Remes Puchar Polski 2009/10

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Remes Puchar Polski 2009/10

#1816 Post autor: gerhat » 4 maja 2010, o 20:23

slavo pisze:
gerhat pisze: weź ochłoń chopie bo z tym samym składem wygrali my niejeden mecz i żeś pioł z zachytu nad doborem tego składu.
skład się dobiera i ustawia pod przeciwnika - dziś dobór tego składu i zmiany były katastrofalne.

Jak dla mnie to kolejny przykład świadczący o tym, że Fornalik jest świetnym trenerem, tylko w chwili gdy rodzi się sznasa na coś więcej wymięka.
To ogłoś tyn skład co Twoim zdaniem doł by nom awans.
Cało drugo połowa grali my dwoma napastnikami a to przy ustawieniu z jednym napastnikiem w pierwszej połowie byliśmy najbliżej awansu. Prosza Cie o trocha szacunku dla Waldka.

Po porażce zawsze można tak mówić:
- ustawienie złe, no to mieliśmy w drugiej połowie w Szczecinie i 90 min na C6 ustawienie prawidłowe 4-4-2 i co z tego wynikło
- niewłaćiwe decyzje personalne i katastrofalne zmiany - a jakie są właściwe? w pierwszej połowie wszyscy domagali się Zajaca, jaka to była właściwa decyzja przemilczmy, tylko zasada jest taka, przed zminą to by była "właściwa" decyzja a po zmianie jest już "katastrofalna", tragiczne wpisy "Sobiech 0" jak jest decyzja że "Sobiech 0" schodzi i zmienia go Świerblu którego na rękach noszono we wtorek to też katastrofalnie, jak Piech wchodzi parę minut przed końcem to też "katastrofalnie" tylko że ten sam Piech w pierwszym meczu grał znacznie dłużej i katastrofalnie zmarnował nam awans.
Jakie decyzje personalne zatem dałyby nam awans? Niedzielan? Stefański? Jakubowski?

Prawda jest taka że pechowo odpadliśmy z Pucharu, nie przegrywając meczu bo waliliśmy głową a mur. Barca nie dała rady Interowi w podobny sposób albo jeszcze gorzej bo w pierwszym meczu polegli. Po meczu można zawsze czepiać się trenera, można również Grzyba, Straki i Stawarczyka. To też były nietrafione decyzje personalne bo żaden z nich nie wygrał nam tego meczu i katastrofalnie zagrali w drugiej połowie bo byli niewidoczni albo prokurowali elwry. Może zatem Kieruzel i Lisowski rozłożyliby Pogoń na łopatki?
slavo czekam na ten skład który wygrłby ten półfinał

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1817 Post autor: spyru » 4 maja 2010, o 20:24

adamo_R pisze:
spyru pisze:Cisu nie filozuj ;)
Jest teoria że puszczamy puchar Jagiellonii w zamian za punkty w lidze.
:cwaniak:
Ino że nos juz niy ma
Żeby podejrzeń nie było :niepewny:
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
siwy zabRze

#1818 Post autor: siwy zabRze » 4 maja 2010, o 20:24

lament jak kajs w tydzykistanie na pogrzebie... takie epitety janoszka baran wy***rdalac zostowcie sie do siebie.
ku*** takie je zycie roz nad roz pod i tyla, szkoda finału ale co zrobic ...
dumni po zwyciestwie wieRni po porazce

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#1819 Post autor: milanos » 4 maja 2010, o 20:24

january-blefuje pisze:3 sprawy ;]
... baran jak bym mogl go spotkac kiedys na ulicy to z mila checia bym mu jeb.al bo jak go widze na ekranie to mi sie chce zygac,
Zrób to jak facet a nie w necie się żalisz...
Obrazek

january-blefuje
Kontakt:

#1820 Post autor: january-blefuje » 4 maja 2010, o 20:25

serio narzekalem keidys na pulkowskiego ze odwala padake jakich malo, ale sie poprawil, przynajmniej ma przeblyski, a baran? baran to jest co pilka strata, koleczko i strata, boli bardzo ze nie zrobimy inwazji na bydgoszcz, bo kto wie kiedy znowu bedzie taka mozliwosc..., i wkurza mnei ze na te lamagi nie mzona powiedziec nigdy zlego slowa, bo to sa zawodnicy Ruchu. to jak oni ten Klub reprezentuja? nie mozna zarzucic bo w lidze jest na duzy plus, ale jak ktos popatzry z boku na takiego barana srodkowego pomocnika, kapitana i dowie sie ze klub w ktorym on gra jest na 3 miejscu w lidze to nie uwierzy, bo ja tez nie wierze jak baran wychodzi co mecz w podstawowym skladzie
Ostatnio zmieniony 4 maja 2010, o 20:28 przez january-blefuje, łącznie zmieniany 1 raz.

