Transfery 2010/2011

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Jacek_db
Kontakt:

Re: Transfery 2010/2011

#1606 Post autor: Jacek_db » 3 sie 2010, o 16:36

19aRtuR20 pisze:
Jacek_db pisze:Dobra przestońcie już pieprzyć o sobiechu. Miejmy nadzieje, że już nikogo nie sprzedadzą. Dodam, że jak tylko pożegnaliśmy się z Arturem, na konto naszego klubu zaczęły napływać tysiące ofert piłkarzy z Polski i zza granicy. Ceny za nich wynoszą od 100 do 150 tysięcy euro. A kupią 2-3 grajków do pierwszej 11, chociaż jak sprowadzą 1 to sie byda cieszył, bo u nas coś niechętnie kupują dobrych piłkarzy :/
kajs pisalo, ze po kilkanascie tysiecy euro na miech ;)
wiem, czytałem, no ale jakby nie było to odeszło 4 podstawowych piłkarzy, no i scherfhen, który też mioł dobrze płacone. Także mogliby się działacze postarać :)

ZIBI13
Kontakt:

#1607 Post autor: ZIBI13 » 3 sie 2010, o 17:10

Otóż nie do końca. Nie ma powodu, żeby zakładać, że biznesmeni tak kochają piłkę nożną, że tracą na nią swoje ciężko zarobione pieniądze. To nie Klimek, Cupiał, Walter czy Wojciechowski wykładają(li) na sport swoje pieniądze lecz Reporter, Telefonika, ITI czy J.W. Construction przeznaczały na nią sporo ze swoich funduszy. I mimo, że są (były) to firmy przez nich kontrolowane, to mówienie, że pieniądze dawali Klimek, Cupiał czy pozstali jest sporym uproszczeniem. Kluby obciążają w różnym stopniu budżety ich firm, ale te firmy i tak musiały by gdzieś się promować, kupować reklamy itd. Wybrali marketing sportowy, bo taką przyjęli strategię. Oczywiście pewnie właściciele także lubią piłkę i chcą się pobawić w prezesa klubu. Czy coś prywatnie do tego dołożyli? Może, choć nie sądzę, by były to wielkie kwoty. Za to jeśli się pomyśli o możliwościach różnych odpisów podatkowych i innych mniej wymiernych zyskach z inwestowania w piłkę (jak choćby promocja własnego nazwiska), to bilans zysków i strat nie jest już tak jednoznaczny. Piłka daje także możliwości, których nie daje żaden inny biznes. Np. miasto z publicznych pieniędzy buduje prywatnemu klubowi stadion, którym potem będzie on swobodnie dysponował dla własnej korzyści.
Nie róbmy więc z biznesmenów społeczników, bo to nie jest prawdziwy obraz sytuacji. A wracając do Ruchu na nasz budżet składa się obecnie kasa z Canal+, od sponsorów, z transakcji sprzedaży zawodników i ze sprzedaży biletów. I w żadnym miejscu nie ma tu prywatnych pieniędzy Pana Klimka. Więc nie opowiadajmy już w końcu ileż to Pan Klimek traci na Ruchu.

Witek 46 jestes w bledzie, Klimek dal ze swojej kapsy jakies 10 baniek ,ktorych juz nigdy moim zdaniem nie odzyska ,jesli chodzi o odpisy to widac ze sie nie znasz za bardzo na rachunkowosci ,dal bo mial bo mu szlo ,pewno dawalby dalej ale firma siadla,,szkoda ze mi nie dal bo dla mnie to wielka kasa.Problem moim zdaniem jest wielki ,na slazku jest za duzo klubow na kupie ,co pare kilometrow ekstraklasa i nie bedzie kibicow ruch mial 40 000 bo to nie Bialystok ,czy Poznan itd gdzie 200 km wokolo nie ma klubow i oni tam sa bogami i maja wszystko,ruch mo super kibicow ale nawet na nowym stadionie go nie zapelni,a nikt nie da kasy na klub jak nie ma stadionu,bo da kase tam gdzie mu jakby fabryke wybuduja,i to jest nasz problem za duzo klubow na slazku,chyba ze sie trafi nowy Klimek ,ale tylu bogatych slazokow znowu ni ma a gorola chetnego jakos nie widac.Dziekowac bogu za ten ostatni rok bo byl piekny,nie snilem nawet na poczatku o 3 miejscu itd. Najwieksza nasza sila jest tradycja i kibice ale nawet z austria wieden nie bylo pelno .Z ta kasa co mo ruch 3 miejsce puchary itd to dlo mnie mistrzostwo swiata.

