[29 kolejka] RUCH Chorzów - Lech Poznań
-
Re: [29 kolejka] Ruch Chorzów - Lech Poznań
Zaś z tym Lewandowskim przesadzacie, przeca chciał wybić, obrócił się i czekał, a jak Piech wstał to zaczął grać. Co miał wybijać piłkę, jak już zawodnik wstał? Nie wpadajmy już w paranoję.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Na powtorkach wyrazie widac, ze Piech gdyby nie dostał w szyje lokciem od murzyna wyszedlby sam na sam z kotorowskim. Nie musze mowic jakie sankcja sa przewidziane za tego typu zagranie? Prawo jest dla biednych, bogaci mają je w du***.,
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Sędzia może sie mylic to prawda ale to musi działac w dwie strony jak jest inaczej to jest przekręt.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
On wierzy bo jest z amiki.arnold1920R pisze:ku*** ale nie poraz trzeci z rzędu na nasza niekorzyść i to w ostatnich waznych meczach...a zresztą dalej wierz w czystość tego naszego gówna...ja mam juz dośćkent pisze:Stary... ale tu sie nie przescigali na strzelone bramki.. myslisz ze jak Lech strzelil gola na 2:1 to Jopowi kazali sedziowie strzelic na 1:1 ??????????????
moje dzieci ogladaly mecz i powiedzialy ze "Wisla po prowadzeniu olala mecz a Lech mial duzo szczescia"
tak tak.
wiem
rzeczywistosc oszukala dzieci bo sedz\iowie ustawili mecze
a ja mysle ze pomylki sie zdarzaja ZAWSZE i na korzysc KAZDEJ ekipie... raz Wisle raz Lechowi raz Ruchowi.. itd
-
- Kontakt:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pawe%C5%82_Gil" onclick="window.open(this.href);return false;
Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd
-
- Kontakt:
Wojt dzięki za te słowa, wyjąłeś mi je z ust. Ludzie jak ktoś z was nie widział że ten złodziej w żółtej koszulce PRZEZ CAŁY MECZ robił przekręt za przekrętem to czas sie przeciepnąc na Play Station. Pisanie że on dobrze sędziował do 90 minuty to obelga dla wszystkich którzy choć trochę znają się na piłce, niejeden boiskowy przekręt już w życiu widzieli a wczorajszy mecz widzieli na żywo a nie w relacji "na żywo" na onecie.wojt pisze:Staram sie byc obiektywny w wypowiedziach i sam tu na forum pisałem o słabych polskich sędziach, ale gwiżdżących dla Ruchu sprawiedliwie czyt. mylących sie w obie strony. Ale ku*** po takich trzech meczach jak te ostatnie, to wkurwienie to małe słowo. Z całym szacunkiem do Ciebie ale najwyraźniej się jednak nie znasz, jesli wydaje Cie sie ze sędzia był OK. Moi znajomi nie związani z Ruchem maja takie samo zdanie o tym sk***ielu Gilu i w kontrowersjach wyraźnie Stempniewski zaznaczył: Ewidentny elwer na Sobiechu i czerwień dla Bosackiego i faul na Piechu Arboledy w 91 minucie. Po za tym cały mecz gwizdany na "ała" kuchenkorzy. Straszny to był tydzień i płakac sie chce, ale nadzieja jeszcze nie umiera. Dziekuję dziś piłkarzom za wole walki, zaangazowanie i świetny mecz wszystkich naszych chopów z wyszydzanym Pulkowskim i opluwanym Baranem na czele. Wierzymy w was i do 4 razy sztuka! W sobotę Europa wróci do Chorzowa po 10 latach. Mandrysz, Siedlecki, Cionek, Probież, Gil,Lewandwoski, Arboleda nazbierało sie tych skurwieli w ciagu tygodnia:)HKSADIK pisze:Dobra,to ja juz sie nie wypowiadam na tematy pilkarskie,bo widocznie sie nie znam...
Ok,dzieki dla pilkarzy za ambicje,walke bo tego nie mozna im odebrac.Starali sie,walczyli..A zabraklo..To niech kazdy sam sobie dopowie.
Ruch Ruch HKS!
Mam tylko cichą nadzieję że te sk***ysyństwo się zemści już w rundzie wstępnej eliminacji LM.
A do naszych Piłkarzy (celowo przez duże "P" niezależnie od tego jak liga się skończy) wielki szacunek: Panowie nie przypuszczałem że potraficie grać na takim poziomie. Po ostatnich 2 meczach u siebie oczywiste, jest że należycie do ścisłej czołówki i to nie mając za sobą ani prasy ani drukarzy w żółtych koszulkach.
Od zawsze, na zawsze...
Klub z TAKĄ tradycją jest skazany na sukces. To tylko kwestia czasu...
Klub z TAKĄ tradycją jest skazany na sukces. To tylko kwestia czasu...
