Kwiek wybrol mniejsze zarobki w 9orniku niz gra u nos, do teraz nei umia tego zrozumiecRaul22 pisze:![]()
do tego ma 5 par koszul, 4 skarpetek, 2 pary jeansow, a jego zona 10 kolczykow i 5 szminek itd itp, no ja cie prosze, zarobil co zarobil jego sprawa, ani tego nie ukradl, ani nie zabil, zarobil to swoja ciezka praca i jesli ma mozliwosc zarobienia przykadowo 20 tys a 40 tys to tylko jakis szaleniec wybierze 20 i dla mnei to ani brak honoru ani sprzedanie sie poprostu zycie. Chcialbym widziec jak Ty majac do wyboru te dwie kwoty wybierasz ta mniejsza, latwo sie pisze hipotetycznie, a rzeczywistosc bylaby zupelnie inna. Nie zyjemy w czasach Cieslika, tym bardziej Niedzielan ktory nie jest ani naszym wychowankiem (chociaz dzisiaj to i tak ma male znaczenie liczy sie kasa), ani nie obiecywal ze bedzie gral u nas do konca zycia. Tutaj chodzi najbardziej o profesjonalizm naszych dzialaczy, zwlekanie z rozmowami, podjecie ich po informacjach prasowych w ktorych powiedzial ze Ruch z nim nie gada o kontrakcie, amatorka z smsami, tak poprostu nie dziala sie w profesjoanlnych klubach a my podobno jestesmy FIRMA w mniemaniu naszej pani prezes.
Transfery 2010/2011
-
- Kontakt:
Re: Transfery 2010/2011
-
- Kontakt:
Po pierwsze to tylko gadanie prezesa Gornika i watpie , ze prawdziwe.Prawdopodobnie Kwiek podpijal stawke kontraktu negocjujac z Ruchem bo oferte Gornika mial juz od dawna na stole.Po drugie Kwiek to kibic Gornika wiec nic dziwnego , ze wybral Gornik.Wojtek Grzyb gdzie by poszedl majac takie dwie oferty na stole ?
Kwiek to zwykly cwaniak i koniec koncow dobrze sie stalo , ze do nas nie trafil mimo , ze pilkarsko by sie przydal.Tylko niestety nasz zarzad to zle rozegral.Tak nie byloby tematu tego grajka.
Kwiek to zwykly cwaniak i koniec koncow dobrze sie stalo , ze do nas nie trafil mimo , ze pilkarsko by sie przydal.Tylko niestety nasz zarzad to zle rozegral.Tak nie byloby tematu tego grajka.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2010, o 15:40 przez jugador, łącznie zmieniany 1 raz.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tyle ze tego na 100% nie wiesz ile my mu oferowalismy a ile Gornik, a powiedziec mozna wszystko, szczerze w to watpie ze wiecej mu oferowalismy, a to ze prezes Gornika tak mowi to czysta propaganda, nawet jesli to druga rzecz to widzac koszulki naszych pilkarzy na Koronie i problemy z wyplatami, pomyslal ze lepsze pewne pieniadze mniejsze, niz wirtualne u nas (nawet jesli Gornik w 2 lidze tez mial problemy z wyplatami, to jednak teraz po wplywach z canalu raczej ich miec nie bedzie). Moge sie mylic ale jakos WCZEŚNIEJ nigdy nie slyszalem u niego by w wywiadach mowil o swoj milosci do zaboli i ze im kibicuje czy cos.blueRay pisze:Kwiek wybrol mniejsze zarobki w 9orniku niz gra u nos, do teraz nei umia tego zrozumiecRaul22 pisze:![]()
do tego ma 5 par koszul, 4 skarpetek, 2 pary jeansow, a jego zona 10 kolczykow i 5 szminek itd itp, no ja cie prosze, zarobil co zarobil jego sprawa, ani tego nie ukradl, ani nie zabil, zarobil to swoja ciezka praca i jesli ma mozliwosc zarobienia przykadowo 20 tys a 40 tys to tylko jakis szaleniec wybierze 20 i dla mnei to ani brak honoru ani sprzedanie sie poprostu zycie. Chcialbym widziec jak Ty majac do wyboru te dwie kwoty wybierasz ta mniejsza, latwo sie pisze hipotetycznie, a rzeczywistosc bylaby zupelnie inna. Nie zyjemy w czasach Cieslika, tym bardziej Niedzielan ktory nie jest ani naszym wychowankiem (chociaz dzisiaj to i tak ma male znaczenie liczy sie kasa), ani nie obiecywal ze bedzie gral u nas do konca zycia. Tutaj chodzi najbardziej o profesjonalizm naszych dzialaczy, zwlekanie z rozmowami, podjecie ich po informacjach prasowych w ktorych powiedzial ze Ruch z nim nie gada o kontrakcie, amatorka z smsami, tak poprostu nie dziala sie w profesjoanlnych klubach a my podobno jestesmy FIRMA w mniemaniu naszej pani prezes.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2010, o 15:37 przez Raul22, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Narazie jeszcze nie myśle o tym co będzie za kilka lat..bo różnie może być jak skończe te studia..Ty Lukas89 chyba studiujesz, pra? a studiujesz ino po to by miec na jedzenie? zeby Ty i Twoja rodzina nie byla godno?
