Działania zarządu i innych pracowników klubowych

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
BOGUCICE
Kontakt:

Re: Działania zarządu i innych pracowników klubowych

#196 Post autor: BOGUCICE » 19 wrz 2010, o 13:50

Ja proponuję dać ogłoszenie w prasie które wk***i jaśnie Pana Klimka i jego dworzan:
"Kibice Ruchu Chorzów poszukują bogatego i uczciwego sponsora(właściciela-akcjonariusza) klubu ,który będzie szanował tradycję klubu ,jego symbole ,stadion ,piłkarzy i kibiców a swoim działaniem przyczyni się do zdobycia 15-tego tytułu Mistrza Polski"
Ogłoszenie wiele nie kosztuje a może więcej zdziała niż te protesty ,które poza forum nie wychodzą.
W Sheffield tylko RUCH!!!

Marceli ~Sk~
Kontakt:

#197 Post autor: Marceli ~Sk~ » 19 wrz 2010, o 13:53

Przeciez na tym forum juz byly ukazane dakumenty finansowe. Byly superlatywy w kierunku Ruchu Chorzow.

Blackleon1971
Kontakt:

#198 Post autor: Blackleon1971 » 19 wrz 2010, o 14:31

Tu chodzi o przepływy finansowe związane z zaciągniętymi pożyczkami, odsetkami od tych pożyczek, płatnościami na Varexpol itd.

snowboarder
Kontakt:

#199 Post autor: snowboarder » 20 wrz 2010, o 17:58

Popieram list F.C. Świony,ale nie uwazam by Piechniczek był odpowiednia osoba, która chciałbym widziec przy Cichej 6 . Jestem z Siemianowic, a konkretnie z Bytkowa. Już przed rozpoczeciem sezonu [ mojego 24-go przy Cichej 6 ] dochodziły do mnie głosy od kumpli i znajomych, ze nie maja zamiaru kupowac kart kibica a tym bardziej karnetów na ten sezon. Traktowałem to z przymróżeniem oka, jak się okazuje to był mój bład. Ja kk mam, ale wielu moich znajomych nie, a maja niejednokrotnie wiecej sezonow przy C6 niż ja. Nie chodza oni, nie będą chodzic ich synowie, proste. Główna przyczyna tego, ze nie ma ich w tym sezonie na meczach to dzialania zarzadu. Ogólnie Panu Klimkowi i Samagorowiczowi mówią NIE. Pani Sobstyl i panu Mosórowi mówia kategoryczne NIE. Krazy opinia,ze Klimek co włozyl w klub to odzyskal a jeśli jeszcze nie to odzyska gdy wpłynie kasa za Sadloka. A kibice dalej maja go wychwalac i nosic na rekach. Dzialania zarzadu a w zasadzie brak dzialan, gdy nasz ukochany klub obchodzi 90-lecie to kpina, brak szacunku,szok. Nawet klub nie wydal ksiazki która by przedstawila historie tak wspaniałego klubu, przeciez na tej ksiazce można było tylko zarobic. Nie chce tutaj siac zametu i kogokolwiek oskarzac,ale takie kraza opinie w NIEBIESKICH MIASTACH. Ostanio czytałem ,ze kart kibica i karnetów łacznie sprzedano 8 tys. Przeciez to jest dramat !!! Ilu jeszcze z tej liczby z roznych powodow nie będzie na dany mecz moglo przyjsc,polowa stadionu to max. Widzieliscie liczbe w młynie na meczu z Legia? Dramat. „Brawa’ dla zarzadu !!! Niech oni nie zrzucaja winy na to ze trzeba wyrabiac karty, to nie jest przyczyna tak malej frekwencji. O panu Klimku nie chce pisac, jakim jest biznesmenem to może swiadczyc o tym firma Reporter,jest ona jeszcze? Powiem tylko tyle ,inne firmy odziezowe, tez polskie, przetrwaly kryzys i maja się dobrze.
RUCH zdobyl w ostatnim sezonie 3 miejsce, powiedzcie mi jak można rozpoczynac nast.sezon z najmniejszym budzetem w ekstraklasie? !! Gdzie sponsorzy,co zrobil zarzad w tej sprawie. Już mielismy kiedys podobna sytuacje za Rogali. Po jesieni Niebiescy byli liderami,nic się nie ruszylo ze sponsorem,skonczyli na 3 miejscu,mecze z Interem M. I co,i nic, to samo co teraz, dalej bieda. Ciagle wychwalanie Tauronu tez dobija ,jak wszedlem na ostatni raport za zeszly sezon, który był podany na Niebiescy.pl to suma przelewana przez tego sponsora na kolana nie powala,delikatnie mówiac. Wiekszosc kasy to Canal + ,i to dzieki temu ze wiele meczy Ruchu było puszczanych na C+. W tym sezonie z tym będzie kiepsko a nawet bardzo,a w nastepnych to będzie dla nas dramat,bo będą puszczane mecze glównie z nowiutkich stadionów,jak to mówia w tv „ładnie opakowane” . Tak wiec przydałby się konkretny sponsor, bo na transmisje nie mamy co liczyc. Ale ze sponsorem będzie ciezko,bo chyba drzwi sa często „zamkniete” dla nich przy C6. Nie wiem co będzie dalej,ale rózowo się nie zapowiada, zwyciestwa ze słaba Wisła i mega słaba Legia mogą cieszyc,ale nie powinny przysłaniac oczu kibicom. A zarzad powiniem pamietac,ze Niebiescy maja najlepszych kibiców z tym ze sa oni bardzo wybredni J ale wlasnie tacy jestesmy, odkad pamietam.
Jesień,rok 1987,Ruch Chorzów- Gwardia W-wa 3-0. A dalej juz poleciało........

