Licencja

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Lipiniorz25
Kontakt:

Re: Licencja 2010/2011

#16 Post autor: Lipiniorz25 » 17 maja 2010, o 19:28

bogas1985 pisze:Chcialem napisac, ze z Sobiechem ma sie wyjasnic do konca tygodnia. Zreszta, Sobiechem splaca jeden dlug, a potem narobiom drugiego i za rok bedzie znowu placz. Ten zarzad nic nie potrafi zrobic. Nic. Sukces WDS to byl sukces naszych kibicow, a nie ich. Co udalo sie nam plepszyc frekwencje na stadionie to Ci kompletni idioci z zarzadu nam ja zbijali. Znalezli sponsora? Taurona to ja ku*** widze na kazdym kanale sportowym jaki wlacze. Fusbal, zuzel, handbal, olimpiada, nawet ku*** na Slasku Wroclaw te banery sa w ch** widoczne a dla nich to tylko "mniejszy sponsor". Nawet nie potrafia uczcic 90-lecia. Odwoluja wszystkie imprezy. Na gali wygladamy fatalnie. wszyscy sie z nas smieja i maja racje.
Trudno sie z tym nie zgodzic.
Szkoda ze do naszego i piłkarzy poziomiu nie moga dostosowac sie działacze :zalamany:
Niebieski od uRodzenia

ruchfans
Kontakt:

#17 Post autor: ruchfans » 17 maja 2010, o 19:33

Dżem pisze:Jakbyśmy nie dostali licencji to Legia wskakuje w nasze miejsce jeśli chodzi o puchary ?
Nie, to nie ma nic wspólnego z poprzednim sezonem. Można grać w europejskich pucharach z dowolnego szczebla ekstraklasy choćby przez PP. Puchary wywalczyliśmy w sezonie, w którym licencja była
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

tramp3k
Kontakt:

#18 Post autor: tramp3k » 17 maja 2010, o 19:42

ruchfans pisze:
Dżem pisze:Jakbyśmy nie dostali licencji to Legia wskakuje w nasze miejsce jeśli chodzi o puchary ?
Nie, to nie ma nic wspólnego z poprzednim sezonem. Można grać w europejskich pucharach z dowolnego szczebla ekstraklasy choćby przez PP. Puchary wywalczyliśmy w sezonie, w którym licencja była
a ŁKS rok temu miejsce gwarantujące utrzymanie też wywalczył w sezonie w którym licencja była.

Jesli nie dostaniemy licencji automatycznie przesunięci zostajemy na ostatnie miejsce w tabeli co oznacza że miejsce trzecie premiowane udziałem w kwalifikacjach do LE bedzie miała Legia

Elmer
Kontakt:

#19 Post autor: Elmer » 17 maja 2010, o 21:31

Co Wy z tą licencją. A dlaczego mamy jej nie dostać skoro dostaliśmy rok temu? Zaległości są, ale rozumiem, że do 15 czerwca mają zostać spłacone. Dajecie się podpuszczać "mącicielom" opłacanych przez Legię i inne "ajtiaje". Odra też miała zaległości, a zdaniem Brosza ma szansę na... utrzymanie :szok:

Komisja ds. Licencji dla Klubów Ekstraklasy:
Hilary Nowak (przewodniczący)
Grzegorz Kołtuniak (wiceprzewodniczący)
Bogdan Basałaj
Janina Kozakiewicz
Jacek Kryszczuk
Radosław Osmólski
Andrzej Springer
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

mario69pl
Kontakt:

#20 Post autor: mario69pl » 18 maja 2010, o 07:32

Jak mnie to wnerwia. Zaś kilku panów usiądzie i będzie oceniało czy wykresy są ładne i czy im pasują tabelki jak na pracy magisterskiej.

"
- ŁKS zawalił sprawę w pierwszym etapie, bo nie zgłosił wszystkich dokumentów w terminie. Tym razem nie ma równie drastycznego przypadku - uważa Nowak. Ale przyznaje, że niektóre kluby muszą się liczyć z problemami. Chodzi głównie o Ruch..."

Czyli z ŁKS ogólnie było ok ale, że niektóre papiurki nie przyszło kiedy trzeba więc ich spuścili. Co sezon mam wrażenie, że tu nie chodzi o prawdziwą kondycję klubu i potencjał oraz perspektywy tylko o znajomości, układy liczba wykresów i ciulstw. Siedzą i myślą: Czy jest do czego się przypier olić czy nie?

