Protest

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
felek
Kontakt:

Re: Protest

#46 Post autor: felek » 3 cze 2010, o 14:20

Najprościej by było gdyby ktoś kto ma możliwość spytał sie ich jaki mają pomysł na Ruch Czy z finansami jest aż tak żle że musi być wyprzedaż, jakie są plany na przyszły sezon (góra, środek tabeli) i inne pytania dręczące nas wszystkich Gdyby pojawiły sie odpowiedzi na te pytania byśmy wiedzieli na czym stoimy i skaczyły by sie spekulacje, wywalanie zarządu, palenie budynku klubowego itp Nie wiem jakie są realia czy idzie tak po prostu pogadać sobie z kimś z zarządu bądż rzecznikiem wiec nie linczujcie mnie ;)

suszi
Kontakt:

#47 Post autor: suszi » 3 cze 2010, o 14:39

bogas1985 pisze: Przypomne, ze wchodzilismy do ligi z Zaglebiem S, Jagiellonia i Polonia B. Zaglebie zniszczylo sie przez korupcje. Polonia bytom z klubo o wiele gorzej zorganizowanego praktycznie dogonila nas organizacyjnie. O Jagielloni nie ma nawet co wspominac bo dziela nas finansowo lata swietlne.
Doszedłem do wniosku że Monty Python przy tobie wysiado. Nadzór finansowy z PZPN te kluby dostały bo wyprzedzają nas o lata świetlne? Na jakiej podstawie twierdzisz że PB dogoniła nas organizacyjnie? Bo piłkarze nie zakładają koszulek? Raz założyli i Bartyla bez skrupułów rozducpył towarzystwo wzajemnej adoracji.

Można się wk..iać na zarząd i ich nieskuteczność, ale nie naginej faktów chyba że planujesz zrobić karierę w PS :P
Od zawsze, na zawsze...

Klub z TAKĄ tradycją jest skazany na sukces. To tylko kwestia czasu...

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#48 Post autor: Rickenn10 » 3 cze 2010, o 14:49

bylo w fotki i obrazki do protestu w sam raz :rotfl:

Obrazek

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#49 Post autor: jajo » 3 cze 2010, o 15:56

gerhat pisze:
Pavlique pisze:Tak pod rozwaga: u pewnego klubiku za miedzom władzę sprawowało stowarzyszyni i co? narobiyli 4 mln długu jedynym ich szczynsciym jest to ze to klub ze stolicy regionu...
Beztoz tak jak sam już pisali jak niy mosie kasy to sie można naszkryflac na forum i na karach wywozić kogo sie chce jak bajtle na placu.... Nojlepij poradzom rzondzic gołodupce za niy swoi... czyż niy jest to domyna pewnego ustroju kery tak fest zakorzynioł się w gowach wielu....
Stowarzyszyni owszem ale yno jako przedstawicielstwo kibicó do rozmów z zarzondem o sprawach kibicowskich: marketing, organizacja wyjazdów, popularyzacja klubu w różnych miejscach kaj som kibice itd ale niy do zarzondzanio; no chyba ze wyłoży kasa na akcje i przejmie udziały....
A w innym klubie za miedzom od poru lot jest stowarzsznie kibiców, które jakoś nie sprawiło żeby w tym klubie się poprawiło mimo bogatego sposnsora, co wiecej ten klub w tym czsie przeżył największą porażke i wstyd 30 lecia a stowarzyszenie ogranicza się do pyskówek na oświadczenia i akcji koszulkowych które dobiły drużynę. W tym czsie wymieniono 3 prezesów i 3 trenerów oraz kilku dyrektorów - ale wszystko to zrobił właściciel nie pod presją stowarzyszenia ale pod presją tragicznych wynków. Zatem wpływ tego stowarzyszenia na to czy w klubie jest lepiej czy gorzej jest żaden.

Zatem jezeli ktoś chce w tej kwestii oragnizować niech nie wzoruje się na nich.
W bardziej oddalonym mieście 10 lat temu, na stadion chodziła garstka ludzi. Zorganizowanie się kibiców pozwoliło na zbudowanie dużej frekwencji oraz przyciągnięcie wielkiego inwestora. Za rok budżet tego klubu będzie oscylował koło 100mln a drużyna swoje mecze będzie rozgrywać na nowoczesnym kilkudziesięciotysięcznym obiekcie. Stowarzyszenie wciąż ma wpływ na prowadzoną przez klub politykę reklamową, oprócz tego stanowi realną siłę w negocjacjach z władzami samorządowymi
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Pavlique
Kontakt:

#50 Post autor: Pavlique » 3 cze 2010, o 16:09

Ino że tam nie szło od stowarzyszynio do zarzondu ino od zarzondu do stowarzyszynio. Jak niy mieli kasy to zarzond otwartym tekstem pedzioł ze zbiyromy kasa na transfer i bez toz dźwigomy cyna biletów. U nos nawet jakby pedzieli ze na Messiego zbiyrajom i bez toż dźwigli cyna biletów to by sam boło larmo jak pieron.
I jeszcze jedno tam w promiyniu 150 km jest pustynia kibicowsko ... U nos nojwynksi forumowi krzykacze w porze szpilu nadowajom na forum a potym padajom ze niy mogli byc na szpilu bo.....
A stadion buduje im miasto kere mo budżet 2 abo 3 razy wiynkszy niż Chorzów. Aha łobejżymy jak bydzie z płacyniym miastu za wynajym tego szpilplacu bo juz zdo mi sie tam się gorko zkiz tego robi
pozdR
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#51 Post autor: Scypion » 3 cze 2010, o 16:25

suszi pisze: Doszedłem do wniosku że Monty Python przy tobie wysiado. Nadzór finansowy z PZPN te kluby dostały bo wyprzedzają nas o lata świetlne? Na jakiej podstawie twierdzisz że PB dogoniła nas organizacyjnie? Bo piłkarze nie zakładają koszulek? Raz założyli i Bartyla bez skrupułów rozducpył towarzystwo wzajemnej adoracji.

U nich to towarzystwo wzajemnej adoracji a u nos biedactwa nieodastajace zasluzonych pieniazkow? Tylko u nos fussbalery sa tak rozpuszczone. Jakby sobstyl wyciepla towarzystwo wzajemnej adoracji jak bys to ocenil? Nie naginej faktow.

Stowarzyszenie kibicow nie ma miec na celu przejmowania wladzy nad klubem bo na to jestesmy za ciency. Celem ma bys stworzenie grupy reprezentujacej glos kibicow i to zarowno w rozmowach z tymi lebrami z zarzadu jak i np. w wystawieniu wlasnej listy radnych ew. udzielenie poparcia jakiemus kandydatowi na prezydenta. etc. Dziwne ze jeszcze teog nie ma. Przypuszczam ze dlatego ze osoby decyzyjne czerpia wymierne korzysci z takiego stanu rzeczy jaki jest teraz, gdyby było stowarzyszenie wtedy nie mogłoby we wszystkim być zasady kmwtw. A tak masa kibicow wk***ia sie w marnujac swoj spolecnzy i politycnzy portencjal a waska grupa milczy i nie kwapi sie do konkretnego dzialania

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#52 Post autor: Ozor » 3 cze 2010, o 17:00

co racja to racja

aRo
Kontakt:

#53 Post autor: aRo » 3 cze 2010, o 18:03

Pany ino my i my a kto biere za robota niymale piniondze dyc w tym klubie som ludzie od tego co by on dobrze fukcjonowol.Som ludzie odpowiedzialni za polityka transferowo za finanse za reklama itd. itp.
A mnie krew zalywo jak biera jakokolwiek gazeta i czytom ze odchodzi Niedzielan bo nikt z nim niygodo odchodzi Zajonc i Sobiech i Sadlok jest propozycja dlo Straki i to niyyno z Wisly,Lecha czy Legi ale z Widzewa czy Crakowi abo Poloni i wszndzie oferujom im wiyncy niz u nos. Wniosek-pieniadze som wszyndzie ino niy w Ruchu a wlasnie za to odpowiado zarzond a jak sie niydowo rady to moze pora na zmiany. Amy pany somy od kibicowania i mysla ze w ostatnim sezonie wstydu my niyprzyniysli a co do stowarzyszyni to powinno powstac bo ktos by tym gosciom (zarzondowi) na rynce patrzol pyrsk.

rsl_hks
Kontakt:

#54 Post autor: rsl_hks » 3 cze 2010, o 19:06

Jak oni mogą zorganizowac profesjonalna druzyne jak do dzis sprzedaja stare proporczyki z derbow co mecz , w zarzadzie powinien zasiadac M Srutwa jestem pewny ze jego osoba przyciagnela by wielu sponsorow sam jest biznesmenem i zna sie na interesach a nie ze wlasciciel przebywa 90% czasu za granica i posyla sms ktore nie dochodza , i to w dodatku do pilkarza ktory serce oddal w tym sezonie dla Ruchu , najwieksze wiochy obchodzą swoje xx lecia tylko na Ruchu nagle ciecia budzetu to niech zarzad up***doli swoje wyplaty 2 miesiace pod rzad i bedzie swieto dla kibicow zamiast feela niech zagra niebieska ferajna i po klopocie . SOBSTYLOWA RAUS Z CHORZOWA !!! RUCH CHORZOW TO MY !!!
Śmierć Konfidentom

Man.UTD
Kontakt:

#55 Post autor: Man.UTD » 3 cze 2010, o 22:12

simonsays pisze: ale sa pomysly zeby to ogarnac i wierze ze damy rade. nie teraz, ale za 5 lat ten klub a przede wszystkim jego kibice beda swiecili przykladem.

ku*** mać za 5 lat ???!!!! jo juz czekom 21lot (od 1989r) na kolejnego mistrza a ty mi godosz że jeszcze 5 lat ....
wiesz jaką najdłuższą przerwę pomiędzy zdobyciem MP mioł Ruch ?
10 lot od1979 do 1989 a teraz ile jeszcze momy czekać ?? może w 2089 będzie szansa????

suszi
Kontakt:

#56 Post autor: suszi » 3 cze 2010, o 22:55

Scypion pisze:
suszi pisze: Doszedłem do wniosku że Monty Python przy tobie wysiado. Nadzór finansowy z PZPN te kluby dostały bo wyprzedzają nas o lata świetlne? Na jakiej podstawie twierdzisz że PB dogoniła nas organizacyjnie? Bo piłkarze nie zakładają koszulek? Raz założyli i Bartyla bez skrupułów rozducpył towarzystwo wzajemnej adoracji.

