Liga Europejska!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
batonax
Kontakt:

Re: Liga Europejska!

#91 Post autor: batonax » 22 maja 2010, o 16:57

A więc jednak bydziemy rozstawieni w 2 rundzie. To dobra wiadomość. Mam pytanie, jest możliwość wylosowania w fazie 3 rundy 2 zespołow z tego samego państwa (Wisła-Ruch :hyhy:)? Czy w takim wypadku sie zwraca i losuje inna druzyne?

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#92 Post autor: heli » 22 maja 2010, o 17:28

czy ja wiem czy dla nas to takie dobre, lepiej byłoby być rozstawiony w trzeciej rundzie, a tak to nie ma na to szans a w drugiej jednak sporo drużyn na podobnym wydaje się co my poziomie będzie rozstawionych
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

19aRtuR20
Kontakt:

#93 Post autor: 19aRtuR20 » 22 maja 2010, o 17:39

heli pisze:czy ja wiem czy dla nas to takie dobre, lepiej byłoby być rozstawiony w trzeciej rundzie, a tak to nie ma na to szans a w drugiej jednak sporo drużyn na podobnym wydaje się co my poziomie będzie rozstawionych
zobocz sie kto jest rozstawiony tam... same znane zespoly

uczciwie napisza kere nazwy mi nic nie godaja:
Rode Ster Belgrado (moze jakby była polsko nazwa, to moze znom)
Sibir NovoSibirsk
Mar�timo Funchal
IF Elfsborg
Randers FC

a po drugie, lepiej byc rozstawionym w pierwszej i drugiej i dojsc do trzeciej, niz byc nierozstawionym w drugiej, a w trzeciej ja (chociaz to niemozliwe ;) ) i nie dojsc do tej trzeciej rundy ;)

najpierw przejsc pierwszo runda, potem sie martwic o drugo :D

edit:
to w takim razie znom ten zespol (grali wczesniej m.in. z Groclinem w pucharach, G.Bronowicki tam grol)
Ostatnio zmieniony 22 maja 2010, o 17:45 przez 19aRtuR20, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bizoner
Kontakt:

#94 Post autor: Bizoner » 22 maja 2010, o 17:44

Sibir NovoSibirsk
Mar�timo Funchal
IF Elfsborg
Randers FC
Ta Rode Ster to Crvena Zvezda, tak swoją drogą to ostatnio wygrała z legią w USA 1-0
Najlepiej to było by chyba trafić na Sibir póki co ostatnio druzyna w Rosji

no, ale najpierw trza przejść pierwszo i drugo zeby potem myslec o 3 :niepewny:

Awatar użytkownika
Szafar21
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#95 Post autor: Szafar21 » 22 maja 2010, o 17:46

19aRtuR20 pisze:
heli pisze:czy ja wiem czy dla nas to takie dobre, lepiej byłoby być rozstawiony w trzeciej rundzie, a tak to nie ma na to szans a w drugiej jednak sporo drużyn na podobnym wydaje się co my poziomie będzie rozstawionych
zobocz sie kto jest rozstawiony tam... same znane zespoly

uczciwie napisza kere nazwy mi nic nie godaja:
Sibir NovoSibirsk
Mar�timo Funchal
IF Elfsborg
Randers FC

a po drugie, lepiej byc rozstawionym w pierwszej i drugiej i dojsc do trzeciej, niz byc nierozstawionym w drugiej, a w trzeciej ja (chociaz to niemozliwe ;) ) i nie dojsc do tej trzeciej rundy ;)

najpierw przejsc pierwszo runda, potem sie martwic o drugo :D
Rode Ster to przeciez Crvena Zvezda Belgrad
Sibir - beniaminek rosyjskiej ekstraklasy, klub Kowalewskiego
Akurat z tymi 2 klubami to byśmy dużo nie ugrali

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#96 Post autor: heli » 22 maja 2010, o 17:53

19aRtuR20 pisze:....
a po drugie, lepiej byc rozstawionym w pierwszej i drugiej i dojsc do trzeciej, niz byc nierozstawionym w drugiej, a w trzeciej ja (chociaz to niemozliwe ;) ) ...

ciekawe jak to jest nie możliwe, jak losowanie trzeciej rundy jest przed zakończeniem drugiej, i jak przykładowo w drugiej trafilibyśmy na własnie Elfsborg, czy obecnie przeciętny Banik, czy kilka innych klubów, bylibyśmy jako para Banik/Ruch w losowaniu przed trzecią rundą w koszyku rozstawionym a chyba nikt nie myśli że jeszcze pary potem zmieniają jak przejdzie w drugiej rundzie drużyna nierozstawiona. Teraz to już rzeczywiście daremna godka, ale to tak w celu wyjaśnienia, po liczeniu goli na wyjeździe w pucharach i innych rzeczach. Jak ktoś dalej nierozumie to zapraszam na priv wyjaśnie na konkretnym przykładzie.