- radzion
- Kontakt:
wlasnie obejrzalen skrot meczu i powiem tyla
GIL TY SPRZEDAJNA K..........!~2 czerwone kartki dla szmaciarzy , elwer do nos i do tego zachowanie szmaciorza lewandowskiego
brak slow
i jak tu lazic na szpile skoro wAlka przez caly sezon zostaje w ciagu tygodnia zalatwiona przez 3 ku. z pzpnu!!!
GIL TY SPRZEDAJNA K..........!~2 czerwone kartki dla szmaciarzy , elwer do nos i do tego zachowanie szmaciorza lewandowskiego
brak slow
i jak tu lazic na szpile skoro wAlka przez caly sezon zostaje w ciagu tygodnia zalatwiona przez 3 ku. z pzpnu!!!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Obejrzalem ten skrot jeszcze raz,tak na trzezwo(
) i musze zmienic zdanie...Racja,dwa razy byl faul i to na czerwona kartke.Raz Bosacki nie trafil w pilke i przy wslizgu przewrocil Sobiecha,a na koniec Arboleda wywalil z lokcia Piechowi wychodzacemy na czysta pozycje...Szkoda,ze Piech sie podniosl,bo wydaje sie,ze Lewandowski chcial wybic te pilke...Szkoda.
Wczoraj bylem wkurzony tym,ze przegralismy w koncowce(chyba kazdy byl)-dzis jak juz emocje opadly moge napisac,ze rozegralismy dobre zawody...Byla walka,determinacja,mielismy swoje okazje.Po bramce na 1-0 Lech nas za bardzo przygniotl-no ale i tak mielismy ta swietna kontre po ktorej powinien byc karny...
Taka gra w Kielcach i sa duze szanse na zwyciestwo..

Wczoraj bylem wkurzony tym,ze przegralismy w koncowce(chyba kazdy byl)-dzis jak juz emocje opadly moge napisac,ze rozegralismy dobre zawody...Byla walka,determinacja,mielismy swoje okazje.Po bramce na 1-0 Lech nas za bardzo przygniotl-no ale i tak mielismy ta swietna kontre po ktorej powinien byc karny...
Taka gra w Kielcach i sa duze szanse na zwyciestwo..
Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, o 09:41 przez HKSADIK, łącznie zmieniany 3 razy.
- ŻoRski
- Kontakt:
Lige (całą) ustawia C+ tak żeby była jak najbardziej "emocjonująca" co oczywiście przyciąga widzów przed telewizory i daje zarabiać C+, z medialnego punktu widzenia mamy teraz emocje w walce o mistrzostwo i o 3 miejsce a i na dole jest ciekawie, stąd transmisja live w meczu wisła-odra ... i tyle w temacie. Taki układ tabeli i punktów na pewno przyciągnie wielu widzów przed telewizory.
ŻORY&PABIANICE&MADRYT
- SODA
brawo NIEBIESCY super walka ,super szpil denx jeszcze raz dawno takiego sezonu u nas nie było
teraz Korona i walka na maxa , jak zagrają z taką ambicją to puchary nasze
teraz Korona i walka na maxa , jak zagrają z taką ambicją to puchary nasze
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
- radzion
- Kontakt:
tylko czy nasi zawodnicy sa wstanie sie podniesc po takich 3 ciosach sedziow?????
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Spokojnie dadzą radę 
Jak zagrają z taką determinacją jak wczoraj to będzie dobrze.

Jak zagrają z taką determinacją jak wczoraj to będzie dobrze.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
Widziałem mecz na żywo, widziałem szereg błędów sędziego, zwłaszcza na naszą niekorzyść, widziałem faul na Piechu w 90 minucie meczu, widziałem kilka fauli na karki, żółte i czerwone, w różnych sektorach boiska, widziałem jak sędzia dawał się nabierać piłkarzom Lecha na symulowanie fauli, widziałem boiskowe cwaniactwo Lecha i jego największych gwiazd, widziałem, że zagranie z pozornym zatrzymywaniem akcji, by potem ją konynuować próbowali przeprowadzić już w pierwszej połowie - wszystko to widziałem.
A mimo to nie wierzę, że działa układ, który zadecydował, że Lech ma być mistrzem, a Legia ma zagrać w pucharach, że spaść mają śląskie drużyny, że Ruch może być co najwyżej czwarty.
Każdy widzi co chce widzieć. Pewnie kibice Piasta mogą wymienić spotkania w których ich "przekręcono" i kibice Odry mają takie mecze, i Wisły. Zwłaszcza mówią tak kibice tych klubów, którym jakoś się nie powiodło. To zrozumiałe - trzeba znaleźć winnych niepowodzeń.
