Sponsorzy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Sponsorzy

#571 Post autor: Adam1983 » 10 cze 2010, o 15:43

jaca22 jeżeli to jest prawdą...to aż mi się łezka zakręciła...i niesamowicie przykro zrobiło :-(
Jeśli natomiast jakaś ściema to powinieneś pisać bajki...przebijesz każdą :-)

Co do "alergii" Kopla na budowe stadionu na C6...jest to wielce prawdopodobne.

I może faktycznie trzeba by pójść pod biuro klubu i troszkę potrząsnąć nimi...

Ale jedno mnie zastanawia...skoro "Tauron" chce się dorzucić do budowy..."Agata" chce zainwestować itd...to dlaczego poprostu nie zrobią jakiejś konferencji, nie zaproszą tv. Jeśli to bedzie nagłośnione i oficjalne to wtedy Kopel i Klimek bedą musieli grać w otwarte karty, a tak to wszystko jest gdzieś pod stołem załatwiane, i tylko strzępki informacji mamy.
Jak jest to prawda z Agatą to jako kibice możemy zagwarantować tym Ćwikom nasze pełne poparcie...

adamo_R

#572 Post autor: adamo_R » 10 cze 2010, o 15:54

stadionu nie zlikwiduje,co będzie potem nie chcę pisać bo nie mam upoważnienia się wypowiadać w tym temacie
Mom rozumieć Jaca że robisz w UM lub na C6 ja? abo ci pedzioł kolega z placu...
A tak po prowdzie zajś bydzie lamynt na 10 stron że nos ciulajom :znudzony:

Lukas89
Kontakt:

#573 Post autor: Lukas89 » 10 cze 2010, o 16:15

a zawsze godoł co sprzeda swoje akcje kożdemu co bydzie chętny.hmmmmmmmmmm
Bo Klimek to jest biznesmen albo "biznesmen" (cudzysłów sobie zostawcie albo usuńcie w zależności jaką kto ma opinię o jego działaności biznesowej) i na pewno akcje nie sprzeda tak żeby na tym stracić ale chce na tym zarobić...

To,że Reporter mu upadł musi jakoś odegrać na Ruchu..

tak mi się wydaje :/

http://franchising.pl/artykul/5300/co-d ... eporterem/" onclick="window.open(this.href);return false; (wiem,że nie najnowsze,ale z 29 kwietnia 2010)
Sąd Rejonowy w Katowicach do 26 kwietnia czekał na oferty kupna Reportera. Dzień później sąd ogłosił brak zainteresowania jakiejkolwiek firmy, która zdecydowałaby się przejąć upadłą spółkę. Jedną z przeszkód była zapewne wysoka cena wywoławcza, jaką ustalił syndyk masy upadłościowej - 36,3 mln zł. Same długi Reportera wynoszą 90 mln zł. Najistotniejszym, z punktu widzenia potencjalnych inwestorów, składnikiem majątkowym firmy jest wartość znaku towarowego Reporter i trzy nieruchomości położone na terenie Chorzowa. Ponadto spółka znajdująca się w upadłości posiada prawa najmu do 24 lokali oraz zapasy asortymentu.
W kwietniu 90 proc. akcji Reportera kupiła grupa kapitałowa Skyline Investment, która w tej sytuacji jest ostatnią deską ratunku dla firmy z Chorzowa. Biorąc jednak pod uwagę wysokie zadłużenie Reportera, wyprowadzenie firmy na prostą będzie bardzo trudne.
Obrazek

/R
Kontakt:

#574 Post autor: /R » 10 cze 2010, o 16:49

I ku***, Klimek to kibic Ruchu? Który ma go obecnie w du*** i chce się dorobić kasy kosztem ukochanego klubu? Co to w ogóle ma być, ja się pytam? Jeśli z tym Koplem to prawda, to trzeba działać i to szybko, bo ta pi*** złamana nas zniszczy i będzie jeszcze gorzej niż w czasach Rogali!

bogas1985

#575 Post autor: bogas1985 » 10 cze 2010, o 16:52

Jesli to co pisze jaca22 jest prawda to trzeba rozbic ten uklad. Na dzien dobry nalezy podziekowac Koplowi.

