Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
dominiq
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#451 Post autor: dominiq » 4 cze 2010, o 11:38

jugador pisze:Chlopie dobrze piszesz.Ale z tym zapelnieniem stadionu to po bandzie pojechales : )
Dokladnie , polityka transferowa na tak , polityka marketingowa i organizacja na nie.Zdecydowanie na nie.
Jak to 2 i 3 sie poprawi to to 1 bedzie z automatu duzo lepsze.
Jeśli chodzi o frekwencję w skali Polski nie jest źle, ale nie porównujmy się do (bez urazy do tych klubów) Piasta, Odry czy Polonii Bytom. Porównujmy się do najlepszych.
Myślę że średnio licząc było zapełnione 65 -70% pojemności stadionu. Za kasę z tych pozostałych 30% biletów, mogliśmy wzmocnić klub i walczyć w ubiegłym sezonie nawet o 15-go majstra.

jugador
Kontakt:

#452 Post autor: jugador » 4 cze 2010, o 11:46

Nasza srednia frekwencja w tym sezonie to cos kolo 9 tys.Czyli 90 % zapelnienia stadionu.Takie dosc obiektywne wyliczenie masz na sportowefakty.pl.Oczywiscie powinno byc lepiej ale z naszym stadionem nie ma sie zupelnie czego wstydzic.Pierwszym krokiem zeby bylo jeszcze lepiej musi byc lepszy marketing i wreszcie brak tych cholernych informacji od dlugach.Rola niewyplacalnego biedaka polskiej ekstraklasy niesamowicie nam szkodzi.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#453 Post autor: Lutz » 4 cze 2010, o 18:42

a co maja robic jak ni ma kasy ?
... a jo z uporym maniaka byda dali stawioł pytania - czymu inni majom ? Znom nawet już odpowiedź - bo majom bogatych sponsorów , pra ? To jo zaś sie spytom, a czymu my niy momy takiego sponora czy właściciela ? Z uporym maniaka byda dali zadowoł pytanie - wiela lot jeszcze bydymy swalać cało wina na przyspawanego ?

marko1920
Kontakt:

#454 Post autor: marko1920 » 4 cze 2010, o 19:34

gerhat pisze:scouser ma rację
trzech zawodników z najwyższymi pensjami niewiele grało w całym sezonie:
- Niedzielan - 18 meczy na 30
- Zając - 14 na 30
- Scherfen 10 na 30 ( temu nie zaliczam 3 meczy w których grał poniżej 3 min.)
łacznie to trio zagrało w 42 na 90 meczy

Oczywiście Wtorek grał bodajze 17 meczy w podstawowym składzie i wiadomo jaki jest jego wkład w styl i morale druzyny, a ci dwaj nie przkroczyli 50% meczy w wyjściowej jedenastce, co nie zmienia faktu że najwyższe pensje płacilismy zawodnikom którzy nie pograli za wiele.
Moim zdaniem wklad Niedzielana to nie tylko wymiar sportowy.
Nawet jak nie gral to byl najbardzie medialna postacia Ruchu Chorzow.
Czy to portale internetowe, prasa, tv (np. Cafe Futbol).
Ile to zdjec w koszulce Ruchu, z logo Taurona, Wtorka w masce ZORRO widziala cala sportowa Polska?
I wobec tego czy napewno nie mozna bylo przynajmniej sprobowac zatrzymac Niedzielana?
Uklady z Fornalikiem, atmosfera w druzynie - wszystko gralo, zabraklo kasy, ale czy TYLKO KASY?
Mam wrazenie, ze braklo przede wszystkim KLASY po stronie zarzadu RUCHU.
PozdRo!

kattowitz
Kontakt:

#455 Post autor: kattowitz » 4 cze 2010, o 21:33

marko1920 pisze:
gerhat pisze:scouser ma rację
trzech zawodników z najwyższymi pensjami niewiele grało w całym sezonie:
- Niedzielan - 18 meczy na 30
- Zając - 14 na 30
- Scherfen 10 na 30 ( temu nie zaliczam 3 meczy w których grał poniżej 3 min.)
łacznie to trio zagrało w 42 na 90 meczy