Zresztą ja nie mam nic do Niedzielana, tylko niech nie mówi,że serce wzięło górę czy coś w tym stylu..
bo dla mnie jest tak jak powiedział trener Fornalik: "Andrzej postąpił nie fair w stosunku do klubu"
Oferta Ruchu pod względem finansowym podobno nie dorównuje tym, które dostałeś od innych klubów.
- Nie przychodziłem do Ruchu dla pieniędzy, więc dajmy sobie z nimi spokój. To nie o to chodzi. Wiele innych czynników decyduje o tym, czy zostanę w Chorzowie. Było pół roku, żebyśmy podpisali nowy kontrakt. Szkoda, że to wszystko dzieje się tak na ostatnią chwilę. Bardzo dobrze się tu czuję, ale brakuje mi trochę determinacji ze strony działaczy. Zabrakło mi tej rozmowy. Później odezwały się inne kluby...
Nie chcę jednak wywoływać jakiejś sztucznej atmosfery. Nie chcę, żeby nas cokolwiek poróżniło. Świetny rok spędziłem w Chorzowie. W żadnym wypadku nie mam zamiaru atakować klubu ani jego sterników. Jestem wdzięczny za to, że roku temu mi podali rękę. Mam nadzieję, że ani ja, ani klub tego nie zepsujemy. Mam duży szacunek do Ruchu i jego kibiców.
To jednak co napisał na swoim blogu, jego życzenia dla działaczy klubu, żeby w przyszłości nie musieli się liczyć z każdym groszem, były mocno nie na miejscu. Zawodnik nie jest od oceniania tego co robią działacze, tylko od grania. Andrzej postąpił po prostu nie fair w stosunku do klubu, który mu tak wiele zaoferował, w którym się odbudował.
Dobra, koniec o Niedzielanie.. było co było,jest jak jest. i tego się już nie zmieni.

-
- Kontakt:
Z mojego punktu widzenia Zarząd ile mógł to tyle zaoferował i raczej mało kto ma pretensje do Niedzielana że odszedł do Korony.
Po prostu wkurwiające jest jeżeli popołudniu czytam wywiad z Wtorkiem na niebiescy.pl że pieniądze dla niego nie są najważniejsze, że w Chorzowie jest super tylko że potrzebuje większej determinacji ze strony Zarządu a na następny dzień rano czytam że poszedl do Kielc bo musi zarabiać pieniądze.
moja luba twierdzi że pewnie mu żona kazała wybrać oferte z Kielc bo odleglość ta sama a ciuszki za coś trza kupować
Po prostu wkurwiające jest jeżeli popołudniu czytam wywiad z Wtorkiem na niebiescy.pl że pieniądze dla niego nie są najważniejsze, że w Chorzowie jest super tylko że potrzebuje większej determinacji ze strony Zarządu a na następny dzień rano czytam że poszedl do Kielc bo musi zarabiać pieniądze.