PS
Co trzeba zrobic by uzyskac prawa wyborcze w glosowaniu na prezydenta Chorzowa? Wystarczy byc zameldowanym w Chorzowie?

piotrhalak
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#576 Post autor: piotrhalak » 10 cze 2010, o 17:29

Lysy pisze:
bogas1985 pisze: Na dzien dobry nalezy podziekowac Koplowi.

PS
Co trzeba zrobic by uzyskac prawa wyborcze w glosowaniu na prezydenta Chorzowa? Wystarczy byc zameldowanym w Chorzowie?
Namówić do kandydowania Sadłonia,proste.
/R pisze:I ku***, Klimek to kibic Ruchu? Który ma go obecnie w du*** i chce się dorobić kasy kosztem ukochanego klubu?
Może nie dorobić ale odzyskać to co włożył wcześniej.
Pan Sadłoń nie wystartuje, Jeżeli przegra z Koplem to jest w mieście skończony, a za dużo ma do stracenia. Z drugiej jednak strony kiedyś w prywatnej rozmowie z Sadłoniem powiedział mi, że jeżeli w mieście pojawi się inwestor, to miasto sprzeda mu ten teren za 1 zł. Widać, że w ciągu 3 lat wiele w mieście się zmieniło... W Chorzowie nie ma kontrkandydata, który byłby wstanie wygrac z Koplem. Wszyscy wiedzą, że te miasto jest bankrutem. trochę mniejszym niż Ruda Śląska... ale w przeciągu 3 lat jak nic się nie zmieni, to z Chorzowa nic nie zostanie.

Jak ktoś namówi Sadłonia to startowania, to ma ode mnie dobrego łyskacza ;)
takie tam

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#577 Post autor: Rickenn10 » 10 cze 2010, o 17:30

Kopel RAUS ! niedlugo wybory i wszystko jest w naszych rekach ! Jestesmy w stanie go wy***ac z tego stanowiska na zbity ryj.Oni nam posmiewiska nie beda robic z tego Klubu chociaz juz robia .Dla Kopla to sa ostatnie tygodnie reszta zalezy od nas.

Awatar użytkownika
Chudy81
Kontakt:

#578 Post autor: Chudy81 » 10 cze 2010, o 17:30

no dobra to może się określcie, jedni piszą że Klimek chce sprzedać każdemu kto będzie chętny ale nie Ćwikom tak? to jak to w końcu jest bo już zgłupiałem, każdemu albo nie?? z reguły nie piszę na tematy o których nie mam pojęcia ale widzę, że połowa z naszego forum to wpływowe osoby zarówno w klubie jak i UM -transfery, sponsoring, budowa stadionu co drugi ma informacje z pierwszej ręki. My se sami na forum robimy bajzel a chcecie w klubie wszystkich ustawiać??
Obrazek Obrazek
Nie ważne w jakim świata miejscu, ważne że Ruch mam w mym Niebieskim SeRcu.

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#579 Post autor: mulan » 10 cze 2010, o 17:32

bogas1985 pisze: Co trzeba zrobic by uzyskac prawa wyborcze w glosowaniu na prezydenta Chorzowa? Wystarczy byc zameldowanym w Chorzowie?
musi Cie zgłosić jakis komitet wyborczy + 3 tys podpisów + musisz mieć zaplecze polityczne

dlaczego Klimek nie chciałby sprzedać swoich udziałów? Czy wtedy na tym nie zarobi + to co włozył w Ruch?
Ostatnio zmieniony 10 cze 2010, o 17:34 przez mulan, łącznie zmieniany 1 raz.