Oczywiście to tylko gdybanie, bo nie można przewidzieć na kogobyśmy wtej drugiej rundzie trafili,
i pozostawiam to każdemu do ocenu, ja tylko napisałem fakt, że teraz nie ma szans by przed trzecią być losowana jako rozstawiona. Ale z podejściem że z takimi drużynami nie wiele ugramy to jak na kibica to trochę dziwne, ja w II rundzie wśród rozstawionych widzę może z 4 zespoły co rzeczywiście szanse będą małe, choć w życiu bym nie napisał o żadnym meczu w stylu
Szafar21 pisze:...Akurat z tymi 2 klubami to byśmy dużo nie ugrali...
Edit.
I teraz tak dłużej się temu przyglądałem czy to przypadkiem nie jest coś tymczasowego, bo tam jest FC Fehervar co prawda na biało pod nami, a oni jutro mogą jeszcze zdobyć mistrza, wtedy zanich w razie zdobycia pucharu będzie Debrecyn który ma wyższy ranking indiwidualny niż nasz krajowy,

oraz Bosniackie sarajewo moze nas minąć choć tam akurat maja 5 p straty do siroki
Ostatnio zmieniony 22 maja 2010, o 19:45 przez heli, łącznie zmieniany 2 razy.

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#97 Post autor: HKSADIK » 22 maja 2010, o 18:05

Tez mozna z tej strony na to patrzec.Bylaby szansa na przejecie rozstawienia-tylko wiadomo,moglibysmy wylosowac ten Banik,czy tez Karpaty Lwów(i tak zadanie bardzo ciezkie zwazajac na marny poziom Ekstraklasy),ale moglibysmy wylosowac tez Olympiakos,Besiktas,Dynamo Bukareszt z ktorymi powiedzmy sobie szczerze byloby piekielnie trudno i szanse awansu bylyby stosunkowo male.

Racja,warto jeszcze poczekac na ostateczne rozstrzygniecia choc wydaje mi sie,ze rozstawienie bedzie...
Ostatnio zmieniony 22 maja 2010, o 19:10 przez HKSADIK, łącznie zmieniany 2 razy.

mrokol08
Kontakt:

#98 Post autor: mrokol08 » 22 maja 2010, o 18:42

HKSADIK pisze:Jesli przejdziemy pierwsza runde to w drugiej rundzie bedziemy rozstawieni,dzieki czemu uda sie uniknac takich zespolow jak Olympiakos,czy Besiktas na tym etapie :)

http://uclpredictions.ucoz.com/0910/el1011.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

3 runda eliminacji gwarantuje bardzo ciekawy mecz ;)

Ten link to rozstawienie 1 rundy a nie 2 więc z czego sie cieszycie to czy będziemy rozstawieni się toczy jeszcze jak Debrecen wygra ligę albo w Bośni, Macedoni czy Azerbejdzanie odpowiednie drużyny wygrają puchar to dopiero będziemy rozstawieni trzeba czekać.
Batory Fans

TomSky
Kontakt:

#99 Post autor: TomSky » 22 maja 2010, o 19:14

Juve jest cienkie w tym sezonie wiec na 3 runde dla nas w sam raz ;-)
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

gipcu
Kontakt:

#100 Post autor: gipcu » 22 maja 2010, o 23:20

Juve to jo bych niy lekcewazyl ;)

Awatar użytkownika
kodak1920
Kontakt:

#101 Post autor: kodak1920 » 23 maja 2010, o 11:42

gipcu pisze:Juve to jo bych niy lekcewazyl ;)
do kazdego przeciwnika trzeba podejsc z szacunkiem.Nie raz tak juz bylo i sami widzieliscie

buli19R20
Kontakt:

#102 Post autor: buli19R20 » 23 maja 2010, o 13:55

z Juwe, Liverpoolem i tego typu druzynami to moze nas ino uratowac wulkan ejaflujuhiklamun........ na Islandi. a na powaznie to walczyc cza lecz wiadomo odpasc lepiej z Juwe niz z jakimis pionkami

kris.mu
Kontakt:

#103 Post autor: kris.mu » 23 maja 2010, o 14:43

kodak1920 pisze:
do kazdego przeciwnika trzeba podejsc z szacunkiem.Nie raz tak juz bylo i sami widzieliscie
tu już mi się zdaje że wszyscy zapomnieli o Pogoni i wiela to nos miało być w Bydgoszczy....
Najpierw trzeba przejść 1rundę eliminacji a nie mysleć kogo bedziemy mieć w 3 rundzie
Bo są równi i równiejsi...

