a jednak mamy baraze

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
volek
Kontakt:

#196 Post autor: volek » 14 cze 2004, o 23:42

Jeśli Widzew Łódź nie uzyska od PZPN-u licencji na grę w drugiej lidze, to nawet 15. w tabeli II ligi Polar Wrocław będzie miał szansę w niej pozostać. Losy klubu z Zakrzowa w praktyce zależą od decyzji Andrzeja Grajewskiego, współwłaściciela łódzkiego klubu.

- Teoretycznie są dwie możliwości powrotu Polaru do drugiej ligi, obie zależą od tego, co się wydarzy w Widzewie Łódź - potwierdza Marcin Stefański z Wydziału Gier PZPN. - Pierwsza możliwość jest jednak mało prawdopodobna, bo zaszłaby tylko wówczas, gdyby Widzew jeszcze przed barażami powiadomił PZPN, że rezygnuje z ubiegania się o licencję na grę w II lidze. Wtedy oczywiście nastąpi zmiana zestawu par w barażach między wiceliderami trzecich lig i zespołami, które zajęły w drugiej lidze miejsca od 11. do 14. Ruch Chorzów, który był jedenasty, nie grałby w barażu w ogóle, a jego miejsce zająłby zespół z miejsca 15., czyli Polar - tłumaczy Stefański.

W takim przypadku zespół z Zakrzowa grałby z Radomiakiem, ale taka wersja wydarzeń jest mało prawdopodobna. W Łodzi trwają rozmowy między działaczami - jak uratować Widzew. I nawet jak do pierwszych meczów barażowych nie przyniosą rezultatów, to łódzki klub i tak ma czas do 30 czerwca na zgłoszenie do PZPN wniosku o licencję.

Do tego czasu będzie już po barażach, a wówczas Polar będzie mógł już liczyć tylko na to, że działacze Widzewa nie dojdą do porozumienia i ich zespół i tak nie otrzyma licencji.

Co się stanie, jeśli jej nie dostanie, a będzie już po barażach?

- Naturalnie będzie wakat w II lidze i PZPN będzie musiał niezwłocznie podjąć stosowne decyzje, by wyłonić drużynę, która zajmie wolne miejsce - tłumaczy Marcin Stefański. - Tu przepisy są proste, miejsce w II lidze otrzyma ten zespół, który zajął w zakończonych rozgrywkach wyższą pozycję. Polar zostałby w II lidze więc tylko wówczas, gdyby wszystkie drużyny, które trafiły do barażów z drugiej ligi, wyeliminowały trzecioligowców. Jeśliby natomiast przegrał choć jeden, to Polar nie ma szans, bo wakat wypełniłby właśnie ten przegrany. W II lidze zajął bowiem wyższe miejsce od wrocławian.

Pozostanie Polaru w II lidze jest więc równoznaczne z nieawansowaniem do niej Śląska Wrocław. Ale i tak największy wpływ na to, co się stanie, mają działacze Widzewa, szczególnie Andrzej Grajewski.
Mam nadzieję,że my 2 ligę załatwimy sobie na boisku
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#197 Post autor: Lutz » 14 cze 2004, o 23:52

Łatwo nie będzie. Stal to zespół z tradycjami. No i mają kibiców, a na naszych trybunach znowu usiądzie garstka fanów - smuci się Cieślik.
Mom nadzieja że w tym momyncie P.Gerard sie myli .

ram

#198 Post autor: ram » 15 cze 2004, o 01:00

chmielok pisze:ciekawe czy na tym jebnietym zuzlu macie tylu kibicow na wyjazdach :lol:
po pierwsze to nawet nie czytajcie posotw tego goscia, bo ja wychowalem sie w rzeszowie na zuzlu i chodze zarowno na zuzel jak i na pilke sporo lat... gosc pewnie w zyciu na pilce nie byl i robi przypaly...
w srodowisku kibicow pilkarskich znany nie jestem, bo utozsamiam sie z zuzlem... w rzeszowie jesli chodzi o zuzel powstala grupa fan klubowa na zuzlu dopiero rok temu i w trudnych warunkach staramy sie rozwijac (w trudnych bo kibice pilki, ktos powie nasi bracia) staraja sie nam utrudniac robote.... nasze wyjazdy sa bardzo dalekie... gorzow 30 osob, gniezno 40 osob. Nie ma co porownywac do Ruchu, ale jestem cieakwy ile zbierze osob na wyjazd do Chorzowa pilkarska druzyna Stali. Chetnie bym sie wybral, ale ma to tez swoje minusy...

