Działania zarządu i innych pracowników klubowych
-
- Kontakt:
Re: Działania zarządu i innych pracowników klubowych
bo im sie nie chce ruszyc dup!
tipsy tipsy tipsy!
tipsy tipsy tipsy!
- BOGUCICE
- Kontakt:
Piłkarze dopiero teraz dostali nagrodę za III miejsce w Ekstraklasie ale jak się dowiedziałem dwa razy taką jak mieli dostać.A to dzięki temu ,że Paterman w porozumieniu z Sobstyl postanowili dać 750 tys na krótkoterminową lokatę w banku i cały zysk pójdzie dla piłkarzy. Nagroda za III miejsce jest podwojona. Będzie kilka osób ,które dostaną nawet po 100 tys. złotych.Czekam na przejęcie przez Patermana akcji Klimka. Wydaje mi się ,że w obecnej sytuacji ten człowiek powinien dostać szansę na zarządzanie klubem. A Klimek? miejsce w loży i "zielona karta" w USA - temu panu dziękujemy!
Może nie powinienem o tym pisać ale co mi tam.Kategoria plotka z 'Pudelka".Dziennikarze będą żle pisać o Ruchu bo po prostu nie lubią Klimka.Powtarzam to usłyszałem w kategorii plotki ale jak plotka zawsze ma częśc prawdy.
Może nie powinienem o tym pisać ale co mi tam.Kategoria plotka z 'Pudelka".Dziennikarze będą żle pisać o Ruchu bo po prostu nie lubią Klimka.Powtarzam to usłyszałem w kategorii plotki ale jak plotka zawsze ma częśc prawdy.
W Sheffield tylko RUCH!!!
-
- Kontakt:
BOGUCICE pisze:Piłkarze dopiero teraz dostali nagrodę za III miejsce w Ekstraklasie ale jak się dowiedziałem dwa razy taką jak mieli dostać.A to dzięki temu ,że Paterman w porozumieniu z Sobstyl postanowili dać 750 tys na krótkoterminową lokatę w banku i cały zysk pójdzie dla piłkarzy. Nagroda za III miejsce jest podwojona. Będzie kilka osób ,które dostaną nawet po 100 tys. złotych.Czekam na przejęcie przez Patermana akcji Klimka. Wydaje mi się ,że w obecnej sytuacji ten człowiek powinien dostać szansę na zarządzanie klubem. A Klimek? miejsce w loży i "zielona karta" w USA - temu panu dziękujemy!
niedawno pisałeś, że piłkarze nie lubią Patermana. Jak to kasa zmienia poglądy.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- BOGUCICE
- Kontakt:
Paterman robi ostatnio wiele żeby na tej linii były ciepłe układy i zależy mu na pozytywnych relacjach z piłkarzami. Czy kojarzysz może nagrodę dla Grzybka za mecz w postaci zegarka za kilka tys. złotych. To moim zdaniem bardzo fajny gest. Martwić będzie jeśli zdecyduje się na odejście z klubu po nieudanej transakcji z Klimkiem.scaneRboy pisze:BOGUCICE pisze:Piłkarze dopiero teraz dostali nagrodę za III miejsce w Ekstraklasie ale jak się dowiedziałem dwa razy taką jak mieli dostać.A to dzięki temu ,że Paterman w porozumieniu z Sobstyl postanowili dać 750 tys na krótkoterminową lokatę w banku i cały zysk pójdzie dla piłkarzy. Nagroda za III miejsce jest podwojona. Będzie kilka osób ,które dostaną nawet po 100 tys. złotych.Czekam na przejęcie przez Patermana akcji Klimka. Wydaje mi się ,że w obecnej sytuacji ten człowiek powinien dostać szansę na zarządzanie klubem. A Klimek? miejsce w loży i "zielona karta" w USA - temu panu dziękujemy!
niedawno pisałeś, że piłkarze nie lubią Patermana. Jak to kasa zmienia poglądy.
- jabolgo
- Kontakt:
Ja też chcę taką lokatę która w rok daje ponad 100% zysku po odjęciu podatku Belki!BOGUCICE pisze: ... postanowili dać 750 tys na krótkoterminową lokatę w banku i cały zysk pójdzie dla piłkarzy. Nagroda za III miejsce jest podwojona.
Bogucice jak dasz namiary na bank który ma takie lokaty dostajesz do ręki 10 000 zł.
To był 3 zegarek który dał pan Paterman wcześniejsze otrzymali takowe Gucio i Sokołowski.
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.
-
- Kontakt:
jak zwykle tylko strzępy informacji, ale jest tu część odpowiedzi na pytanie, co się stało z kasą za ubiegły sezon.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- jabolgo
- Kontakt:
No tak nasze władze prowadzą dezinformację totalną. Pan Klimek twierdzi że nie ma kasy na wypłaty i dlatego sprzedajemy Sadloczka i Sobiecha po czym pani prezes ot tak sobie podwaja premie. qr** ale burdel. Koniec z tą wojną na górze!scaneRboy pisze:jak zwykle tylko strzępy informacji, ale jest tu część odpowiedzi na pytanie, co się stało z kasą za ubiegły sezon.
LUDZIE KUPUJCIE AKCJE RUCHU! JEŻELI MY TEGO NIE ZMIENIMY TO KTO?