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#104 Post autor: ObeRschlesien » 23 maja 2010, o 15:21

kris.mu pisze:
kodak1920 pisze:
tu już mi się zdaje że wszyscy zapomnieli o Pogoni i wiela to nos miało być w Bydgoszczy....
Najpierw trzeba przejść 1rundę eliminacji a nie mysleć kogo bedziemy mieć w 3 rundzie
To samo chciolem napisac co ty kris , ale tak sie mysla ze te wypowiedzi to chyba forumowicze pisza dla jaj... a nie serio z tym liverpoolem i juve :rotfl:

edit:
Tomsky no jo to widza ale nie kierzy chyba biera sie to fest do siebie ,dlatego napisolech ze nie keirzy sie robia jaja a inni chyba biera to na serio ;)
Ostatnio zmieniony 23 maja 2010, o 15:31 przez ObeRschlesien, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#105 Post autor: heli » 23 maja 2010, o 21:16

już na pewno jesteśmy rozstawieni w drugiej po Debrecyn mimo dzisiejszej porażki ma mistrza, więc jeszcze ewentualnie może nas minąć jedna drużyna z Bośni, ale niżej już nie zlecimy
po kilku rozstrzygnięciach kilku kolejnych ewentualnych "trudniejszych" przeciwników w pierwszej rundzie, choć oczywiście wiadomo, że jak coś chcemy pograć dłużej to i takich przeciwnikó się bać nie możemy, ale też nie lekceważyć

17. Tobył Kostanaj Obrazek
kraj: Kazachstan Obrazek
odległości: w prostej linii 1896.35 km
Internet
http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Tobol
http://www.fc-tobol.kz/rus/

Fakty
W krótkiej historii Tobył po pierwszych suchych latach później zawsze w czołówce
trofeum tylko jedne puchar w 2007 jednak obecnie są liderami Kazachskiej ligi
Dotego obyci na arenie międzynarodowej w 2007 roku wykorzystując fakt, że dla nich rundy eliminacyjne to pełnia sezonu wyeliminowali w pucharze intertoto m.in. Liberec i Ofi Kreta, przechodząc aż do eliminacji uefa, gdzie odpadli z Groclinem. W zeszłym sezonie odpadli coprawda od razu, ale z Galatasaray i potrafili u siebie zremisować 1-1 z nimi a na wyjeździe ulegli tylko 2-0. Jak dla mnie jeden z najgorszych przeciwników na jakie możemy trafić, daleko i solidny jak na ten etap piłkarski zespół dotego w środku sezonu będą, trzy aspekty na jakie można patrzeć na tym etapie i wszystkie nie przemawiające za chęcią wylosowania ich.

18. NK Olimpija LjubljanaObrazek
kraj: Słowenia Obrazek
odległości: samochodem 776 km w prostej linii 576.70 km
Internet
http://www.nkolimpija.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/NK_Olimpija_Ljubljana
Fakty
Początkowo zdecydowanie najlepsza drużyna ligi słoweńskiej, potem gorzej aż w końcu bankructwo i rozpoczynanie od nowa, rok w rok awans, w pierwszym sezonie po powrocie dopiero (patrząc na historię) a może aż 4 miejsce (patrząc na ostatnie perturbacje) i puchary. W związku z problemami oczywiście nie grali w ostatnich latach w Europie stąd tak niski ranking, ale że Słoweńska piłka porównywalna do Polskiej raczej przeciwnik nieciekawy, choć tu przynajmniej blisko, ale raczej lepiej z daleka.

19. Győri ETO Obrazek
kraj:Węgry Obrazek
odległości: (samochodem 464 km w prostej linii 307 km)

Internet
http://www.eto.hu/
http://pl.wikipedia.org/wiki/Győri_ETO

Fakty
najbliżej położone nam miasto, na którą drużyne możemy trafić, dotego miasto, naprawdę z historią, wiele można zobaczyć, piłkarsko średniak węgierski, ostatnio grali dwa lata temu gdzie po przejściu w pierwszej rundy odpadli w drugiej ze Stutgartem. Przeciętna ale to dzięki nim Debrecyn ma mistrza bo wygrali w ostatniej kolejce z Videoton. W tym sezonie mieli istnie międzynarodową kadrę

20. F91 Dudelange Obrazek
kraj:Luksemburg Obrazek
odległości: (samochodem 1 155 km w prostej linii 928 km

Internet
http://www.f91.lu/
http://en.wikipedia.org/wiki/F91_Dudelange

Fakty
Po tych trzech przeciwnikach wyżej coś moim zdaniem dla nas wymarzonego, dobry dojazd, piłkarsko no cóż kelnerami nie są ale w ostatnich pięciu latach tylko raz coś wygrali by potem doznać wysokich porażek z Rapidem W., choć np. dość często przegrywali po wyrównanych bojach np. z Ziliną 4-5 1-2,
jednak o tym, że to już nie jest ten zespół z najlepszych lat świadczy fakt, że po raz pierwszy od 9 lat bez trofeum, a po raz pierwsyz od 5 lat bez mistrzostwa (w ostatnich 9 latach zdobyli 8 tytułów mistrza i cztery puchary). Obecnie drudzy w lidze, a z pucharu odpadli wcześnie.

ODPOWIEDZ