Jagielonia - Ruch !!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
AndRe
Kontakt:

#76 Post autor: AndRe » 11 cze 2004, o 21:30

białostotczanin pisze:Kibice Ruchu nie marwcie się.Wy wygracie z taką stalą. Przecież oni grają od Was słabiej. Pokazaliście dziś dosyć dobry mecz(Bez dwóch podstawowych graczy). Życze wam z całego serca abyście pozpstali w II Lidze
Bez 5 podstawowych graczy :?
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

KIBIC PIŁKI NOŻNEJ Z B-ST

#77 Post autor: KIBIC PIŁKI NOŻNEJ Z B-ST » 11 cze 2004, o 23:30

Agnieszka pisze:pismo było skierowane do klubu jagiellonia przez prezesa , i było tresci :"Klub sportowy Ruch Chorzów oswiadcza ze nie jest organizatorem wyjazdu kibiców naszej druzyny na mecz Jagiellonia z Ruchem w dniu 11.06.2004", pismo z dnia 09.06.2004. Pismo dostalismy w zwiazku z niechetnym przyjeciem nas na stadion Jagii.
PozdRo i podziekowania dla Waltera Sklepowicza.:)
Agnieszko, a przez kogo byliście niechętnie przywitani? Chyba nie przez kibiców Jagiellonii. Doping był kulturalny, bez wizwisk - no poleciało kilka jobów na sędziego, bo i zasłuzył momentami - ale nikt nie bluzgał waszego klubu i Was. Wręcz przeciwnie, przed meczem był apel abyśmy pamiętali o tym jak przywitaliście kibiców Jagi u siebie w ubiegłym roku. Na trybunach było gorąco i glośno, ale powtarzam, nikt nie bluzgał Waszego klubu i Was, choć nie wiem co się działo po meczu, bo radiowozy ganiały na kogutach jak oszalałe.
Niezorganizowana grupa przyjezdnych zawsze wzbudza jakieś niechęci u organizatorów meczu, bo nie są na to przygotowani - z tą organizacją zresztą u nas w Białym ach..., szkoda gadać, wiele jest jeszcze do zrobienia.

Żałuję jednego - że taki klub jak RUCH - dzisiaj musi mysleć o barażach utrzymująych w II lidze. Mam rodzinę sporą na Śląsku i dzisiejszy mecz był dla mnie osobiście bratobujczą walką. Sercem jestem przy Jagiellonii od hohoho lat (od kiedy Janusz Wójcik wprowadzał Ją do I ligi), ale przykro mi było też patrzeć jak Wasi chłopcy schodzili ze spuszczonymi głowami do szatni. Wierzę, że wielki Ruch powstanie i kiedyś zagramy razem w I lidze ponownie.

Ten wynik pozwala spokojnie mysleć Jadze i jej działaczom o dalszych planach mających na celu mozliwość samofinansowania się klubu, budowania podstaw do gry w ekstraklasie. Mam nadzieję, że i Wy tam będziecie.

Pozdrawiam ciepło z Białegostoku. Głowa do góry Panie i Panowie! Wygracie baraże !!!!!! Inaczej być nie może!!!! Kibicuję Wam i trzymam kciuki!!!

????

#78 Post autor: KIBIC PIŁKI NOŻNEJ Z B-ST » 11 cze 2004, o 23:47

A swoją drogą - dlaczego Wasz klub nie organiozował wycieczki do Białegostoku? No rozumiem, że daleko, ale my w sumie wszędzie mamy daleko, a mimo to orgaznizowane są wyjazdy kibiców.
Noch mal pozdrawiam gorąco.

#79 Post autor: KIBIC PIŁKI NOŻNEJ Z B-ST » 12 cze 2004, o 00:19

atomic pisze:W temacie: "Wyjazd do Białegostoku" dowiesz sie...
:) Dzięki!

JAGAJAGA

#80 Post autor: JAGAJAGA » 12 cze 2004, o 08:19

www.jagiellonia.neostrada.pl do sciągniecia relacja z wczorajszego meczu

timon86

#81 Post autor: timon86 » 12 cze 2004, o 09:44

KIBIC PIŁKI NOŻNEJ Z B-ST pisze:
Agnieszka pisze:pismo było skierowane do klubu jagiellonia przez prezesa , i było tresci :"Klub sportowy Ruch Chorzów oswiadcza ze nie jest organizatorem wyjazdu kibiców naszej druzyny na mecz Jagiellonia z Ruchem w dniu 11.06.2004", pismo z dnia 09.06.2004. Pismo dostalismy w zwiazku z niechetnym przyjeciem nas na stadion Jagii.
PozdRo i podziekowania dla Waltera Sklepowicza.:)
Agnieszko, a przez kogo byliście niechętnie przywitani? Chyba nie przez kibiców Jagiellonii. Doping był kulturalny, bez wizwisk - no poleciało kilka jobów na sędziego, bo i zasłuzył momentami - ale nikt nie bluzgał waszego klubu i Was. Wręcz przeciwnie, przed meczem był apel abyśmy pamiętali o tym jak przywitaliście kibiców Jagi u siebie w ubiegłym roku. Na trybunach było gorąco i glośno, ale powtarzam, nikt nie bluzgał Waszego klubu i Was, choć nie wiem co się działo po meczu, bo radiowozy ganiały na kogutach jak oszalałe.
Niezorganizowana grupa przyjezdnych zawsze wzbudza jakieś niechęci u organizatorów meczu, bo nie są na to przygotowani - z tą organizacją zresztą u nas w Białym ach..., szkoda gadać, wiele jest jeszcze do zrobienia.