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
-
- Kontakt:
Za sznurki pociąga Klimek, założę się o zgrzewkę piwa, że ta firma to jego własność. Założył ją żeby "zoptymalizować obciążenia podatkowe". Wszystko jest zgodne z prawem, a zyskał na tym olbrzymie pieniądze omijając podatek dochodowy i podatek od dywidendy.bluemario pisze:- Cypryjska firma Untums Limited jest jednym właścicielem Varexpolu, "nikt na Cyprze nie udzieli informacji kto kryje się za Untums Limited"
- Mariusz Klimek był akcjonariuszem Varexpolu do maja 2008 roku po czym sprzedał udziały
- październiku 2009 firma Varexpolu nabyła akcje Ruchu
Przez wiele lat warszawska firma zajmowała się wyszukiwaniem najlepszychlokalizacji dla sklepów Reportera. Ponadto spółka świadczy usługimarketingowe na rzecz drużyny "Niebieskich". - Zajmujemy się również szeroko rozumianymi usługami marketingowymi np. produkcją w Chinach gadżetów sportowych i reklamowych. W ubiegłym roku wypracowaliśmy niespełna 10 mln zł przychodów - dodaje Śmigielska. cytat z 2009 r.
Ten kto pociąga za te sznurki liczy tylko jak wycisnąć najwięcej kasy z Ruch-u
- BOGUCICE
- Kontakt:
""Na finiszu rozgrywek powiedzieliśmy więc zawodnikom, że premia zostanie podwojona, ale będą musieli na nią trochę dłużej poczekać.""jabolgo pisze:Ja też chcę taką lokatę która w rok daje ponad 100% zysku po odjęciu podatku Belki!BOGUCICE pisze: ... postanowili dać 750 tys na krótkoterminową lokatę w banku i cały zysk pójdzie dla piłkarzy. Nagroda za III miejsce jest podwojona.
Bogucice jak dasz namiary na bank który ma takie lokaty dostajesz do ręki 10 000 zł.
To nie moje słowa .To słowa Patermana.Zapytaj się go.Jesteś inteligentnym forumowiczem.Wiele wiesz.Zatem wiesz też ,że z bankiem można się umówić na indywidualne warunki kredytu jak i lokaty. kwota 750 tys. złotych to nie 1 tys. więc jest to prawdopodobe.
- jabolgo
- Kontakt:
KTOŚ TU CIULA !!!! Nikt ci nie da takiego oprocentowania aby w kilka miesięcy zarobić ponad 100%!BOGUCICE pisze:""Na finiszu rozgrywek powiedzieliśmy więc zawodnikom, że premia zostanie podwojona, ale będą musieli na nią trochę dłużej poczekać.""jabolgo pisze:Ja też chcę taką lokatę która w rok daje ponad 100% zysku po odjęciu podatku Belki!BOGUCICE pisze: ... postanowili dać 750 tys na krótkoterminową lokatę w banku i cały zysk pójdzie dla piłkarzy. Nagroda za III miejsce jest podwojona.
To nie moje słowa .To słowa Patermana.Zapytaj się go.Jesteś inteligentnym forumowiczem.Wiele wiesz.Zatem wiesz też ,że z bankiem można się umówić na indywidualne warunki kredytu jak i lokaty. kwota 750 tys. złotych to nie 1 tys. więc jest to prawdopodobe.
Napisałem to aby każdego czytającego zmusić do myślenia i sprawdzenia oprocentowania w bankach. Jest ono na poziomie 5% rocznie. I nawet jak masz 750 000 zł to nikt ci nie da 100%! dostaniesz 1 - 2 % więcej max. A jak mi nie wierzysz to zadzwoń do banku i powiedz że masz taką kwotę.
Czy oni nas mają za idiotów?
Dodatkowo wiesz na czym zarabiają banki? Na pożyczaniu kasy [nie swojej oczywiście]. Więc sytuacja wygląda tak bank kusi cie lokatą o zysku 5% ty idziesz i wpłacasz 100 000 zł następnie bank pożycza twoją kasę 5 innym ludziom każdemu po 20 000 na 20%. Po roku Ty dostajesz po 5 000 a bank od pięciu ludzi 20 000.
Więc teraz pomyśl jak bank mógłby dać 100% zysku z lokaty?
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, o 12:41 przez jabolgo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
100% to rzeczywisice kwota z kosmosu.Ale 1-2% to znowu zdecydowanie za malo.Zreszta kto powiedzial , ze oni dali tylko 750 tys zl na ta lokate ? : ) Tyle miala wynosic premia.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, o 12:36 przez jugador, łącznie zmieniany 1 raz.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
- BOGUCICE
- Kontakt:
Być może podwojenie premii nie wynikło li tylko z oprocentowania lokaty.Nikt nie napisał ,że lokata wzrosła o 100%. 

-
- Kontakt:
Mnie bardziej od tej lokaty ciekawią odsetki zapłacone przez klub od zaciągniętych pożyczek. Jedna była na miesiąc, druga na półtora, a jedna nie określona w sprawozdaniu finansowym. Koszty odsetek to ponad 400 tyś zł, a pożyczki na 3,6 mln zł. Zakłądając, że wszystkie pożyczki były na tak krótki okres, to oprocentowanie jest na poziomie ok. 10% miesięcznie... Faktycznie zasady rynkowe. Jeżeli okazałoby się, że pożyczki były zaciągane po to żeby płacić Varexpolowi, który nie płacił zawodnikom, to zarząt miałby ciepło...
- jabolgo
- Kontakt:
Nie da panu więcej. Zakład?jugador pisze:100% to rzeczywisice kwota z kosmosu.Ale 1-2% to znowu zdecydowanie za malo.Zreszta kto powiedzial , ze oni dali tylko 750 tys zl na ta lokate ? : ) Tyle miala wynosic premia.
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
A na co mieli dać jak nie na lokatę?
Aby z 7% lokaty po roku uzyskać 750 000 zł musieli by wpłacić około 10 000 000 zł.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, o 13:10 przez jabolgo, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
żeby dostać w krótkim czasie miesiąc, dwa z odsetek 750 tyś. musieliby dac na lokata kilkadziesiąt mln wiec to nie wchodzi w gre.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!