jakich wiele w tym kraju.Ani nieomylny ani wspaniały zwykły spokojny gosc może nawet za bardzo spokojny ;)

kattowitz
Kontakt:

#518 Post autor: kattowitz » 5 mar 2011, o 16:54

Nie wiem jak po takiej nocnej akcji "plakatowej" są odczucia w całej drużynie bo nie sądzicie że koledzy z drużyny Pana Szyndrowskiego i trener to zaakceptowali. Akcja na + ale nie potrzebnie pojawiły się tam personalia. No cóż mleko się wylało i coś Panowie z UN powinniście z tym zrobić bo w obecnej sytuacji najmniej są nam potrzebne kwasy między piłkarzami a kibicami. Moim zdaniem z tym tekstem o Szyndrowskim daliście dupy.

Ozor - a jak Fornalik powie pass to bydzie płacz i zgrzytanie zębów, pra.
Ostatnio zmieniony 5 mar 2011, o 17:03 przez kattowitz, łącznie zmieniany 1 raz.

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#519 Post autor: HKSADIK » 5 mar 2011, o 16:59

Juz nie traktujcie pilkarzy jak panienki.Ja mam nadzieje,ze Szyndrowski wezmie sobie to do serca i przynajmniej bedzie sie bardziej staral w kolejnych meczach,zeby cos nam udowodnic.Druzyna niech tez wie,ze beznadziejnej gry tolerowac nie bedziemy(czyli tak jak zagrali Szyndrowski i Bronowicki),maja sie utrzymac za wszelka cene,bo spadek to bylaby dla klubu katastrofa.

Trener.No coz,na razie nerwowych ruchow nie ma co robic,bo to bylaby glupota.Mam nadzieje,ze wygramy teraz dwa mecze u siebie i troche zlapiemy oddechu i nie bedzie trzeba sie zastanawiac co dalej.Gorzej jak nie zaczniemy wygrywac...
Ostatnio zmieniony 5 mar 2011, o 17:01 przez HKSADIK, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Hmmm...
Kontakt:

#520 Post autor: Hmmm... » 5 mar 2011, o 17:00

kattowitz pisze:Moim zdaniem z tym tekstem o Szyndrowskim daliście du**.
Skuter dal du** w trzecim meczu, Ruch potrzebuje 11 grajkow na murawie z nim w skladzie jest nas 10 :/
"...w latach 1922-1939 Śląsk miał swój sejm i skarb, a niewielkie województwo dawało ok. 46 proc. polskiego PKB. Tylko co dziesiątą wytworzoną tu złotówkę przekazywano Warszawie. Śląsk mógł samodzielnie zaciągać pożyczki zagraniczne i sam udzielał pożyczek rządowi. Był bogaty, szczególnie na tle reszty kraju. Autonomię oficjalnie zniesiono w 1945 r. dekretem KRN (w 1939 r. zlikwidował ją Hitler). ..."

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#521 Post autor: Ozor » 5 mar 2011, o 17:02

spokojnie wiekszosc naszych i nie tylko zawodników ma kibiców tam gdzie swiatło nie dochodzi.

Niebiescy!
Kontakt:

#522 Post autor: Niebiescy! » 5 mar 2011, o 17:21

temat jest co z tym Ruchem ale jo trocha z niego zbocza. powiem wom tak.. terozki lazi nos na szpile 6000, w tamtym sezonie srednio 9000.. policzcie se ile teroz jest dzieci, bo majom bilet za zlowtowka. I teroz tak:
zalozmy ze w tamtym sozonie przy 9tys ludzi srednio za bilet bylo 20 zl (bo ulgowe byly tansze) 9000x20= 180.000zl
teroz 6000 z czego jakies 1000 za zlotowka wiec 5000x25=125000 + 1000 za bajtli= 126 tys.
odejmujac te wyniki za 1 mecz zarabialimy 54tys wiecyj. przy 2 meczach miesiecznie to jest 108 tys. do czego zmierzom... Niedzielana my puscili bo niby chciol za duzo, a teroz se zoboczcie.. jakby grol walczyli by my o inne cele, niy trzeba by bylo robic rodnych promocji, na szpilach dalej by bylo po 8-9 tys. A jakby nawet Andrzej chciol zarabiac 60 tys miesiecznie to w takim wypadku na kozdy miesiac klub by byl do przedu 108tys-60tys= 48tys zl. do tego lepszo frekwencja, lepsze miejsce w tabeli, wiekszo medialnosc i lepsi sponsorzy. i powiedzcie mi ku*** do ch*** pana co oni zrobili z tym klubem? na nastepny meczu jak zaczna grac tak jak te 2 mecze to juz sie niy byda zastanawiol czy spiewac ''Chorzow grac ku*** mac'' bo szczewa idom w gora a my coroz bardzij w dol, chocioz w tym sezonie moglimy walczyc o majstra a nie o utrzimanie.

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#523 Post autor: 19flasteR20 » 5 mar 2011, o 17:32

HKSADIK pisze:Mam nadzieje,ze wygramy teraz dwa mecze u siebie i troche zlapiemy oddechu i nie bedzie trzeba sie zastanawiac co dalej.Gorzej jak nie zaczniemy wygrywac...
Cza wieRzyc i wspomoc gRajkow z Belchatowem (bo z Krupniokami ni cza nikogo zmuszac do spiewanio)nic innego wiec niech se kozdy kibic odp. dla kogo i po co lazi na RUCH?!Kozdy do z siebie w dopingu tyla na ile kocho Ruch i podobnie gRajki to niemaRtwia sie o wynik i 3 pkt.
PoRadzymy.

figaro
Kontakt:

#524 Post autor: figaro » 5 mar 2011, o 17:41

jestem pełyn obaw jest zle obawiom sie że z gówna miodu nie zrobiymy teraz jest tak ze jak my mieli na jesien przodek do dupy to teraz momy dotakowo i zadek było dobrze a wyszło jak zwykle to co zarobił zarząd za niydugo juz tego niy bydzie a w efekcie ............
NA ZAWSZE NIEBIESKI
IMPROWIZUJ WALCZ I ZWYCIEZAJ!!!

Niebiescy!
Kontakt:

#525 Post autor: Niebiescy! » 5 mar 2011, o 19:12

w tym roku sie utrzymac i wygrac derby, wiecej nie wymagom, a nie wymagom duzo

ODPOWIEDZ