Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
COBRA

Re: Co z tym Ruchem?

#391 Post autor: COBRA » 29 maja 2010, o 19:56

Syf przy Cichej jest caly czas odkad pani Sobstyl pojawila sie w klubie Gdy trenerem byl Radolski druzyna bronila sie przed spadkiem wtedy glosno spiewalismyl na Slaskim Sobstylowa raus z Chorzowa.Trener Fornalik swoim kunsztem zamknol nam troche gemby ale widac ze nic sie nie z zmienilo w pracy zarzadu i caly czas jest tak samo Czyli jestemy skazani na przecietnosc i oby tylko na przecietnosc oby nie bylo gorzej niz przecietnie .

Awatar użytkownika
Kubul(NB)
Kontakt:

#392 Post autor: Kubul(NB) » 29 maja 2010, o 20:47

ja niewiem co to w ogole jest...i w ogole ta akcja ostatnio :/
Obrazek

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#393 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 29 maja 2010, o 23:33

Panowie Poniedziałek 31.05 idziemy wszyscy na Cichą? na szybko zmontuje sie jakiś transparent ( tutaj prośba do kogoś z UN) i idziemy w interesie przyszłosci naszego klubu. Nie możemy siedzieć bez czynnie.
niech ktoś podejmnie jakąś decyzje aby informacja dotarła do wszystkich.

zbyszekq
Kontakt:

#394 Post autor: zbyszekq » 30 maja 2010, o 16:38

sezon ogórkowy trwa dużo piszemy na forum o transferach o kłopotach a ja sie zastanawiam nad jednym co dalej z RUCHEM i myślę że należy sobie odpowiedzieć czy nasz klub ma walczyć o mistrzostwo i być wizytówką Śląska a wtedy musimy zatrzymać i Sobiecha i Sadloka wzmocnić skład i co najważniejsze wzmocnić się finansowo (nowy właściciel i większy sponsoring) czy też jesteśmy klubem zaściankowym dla którego ekstraklasa jest wyzwaniem i walka o utrzymanie a wtedy powinniśmy spłacić długi z pieniędzy ze sprzedaży naszych gwiazd liczenie na kasę z canal + i czyszczenie problemów przez które możemy mieć problemy z licencją wtedy nasz mega zarząd może spać w miarę spokojnie bo na tyle teraz nas stać
zbyszek

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#395 Post autor: Scypion » 30 maja 2010, o 22:00

Twoja wypowiedz to same zyczenia. A jakies konkrety? Wszysy wiemy co dobrze byloby zrobic, a jakos psinco z tego jest.

Awatar użytkownika
Bułek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#396 Post autor: Bułek » 31 maja 2010, o 00:57

Nie wiem skąd to sie bierze. Chodzi mi o podejscie do grania w piłke jak do maszynki do robienia pieniędzy. Piłkarze zamiast traktować to jak sport i zabawe doszukuja sie w tym jakiegos drugiego dna. STOP Najemnikom!!! Nie wiem jakie podejscie maja do tego sami zainteresowani, bo kazdy portal, gazeta czy tv podaje sprzeczne info. Nie rozumiem o co chodzi, o rozwój??? ku*** gdzie?? w polskiej lidze?? Jak bardzo może się rozwinąc Sadlok albo Sobiech grając w Lechu czy Wiśle?? Sobiech ok może strzelic więcej bramek jeśli sie będzie dobrze ustawiał do podań lepszych graczy z pola, ale Sadlok???
Co to za różnica czy będzie odbieral piłkę zawodnikowi Wisły czy Ruchu?? Zresztą ani troche bym ich nie trzymał. Jak chcą odejśc to nie ma w Ruchu dla nich miejsca. Potem co bunt??? Znowu koszulki, nie wychodzenie na trening, symulowanie kontuzji ku*** wtf ??? Kojarzy mi sie to tak. Urządzam w robocie u siebie strajk bo mało mi płacą udaje mi sie wywalczyc lepsze warunki dla wszystkich, a potem i tak spierdalam do konkurencji bo tam lepiej płacą. Śmierdzi mi to tchórzostwem nie mam na myśli strachu przed brakiem funduszy tylko normalnym strachem że a co będzie za rok?? To sie nazywa brak wiary we własne umiejętności. Nie krytykuje nie oczerniam nie wiem co w ich głowach siedzi ale trzymanie kogoś na siłę bo nikt tyle nie chce dac to po prostu głupota. Z najemnika nigdy nie będzie dobry wojownik. STOP NAJEMNIKOM!!!!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#397 Post autor: Ozor » 31 maja 2010, o 08:05

za to ci co im płacą(a raczej nie płacą) nie muszą biegac w takich koszulkach i są bardzo bezinteresowni i oddani klubowi.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#398 Post autor: Scypion » 31 maja 2010, o 08:13

Ozor pisze:za to ci co im płacą(a raczej nie płacą) nie muszą biegac w takich koszulkach i są bardzo bezinteresowni i oddani klubowi.
Z wyjatkiem Amici i Wisły pokaz mi klub w ktorym pensje i premie sa wyplacane na biezaco. A pokaz mi inny obok Ruchu w ktorym ciagle pilkarze beda strajkowac o kase? O kim innym mowi sie tylko w kontekscie problemow finansowych?

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#399 Post autor: Ozor » 31 maja 2010, o 08:19

w innych klubach a zwłaszcza tych co wymieniłes zawodnicy zarabiają sporo więcej to raz,wynik na boisku został zrobiony to to dwa, a brak perspektyw w tak zarządzanym klubie to trzy.
Jak widac czy się starają czy nie kasa jest o wiele mniejsza jak w tych klubach co wymieniłes i tak na czas nie ma więc co by musieli zrobic oprucz dobrego grania?
Pora aby i działacze zrobili dobry wynik czy sie mylę?
Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, o 10:10 przez Ozor, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#400 Post autor: jajo » 31 maja 2010, o 09:54

Bułek pisze:Nie wiem skąd to sie bierze. Chodzi mi o podejscie do grania w piłke jak do maszynki do robienia pieniędzy. Piłkarze zamiast traktować to jak sport i zabawe doszukuja sie w tym jakiegos drugiego dna. STOP Najemnikom!!! Nie wiem jakie podejscie maja do tego sami zainteresowani, bo kazdy portal, gazeta czy tv podaje sprzeczne info. Nie rozumiem o co chodzi, o rozwój??? ku*** gdzie?? w polskiej lidze?? Jak bardzo może się rozwinąc Sadlok albo Sobiech grając w Lechu czy Wiśle?? Sobiech ok może strzelic więcej bramek jeśli sie będzie dobrze ustawiał do podań lepszych graczy z pola, ale Sadlok???
Co to za różnica czy będzie odbieral piłkę zawodnikowi Wisły czy Ruchu?? Zresztą ani troche bym ich nie trzymał. Jak chcą odejśc to nie ma w Ruchu dla nich miejsca. Potem co bunt??? Znowu koszulki, nie wychodzenie na trening, symulowanie kontuzji ku*** wtf ??? Kojarzy mi sie to tak. Urządzam w robocie u siebie strajk bo mało mi płacą udaje mi sie wywalczyc lepsze warunki dla wszystkich, a potem i tak spierdalam do konkurencji bo tam lepiej płacą. Śmierdzi mi to tchórzostwem nie mam na myśli strachu przed brakiem funduszy tylko normalnym strachem że a co będzie za rok?? To sie nazywa brak wiary we własne umiejętności. Nie krytykuje nie oczerniam nie wiem co w ich głowach siedzi ale trzymanie kogoś na siłę bo nikt tyle nie chce dac to po prostu głupota. Z najemnika nigdy nie będzie dobry wojownik. STOP NAJEMNIKOM!!!!
Tomek Brzyski
Najbliższy przykład najemnika, za to zawsze walczący, wychodzący na boisko nawet na zastrzykach przeciwbólowych

NIe rozumiesz? Bo to jest ich zawód! Tak samo jakbyśmy się zastanawiał czemu górnicy wolą robić na kopalni, na której więcej płacą. Czy nie mogą tak fedrować dla przyjemności. Jeśli twierdzisz, że to nie ten poziom płac, to podam przykład managerów wyższego szczebla w dużych firmach.
Taki Niedzielan pokazał, że kasa nie jest dla niego najważniejsza. Ale jest jeszcze drugi aspekt, on chce grać i współpracować z poważnymi ludźmi w dobrych warunkach. W szatni chce z kolegami gadać na temat tego jak zagrać w następnym meczu, czy komu się ostatnio dziecko urodziło, a nie ile zarząd wisi poszczególnym piłkarzom i jak tu zaprotestować przeciw temu
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
Bułek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#401 Post autor: Bułek » 31 maja 2010, o 11:35

Jeśli chodzi o Brzyskiego to moge zrozumiec chce podniesc stope finansową na krótko przed własną emeryturą. Niedzielan jak sam powiedzial che sobie nastrzelac jeszcze bramek wiec go nie traktuje jako najemnika, a raczej ON własnie traktuje to jak sport. Ale 19/20 letni zawodnicy?? Oni maja sie rozwijac i stwierdzenie że w Ruchu już sie nie rozwinę ale w Amice juz tak to bzdura i mam nadzieje ze w koncu przejrzą na oczy.