wsruch
Kontakt:

#1821 Post autor: wsruch » 4 maja 2010, o 20:26

Panowie to nie o to chodzi żeby nie krytykować bo to nasz trener, klub itd... Wszyscy kochamy Ruch i nic tego nie zmieni,
porażki również ; ale jak coś jest białe a coś czarne to trzeba to nazywać po imieniu. Jestem zawiedziony brakiem ofensywnego ustawienia
zespołu od początku, gdzie było wiadomo, że bramki nas premiują. Inna sprawa to sędziowanie (już o tym pisałem) , poziom i
ilość kartek pokazana Ruchowi, jak mniemam tylko sam sędzia wie dlaczego, KTO WNIKLIWIE OGLĄDAŁ MECZ TEŻ
WYCIĄGNĄŁ WNIOSKI JAK CZYSTE BYŁO SĘDZIOWANIE!! Czym mecz trwał dłużej to wiadomo, ciśnienie rosło, błędy zawodników
i zdenerwowanie nie wpływało dobrze na grę ofensywną, a zawodnicy Pogoni przy byle otarciu się o naszego zawodnika
padali przy ryku publiki, i jakże....GWIZDKU SĘDZIEGO!!! Ale trzeba skrytykować zespół i trenera za grę, zmiany, a niektórych
zawodników nawet skrytykować trzeba : Baran, Zając, bo wiadomo że Sobiech czy Janoszka są ostatnio bez formy

Harpo
Kontakt:

#1822 Post autor: Harpo » 4 maja 2010, o 20:33

Nie, nie...NIEEE!
Jak można z taki lebrami, z takimi mandryszami co bali dobrze kopnąć nie potrafią...zwalić Puchar???
Taka ogromna okazja do zdobycia wreszcie PP, albo przynajmniej zbliżenia się do niego w grze w finale.
70% spotkania przesiedzieliśmy na połówce przeciwnika i co? I wielkie g...o !
Niestety, daliśmy sobie klupnąć bramkę U SIEBIE i to był klucz do porażki.
Niestety, ale i Waldek popełnił pierwszy poważny błąd w tym sezonie: fatalna jedenastka początkowa. ANI jednego szybkiego chopa! Gdzie Piech? Gdzie Zająć? Gdzie Niedzielan (choć tu oszczędza go, może i dobrze). Kiedy nasi byli silni przydałby się jakiś speed i rozklepanie słabiutkiej przecież obrony.
Janoszka: chopie, z 5 metrów trafić w tormana to faktycznie trza umieć...
Ogólnie nasi walczyli bardzo ambitnie, żółte kartki bez sensu, a na pewno 3 z nich z kosmosu! Nawet komentatorzy w Orange się dziwili...
Ogólnie jestem wściekły, bo zostałą nam tylko liga, a w walce o podium jesteśmy kopciuszkiem. Będzie super ciężko zameldować się na pudle. Oby ten "kopciuszek" utarł nosa niedowiarkom i zwycięstwem z LeAmiką przypieczętował podium. Amen.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#1823 Post autor: ObeRschlesien » 4 maja 2010, o 20:35

Po 1 szpilu z Pogonia
Oberschlesien pisze:
gerhat pisze:Tyn Puchar bydzie nasz, bo takim płaczącym cipom jak wy się nie należy.
No nic sie nie stalo fajnie jest ino zebys ty sie nie okazol cipom jak Pogon zamuruje brama i bydzie w szczecinie 0-0 :D wtedy bydzie fajnie , a za sytulacje nie ma pucharow ani pkt przygrali w ch*** i tyle ! bo z czego mo byc zadowolony kibic z tego ze jego ukochano druzyna zrobila 7-8 sytulacji z kierych powinna pasc brama ? mnie nie zadowalo fajno akcja jedno drugo trzecio ósmo ino bramy, jo chca widziec Ruch kiery gryzie trowo i ciulo takim lebrom jak Pogon pora bram a nie sytulacji 8! Motor kiery sie broni przed spadkiem wciepnol im 3 bramy a my 1 i to tyz ledwo co wlecialo po zamieszaniu... powiem tak oby sie nie kierzy nie zdziwili za tydzien a jo mom nadzieja ze sie myla ! Jedynie szkoda ze nie poslucholem swoji baby kiero padala bydzie rymis :/ i po czynsci zgadzom sie z jacom22
wybacz ale tak jak pisolem po 1 szpilu tak sie stalo dzisiej hmm chyba ktos zostol cipom .....