piotrhalak
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#580 Post autor: piotrhalak » 10 cze 2010, o 17:33

mulan pisze:
bogas1985 pisze: Co trzeba zrobic by uzyskac prawa wyborcze w glosowaniu na prezydenta Chorzowa? Wystarczy byc zameldowanym w Chorzowie?
musi Cie zgłosić jakis komitet wyborczy + 3 tys podpisów + musisz mieć zaplecze polityczne
Nie startować, a mieć prawo wyborzcze, trzeba być w dniu wyborow zameldowany w Chorzowie
takie tam

bogas1985

#581 Post autor: bogas1985 » 10 cze 2010, o 17:37

Problem jest glownie taki, ze 80% kibicow Ruchu to sa mieszkancy innych miast jak Katowice, Siemianowice, Swiony, Ruda Sl, Mikolow itd itp,, A z tych pozostalych 20% ponad polowa pewnie nie ma 18 lat i tym samym prawa do glosowania.

W tej chwili przeciwko Markowi K. zaglosuje max 500 osob. To troche malo. Wiec jesli chcemy cos zmienic to wypadaloby zainteresowac sie tym teraz a nie 2 tygodnie przed wyborami.

Pytalem sie jak w jaki sposob da sie zdobyc prawo do glosowania w Chorzowie. Moze ktos bardziej obyty w tym temacie odpowie mi czy jesli np ja zamelduje sie u kogos w mieszkaniu w Chorzowie, to czy uzyskam prawo do glosu?

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#582 Post autor: Scypion » 10 cze 2010, o 17:47

Jezeli ten uklad jest faktycznie to mamy jedyna szanse zeby w niego uderzyc. Trzeba wybrac kogos innego na prezydenta. Jezeli nie zrobimy tego teraz to na nastepne lata nic sie nie zmieni, a my bedziemy bezsilnie pienic sie na forum! Wybory maja niska frekwencje trzeba zatem namawiac wszystkich, ktorych znacie. Kibicow, a nawet tylko sympatykow zachecac ze wzgledu na Ruch, starszych ludzi postraszyc likwidacja tramwajow, budowa domkow jednorodzinnych w WPKiW, pokozac ludziom ja znakomicie zagospodarowano dzialke w samym centrum miasta po hucie etc. Tym, ktorzy to wszytko maja w du*** powiedzcie, ze za dugo juz ten kopel siedzi na prezydenckim zicu pora na zmiany. Jak nie teraz to nigdy.

Rafal1920
Kontakt:

#583 Post autor: Rafal1920 » 10 cze 2010, o 18:28

Jo ich niy rozumia. Ktos pcho sie do klubu z wlasnom kasom. Chce zainwestowac w druzyna, wybudowac nowy stadion, a co za tym idzie i silno druzyna, a tu na dziyn dobry bez podjyncia jakichkolwiek rozmow kopiom go w dupa. Ale jak to loni potym dupnie szukajom inwestorow. Jo juz Klimkowi downo niy wierza. Uratowol Ruch, chwala mu za to. Ale terazniyjszosc go przerasto i najwyzszy czas jakby oddol klub w rynce kogos z wiynkszym kapitalym. Duzo wiynkszym.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#584 Post autor: gerhat » 10 cze 2010, o 19:30

zanim zaczniecie oceniać informacje z tzw. poczty pantoflowej to zadajcie sobie kilka pytań, by znów się nie zbłaźnić:

pytanie pierwsze - układ Kopel - Klimek?, nie wiem czy jest jakiś układ miedzy tymi panami ale dla mnie właściciel czy prezes klubu który pójdzie na wojnę z miastem będzie skończony. Miasto daje pieniądze na stadion, może nie są to dziesiątki milionów ale miliony, dzięki którym mamy licencję. Jak sie kończy wojna klubu z miastem macie przykład w gejowni i łks.