A prawda jest moim zdaniem taka, że sędziowie są nieprawdopodobnie słabi, mecze są coraz szybsze i w efekcie dochodzi do olbrzymiej liczby błędów, z których każdy komuś pasuje do jakiejś teorii. A słabi sędziowie nie chcą być kontrowersyjni, chcą być nijacy i łatwiej podejmują decyzje korzystne dla tych teoretycznych faworytów. To jest takie myślenie: - Jak taki dobry Lewandowski się przewrócił, to pewnie ktoś mu nogę podłożył, bo przecież sam by nie upadł. Jak taki wielki Arboleda przewraca się w starciu z małym Piechem, no to ten musiał go pewnie popchnąć - itp.
Wielu z Was pisze: w powtórce w Canal+ było "ewidentnie" widać, jak Bosacki nie trafia w piłkę i przewraca Sobiecha… W powtórce widać, że był "ewidentny" karny i czerwona kartka. Tak, tylko że podczas meczu ja tego "ewidentnego" faulu nie widziałem i akurat po tej akcji nie słyszałem żadnych protestów kibiców. Sędziowanie w Polsce jest na jeszcze niższym poziomie niż gra w piłkę i to jest problem. Na boisku spotykają się zawodowcy i grają o coraz większą kasę, a sędziują im nieudacznicy, którzy swoimi błędnymi decyzjami są w stanie "okraść" drużynę z punktów, pieniędzy, tytułów.
Co do wczorajszego meczu, naszym piłkarzom należą się wielkie brawa. Super mecz, niezwykła walka i umiejętności absolutnie porównywalne z Lechem, który pewnie zostanie mistrzem. Byliśmy blisko zwycięstwa i blisko remisu, skończyło się źle. Ale sami to sobie spapraliśmy. Żaden sędzia nic by nie przekręcił gdybyśmy zamiast przyglądać się co zrobi z piłką Lewandowski, przerwali tę akcję, choćby nawet faulem.
Możecie mnie nazywać naiwniakiem ale jak zacznę myśleć o polskiej piłce tak jak wielu z Was, to przestanę chodzić na mecze, bo właścicwie po co mam się denerwować, po co mam się pasjonować, skoro wszystko jest ustalone.
A mimo to nie wierzę, że działa układ, który zadecydował, że Lech ma być mistrzem, a Legia ma zagrać w pucharach, że spaść mają śląskie drużyny, że Ruch może być co najwyżej czwarty.
Każdy widzi co chce widzieć. Pewnie kibice Piasta mogą wymienić spotkania w których ich "przekręcono" i kibice Odry mają takie mecze, i Wisły. Zwłaszcza mówią tak kibice tych klubów, którym jakoś się nie powiodło. To zrozumiałe - trzeba znaleźć winnych niepowodzeń.
A prawda jest moim zdaniem taka, że sędziowie są nieprawdopodobnie słabi, mecze są coraz szybsze i w efekcie dochodzi do olbrzymiej liczby błędów, z których każdy komuś pasuje do jakiejś teorii. A słabi sędziowie nie chcą być kontrowersyjni, chcą być nijacy i łatwiej podejmują decyzje korzystne dla tych teoretycznych faworytów. To jest takie myślenie: - Jak taki dobry Lewandowski się przewrócił, to pewnie ktoś mu nogę podłożył, bo przecież sam by nie upadł. Jak taki wielki Arboleda przewraca się w starciu z małym Piechem, no to ten musiał go pewnie popchnąć - itp.
Wielu z Was pisze: w powtórce w Canal+ było "ewidentnie" widać, jak Bosacki nie trafia w piłkę i przewraca Sobiecha… W powtórce widać, że był "ewidentny" karny i czerwona kartka. Tak, tylko że podczas meczu ja tego "ewidentnego" faulu nie widziałem i akurat po tej akcji nie słyszałem żadnych protestów kibiców. Sędziowanie w Polsce jest na jeszcze niższym poziomie niż gra w piłkę i to jest problem. Na boisku spotykają się zawodowcy i grają o coraz większą kasę, a sędziują im nieudacznicy, którzy swoimi błędnymi decyzjami są w stanie "okraść" drużynę z punktów, pieniędzy, tytułów.
Co do wczorajszego meczu, naszym piłkarzom należą się wielkie brawa. Super mecz, niezwykła walka i umiejętności absolutnie porównywalne z Lechem, który pewnie zostanie mistrzem. Byliśmy blisko zwycięstwa i blisko remisu, skończyło się źle. Ale sami to sobie spapraliśmy. Żaden sędzia nic by nie przekręcił gdybyśmy zamiast przyglądać się co zrobi z piłką Lewandowski, przerwali tę akcję, choćby nawet faulem.