moja luba twierdzi że pewnie mu żona kazała wybrać oferte z Kielc bo odleglość ta sama a ciuszki za coś trza kupować

- Martinezku
- Kontakt:
Bo z tego co godou jego serce jest bliży Górnika i to mu sie chwoli, że niykerowou sie ino kasom. Uo ile richtig tak jestblueRay pisze:Kwiek wybrol mniejsze zarobki w 9orniku niz gra u nos, do teraz nei umia tego zrozumiec
-
- Kontakt:
W. Grzyb kiedyś tez zrezygnował z wiekszych pieniędzy w Odrze żeby grac w Ruchu
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE
-
- Kontakt:
Nie wierzcie w te bzdury o nizszych zarobkach.Kwiek mial od 3 tygodni oferte z Gornika.Jakby nie chcial podbijac stawki to podpisalby odrazu i po zabawie.A Prezes Gornika teraz kombinuje i chce odwrocic kota ogonem , ze w Gorniku chce sie grac nawet za mniej kasy.Poprostu "kibic" Gornika wykorzystal Ruch zeby wiecej kasy dostac.
Najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to , ze jakby na dziendobry powiedzial , ze kibicuje Gornikowi to prawdopodobnie odrazu niebyloby tematu.No tak ale wtedy kontrakcik nizszy.
A nasz zarzad niech pierw podpisuje a pozniej informuje,maja nauczke.
Na koniec taka ciekawostka.
Ten sezon zaczynamy w porownaniu z zeszlym sezonem bez :
Nowacki 25
Scherfchen 30
Balaz 20
Niedzielan 30
Fabus 20
Podane kwoty obok to mniej wiecej zarobki tych pilkarzy brutto.Sadze , ze wiele w sumie sie nie pomylilem.
Daje to oszczednosc na poziomie okolo 115 tys zl miesiecznie = 1,3 mln zl rocznie.
Dosc ciekawa sprawa.Gramy w pucharach a wydatki na pensje sa o okolo 1 mln zl mniejsze niz przed rokiem.
Nalezy dodac pensje Piecha (podejrzewam , ze przez te pol roku byla dosc niska) i Swierblewskiego.Pewnie tez bez szalenstw.Oraz uwzglednic odszkodowanie dla Scherfchena.
Najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to , ze jakby na dziendobry powiedzial , ze kibicuje Gornikowi to prawdopodobnie odrazu niebyloby tematu.No tak ale wtedy kontrakcik nizszy.
A nasz zarzad niech pierw podpisuje a pozniej informuje,maja nauczke.
Na koniec taka ciekawostka.
Ten sezon zaczynamy w porownaniu z zeszlym sezonem bez :
Nowacki 25
Scherfchen 30
Balaz 20
Niedzielan 30
Fabus 20
Podane kwoty obok to mniej wiecej zarobki tych pilkarzy brutto.Sadze , ze wiele w sumie sie nie pomylilem.
Daje to oszczednosc na poziomie okolo 115 tys zl miesiecznie = 1,3 mln zl rocznie.
Dosc ciekawa sprawa.Gramy w pucharach a wydatki na pensje sa o okolo 1 mln zl mniejsze niz przed rokiem.
Nalezy dodac pensje Piecha (podejrzewam , ze przez te pol roku byla dosc niska) i Swierblewskiego.Pewnie tez bez szalenstw.Oraz uwzglednic odszkodowanie dla Scherfchena.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "GŚ
- ObeRschlesien
- Kontakt:
Mi sie cos o uszy obilo wtedy ze zrezygnowol z kasy jako Odra mu leciala " ze odejdzie z Odry do Ruchu ale my nic nie bydymy placic a on som zezygnuje z kasy zaleglej." czy jakos tak juz czekom na poiedzialek co za NEWSY zas bydymy czytac o naszych transferach , ze jeszcze trwaja badania Bronowickiego itd heheheheTomSky pisze:W. Grzyb kiedyś tez zrezygnował z wiekszych pieniędzy w Odrze żeby grac w Ruchu
nie chciolem tego pisac bo ostatnio napisole ze Kwiek zapewne wyladuje w Poloni B albo zabrzu i tak sie stalo wiec zoboczymy co dali bydzie...kris.mu

Ostatnio zmieniony 13 cze 2010, o 17:52 przez ObeRschlesien, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Kontakt:
bedziesz czytoł newsy o transferach takie, że w piątek nic nie załatwiono
teraz była sobota i niedziela to dla naszego zarządu dzień wolny od pracy
a w poniedziałek rano że Bronowicki u szczew
teraz była sobota i niedziela to dla naszego zarządu dzień wolny od pracy
a w poniedziałek rano że Bronowicki u szczew

Bo są równi i równiejsi...