tramp3k
Kontakt:

#200 Post autor: tramp3k » 20 wrz 2010, o 18:20

nie wiemi czy ktoś już to pisał ale sprawa Klimka wygląda tak:

Reporter z siedzibą w Warszawie nie wytrzymuje kryzysu i przynosi same straty wobec czego ogłasza upadłość. Reporter z siedzibą w Katowicach ledwo co ciągnie i Klimkowi grozi zajęcie akcji Ruchu przez komornika. Klimek orientuje się co się dzieje i próbuje grać na zwłokę odstawiając szopkę z Pattermanem na temat sprzedaży akcji Ruchu temu drugiemu. Komornik stwierdza że po co ma zajmować akcje Ruchu i potem się z nimi męczyć skoro może poczekać aż zostaną sprzedane i weźmie czyste pieniądze. W tym czasie prawnicy Klimka wpadają na genialny pomysł sprzedaży akcji Ruchu Chorzów S.A. firmie Varexpol... bez terminu zapłaty.

CEL OSIĄGNIETY

Klimek niby nie ma nic, nie grozi mu komornik, akcje Ruchu są w posiadaniu Varexpolu który może za nie zapłacić kiedy tylko będzie chciał a i tak wiemy że nie zapłaci.

A Reporter z siedzibą w Katowicach upada a Klimek wydaje dupne przyjęcie dla wszystkich pracowników tej firmy.

W Urzędzie Miasta wszyscy wiedzą że Klimek chce wypompować tą kase którą zainwestował w Ruch.

Marceli ~Sk~
Kontakt:

#201 Post autor: Marceli ~Sk~ » 20 wrz 2010, o 18:35

Jedyny ratunek bylby gdyby jakos prawnie te akcje zostaly by uniewaznione. O ile jest taka prawna mozliwosc.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#202 Post autor: Ozor » 20 wrz 2010, o 18:40

Marceli ~Sk~ pisze:Jedyny ratunek bylby gdyby jakos prawnie te akcje zostaly by uniewaznione. O ile jest taka prawna mozliwosc.
to daj mi kredyt a ja zamiast ci go oddac poproszę kogos aby go umożył bez potrzeby jego spłaty o ile jest taka możliwosc :)

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#203 Post autor: jabolgo » 20 wrz 2010, o 21:25

Marceli ~Sk~ pisze:Jedyny ratunek bylby gdyby jakos prawnie te akcje zostaly by uniewaznione. O ile jest taka prawna mozliwosc.
Jest taka możliwość. Trzeba przywrócić system komunistyczny i znacjonalizować powtórnie wszystkie przedsiębiorstwa wraz z klubami. Takie sprawy najlepiej załatwia się dekretami.
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#204 Post autor: jabolgo » 20 wrz 2010, o 22:00

tramp3k pisze:nie wiemi czy ktoś już to pisał ale sprawa Klimka wygląda tak:

Reporter z siedzibą w Warszawie nie wytrzymuje kryzysu i przynosi same straty wobec czego ogłasza upadłość. Reporter z siedzibą w Katowicach ledwo co ciągnie i Klimkowi grozi zajęcie akcji Ruchu przez komornika. Klimek orientuje się co się dzieje i próbuje grać na zwłokę odstawiając szopkę z Pattermanem na temat sprzedaży akcji Ruchu temu drugiemu. Komornik stwierdza że po co ma zajmować akcje Ruchu i potem się z nimi męczyć skoro może poczekać aż zostaną sprzedane i weźmie czyste pieniądze. W tym czasie prawnicy Klimka wpadają na genialny pomysł sprzedaży akcji Ruchu Chorzów S.A. firmie Varexpol... bez terminu zapłaty.