U nich to towarzystwo wzajemnej adoracji a u nos biedactwa nieodastajace zasluzonych pieniazkow? Tylko u nos fussbalery sa tak rozpuszczone. Jakby sobstyl wyciepla towarzystwo wzajemnej adoracji jak bys to ocenil? Nie naginej faktow.
Mam wrażenie że piszemy o tym samym, chociaż chyba nie do końca mnie zrozumiałeś...

Jak ja bym to ocenił? A jak by to oceniła elyta tego forum? lament, lament, lament, lament i jeszcze roz lament
Od zawsze, na zawsze...

Klub z TAKĄ tradycją jest skazany na sukces. To tylko kwestia czasu...

Awatar użytkownika
SODA

#57 Post autor: SODA » 3 cze 2010, o 23:36

rsl_hks pisze:Jak oni mogą zorganizowac profesjonalna druzyne jak do dzis sprzedaja stare proporczyki z derbow co mecz , w zarzadzie powinien zasiadac M Srutwa jestem pewny ze jego osoba przyciagnela by wielu sponsorow sam jest biznesmenem i zna sie na interesach a nie ze wlasciciel przebywa 90% czasu za granica i posyla sms ktore nie dochodza , i to w dodatku do pilkarza ktory serce oddal w tym sezonie dla Ruchu , najwieksze wiochy obchodzą swoje xx lecia tylko na Ruchu nagle ciecia budzetu to niech zarzad up***doli swoje wyplaty 2 miesiace pod rzad i bedzie swieto dla kibicow zamiast feela niech zagra niebieska ferajna i po klopocie . SOBSTYLOWA RAUS Z CHORZOWA !!! Ruch CHORZOW TO MY !!!
i tyle w temacie

p.s.napisałem w tym i nie tylko temacie.... że żal.. że nikt to nie opisał

bzyk denx ...............
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Awatar użytkownika
mumin1920
Kontakt:

#58 Post autor: mumin1920 » 4 cze 2010, o 00:11

Jo myslol ze po odejsciu Szeryfa bydzie kasa na kontrakt dla Niedzielana. Wk.... mie tyn bahzel w Ruchu, wieczno biyda, marketing z rzici, Sobstylowo raus z Chorzowa !! Mariusz Ś. kocho tyn klub. Chciolbych zeby w koncu miol okazja sie wykozac i udowodnic, ze niy jest ino krzykaczem

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#59 Post autor: heli » 4 cze 2010, o 06:11

simonsays pisze:.... przeciez stowarzyszenie kibicow na dbac o dobro kibicow a nie klubu. .....
OK. Tylko to jest podstawowy błąd jaki można zrobić

Największym dobrem kibiców jest silny klub odnoszący sukcesy

i nie piszcie mi że się mom kajś przeciepnąć, bo łaża na ten klub od kiedy pamiętom mimo poplątanych losów w ostatnich dwóch dekadach i będa łazić dalej, ale tak są fakty.

Nic tak mnie nie będzie radować jak mistrz w 89, puchar w 96, nawet awans po spadku bo dla mnie to jest dobro klubu, ale przede wszystkim kibiców, a nie to czy bilety będą za pięciok, czy dorzucą krupnioka, czy ten co ciepnie kasą na oprawa jest w zarządzie.

I to jest podstawowo zasada przynajmniej przyświecająco mnie. Największym dobrem kibiców jest dobro klubu.

A Klub to cała masa ludzi, którzy powinni pracować na wspólne dobro, a nie na tylko i wyłącznie dobro swojej grupy (właściciele, sponsorzy, działacze, piłkarze, kibice, miasto).

I, żeby była jasność dotyczy to wypowiedzi simonsaysa, a nie obecnego stanu rzeczy, bo obecnie, żadna z tych grup, może po za dwiema nie współpracuje, reszta patrzy tylko na swoje interesy co ciekawe próbując jeszcze wciagnąć i zmanipulować innych do swoich tez.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#60 Post autor: Scypion » 4 cze 2010, o 09:37

simonsays pisze:wk***ia mnie to.
ale sa pomysly zeby to ogarnac i wierze ze damy rade. nie teraz, ale za 5 lat ten klub a przede wszystkim jego kibice beda swiecili przykladem.
I zas ta samo godka. "Wy tympe lebry mocie ino dwie opcje sobstyl na kara albo nic nie robic" Na szczescie sa odpowiedni ludzie kerzy to wszystko pochytaja i nawet maja pomysl. Za 5 lot obejrzycie. Jestesmy uratowani.

Zablokowany