Żałuję jednego - że taki klub jak RUCH - dzisiaj musi mysleć o barażach utrzymująych w II lidze. Mam rodzinę sporą na Śląsku i dzisiejszy mecz był dla mnie osobiście bratobujczą walką. Sercem jestem przy Jagiellonii od hohoho lat (od kiedy Janusz Wójcik wprowadzał Ją do I ligi), ale przykro mi było też patrzeć jak Wasi chłopcy schodzili ze spuszczonymi głowami do szatni. Wierzę, że wielki Ruch powstanie i kiedyś zagramy razem w I lidze ponownie.

Ten wynik pozwala spokojnie mysleć Jadze i jej działaczom o dalszych planach mających na celu mozliwość samofinansowania się klubu, budowania podstaw do gry w ekstraklasie. Mam nadzieję, że i Wy tam będziecie.

Pozdrawiam ciepło z Białegostoku. Głowa do góry Panie i Panowie! Wygracie baraże !!!!!! Inaczej być nie może!!!! Kibicuję Wam i trzymam kciuki!!!

Chodziło tu o to że w przypadku wyjazdu niezorganizowanego obowiązek związany z ochroną w znacznym stopniu spada na organizatorów meczu. Moge zagwarantowac ze z naszej strony niebyło żadnej złośliwosci czy czegoś takiego. Przed meczem było ustalone że porządku na trybunach będą pilnować kilka organizacji kibicowskich. Dbaliśmy o to żeby niebyło żadnych bluzg a po końcowym gwizdku wybiegania na murawę.

Tak jak napisał jeden z poprzedników na stronie
http://www.jagiellonia.neostrada.pl/

jest zarówno relacja jak i opis meczu. Myślę że za kilka godzin pojawią się także zdjęcia.

Pozdrawiam i życze powodzenia w barażach.

Agnieszka
Kontakt:

#82 Post autor: Agnieszka » 13 cze 2004, o 16:00

Chodziło poprostu o to, ze przychodzac na wasz stadion nikt nie wiedział gdzie nas wpuscic,- kazali nam stanac do waszej kasy, kupic bilet i wejsc na wasz sektor !! Co to jest za organizacja.Oczywiscie pozniej zostało wszystko wyjasnione!

#83 Post autor: KIBIC PIŁKI NOŻNEJ Z B-ST » 14 cze 2004, o 11:39

Agnieszka pisze:Chodziło poprostu o to, ze przychodzac na wasz stadion nikt nie wiedział gdzie nas wpuscic,- kazali nam stanac do waszej kasy, kupic bilet i wejsc na wasz sektor !! Co to jest za organizacja.Oczywiscie pozniej zostało wszystko wyjasnione!
:( :(

No to jest właśnie cała organizacja w Białymstoku. Pozostawia wiele do życzenia. kibice Jagiellonii też wiele mają zastrzeżeń do niej. Mam nadzieję, że z czasem wszystko zacznie normalnieć. Przykro, że tak Was potraktowali. Wierzę, że w przyszłym sezonie nie będziecie mieli powodów do takiej goryczy, jak przyjedziecie do Białegostoku :)
Życzę powodzenia w barażach. Nie potrafię sobie wyobrazić braku Ruchu w II lidze.
Do następnego sezonu!

Na meczu Jagiellonii z Ruchem był szkoleniowiec Stali. Stwierdził, że macie stary wiekowo skład drużyny, który nie wytrzymał kondycyjnie meczu z Jagą. Z tego co zobaczył, z dwóch drużyn - stwierdził - woli grać z Ruchem w barażach niż z Jagiellonią.

W sumie oni zapewnili sobie baraże po minimalnej wygranej ze spadkowiczem III ligi (tylko 1-0). Nie mogą być aż tak mocni, chyba że grali oszczędzając już siły na baraże w rezerwowym składzie. Ja jestem dobrej myśli, tym bardziej, że będziecie grac w mocniejszym składzie niż w Białym.
Pozdrawiam

Royal

#84 Post autor: Royal » 16 cze 2004, o 02:11

Agnieszko! Czy mogłabyś opisać, jak Ci się podobał doping ( i czy wogóle się podobał :-) w Białymstoku? Jak prezentujemy się na tle drugo i pierwszoligowców? Pozdrowienia i Szacunek!!!

ODPOWIEDZ