Oczywiście Wtorek grał bodajze 17 meczy w podstawowym składzie i wiadomo jaki jest jego wkład w styl i morale druzyny, a ci dwaj nie przkroczyli 50% meczy w wyjściowej jedenastce, co nie zmienia faktu że najwyższe pensje płacilismy zawodnikom którzy nie pograli za wiele.
Moim zdaniem wklad Niedzielana to nie tylko wymiar sportowy.
Nawet jak nie gral to byl najbardzie medialna postacia Ruchu Chorzow.
Czy to portale internetowe, prasa, tv (np. Cafe Futbol).
Ile to zdjec w koszulce Ruchu, z logo Taurona, Wtorka w masce ZORRO widziala cala sportowa Polska?
I wobec tego czy napewno nie mozna bylo przynajmniej sprobowac zatrzymac Niedzielana?
Uklady z Fornalikiem, atmosfera w druzynie - wszystko gralo, zabraklo kasy, ale czy TYLKO KASY?
PozdRo!
Ale my próbowali go zatrzymać
"Niedzielan na swoim blogu wyjaśnia, że odszedł, żeby lepiej zarabiać. Z naszych informacji wynika, że kontrakt jaki proponował mu Ruch, zakładał wysokie profity przede wszystkim w przypadku jego gry i kolejnych zwycięstw."
A że Andrzejkowi nie odpowiadoł wariant wysoko płaca za dobro gra i co najważniejsze gra w każdym meczu (bo w zeszłym sezonie było z tym różnie i nie godom tu o kontuzjach) to już na to nie poradzymy.
Wtorek nie broł udziału w większości treningów pierwszej drużyny, przyjeżdżoł wtedy kiedy mioł ochota (podejrzewam że za zgodą trenera) więc nie gloryfikujmy tukej jego więzów z drużyną. A co do kasy to już wspomniałem chcioł dalej funkcjonować w tym klubie jako gwiazda ale za większe pieniądze i klub był skłonny mu je dać tylko na innych warunkach kontraktowych (pomny błędów przy kontaktach z Zającem i Scherfenem) ale to już Andrzejowi nie pasowało. Jestem ciekaw jak to będzie funkcjonowało w Koronie. Do klubu zagranicznego nie poszedł (choć miał ponoć propozycję) bo wiedzioł że tam nie pogwiazdorzy i będzie musioł zapi....ć po boisku w każdym meczu.
Tak naprowdy to znomy przekaz tylko z jednej strony - od Andrzeja bo niestety od strony zarządu jak narzazie jest cisza ale podejrzewom że prowda w tym przypadku nie ujrzy światła dziennego.

Fanatyk z Rudy
Kontakt:

#456 Post autor: Fanatyk z Rudy » 4 cze 2010, o 21:46

(podejrzewam że za zgodą trenera)
Do klubu zagranicznego nie poszedł (choć miał ponoć propozycję) bo wiedzioł że tam nie pogwiazdorzy i będzie musioł zapi....ć po boisku w każdym meczu
Podejrzewam, ponoc ..... ludzie dejcie sie pokoj bo teorie spiskowe mocie gorsze jak po dupnieciu tupolewa.
Ty nojlepi wiesz co bylo w klubie kto kiedy trnowol i kto komu jakie przyzwolenie dowol.

Chop poszol bo dostol dobro oferta gry w klubie kery jest stabilny organizacyjnie i ku*** to jest normalno rzecz u pilkarza.
Nie wiem moze jo tyz bych nie chciol takij umowy ze jak mie Cionek zas je***e z lokcia abo jakis Dawidowski wykosi i nie beda grol bo beda polomany to klub mi nie bedzie placil .Cos na zasadzie za***rdalaj i grej moze ci zaplacymy a jak nie to idz do prowidenta.
Litość to zbrodnia NISZCZ KSG

kattowitz
Kontakt:

#457 Post autor: kattowitz » 4 cze 2010, o 22:02

Nie wiem moze jo tyz bych nie chciol takij umowy ze jak mie Cionek zas je***e z lokcia abo jakis Dawidowski wykosi i nie beda grol bo beda polomany to klub mi nie bedzie placil .Cos na zasadzie za***rdalaj i grej moze ci zaplacymy a jak nie to idz do prowidenta.
Podejrzewosz że pisza tukej o nie sprawdzonych faktach? No to się mylisz i czytej ze zrozumieniem. Napisałem wyraźnie że nie chodzi tutaj o kontuzje.

To apropo ponoć
Jak powiedział Przeglądowi Sportowemu menedżer piłkarza Karol Glomb, sprawa przejścia Andrzeja z Ruchu do Korony nie jest jeszcze przesądzona. "Niebiescy" wciąż walczą o pozostanie snajpera przy Cichej, a dodatkowo pojawiła się na horyzoncie oferta z Bundesligi
A jezeli chodzi o podejrzewam to nie sądzę żeby odbywało się to bez zgody trenera.

niebieskifanatyk
Kontakt:

#458 Post autor: niebieskifanatyk » 5 cze 2010, o 12:04

kattowitz pisze:
Podejrzewosz że pisza tukej o nie sprawdzonych faktach? No to się mylisz i czytej ze zrozumieniem. Napisałem wyraźnie że nie chodzi tutaj o kontuzje.