pytanie drugie - Klimek bankrut i tylko kasa go ineteresuje? gdyby był bankrutem łasym na kasę wóczas opchnąłby te akcje Ćwikowi bo o kupca nie jest łatwo. A może Cwik chciał je kupić za bezcen, a może cena wogóle nie padła bo Klimek nie jest bankrutem i nie chce opchnąc akcji? Nie wiemy jakie były przyczyny tego że się nie dogadali

pytanie trzecie - kto jest filantropem? puki co to Klimek od pieciu lat wkłada w ten klub czas, zdrowie i kasę, zysków brak, bo to właściciel kibic który kocha Ruch. Myslicie że Chorzów Batory jest atrakcyjnjeszy niż Floryda? Tam naprawde jest co robić. Czeba więc bardzo kochać Ruch żeby z Tampa Bay lotać do Chorzowa Batory. Przez 5 lat Klimek nie wypiął się na Ruch mimo że było rok temu fest ciężko. Być może Ćwik&family też sa kibicami i też chcą kochac Ruch ale niech się najpierw uwiarygodnią bo póki co juz raz wypięli się na Ruch co było gwoździem do trumny. Nich więc pokaża że mogą być filantropami, że Ruch jest najważniejszy a nie interesy, nie markety, nie tereny miejskie. Jak nie można mieć wszystkiego zaraz to można np. tak - dajemy 5 mln zł na sponsoring w zamian za pakiet akcji war. 2,5 mln zł. Za rok siadamy do rozmów z Klimkiem żeby objąć większy pakiet akcji i wkładamy kolejne w Ruch a jak się nie dogadamy to robimy wezwanie na giełdzie do sprzedazy, podbijamy cenę giełdową i chętni się znajdą. Same hasła- chcemy stadion, chcemy tereny, chcemy Ruch o niczym nie świadczą. Co dajemy w zamian? Nam nie czeba własciciela co da 2 mln wiecej niż Klimek bo to nie zorbi róznicy, nam potzreba właścicila co da 20 mln zł rocznie więcje niż Klimek lub kilku dużych udziałóców. To gwarantwoałoby silny Ruch, a silny Ruch to silniejsza pozycja negocjacyjna z Koplem.

Od tego więc czeba byłoby zacząć a nie od stawiania Koplowi warunków.

Być może Budus da takie pieniądze ale tego nie wie nikt, bo poczta pantoflowa nie donosi co to za biznes plan, co i ile dałoby to Ruchowi, nie wiemy co na to druga strona. Znając życie sprawa niedugo wypłynie oficjalnie więc poczekałbym z jednoznacznymi ocenami do konkretów.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#585 Post autor: heli » 10 cze 2010, o 20:34

duży problem jest także to, że w chorzowie jest praktycznie jednopartyjność samorządowa, i to oni wybioreją raz po raz z siebie najwyżej postawione osoby i im to pasuje, żeby była szansa na zmianę musiałoby dojść
a) bądź do konfliktu wewnątrz tego układu (na co się nie zanosi), bo prawda taka, że to nie Kopel trzepie największą kase, ale nie przeszkadza innym co im pasuje,
b) bądź do odejścia od nich jakiejś bardzo szanowanej osoby, która miała by szanse realizacji czegoś,
c) ludzie z poza wspólnie dla chorzowa niemożliwy obecnie bo jedyni partyjni kandydaci co w ostatnim czasie mogli by coś zdziałać Nowak (Pis), Buzek (PO czy tam nie zrzeszony) mają obecnie swoje posady, z ktorych nie zrezygnują,, reszta niestety nie ma poparcia,
więc jedynie realne ale i tak mało są dwa pierwsze punkty i teraz pytanie czy w takim układzie warto iść na wojne, tak jak ktoś pisał głosowanie przeciw Koplowi nie ma sensu, o wiele lepiej aby na listach znaleźli się ludzie, naprawdę utożsamiani z Ruchem i wprowadzenie ich w większej liczbie do Rady.

Bo na ulotkach to każdy się reklamuje jaki z nich wielki kibic, a potem prawie wszyscy szybko zapominają. Więc to muszą być osoby co rzeczywiście wiadomo, że po wybraniu będą działały w mieście w imieniu dobra klubu.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

ODPOWIEDZ