Pavlique
Kontakt:

#1608 Post autor: Pavlique » 3 sie 2010, o 17:40

Co to mo wspólnego z tymatym? ;)
Prośba do admina w większości topowych tymatów gnój sie zrobioł i jest godka ło wszyskim ino niy ło tym ło czym tymat stoi.
I'm a man who walks alone

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1609 Post autor: HKSADIK » 3 sie 2010, o 17:56

www.newconnect.pl/ pisze:Zarząd Spółki informuje, w nawiązaniu do raportu nr 20/2010 z dnia 30.07.2010 r., iż w dniu dzisiejszym podpisana została umowa transferu definitywnego zawodnika Artura Sobiecha do KSP POLONIA Warszawa Sportowa Spółka Akcyjna, opiewająca na kwotę 3.914.664,60 PLN netto (słownie: trzy miliony dziewięćset czternaście tysięcy sześćset sześćdziesiąt cztery złotych sześćdziesiąt groszy) powiększonej o podatek VAT. Warunki umowy nie odbiegają od powszechnie przyjętych w tego rodzaju umowach."

No to teraz czekamy na wzmocnienia.
Ostatnio zmieniony 3 sie 2010, o 18:11 przez HKSADIK, łącznie zmieniany 2 razy.

ad_domin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1610 Post autor: ad_domin » 3 sie 2010, o 18:10

o jakich zmocniyniach ty godosz tyj kasy juz niy ma

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1611 Post autor: HKSADIK » 3 sie 2010, o 18:22

Tak,Ty juz wiesz,ze nie ma kasy..
Jesli czesc z tej kasy wydaja na wzmocnienie(a) to juz bedzie dobrze-ale na WZMOCNIENIE,a nie uzupelnienie skladu.
Ja tam licze na Fornalika-gosc ma glowe na karku,mam nadzieje,ze tam na gorze sie z nim licza,bo trener dobrze wie,ze bez wzmocnien daleko nie zajedziemy.

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1612 Post autor: alek900 » 3 sie 2010, o 18:43

A ty wiesz że ta kasa jeszcze jest? 30% grunwald, do PZPN, no ŚZPN, do menagera, podatek i inne ciul...sra i zostanie 600k ojro. Premie do zapłaty, wypłata co najmniej jedna, nie wiadomo co z zusem, a ty chcesz kupywać zawodników??

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1613 Post autor: HKSADIK » 3 sie 2010, o 18:46

Ty wiesz jakie byly ustalenia,ile na co idzie?
Nikt z nas nie zna ustalen,wiadomo,ze sa zalegle premie wiec pewnie czesc kasy na to zostanie przeznaczona-o zaleglych pensjach nic mi nie wiadomo.
Smagorowicz mowil,ze na konto ma wplynac okolo 2mln Euro-po odpadnieciu z pucharow jak nam UEFa wyplaci kase,wiec pozyjemy zobaczymy.

ad_domin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1614 Post autor: ad_domin » 3 sie 2010, o 18:47

jak umisz dodawac i odejmowac to sie porachuj ile nom z tyj kasy zostalo dodej nadchodzący sezon i ci wyjdzie. Niych nikt niy liczy na wpływy z C+ jak w zeszłym sezonie. Niy zebych sie czepioł ale trzejzwo na to patrza a zarzond jak zwykle mydli nom oczy.