CEL OSIĄGNIETY

Klimek niby nie ma nic, nie grozi mu komornik, akcje Ruchu są w posiadaniu Varexpolu który może za nie zapłacić kiedy tylko będzie chciał a i tak wiemy że nie zapłaci.

A Reporter z siedzibą w Katowicach upada a Klimek wydaje dupne przyjęcie dla wszystkich pracowników tej firmy.

W Urzędzie Miasta wszyscy wiedzą że Klimek chce wypompować tą kase którą zainwestował w Ruch.
Jako że ze szczególną pieczołowitością śledzę poczynania pana Klimka czy mogę prosić o kilka wyjaśnień.
1. Jakie dwa Reportery? Przeglądając wszelakie rejestry nigdzie nie natknąłem się na taką informację. Czy można pana prosić o podanie jakiegoś linku skąd czerpie pan te dane?
2. Jaki komornik? Akcje Ruchu sprzedane Varexpolowi według słów pana Klimka były "zastawione i stanowi zabezpieczenie zaciągniętych zobowiązań", jak później doprecyzował chodziło o zastaw pod kredyt. Komornicy nie czekają na to co zrobi wierzyciel, jeżeli takowy posiada COKOLWIEK co da się sprzedać zabierają i licytują! Oni pobierają procent od tego co uda im się odzyskać czyli sprzedać.
Już raz o tym pisałem postawienie spółki akcyjnej w stan likwidacji lub upadłości nie oznacza wejścia komornika na konta i do domów właścicieli!
3. Sprzedaż bez terminu zapłaty? Pierwszy raz słyszę. Czy można prosić o jakiś link gdzie pan to przeczytał.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2010, o 22:51 przez jabolgo, łącznie zmieniany 1 raz.
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

Awatar użytkownika
ch-R

#205 Post autor: ch-R » 20 wrz 2010, o 22:27

jabolgo pisze:
tramp3k pisze:nie wiemi czy ktoś już to pisał ale sprawa Klimka wygląda tak:

CEL OSIĄGNIETY

Jako że ze szczególną pieczołowitością śledzę poczynania pana Klimka czy mogę prosić o kilka wyjaśnień.
1. Jakie dwa Reportery? Przeglądając wszelakie rejestry nigdzie nie natknąłem się na taką informację. Czy można pana prosić o podanie jakiegoś linku skąd czerpie pan te dane?
2. Jaki komornik? Akcje Ruchu sprzedane Varexpolowi według słów pana Klimka były "zastawione i stanowi zabezpieczenie zaciągniętych zobowiązań", jak później doprecyzował chodziło o zastaw pod kredyt. Komornicy nie czekają na to co zrobi wierzyciel, jeżeli takowy posiada COKOLWIEK co da się sprzedać zabierają i licytują! Oni pobierają procent od tego co uda im się odzyskać czyli sprzedać.
Już raz o tym pisałem jeżeli postawienie spółki akcyjnej w stan likwidacji lub upadłości nie oznacza wejścia komornika na konta i do domów właścicieli!
3. Sprzedaż bez terminu zapłaty? Pierwszy raz słyszę. Czy można prosić o jakiś link gdzie pan to przeczytał.
On tego nigdzie nie wyczytał , to są jego tylko dywagacje .
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

tramp3k
Kontakt:

#206 Post autor: tramp3k » 20 wrz 2010, o 23:21

Już odpowiadam
jabolgo pisze: 1. Jakie dwa Reportery? Przeglądając wszelakie rejestry nigdzie nie natknąłem się na taką informację. Czy można pana prosić o podanie jakiegoś linku skąd czerpie pan te dane?
Oczywiście mój błąd. Obydwa Reportery miały siedzibę w Chorzowie przy ulicy Krakowskiej, a mianowicie Reporter S.A. oraz Reporter Sp. z o.o.
Już raz o tym pisałem postawienie spółki akcyjnej w stan likwidacji lub upadłości nie oznacza wejścia komornika na konta i do domów właścicieli!
Nie będę polemizować bo nie znam zasad działania komorników, po prostu mam w rodzinie kogoś kto obraca się w tych klimatach i zawsze gdy się spotykamy opowiada mi historie z UM
Tak jak wyżej, nie wyczytałem tego i nie są to moje dywagacje, pytałem prawnika czy jest to możliwe i po głębszej analizie stwierdził że tak.

I na pewno nie jest to info typu dziadek wujka ciotki Fridy, takich historyjek o działaniach w Chorzowie jest multum, jak choćby przyznany tytuł chorzowskiego budynku roku. Nie dostała go odrestaurowana willa przy ul. Batorego ani żaden z nowych budynków mieszkaniowych których w Chorzowie powstaje multum tylko... pawilon Lidla koło huty Batory.

Awatar użytkownika
bluemario
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#207 Post autor: bluemario » 20 wrz 2010, o 23:24

- Cypryjska firma Untums Limited jest jednym właścicielem Varexpolu, "nikt na Cyprze nie udzieli informacji kto kryje się za Untums Limited"
- Mariusz Klimek był akcjonariuszem Varexpolu do maja 2008 roku po czym sprzedał udziały
- październiku 2009 firma Varexpolu nabyła akcje Ruchu
Przez wiele lat warszawska firma zajmowała się wyszukiwaniem najlepszychlokalizacji dla sklepów Reportera. Ponadto spółka świadczy usługimarketingowe na rzecz drużyny "Niebieskich". - Zajmujemy się również szeroko rozumianymi usługami marketingowymi np. produkcją w Chinach gadżetów sportowych i reklamowych. W ubiegłym roku wypracowaliśmy niespełna 10 mln zł przychodów - dodaje Śmigielska. cytat z 2009 r.
Ten kto pociąga za te sznurki liczy tylko jak wycisnąć najwięcej kasy z Ruch-u

snowboarder
Kontakt:

#208 Post autor: snowboarder » 21 wrz 2010, o 08:30

Delikatnie odbijajac od watku stricte dot.M.Klimka,chciałbym przytoczyc taka sprawe. Zapewne słyszeli wszyscy,albo prawie wszyscy,ze w wrzesniu w Krynicy-Zdrój odbywało sie XX FORUM EKONOMICZNE. Wiem,ze byli tam przedstawiciele polskich klubów ekstraklasy w poszukiwaniu sponsora-ów,przeprowadzajac pierwsze rozmowy biznesowe. Mysle ze 99% kibiców Ruchu,zdaje sobie sprawe,zreszta slusznie,ze przedstawicieli Nebieskich tam NIE było ! No bo po co,przeciez mamy preznego sponsora............fu.k

MNCH
Kontakt:

#209 Post autor: MNCH » 21 wrz 2010, o 08:36

Mazur był i siary narobił i tyle .KRYNICA DLA SPONSROW RACZEJ SPALONA tyn pajac powiedzioł ,ze na futbolu sie ni do zarobic i zadenego klubu w naszej lidze NIEDA SIE ZBILANSOWAC .Zamiast przyciagnac sponsorow to ludzie w szoku byli .ps JAK ZNAJDA ARTYKOł TO GO WCIEPNA
Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd

snowboarder
Kontakt:

#210 Post autor: snowboarder » 21 wrz 2010, o 08:39

Jeszcze sprawa dz.marketingu. Nie wiem czy dzialania tego dzialu sa ograniczane przez zarzad z powodu ograniczania wydatkow,ale trzeba powiedziec sobie ze Ruch na tym polu nie szaleje. Nareszcie wydano gazete,ponownie,ale w koncu jest. To juz dawno powinno byc zrobione. Inna sprawa ze powinna byc dostepna w wielu miejscach w Chorzowie a nie tylko na stadionie,ktory wiadomo po drodze wielu osobom nie lezy. Inna sprawa ze powinno byc tez wiecej informacji o rozgrywkach juniorów i trampkarzy łacznie ze zdjeciami z ich meczy. Trzeba zachecic mlodych by kupowali gazetke,czy tez ich rodzicow,a fotki z ich udzialem napewno wplyna na zakup gazet bardziej niz zdjecie np. S.Olszara [z calym szacunkiem dla jego osoby] . No i sklep,MUSI byc zrobiony na ulicy Wlonosci sklep tylko i wyłacznie dla Kibiców Niebieskich,z szeroką gama towaru dot. Ruchu. Nie mozna upychac towaru do innego sklepu,tak jak to jest obecnie,albo trzymac go tylko na stadionie Ruchu.Pozdrawiam

ODPOWIEDZ