Transfery 2010/2011

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
marcin 30
Kontakt:

Re: Transfery 2010/2011

#1756 Post autor: marcin 30 » 9 sie 2010, o 08:17

Faktycznie po wczorajszej grze nie trzeba jednego wzmocnienia, tylko kilku transferów. Malinowski-co najwyżej ME- i to w takim wieku!!Chlop faktycznie był królem środka pola-operował po kilka metrów od środka boiska i to człapiąc.Jestem jednak optymista-teraz tydzień czasu, może w końcu zaczną sie jakieś transfery!!!!.Taki Wilk z Korony przeszedł do Wisly za 400 tys czyli około 100 Euro.Tam grzeje ławę, u nas przypuszczam byłby gwiazda pomocy.Czyli perelki można wyszukać-trzeba tylko chcieć !!!
BRenna

fuhr
Kontakt:

#1757 Post autor: fuhr » 9 sie 2010, o 09:33

pytanie jest: ile jestesmy w stanie zaoferowac miesiecznie...
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Witek46
Kontakt:

#1758 Post autor: Witek46 » 9 sie 2010, o 09:53

Nie oceniajmy naszych szans w lidze po pierwszym meczu, bo to zdecydowanie za wcześnie. Z drugiej strony odnoszę wrażenie, że z każdym meczem (ten z Lechią był siódmym) graliśmy słabiej.
Najpoważniejsze uwagi mam do zarządu potem do Fornalika.
Do zarządu, że nie mają planu działania. OK mogli sprzedać Sobiecha, oddać Brzyskiego, Barana i Niedzielana, pozbyć się Scherfchena ale wyraźnie widać, że to nie były przemyślane działania, nie mieli takiego planu. Przecież sami opowiadali, że rozmawiali z nimi o pozostaniu (z wyjątkiem Brzyskiego i Scherfchena) ale nie dogadali się finansowo. Wtedy przyjmowałem to za dobrą monetę ale gdy sprzedali Sobiecha przestałem rozumieć ich postępowanie. No bo nagle pojawiły się pieniądze i podobno przeznaczą je na wzmocnienia. Świetnie, tylko po co się było w takim razie osłabiać, a po drugie kogo my chcemy kupić? Jakich gotowych do gry piłkarzy, którzy wzmocnią Ruch od pierwszego meczu zarząd może mieć na oku? Przecież takich piłkarzy w Polsce nie ma.
Uwagę do Fornalika mam taką - za dużo filozofowania, za mało odwagi. Fakt, brakuje kilku istotnych graczy (o czym powyżej) ale nie przesadzajmy, spójrzmy na poprzednią rundę. Brzyskiego już nie było, Scherfchen i Niedzielan nie grali, Sobiech był bez formy, a Baran grał tak, że wszyscy tutaj chcieliśmy by zniknął z drużyny. Tak więc straty dla zespołu są mniejsze niż się to wydaje.
Fornalik jest spokojnym i zrównoważonym człowiekiem i tak też podchodzi do układania drużyny. Jest moim zdaniem nadmiernie przywiązany do swoich pomysłów i bardzo niechętnie wprowadza korekty do składu. Przykład: granie systemem 1-4-5-1. To jego obsesja i mimo, że w tym ustawieniu nie wyszedł mu jeszcze ani jeden dobry mecz, on wraca do tej koncepcji przy każdej sposobności. Inny przykład: przywiązanie do ludzi i pomysłów na ustawienie drużyny. W zeszłej rundzie to był Baran, teraz Pilarz, czy Malinowski (przecież to co on gra, to jest kompletny piach i każdy z młodych zagrałby przynajmniej tak samo, a byłby z tego przynajmniej jakiś pożytek). Albo np. Zając na lewej stronie, o czy już wszyscy wiedzą, że to nie ma sensu. I w przeciwną stronę: Matko (nie rozwijam tematu), albo Świerblewski, wszystko co zagrał było OK ale nigdy nie dostał szansy, by się rozegrać i kolejne spotkanie znowu ławka, o innych młodych nie wspomnę, bo oni już w ogóle nie dostali żadnej szansy. Czy pamiętacie te mecze bądź ich fragmenty, gdy Janoszka przechodził zdecydowanie do ofensywy? Wyraźnie było widać, że mu to miejsce pasuje. I co? I jak tylko była możliwość wystawiania go bezpośrednio w linii ataku, to graliśmy jednym napastnikiem.
Podsumowując: nie oceniajmy naszych szans po pierwszej kolejce, bo wiele jeszcze punktów do zdobycia (i stracenia) i wiele może się zdarzyć. Natomiast mamy już prawo oceniać pracę zarządu, bo brak polityki transerowej jest oczywisty i mamy też prawo krytycznie spojrzeć na trenera, który coraz częściej "wie najlepiej". Sami piłkarze są tu najmniej winni. W sumie grają jak potrafią.
I jeszcze na zakończenie takie podsumowanie polityki transferowej: pomoc w składzie Zając - Malinowski - Pulkowski - Grzyb ma w sumie 137 lat a przy systemie z pięcioma pomocnikami czyli ze Straką 166. Czy można od nich oczekiwać dynamicznej gry przez 90 minut?
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

jo_z_siemc_R
Kontakt:

#1759 Post autor: jo_z_siemc_R » 9 sie 2010, o 11:13

skuli mnie mogli ten mecz przegrac 8-0 wtedy by dzialacze widzieli, ze potrzebne sa zmiany, a tak sklad slaby, ale jakos daja sie rady- bez wzmocnien.

Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

#1760 Post autor: Kotlet » 9 sie 2010, o 11:54

Witek46 pisze: Czy pamiętacie te mecze bądź ich fragmenty, gdy Janoszka przechodził zdecydowanie do ofensywy? Wyraźnie było widać, że mu to miejsce pasuje. I co? I jak tylko była możliwość wystawiania go bezpośrednio w linii ataku, to graliśmy jednym napastnikiem.
Były takie mecze iz Janoszka grał w ataku cały mecz (był tak wystawiony) - chciało sie wtedy powiedzieć "o matko i córko". Odbijał sie o obronców jak o tyczki - to nie był dobry pomysł. Teraz pozycja mu zdecydowanie lepiej leży.

Jacek_db
Kontakt:

#1761 Post autor: Jacek_db » 9 sie 2010, o 12:03

Nowak z pge bełchatów został przesuniety do ME, bo na wiosne będzie grał w discopolo. Mozna byłoby go chociaż na jesień sciągnąć. Wiem że jest to chwilowe rozwiązanie, ale mogliby przez ten czas kogoś wartościowego wypatrzyć. Wczoraj w hattricku pokazywali mecz podbeskidzia i fes chwalili jakiegoś słowaka, czy czecha i mówili że nie wiadomo do kiedy ma konktrakt. Jego tez może wartałoby śćiagnąć, ale nie w tym okienku, zobaczymy co dalej pokaże :)

Siakol20
Kontakt:

#1762 Post autor: Siakol20 » 9 sie 2010, o 12:16

Nowak? Zapomnij Mo kontrakt podpisany z Polonia dlate w ME gro.
Po prostu obudzili my sie z reka w nocniku juz nikogo z karta na reka nie znajda w tym okienku trzeba czekac do zimy i sie meczyc tym co jest.
tych co mozna bylo sciagnac to nom juz dawno zabrali.
podobno testowany bol u nos ten KUKOl byl testowany poszedl do Sandecji i brama strzelol Byl testowany Matuszczyk Poszedl do Pogoni i jeden z lepszych chopow.
Zgrzytanie zebami zostaje

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#1763 Post autor: OSH » 9 sie 2010, o 12:30

Witek46, no mi tez sie wydaje ze Fornalik trocha za bojazliwie podchodzi do nowych rozwiazan, tak jakby miol tylko jeden pomysl na granie, a przeciez jest to latwe do rozszyfrowania przez przeciwnikow
Godom dzis wom, ze zawsze jo, za moj HKS beda szol...
Obrazek

Jacek_db
Kontakt:

#1764 Post autor: Jacek_db » 9 sie 2010, o 12:31

Trzeba jakiś transparent na najbliższy mecz :)

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1765 Post autor: Thoth » 9 sie 2010, o 13:11

Siakol20 pisze:Po prostu obudzili my sie z reka w nocniku juz nikogo z karta na reka nie znajda w tym okienku trzeba czekac do zimy i sie meczyc tym co jest.tych co mozna bylo sciagnac to nom juz dawno zabrali.
świete słowa bo tera już ostoł ino szrot, czekać do zimy co by kogoś pozyskać potym zaś czekać aż sie zaaklimatyzują w zespole i chyca zrozumienie z innymi grajkami bydzie maj i oby my sie jeszcze gorzyj nie obudzili... :/ murowaniem tora i grą na remis ligi nie do sie utrzymac :/ BRAWO dla pana dyrektora sportowego za konkretno i porazajaco polityka transferowo :padam: :padam:
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1766 Post autor: Ozor » 9 sie 2010, o 13:57

do zimy to z transferu sobiecha zostanie 100 euro :zly:

Awatar użytkownika
karol fryna
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1767 Post autor: karol fryna » 9 sie 2010, o 14:10

Ozor jake 100 ojro? mi sie zdo ze tyj kasy juz niy bylo jak synek w cugu do stolycy jechol?

niebieski73
Kontakt:

#1768 Post autor: niebieski73 » 9 sie 2010, o 14:32

Wypowiedź do jednej z gazet Artura Sobiecha " Nie odczuwam presji z powodu tego, że tyle kosztowałem. Po czterech latach spędzonych w Chorzowie po prostu czułem, że czas na zmianę. Poza tym w Ruchu nie zawsze miałem płacone na czas."
Nie wiem jak inni, ale jo go na pewno oklaskami nie przywitom na Cichej

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1769 Post autor: AdiC » 9 sie 2010, o 15:11

niebieski73 pisze:Wypowiedź do jednej z gazet Artura Sobiecha " Nie odczuwam presji z powodu tego, że tyle kosztowałem. Po czterech latach spędzonych w Chorzowie po prostu czułem, że czas na zmianę. Poza tym w Ruchu nie zawsze miałem płacone na czas."
To chyba niy jego wina. Ciekawe czy bydziesz witoł oklaskami Mirka i KS?
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

Awatar użytkownika
Rly
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1770 Post autor: Rly » 9 sie 2010, o 15:44

AdiC pisze:
niebieski73 pisze:Wypowiedź do jednej z gazet Artura Sobiecha " Nie odczuwam presji z powodu tego, że tyle kosztowałem. Po czterech latach spędzonych w Chorzowie po prostu czułem, że czas na zmianę. Poza tym w Ruchu nie zawsze miałem płacone na czas."
To chyba niy jego wina. Ciekawe czy bydziesz witoł oklaskami Mirka i KS?
Ale po co on o tym cały czas mówi?
Mosóra i Sobstylowej też nikt oklaskami nie wita .
"Uganda? To są jakieś jaja. Albo te inne afrykańskie drużyny, pełętają się tam po buszu, ale w rankingu są przed nami. To jest zabawa! "

Zablokowany