-
- Kontakt:
Wiecie co, niby źle, że tak godali na głos, że Kwiek w Ruchu jedną nogą.
Ale z drugij strony dobrze, może wcale nie był tak potrzebny, że go nie momy, a przynajmniej o Ruchu we wszystkich gazetach i portalach było ?
Ale z drugij strony dobrze, może wcale nie był tak potrzebny, że go nie momy, a przynajmniej o Ruchu we wszystkich gazetach i portalach było ?
- R1
- Kontakt:
KArtofle nie wiedzą gdzie jest Peszko hehehe. Teroz panikują i zaś coś smucą o Ruchu. Bydom mieli liga mistrzów jak byk pozbywając się dwóch kluczowych zawodników.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Myśla że cwaniaki z Lecha przekombinowali i obudzą się z ręką w nocniku
pozdRo
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Myśla że cwaniaki z Lecha przekombinowali i obudzą się z ręką w nocniku
pozdRo
-
- Kontakt:
Olszar ustalił warunki kontraktu z Ruchem. Dziś da odpowiedź?
Napastnik Piasta Gliwice uzgodnił już treść kontraktu w Chorzowie, ale działacze "Niebieskich" dmuchają na zimne. Czekają na podpis Sebastiana Olszara, aby poinformować o jego pozyskaniu.
Dziennik "Sport" informuje, że podobnie wygląda temat Grzegorza Bronowickiego. Wyniki badań tego lewego obrońcy były bardzo budujące, ale i on jeszcze umowy nie podpisał. Jeśli obaj wymienieni zawodnicy podpiszą kontrakty to sytuacja będzie całkiem klarowna. Zapełnione zostaną luki po odejściach Tomasza Brzyskiego (jeszcze zimą) i Andrzeja Niedzielana.
Informowaliśmy już, że dziś Dariusz Smagorowicz, przewodniczący rady nadzorczej, ma rozmawiać o nowym kontrakcie z kapitanem Grzegorzem Baranem.
Źródło: SportSlaski.pl / SPORT
Napastnik Piasta Gliwice uzgodnił już treść kontraktu w Chorzowie, ale działacze "Niebieskich" dmuchają na zimne. Czekają na podpis Sebastiana Olszara, aby poinformować o jego pozyskaniu.
Dziennik "Sport" informuje, że podobnie wygląda temat Grzegorza Bronowickiego. Wyniki badań tego lewego obrońcy były bardzo budujące, ale i on jeszcze umowy nie podpisał. Jeśli obaj wymienieni zawodnicy podpiszą kontrakty to sytuacja będzie całkiem klarowna. Zapełnione zostaną luki po odejściach Tomasza Brzyskiego (jeszcze zimą) i Andrzeja Niedzielana.
Informowaliśmy już, że dziś Dariusz Smagorowicz, przewodniczący rady nadzorczej, ma rozmawiać o nowym kontrakcie z kapitanem Grzegorzem Baranem.
Źródło: SportSlaski.pl / SPORT
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!
-
- Kontakt:
A jak niy do odpowiedzi to tako malo podpowiedz. Jutro zabole majom miec konferyncja prasowo na kery przedstawiom mediom kolejne wzmocniynia. Ciekawe, ale mom nadzieja, ze sie tym razym myla i bydzie po Naszy mysli.
-
- Kontakt:
to może ogłośmy, ze kupujemy Smolarka i Żewłakowa... niech se ich szczewa podkupią 

"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.