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1615 Post autor: HKSADIK » 3 sie 2010, o 18:48

ad_domin prosze bardzo=przedstaw to nam wszystkim ladnie i czytelnie! co z ta kasa!
a jak nie Ty to alek900 !
Czekamy!

maciek1973

#1616 Post autor: maciek1973 » 3 sie 2010, o 18:52

Po tym wywiadzie w Sporcie, zwłaszcza w wątku dotyczącym ryzyka pylicy od trenowania na Grunwaldzie niejaki a.sobiech jest dla mnie zerem. Idź do tej Wawy i nie wracaj.

ad_domin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1617 Post autor: ad_domin » 3 sie 2010, o 18:58

:orany:
alek900 pisze:A ty wiesz że ta kasa jeszcze jest? 30% grunwald, do PZPN, no ŚZPN, do menagera, podatek i inne ciul...sra i zostanie 600k ojro. Premie do zapłaty, wypłata co najmniej jedna, nie wiadomo co z zusem, a ty chcesz kupywać zawodników??
oni niy zarobiajom po 2500 tys.

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1618 Post autor: HKSADIK » 3 sie 2010, o 18:59

Dalej czekam-dokladnie i szczegolowo!
sport.pl-pare dni wczesniej pisze:Smagorowicz zapewnia, że trener może liczyć na wsparcie działaczy. - Dobra informacja jest taka, że będziemy teraz opływać w gotówkę. W najbliższych dniach na konto klubu powinny spłynąć dwa miliony euro. To także pieniądze z UEFA za start w Lidze Europejskiej, z ekstraklasy, od sponsorów

ad_domin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1619 Post autor: ad_domin » 3 sie 2010, o 19:03

tak jak w tym samym dniu godoł ze sobiech nikaj niy idzie. to jo dowruca kota ogonem i poczekom na te zmocniynie

Esio
Kontakt:

#1620 Post autor: Esio » 3 sie 2010, o 19:04

Jeżeli chodzi o wzmocnienia, to podbno priorytetem jest lewy pomocnik i napastnik.
Możliwe, że padło już tutaj to nazwisko - nie wiem, nie przeglądałem wcześniejszych stron tematu. Chodzi mi o Jacka Krzynówka. Jak wiemy jest bez klubu, więc jest do wzięcia za darmo. Myślę, że mogłoby to być dobre posunięcie nie tylko piłkarsko. Ruch zyskałby medialnie, jak choćby rok temu za sprawą przyjścia Niedzielana. Może ostatnie 2 sezony nie były jakieś szczególnie dobre w jego wykonaniu, ale myślę że bez problemu poradziłby sobię w naszej lidze. Poza tym posiada silne uderzenie i dobrze bije stałe fragmenty, czego nam brakowało ostatnio, bo tak na dobrą sprawę po odejściu Balaza i Brzyskiego nie ma kto się za to porządnie zabrać. Jakby nie było, to Krzynówek ma ponad 90 występów w kadrze, a ostatni zaliczył jesienią zeszłego roku (czyli nie tak dawno). Możecie też mówić, że ma swoje lata, że to nie będzie ta dynamika itp. Przykład Wojciecha Grzyba pokazuje, że można, a Jacek jest przecież o dwa lata młodszy. Kolejną sprawą będą na pewno zarobki, ale myślę będzie nas stać z pieniędzy z transferu Sobiecha na dobry, roczny (tak samo, jak w przypadku Niedzielana) kontrakcik, a potem by się zobaczyło. Myślę, że warto pomyśleć, tym bardziej że kilka znanych nazwisk zdecydowało się na powrót do ojczyzny w tym sezonie.
Ostatnio zmieniony 3 sie 2010, o 19:06 przez Esio, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.youtube.com/user/TVRuch" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=Oa47srLl5bQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany