Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
dreamtox
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#286 Post autor: dreamtox » 17 maja 2010, o 14:49

CZa poszukać jakiegoś polskiego Abramowicza lub innego szejka, bo na polskie firmy nie ma co liczyć.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#287 Post autor: Thoth » 17 maja 2010, o 14:53

jaca22 pisze:
Lukas89 pisze:Warka!!!! Rozmawiałem ostatnio z członkiem zarządu Browaru WArka.To kibic Ruchu. Powiedział ,że zarząd klubu bardzo słabo się stara i praktycznie nie prowadził rozmów z nimi choć poszły sygnały na Cichą.Raz rozmawiali ale strona Ruchu bardzo słabo przygotowana merytorycznie była do tematu.Może czas na drugie podejście tylko proponował bym wysłać tam Darka Gęsiora a nie Mrozik.
jeśli to jest prowda to jest totalno porażka :wstyd: :wstyd: co prawda na treskach juz za wiela miejsca nie ma na reklama Warki ale sa zawsze inne sposoby, banery itd. kozdy grosz zawsze sie przydo.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#288 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 17 maja 2010, o 14:53

dreamtox pisze:CZa poszukać jakiegoś polskiego Abramowicza lub innego szejka, bo na polskie firmy nie ma co liczyć.
Waldemar Kita :cool:

FredyKruger
Kontakt:

#289 Post autor: FredyKruger » 17 maja 2010, o 14:56

Dokładnie, tylko nie wiem czy polscy "Abramowicze" są zainteresowani klubem piłkarskim?? :niepewny:
Misiu, jeden z drugim!! W XXI wieku liczy się kasa, tylko kasa i jeszcze raz kasa! Historię, tradycję, honor można sobie między bajki włożyć! Przestańcie pisać, że ten jest nasz, ten jest gorol, ten czarny lub zółty, bo się kompromitujecie.

mas
Kontakt:

#290 Post autor: mas » 17 maja 2010, o 15:07

Wiem jedno że te puchary mogą nam wyjść bokiem!!! A te miejsce które chopcy zajeli to tylko ich zasługa i Trenerów a nie tego słabiutkiego zarządu!!!!!

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#291 Post autor: milanos » 17 maja 2010, o 15:18

jaca22 pisze:Warka!!!! Rozmawiałem ostatnio z członkiem zarządu Browaru WArka.To kibic Ruchu. Powiedział ,że zarząd klubu bardzo słabo się stara i praktycznie nie prowadził rozmów z nimi choć poszły sygnały na Cichą.Raz rozmawiali ale strona Ruchu bardzo słabo przygotowana merytorycznie była do tematu.Może czas na drugie podejście tylko proponował bym wysłać tam Darka Gęsiora a nie Mrozik.
Ty to chyba jesteś z jakiejś mafii, to już z 5 czy 6 wysoko-postawiona osoba którą znasz.
Nic, tylko pozazdrościć takich znajomości :cool:
Ostatnio zmieniony 17 maja 2010, o 15:23 przez milanos, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#292 Post autor: Mirek » 17 maja 2010, o 15:19

tommy tauzen pisze:Klimek zawsze godoł że kasa lezy na boisku ino trza sie po nia schylic. no to sie schylili teraz ciekawy jestech jak to dalyj sie wszystko potoczy :niepewny:
No to sie schylili, ino, że w tym momyncie ftoś ich kopnoł w dupa... :kwasny:

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#293 Post autor: gerhat » 17 maja 2010, o 15:29

Spokojnie panowie, dajcie temu zarządowi przynajmniej 3 dni na wytłumaczenie a nie snujcie kolejnych teorii spiskowych. Kiedy mieli się tłumaczyć? W transmisji z Kielc czy na Gali?

Tym wszystkim którzy sie pytają gdzie sa pieniądze z C+, za bilety i sponosora radza się trocha zaznajomić z liczbami.
W 2009r koszty działalności wyniosły 14,6 mln zł co daje średniomiesięcznie 1,2 mln zł. Podejrzewam że w tym roku koszty są wyższe, szacuję je na 1,5 mln zł miesiecznie.
Na chwilę obecną 17 maja klub powinien wydac ok. 6-7 mln zł i nie mówię tu o zaległościach poprzedniego sezonu a wiemy że takowe były spłacane w tym roku.

Wpływy z biletów (w tym karnety) - śr. 150 tys zł za mecz x 9 spotkań wiosną = 1,35 mln zł
Wpływy od sponsora = z plotek wynikało że doastaniemy 2 mln z na rok, więc na chwile obecną = 1,0 mln zł
Transmisje C+ - 150 tys zł x 5 transmisji wiosną = 0,75 mln zł
Premia startowa C+ - 3,4 mln zł za cały sezon, czyli za wiosna = 1,7 mln zł
Premia za miejsce - 2,8 mln zł - tych pieniedzy napewno jeszcze w klubie nie ma, a napewno nie było ich w dniu meczu w Kielcach
Inne wpływy - gadżety, transmisje PP, mniejsi sponsorzy, z duzym optymiznmem = 0,5 mln zł

Podsumowując przychody 5,3 mln zł czyli brakuje jakieś 0,7-1,7 mln zł (przy założeniu że wszystko wpłynęło na czas). Zaległości z poprzedniego sezonu to też ok 1,0 mln zł ale powiedzmy że na to poszły premie z budżetu miasta bo ich nie wymieniłem w przychodach.
Tak więc bez 2,8 mln zł które dostaniemy z C+ jako premia sezonu się to nie składa.
To dla tych wszystkich którzy krzyczą kaj sa te pieniędze?

Rozumiem pytania o nowych mocniejszych sponsorów, plany i dzaiałania w tym względzie oraz krytyka idąca w tym kierunku ale nie pytajcie "kaj som te pieniądze" bo "tych pieniędzy" póki co jest tyla wiela jest, czyli nie za dużo.

bogas1985

#294 Post autor: bogas1985 » 17 maja 2010, o 15:44

Gerhat ty to chyba jestes kims z zarzadu. Powaznie. Co musi sue stac w klubie byc ty nie patrzyl na wszystko optymistycznie?

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#295 Post autor: Ozor » 17 maja 2010, o 16:02

ja sie pytam gdzie są ci nowi mniejsi sponsorzy(reklamodawcy) jakos nie widac aby ich nam przybywało.Ile i co musi sie stac abysmy zgromadzili odpowiedni portfel reklamodawców?

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#296 Post autor: gerhat » 17 maja 2010, o 16:05

bogas1985 a kaj ty widzisz optymizm w moim pośćie? :szok:
jak ty mie posadzosz o zarząd to jo by cie musioł posądzić z całym szacunkiem o chilwka, jak nie rozumiesz co tam jest napisane

bogas1985

#297 Post autor: bogas1985 » 17 maja 2010, o 16:11

Nie posadzom sie o zarzad, tak tylko polzartem napisalem. Moze faktycznie z tym optymizmem przesadzilem, ale troszku bronisz dzialania zarzadu: "dajcie im 3 dni na wytlumaczenie". Co tu jest do tlumaczenia. gdyby byla kasa na kontach pilkarzy to by nie wyszli w takich koszulkach. Dzialacze, rzecznik robia w ch*** pilkarzy i nas.

A Klimek jesli bedzie dalej tak postepowal to za rok-dwa bedzie naszym "drugim Rogala". Coraz bardziej jestem za tym by nasz "wybawiciel" odszedl (jeszcze nie uzywam slowa "wy***rdalal")

jaca22
Kontakt:

#298 Post autor: jaca22 » 17 maja 2010, o 16:13

milanos pisze:
jaca22 pisze:Warka!!!! Rozmawiałem ostatnio z członkiem zarządu Browaru WArka.To kibic Ruchu. Powiedział ,że zarząd klubu bardzo słabo się stara i praktycznie nie prowadził rozmów z nimi choć poszły sygnały na Cichą.Raz rozmawiali ale strona Ruchu bardzo słabo przygotowana merytorycznie była do tematu.Może czas na drugie podejście tylko proponował bym wysłać tam Darka Gęsiora a nie Mrozik.
Ty to chyba jesteś z jakiejś mafii, to już z 5 czy 6 wysoko-postawiona osoba którą znasz.
Jakie wysoko postawione osoby?Jeżeli znam paru dziennikarzy a w obecności ich mogę czasem pogadać z jakimś vipem(powiedzmy ,że słowo to jest za dosadne).Znam poza tym wielu piłkarzy nie tylko z Ruchu a to też daje spore możliwości wiedzy na pewne tematy. Nic poza tym.
Członek Zarządu Warki był swego czasu gościem na Cichej i na Stadionie Śląskim można było z nim pogadać.Odwagi i chęci trzeba.Nie żyjemy na wsi.Ja nie boję się podejść do człowieka i porozmawiać.

jaca22
Kontakt:

#299 Post autor: jaca22 » 17 maja 2010, o 16:16

tommy tauzen pisze:
jaca22 pisze:
Lukas89 pisze:Warka!!!! Rozmawiałem ostatnio z członkiem zarządu Browaru WArka.To kibic Ruchu. Powiedział ,że zarząd klubu bardzo słabo się stara i praktycznie nie prowadził rozmów z nimi choć poszły sygnały na Cichą.Raz rozmawiali ale strona Ruchu bardzo słabo przygotowana merytorycznie była do tematu.Może czas na drugie podejście tylko proponował bym wysłać tam Darka Gęsiora a nie Mrozik.
jeśli to jest prowda to jest totalno porażka :wstyd: :wstyd: co prawda na treskach juz za wiela miejsca nie ma na reklama Warki ale sa zawsze inne sposoby, banery itd. kozdy grosz zawsze sie przydo.
Ze strony Warki jest jeden argument obawy.Boją się ,że w regionach gdzie mamy wrogów spadnie im sprzedaż piwa. Ale umiejętny negocjator powinien sobie poradzić z tym bez problemu.

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#300 Post autor: milanos » 17 maja 2010, o 16:20

jaca22 pisze:
milanos pisze:
Jakie wysoko postawione osoby?Jeżeli znam paru dziennikarzy a w obecności ich mogę czasem pogadać z jakimś vipem(powiedzmy ,że słowo to jest za dosadne).Znam poza tym wielu piłkarzy nie tylko z Ruchu a to też daje spore możliwości wiedzy na pewne tematy. Nic poza tym.
Członek Zarządu Warki był swego czasu gościem na Cichej i na Stadionie Śląskim można było z nim pogadać.Odwagi i chęci trzeba.Nie żyjemy na wsi.Ja nie boję się podejść do człowieka i porozmawiać.
No to skoro Członek Zarządu Warki zdradza każdemu kto do niego podejdzie i kogo pierwszy raz widzi na oczy takie informacje, to może i lepiej że firma ta nie ma nic wspólnego z Ruchem. :wstyd:
Obrazek

ODPOWIEDZ