To apropo ponoć
Jak powiedział Przeglądowi Sportowemu menedżer piłkarza Karol Glomb, sprawa przejścia Andrzeja z Ruchu do Korony nie jest jeszcze przesądzona. "Niebiescy" wciąż walczą o pozostanie snajpera przy Cichej, a dodatkowo pojawiła się na horyzoncie oferta z Bundesligi
A jezeli chodzi o podejrzewam to nie sądzę żeby odbywało się to bez zgody trenera.

Chopie ale wymyślosz glupoty, dychnij se trocha od kompa.
Andrzej to nie była święto krowa

kattowitz
Kontakt:

#459 Post autor: kattowitz » 5 cze 2010, o 13:36

niebieskifanatyk a kaj jo napisoł że Niedzielan był "świętom krową". Podałem tylko fakt o nie braniu udziału przez Niego we wszystkich treningach zespołu (nie związanych z kontuzją. Kropka. Nie próbuj włożyć mi w usta czegoś co żech nie powiedzioł. Jak groł to ambicji i zaangażowania nie można mu odmówić ale to ty robisz z niego bohatera a dla mnie to jeden z wielu najemników jakich w naszej polskiej Ekstraklasie przewijo się kilunastu po boiskach. Jedyna różnica w tym że obyty zagranicą i na tle innych naszych piłkarzy lepiej wyszkolony technicznie i dlatego tak u nos błyszczoł. W Wiśle na tle tamtych piłkarzy już nie było tak różowo. I nie chodzi mi w tym wpisie o negowanie tego co Andrzej zrobił dla Ruchu w obecnym sezonie. Tego mu nikt nie zabierze ale nie róbmy z niego Bóg wie kogo. Nic go u nos nie trzymało. W wielu klubach nie tacy zawodnicy odchodzą i nikt z tego histerii nie robi. A jeżeli chodzi o zaangażowanie się w każdym meczu i co ważniejsze identyfikujących się z Ruchem to cenię bardziej Wojtka Grzyba, Michała Pulkowskiego czy Krzysia Nykiela czy nawet Ecika.

A teraz za Twoją sugestią ida se dychnąć od komputera :hyhy:

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#460 Post autor: Ozor » 5 cze 2010, o 14:58

Rok 2008 :
Uchwała, jaką podjął PZPN, daje klubowi pewność, że lista wierzycieli już się nie wydłuży. Pismo informuje, że wobec siedmiu osób klub wciąż ma zobowiązania na kwotę prawie 134 tys. zł, ale potwierdza też, że raty są spłacane na bieżąco. Ruch zdeponował również w PZPN-ie ponad 30 tys. zł na konto czterech podmiotów, które są na liście wierzycieli, ale nie sposób do nich dotrzeć. Działacze przyznają jednak, że piłkarze czekają na wypłatę zaległych premii.

To jak to jest że nagle znowu mamy długi u byłych zawodników?

Awatar użytkownika
karol fryna
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#461 Post autor: karol fryna » 5 cze 2010, o 17:06

Scenariusz bydzie taki; za pora dni odejdzie S i S,za pora tygodni zarzad oglosi, ze splaciol zus-y,us-y i bylych graczy itd,za pora lot znow ktos sie zglosi po swoje [oczywiscie z lat 2010 i w dol]tak nos pieknie robia w ch***!

Awatar użytkownika
Stasiu19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#462 Post autor: Stasiu19R20 » 5 cze 2010, o 19:23

Zus jest splacony, a wrazie gdyby wygrali w sadzie to zwroca im te pieniadze
Obrazek
Tradycja nie zginie, chwała nie przeminie, Ruch Chorzów jeszcze wróci na należne mu miejsce!!!

Strusiekmcze
Kontakt:

#463 Post autor: Strusiekmcze » 5 cze 2010, o 19:31

zus jest splacony, to za co momy takie zaleglosci? hmm

Awatar użytkownika
ch-R

#464 Post autor: ch-R » 5 cze 2010, o 19:37

kattowitz Mo racja w tym co pisze .
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Awatar użytkownika
Stasiu19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#465 Post autor: Stasiu19R20 » 5 cze 2010, o 19:49

wlasnie dlatego nie ma kasy bo dali te 3 miliony na zus a sa jeszcze zawodnicy
Obrazek
Tradycja nie zginie, chwała nie przeminie, Ruch Chorzów jeszcze wróci na należne mu miejsce!!!

ODPOWIEDZ