bogas1985

#402 Post autor: bogas1985 » 31 maja 2010, o 11:42

W pewnym sensie Bulek ma racje. Latwiej jest sie rozwijac w klubie o slabszych mozliwosciach kadrowych, bo wiecej zalezy od samego siebie, dzieki czemu podnosisz swoje umiejetnosci. Dla mnie najwieksza bzdura jest gadanie, ze mozna rozwijac sie podpatrujac lepszych zawodnikow na treningu. Chocbym ku*** nie wiem ile sie patrzyl na Messiego, to wiem, ze nigdy nie zaczne grac tak jak on. Zreszta to jest ich sprawa. chca odejsc to niech odchodza wszyscy.

PS
Swoja droga to akurat Sadlok najchetniej w Ruchu by zostal. Ale niestety odejsc bedzie musial.

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#403 Post autor: ObeRschlesien » 31 maja 2010, o 12:03

Bułek pisze: Ale 19/20 letni zawodnicy?? Oni maja sie rozwijac i stwierdzenie że w Ruchu już sie nie rozwinę ale w Amice juz tak to bzdura i mam nadzieje ze w koncu przejrzą na oczy.
No dokladnie bo w Ruchu gdy taki Sobiech np. co koncowka sezonu marnowol 100% setki to grol i grac bydzie czy Sadlok podobnie jak mu sie trefia jakies bledy w meczu , a w Wisle czy Amice tam nikt nie przymruży oka , ino zaros w nastpenym meczu siednie na ławie bo nie ma sie co cyganic tam te zespoly bydom mieli po 2 ludzi na kozdo pozycja równych i jak sie czyto takich pojebów jak tyn z poznania ze w Amice sie wybije itd to chodzi ino oto zeby go sprzedac za rok a moze dwa i naciupac tako kasa jak za lewego , podobnie tyczy sie Sadloka i jego krok-a w przod to moze ino zrobic jesli zdobydzie majstra albo wyjedzie na zachod ,bo grajac w Ruchu zajal 3 plac wywalczyl miejsce w 11 Ruchu awansowol z ta druzyna do L.E i zadebiutowol w Reprezentacji .... to to byl jego mega krok ... jak wiadomo gracze pokroju Artura i Macka musza grac zbierac doświadczenie a nie siedziec na ławie jesli maja byc z nich pilkarze grajacy w reprezentacji ,a jak wczesni napisolem to ich czeko w Wisle czy Amice bo tam na bledy nie bydom sie pozwalac bo drugi ino siedzi i czeko az tyn 1 popelni blad . Nie wiadomo czy faktycznie chcemy ich sprzedac czy nie bo jesli ja to kapa i tyla ale jo cos czuja ze oni tzn PREZESI bydom czekac z tymi transf. Macka i Artura do czasu az zapadnie decyzja co z tym zusem! jesli nie bydymy placic i anulujom nom to , to ani Artur ani Maciek nie odejdzie i przedluzom z nimi kontrakty , ale takie je ino moje zdanie a może marzenie som juz nie wiem hmm .
Obrazek

Awatar użytkownika
MBR-200
Kontakt:

#404 Post autor: MBR-200 » 31 maja 2010, o 13:00

Oberschlesien pisze:
Bułek pisze: jak sie czyto takich pojebów jak tyn z poznania ze w Amice sie wybije itd [/i]
Jak się spojrzy, kto przez ostatnie lata przewinął się przez atak Amiki to wyjdzie na to, że Lewandowski jest tak naprawdę jedynym, który się tam wybił. Gdzie dziś są te Gajtkowskie, Mikołajczaki, Chrapki i inksze Pitre.
O Boże Boże Bożenko, jak mogłaś to robić z cyGanem??

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#405 Post autor: Ozor » 1 cze 2010, o 07:25

ttp://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35027,7959201,Dzialacz_Ruchu__nigdy_nie_bylo_pudrowania_problemow.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Żeby sie nie rozpisywac wklejam linka,wywiad pokazuje jak trudno sterowac klubem nie mając odpowiednich i odpowiedzialnych zarządzających klubem będąc daleko od Chorzowa.
Ale powiem że wywiad mi się podoba,
nie ma w nim nic z samozadowolenia naszej pani prezes.
A jesli nas nie stac na takich zawodników jak mamy i oni widzą swoje miejsce w nowym klubie to sprzedac.
Ale jest jeden warunek po tych transferach klub musi byc z finansami na plus a nie że za rok znowu ta sama spiewka.
Marketing do roboty bo małych reklamodawców mamy mniej jak Wodzisław :wstyd:

ODPOWIEDZ