PS: Respect, nie powiem powodzenia w barazach, bo mam nadzieje, ze to Stal bedzie gora, ale lepiej(gorzej) jak na Ruch trafic nie moglismy... pozdro!

marcyk
Kontakt:

#199 Post autor: marcyk » 15 cze 2004, o 07:01

LYSY ja tez pare miesiecy temu zlozylem taka sama deklaracje jak ty, ze dopuki rogala bedzie siedzial na Cichej to mnie tam nie bedzie, i wiesz co, nie pojechalem raz, drugim razem nie wytrzymalem i zameldowalem sie na Cichej.
Moim zdaniem nie tedy droga, moze doczekamy czasu, ze te spawy puszcza i chcialbym wtedy byc na Cichej jak ten stolek pod nim pi***olnie.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#200 Post autor: Scypion » 15 cze 2004, o 07:21

Barbara Blida, honorowy prezes Ruchu

Gdy dowiedziałam się, że Ruchowi grozi spadek do trzeciej ligi, nogi się pode mną ugięły.
Wszystko układało się dobrze do meczu z ŁKS. Teraz trudno myśleć inaczej jak tak, że to chuligani spowodowali, że Ruch musi grać w barażach. Wierzę, że Ruch sobie poradzi ze Stalą Rzeszów. Nie znam tamtej drużyny, ale skład Ruchu jest na pewno silniejszy. Szczęśliwa gwiazda jeszcze nam zaświeci.

wczas sie dowiedziala... u nos wszytsko0 jest honorowe tylko nikt nic nie robi....

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#201 Post autor: Konrad » 15 cze 2004, o 07:31

"Szczęśliwa gwiazda zaświeci"....
Zgodzę sie z tą towarzyszką - napewno zaświeci, ale dopiero jak z Klubu odejdą komunistyczne, nieudolne małpy pokroju pani blidy-bidy :evil:
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

szycha75

#202 Post autor: szycha75 » 15 cze 2004, o 08:52

Baraż o II ligę:
Stal - Ruch Chorzów
19 czerwca 15:00
Ceny biletów:
20 zł normalny
10 zł ulgowy
10 zł Kobiety życze wam jak najlepiej ale wygra lepsza drużyna
a taka jest STAL RZESZÓW ZAPRASZAMY DO
RZESZOWA wszystkich kibiców RUCH Chorzów

KIBIC STALI RZESZÓW

Gość

#203 Post autor: Gość » 15 cze 2004, o 08:59

hehe ale nowosci napisales :lol:
jz to od tygodnia wiadomo :lol:
PozdRoo

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#204 Post autor: Patton » 15 cze 2004, o 09:31

Te Blida pizdo - gdzie bylas jak klub tonal w dlugach, jak upadal przez pare lat, jak spadek byl do 2 ligii, jak w 2 zaczely sie zle passy? Na wczasach pewnie sie "zabwaialas" ze swoim fagasem nie zdajac sobie sprawy z niczego. O flaszke ide, ze ona nawet nie wie jak na nasz stadion dojechac :roll: Ale nasz prezesik ma wspolpracownikow - nonono, wypada pogratulowac :?

P.S. Chmielok hehehe, to to, ze Stal wygra tez wiesz? :wink: To moze obstawmy wysoko, sciepa na stadion bydzie :P
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

AndRe
Kontakt:

#205 Post autor: AndRe » 15 cze 2004, o 10:32

Patton na nasze nieszczescie wie jak dojechac :(

Na temat polityki i politykow sie nie wypowiadam bo nie chce wstrzynac klotni .Poza tym ja nie jestem uswiad### ###### :D

I pamietajcie "Szczęśliwa gwiazda jeszcze nam zaświeci" :hehe: :hehe:
I moc bedzie z nami .Vivat proletaryat.Kobiety na traktory !!!!!!
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#206 Post autor: Patton » 15 cze 2004, o 10:36

bauahahahahahahahahahahahha AndRe - dupny text. Kobiety na traktory :lol: :lol: Musze to pewnej dziewczynie wkleic, ale bede mial pr***ebane :P

PozdRo

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#207 Post autor: 19r20 » 15 cze 2004, o 10:44

ah myślę ze zadna dziewczyna się nie obraziła moim stwierdzeniem
to był cytat z klasyka!!! Sexmisja!!!
ja pier... w sobote ide na wesele w Opolu! ku*** jakiś zużel, najważniejszy wyjazd... ja piepsze przełożony z niedzieli
brak mi słów
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

stan01
Kontakt:

#208 Post autor: stan01 » 15 cze 2004, o 13:13

marcyk napisal: "ze dopuki rogala bedzie siedzial na Cichej to mnie tam nie bedzie, i wiesz co, nie pojechalem raz, drugim razem nie wytrzymalem i zameldowalem sie na Cichej. "
Delikatnie chcialem Ci przypomniec moja odpowiedz na Twoja deklaracje. Niestety: NIEBIESCY TO DLA NIEKTORYCH SA CHOROBA I TO NIEULECZALNA.
Pozdrawiam.

Chuliganeria

#209 Post autor: Chuliganeria » 15 cze 2004, o 16:43

ja mam pytanie co do wyjazdu bedzie to gdzies jeszcze ogloszone czy tylko w necie bo w sumie malo ludzi ma dostep do neta nio ale i ogloszenie w radiu czy w innych mediach kosztuja ....

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#210 Post autor: Patton » 15 cze 2004, o 16:45

Chuliganeria - kto bedzie chcial jechac to i tak pojedzie. Mysle, ze 99% wie skad czerpac info o wyjezdzie - nawet nie majac neta. PozdRo

ODPOWIEDZ