kapa w ch** po dzisiejszym szpilu , zamiast odrazu na***rdalac 2 napadziorami ech... widac trener sie chyba za bardzo bol stracic tora a to bylo szczerze jedyn ch** bo my musili strzelic ! dobry trener i chca go w RUCHU dali ale dzis chyba mogl spokojnie wystawic dwoch napastnikow niczym nie ryzykowol ale trodno taki mo fach !

aha wydaje mi sie ze bramy nom nie uznali !

nie zdziwilbych sie jak by Lechia weszla do finalu... bo moze komus natym zalerzy... ale nie wiem komu.
Ostatnio zmieniony 4 maja 2010, o 20:42 przez ObeRschlesien, łącznie zmieniany 4 razy.
Obrazek

Elmer
Kontakt:

#1824 Post autor: Elmer » 4 maja 2010, o 20:36

tego co wypisujecie się czytać nie da.

naRa. Do piątku "znafcy"...

PS. Intertoto? Ja p...e, co jeden to większy "egzperd"
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

szaRanczaLaziska
Kontakt:

#1825 Post autor: szaRanczaLaziska » 4 maja 2010, o 20:37

na ch** te nerwy ogarnijcie sie ja

ps: życie , ch** z tym pucharem, jadymy z ligą na maxa :hyhy:

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1826 Post autor: Raul22 » 4 maja 2010, o 20:38

alez szkoda, ale jeste wq, ale jestem smutny i w ogole, puchar przegrany w 1 meczu gdzie Piech marnowal takie sety jak ta dzis od Ecika, poprzeczka Grzyba i wiele innych sytuacji, niestety dzisiaj "nos" zawiodl naszego trenera z tym wprowadzeniem Zajaca, ktorego gry nawet nie skomentuje bo nie warto, zagral chyba jeszcze gorzej niz na Legii, niektorych wpisow tez nie warto tutaj komentowac wyzywanie pilkarzy od gowniarzy itd za to ze raz strzelil 3 bramki a dzis nic i ze niby wielka gwiazda jest dla mnie jakims nieporozumieniem, podobnie jak teksty o Baranie, fakt ze nic nie gra kazdy widzi i krytykowac mozna, ale niektorzy to tutaj pisza takie rzeczy ze az sie czytac nie da

a tak poza tym cos niestety czuje ze za rok bedziemy tesknic za polfinalem PP czy czolowym miejscem w lidze i nie chodzi tu mi o dzisiejszy mecz ale o calosc, jak to wielokrotnie Fornalik podkreslal wiele naszym wynikow jest ponad stan i zgadzam sie z nim w 100%, drugiego takiego sezonu tymi pilkarzami miec nie bedziemy. Obym sie mylil !!

19Kce20
Kontakt:

#1827 Post autor: 19Kce20 » 4 maja 2010, o 20:40

Szkoda tego finały bo inwazja była by konkretna.
Teraz trzeba wyciągnąć wnioski i skupić się na lidze. Nie możemy odpuścić 3 miejsca !!
Ostatnio zmieniony 4 maja 2010, o 20:43 przez 19Kce20, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1828 Post autor: kibol-siem-ce » 4 maja 2010, o 20:41

Elmer pisze:tego co wypisujecie się czytać nie da
Dokładnie, po legi to Ci sam tak teroz bluzgają mało na monitor sie nie skidrali :wstyd:
Jo tyż mom qrwica ale cóż zdarzo sie jeszcze jest liga i cza sie tam skoncentrowac! Amen.
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

Blade
Kontakt:

#1829 Post autor: Blade » 4 maja 2010, o 20:41

Oberschlesien pisze:Po 1 szpilu z Pogonia
Oberschlesien pisze:
gerhat pisze:Tyn Puchar bydzie nasz, bo takim płaczącym cipom jak wy się nie należy.
haha a dzisiaj wielki zwolennik taktiku Waldka i obronca piłkarzy, ktorzy dali dzisiaj dupy i sami dobrze o tym wiedza

bogas1985

#1830 Post autor: bogas1985 » 4 maja 2010, o 20:42

tym 4-5-1 gralismy 10x lepiej niz tym 4-4-2. Niestety nasze grajki chcialy wygrac jak najmniejszym nakladem sil, podobnie jak Fornalik, dlatego od 1 minuty Sobiech, a nie Piech, dlatego po przeriwie wszedl Zajac, nie Niedzielan, dlatego zszedl nie najgorzej grajacy Pulo a nie Baran, dlatego Piech wszedl w 89 minucie. Z Pucharu trzeba bylo odpasc w Lodzi i teraz bylby spokoj.

W Bialymstoku jestem pewien, ze beda za wszelka cene chcieli zmazac plame.

ODPOWIEDZ