Możecie mnie nazywać naiwniakiem ale jak zacznę myśleć o polskiej piłce tak jak wielu z Was, to przestanę chodzić na mecze, bo właścicwie po co mam się denerwować, po co mam się pasjonować, skoro wszystko jest ustalone.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo
-
- Kontakt:
Wczoraj mieliśmy okazję zabaczyć dwie grające obecnie naciekawszą piłkę drużyny. O ile Lech (wg wielu "ekspertów") gra najciekawiej o tyle Ruch gdzieś tam niesmiało, w opini innych, równiez grać potrafi. Jestem niesamowicie podbudowany tym co zobaczyłem. Pierwsza połowa to istna wojna na wyniszczenie, przepieknie wyglądała postawa Niebieskich którzy ze stoickim spokojem podjeli rękawice. Druga połowa to już majstersztyk. Takiego spokoju nie widziałem u graczy Ruchu już dawno, a nawet nigdy. Wiadomo że Lech po stracie bramki musiał przycisnąć ale tylko naszym błędom zawdzięczają trzy punkty.
Brawo brawo i jeszcze raz brawo. Widać w tym wszystkicm kunszt W. Fornalika. Myślę że remis był jednak sprawiedliwszy, ale o okolicznościach napisano już tutaj niemal wszystko. Mam wrażenie że poziom piłkarski ligi się podnosi tylko sędziowie za tym nie nadążają
Boje sie tylko jednego. W przypadku nie awansowania do pucharów może być mała wyprzedaż, obym się mylił ale taki scenariusz trzeba brać pod uwagę. Cała nadzieja w nogach naszych piłkarzy którzy mają prawo być conajmniej rozgoryczeni, ale wierzę że to pomoże w wykrzesaniu z siebie sił na ten ostatni mecz.
Co do Lecha. Cóż... wygrali i tu im gratuluję, ale postawą na boisku nie pokazali nic. Przewracający się jak dziecko Arboleda czy żądający faulu po każdym zagraniu Lewandowski. Nic tylko czekac jak europejska piłka zweryfikuje takie płaczki. Lewandowaski w niemczech zostanie zniszczony, i pomyśleć że przymierzano go do ligi angielskiej. Arboleda to taki drugi Hajto. Chłop jak dąb a płacze jak baba.
Wczoraj jak chyba każdy kurwowałem na czym świat stoi.
ps. Nie zapomnę chwili kiedy Pulkowski strzelił brama a później w kilku akcjach wywoływał zdziwienie u naszych "ekspertów" na trybunach, którzy na każdym meczu nie szczędzą mu gorzkich słów. Co gorsza byli też tacy pajace którzy nawet kiedy schodził nie podziękowali mu za gre. do takich ludzi jedno głośne - wypi***lać
Brawo brawo i jeszcze raz brawo. Widać w tym wszystkicm kunszt W. Fornalika. Myślę że remis był jednak sprawiedliwszy, ale o okolicznościach napisano już tutaj niemal wszystko. Mam wrażenie że poziom piłkarski ligi się podnosi tylko sędziowie za tym nie nadążają
Boje sie tylko jednego. W przypadku nie awansowania do pucharów może być mała wyprzedaż, obym się mylił ale taki scenariusz trzeba brać pod uwagę. Cała nadzieja w nogach naszych piłkarzy którzy mają prawo być conajmniej rozgoryczeni, ale wierzę że to pomoże w wykrzesaniu z siebie sił na ten ostatni mecz.
Co do Lecha. Cóż... wygrali i tu im gratuluję, ale postawą na boisku nie pokazali nic. Przewracający się jak dziecko Arboleda czy żądający faulu po każdym zagraniu Lewandowski. Nic tylko czekac jak europejska piłka zweryfikuje takie płaczki. Lewandowaski w niemczech zostanie zniszczony, i pomyśleć że przymierzano go do ligi angielskiej. Arboleda to taki drugi Hajto. Chłop jak dąb a płacze jak baba.
Wczoraj jak chyba każdy kurwowałem na czym świat stoi.
ps. Nie zapomnę chwili kiedy Pulkowski strzelił brama a później w kilku akcjach wywoływał zdziwienie u naszych "ekspertów" na trybunach, którzy na każdym meczu nie szczędzą mu gorzkich słów. Co gorsza byli też tacy pajace którzy nawet kiedy schodził nie podziękowali mu za gre. do takich ludzi jedno głośne - wypi***lać
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."
-
- Kontakt:
Witam na początku powiem , że nie udzielam sie zbytnio na forum ale po takim teatrze jaki wczoraj odstawili sędziowie chciałbym zadać jedno pytanie, może wśród forumowiczów znajdzie sie osoba która udzieli mi odpowiedzi chodzi mi o to czy ja jako osoba fizyczna mogę zgłosić do prokuratury wniosek o podejrzeniu popełnieniu przestępstwa tj wypaczenie wyniku meczu Ruch - Lech w dn 11.05.2010 przez p. Gila. pytam poważnie
Pozdrawiam
Pozdrawiam