Chyba klub który osiągnął 3 plac jest lepiej dostosowany i zarządzany niż większość klubów!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21 Post autor: Ozor » 18 maja 2010, o 07:49

tak znowu chodzi o Ruch, ile jeszcze razy? i dlaczego? to pytanie do naszych działaczy. :zly:
Tu chodzi najprawdopodobniej o dług w Skarbowym, to kolejna pętla tylko dlaczego ich to tak dziwi?
PZPN wydał decyzję że dług został spłacony tylko czy o wszystkich sprawach wiedzieli?
zresztą ta instytucja jest ponad prawem i i może wydawac co chwilę sprzeczne decyzje i nic jej z tego powodu nie grozi, a już na pewno z nią nie wygramy przynajmniej w obecnych czasach.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2010, o 08:59 przez Ozor, łącznie zmieniany 2 razy.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22 Post autor: Mirek » 18 maja 2010, o 08:42

Na to pytanie od nich nie dostaniesz odpowiedzi. Zarząd ma rzecznika i zobacz jak wyglądają jego odpowiedzi. Kpina w biały dzień.

19aRtuR20
Kontakt:

#23 Post autor: 19aRtuR20 » 18 maja 2010, o 08:49

mario69pl pisze:Jak mnie to wnerwia. Zaś kilku panów usiądzie i będzie oceniało czy wykresy są ładne i czy im pasują tabelki jak na pracy magisterskiej.

"
- ŁKS zawalił sprawę w pierwszym etapie, bo nie zgłosił wszystkich dokumentów w terminie. Tym razem nie ma równie drastycznego przypadku - uważa Nowak. Ale przyznaje, że niektóre kluby muszą się liczyć z problemami. Chodzi głównie o Ruch..."

Czyli z ŁKS ogólnie było ok ale, że niektóre papiurki nie przyszło kiedy trzeba więc ich spuścili. Co sezon mam wrażenie, że tu nie chodzi o prawdziwą kondycję klubu i potencjał oraz perspektywy tylko o znajomości, układy liczba wykresów i ciulstw. Siedzą i myślą: Czy jest do czego się przypier olić czy nie?

Chyba klub który osiągnął 3 plac jest lepiej dostosowany i zarządzany niż większość klubów!
NAJLEPSZE JEST TO, ŻE ONI JESZCZE NIE OTWARLI PAPIERÓW A JUŻ DUPIĄ O PROBLEMACH Z LICENCJA...
BO CO? BO W KIELCACH WYSZLI W KOSZULKACH? A Z TYMI KOSZULKAMI CHODZILO O TO, ZE SOBSTYL MIALA DAC IM TERMOS Z HERBATA PRZED MECZEM Z LECHEM ...
po raz kolejny jakos polsko "osobowosc" co pełni fukcja w fusbalu, zachowuje sie "profesjonalnie" , wg mie to niedopuszczalne, pozniej sie dziwia czymu sa jakies teorie spiskowe... jak sie dupi do gazet co sie chce zrobic lub co mysli ze moze byc to gratuluja....

co do zarzadu, to jo durs nie rozumia, po co godaja gupoty pilkarzom, zamiast walnac prosto z mostu, ze np. wyplaty beda co 3miesiace (kwartalne) i premie po sezonie... a nie godac bajki i potem miec takie akcje
mysla pilkarzom to nie zrobiloby jakiejs wiekszej roznicy - moga sie pilnowac wydatkami, a i tak beda miec to co przez 3miesiace (3pensje) w jednej co 3miesiace - a nawet do nich lepi, bo moga sie np. cos drozszego kupic...
mysla, ze im by to roznicy nie robilo fes, skoro i tak nie dostaja kasy... no ale moze jo takie widzenie mom jeszcze, bo nie skonczylch zodny szkoly jeszcze?....

suszi
Kontakt:

#24 Post autor: suszi » 18 maja 2010, o 09:07

Otwarli papiery i to dawno. Dokumenty finansowe były sprawdzane przez biegłych odpowiednio wcześniej. Ogólnie to w podręczniku licencyjnym, w rozdziale o kryterium finansowym pisze, że klub aby spełnić to kryterium nie może nikomu (pracownikom, piłkarzom obecnym i byłym ani innym członkom PZPN) zalegać na dzień 31.12 chyba, że spłaci zobowiązania do 31.03 albo przedstawi zaakceptowany przez wierzyciela harmonogram spłaty.
I to dlatego w mediach przy okazji wielu klubów pojawia się termin 3-miesięcznego poślizgu w wypłatach.

Wprawdzie pisano już, że cała kasa za poprzedni sezon została wypłacona, ale co z premiami za jesień? Nie wiemy niestety czy premie są przez PZPN tak samo "traktowane" jak wynagrodzenia podstawowe (one są płacone z 2-3 miesięcznym opóźnieniem więc tu z punktu widzenia licencji jest ok).

Martwić mogą jeszcze ci byli piłkarze i postępowanie vs ZUS. Prezes zapewniała, że te sprawy są unormowane (czyt. nie przeszkodzą w otrzymaniu licencji), mam nadzieję że się nie myli.
Od zawsze, na zawsze...

Klub z TAKĄ tradycją jest skazany na sukces. To tylko kwestia czasu...

jugador
Kontakt:

#25 Post autor: jugador » 18 maja 2010, o 09:08

Choooj z zawodnikami , najwazniejsza jest licencja , oczywiscie , ze mozna upiec dwie pieczenie na jednym ogniu ale musimy miec PEWNOSC , ze to sie uda.Jak nie ma pewnosci to trzeba sprzedawac i poplacic wreszcie ten ZUS i cos tam starym zawodnikom.Podejrzewam , ze zarzad czeka na pierwsza decyzje , pozniej mozna sie jeszcze poprawic i jak w pierwszej instancji bedzie negatywna to zaczniemy sprzedawac.Kooorwa dobrze , ze byl ten sezon i jest kogo sprzedawac.

Najbardziej jednak wkoorwiajace jest , ze wszyscy pouciekali od tych zasranych dlugow a my jestesmy przez to w du***.
Ale i tak jestem z tego dumny.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

suszi
Kontakt:

#26 Post autor: suszi » 18 maja 2010, o 09:16

jugador pisze:Jak nie ma pewnosci to trzeba sprzedawac i poplacic wreszcie ten ZUS i cos tam starym zawodnikom.Podejrzewam , ze zarzad czeka na pierwsza decyzje , pozniej mozna sie jeszcze poprawic i jak w pierwszej instancji bedzie negatywna to zaczniemy sprzedawac.
Ktoś tu pisał, że czekamy na decyzję w sprawie Sobiecha do końca tygodnia. W czwartek kończy się posiedzenie komisji licencyjnej. Wszystko zaczyna się układać w logiczną całość...

Niech tak będzie, że sprzedajemy Sobiecha aby dzięki tej kasie ratować licencję i wreszcie spłacić całe to gówno z przeszłości, ale jak po tym wszystkim jeszcze roz usłysza o długach to ch.. mnie strzeli
Od zawsze, na zawsze...

Klub z TAKĄ tradycją jest skazany na sukces. To tylko kwestia czasu...

scaneRboy
Kontakt:

#27 Post autor: scaneRboy » 18 maja 2010, o 09:16

suszi pisze:Nie wiemy niestety czy premie są przez PZPN tak samo "traktowane" jak wynagrodzenia podstawowe (one są płacone z 2-3 miesięcznym opóźnieniem więc tu z punktu widzenia licencji jest ok).

Nie są. Była już o tym mowa ...
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

mario69pl
Kontakt:

#28 Post autor: mario69pl » 18 maja 2010, o 10:06

Ja jestem za tym by do kierownictwa ZUS w Chorzowie wystosować pismo od kibiców (jak dobrze że mamy stowarzyszenie) czemu ZUS przez tyle lat olewał sprawę płatności a teraz sobie przypomniał. Co było sygnałem do odnowienia sprawy, czy ktoś szukając spinaczy znalazł przez przypadek teczkę Ruchu z zaległościami? Czy może impuls poszedł z innej strony. Kiedy kolejna rozprawa i gdzie? Powinniśmy się tam udać i POKOJOWO zamanifestować jak odbieramy działania ZUSu.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#29 Post autor: Mirek » 18 maja 2010, o 10:09

Jeśli się nie mylę, to sprawa ZUS-u ma chyba coś wspólnego z tymi rozprawami przeciwko Stowarzyszeniu i wyszło chyba na to, że Rogala i spółka nie muszą płacić, a płacić ma Spółka Ruch. Jak tak nie jest to mnie poprawcie.

oiowiec
Kontakt:

#30 Post autor: oiowiec » 18 maja 2010, o 10:51

Panowie na razie proponuję zachować spokój sprawa z licencją powinna się wyjaśnić za kilka dni jeżeli licencji nie otrzymamy to wtedy działacze niech się pakują i spierdalają ale na razie spokój chopy!!!!!!!!!! Pyrsk!!!!! :cisza:
I'm not anti system!!!!
This system is anti me !!!!!!!!!!!

Pierwszy raz na Cichej 6
Ruch- Zagłębie Sosnowiec 11.08.1984r 2:2

Zablokowany