usunięcie kopla szansą na lepszy (nowy) stadion? MOŻE TAK!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
FredyKruger
Kontakt:

#226 Post autor: FredyKruger » 24 lut 2010, o 15:48

RudaSlaska7 pisze:i wlasnie przez takich jak Ty zwyklych ludzi/kibiców myli sie z KIBOLAMI.
gratuluje! mam nadzieje ze wyslesz Koplowi list z pocieszeniem.

przez 20 lat na Cichej dzieki koplowi mamy podgrzewana murawe, nowa Omege i krzesełka :rotfl:
Od kiedy to pieniądze z budżetu miasta mają słuzyć do finansowania klubu??? Co komuna wraca??? Się ciesz że w ogóle tyle zrobił, bo inaczej mógłbyś zaorać murawę a na środku postawić kupsko. :P

RudaSlaska7
Kontakt:

#227 Post autor: RudaSlaska7 » 24 lut 2010, o 15:48

Frozen pisze:
RudaSlaska7 pisze:nowa Omege
I to mo być dziynki niemu? Chyba przyz nigo!
wiem wiem chcialem tylko pokazac ile kopel przez te 20 lat dla nas zrobil a wlasciwie ile NIE ZROBIŁ.
Pozdro.

i w du*** mam ze nam udostepniaja stadion za 1zl niech se go wsadzi w rów!!!
sami zbudujemy i sami sobie bedziemy płacić choćby i za 50 lat ale nie bedzie nam nikt robił łaski!

Awatar użytkownika
ch-R

#228 Post autor: ch-R » 24 lut 2010, o 15:50

FredyKruger, A ja od 20 lat z ust tego Pana słysze "są plany na przebudowę , budowę nowego stadionu " i co ? I nic ! Non stop nowe daty na odległe lata , lata mijają a tam dalej nic sie nie zmieniło od czasów Cieślika !
Kopel myśli tak , wybuduję stadion i co ? Nic dla miasta . A to jest gówno prawda , dzisiaj stadion to nie tylko trybuny i murawa ! Stadion to galerie handlowe , knajpki z gastronomią , "nowy kibic -( taki co jest wybredny co by mu na łeb nie kapało , taki co ma sie gdzie z godnością załatwić) , czynsz za wynajem i tu już nie za złotówkę ! To jest inwestycja na lata ! I tak sie dzieje prawie a za pare lat już wszędzie we wszystkich piłkarskich miastach w tym kraju - ino nie unos . Tyn u**p nawet estakady nie poradził zlikwidować . Za jedno moga mu bić brawo że porobił boiska bajtlom na osiedlach i to tyle bo nawet zrobienie Wolki to porażka .
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

jugador
Kontakt:

#229 Post autor: jugador » 24 lut 2010, o 15:57

Kopel dostal powiedzmy to na co zasluzyl , ale argumenty ku temu sa inne.
Od marginalizuje to miasto a silny Chorzow to silniejszy Ruch i na odwrot.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

FredyKruger
Kontakt:

#230 Post autor: FredyKruger » 24 lut 2010, o 16:01

ch-R pisze:FredyKruger, A ja od 20 lat z ust tego Pana słysze "są plany na przebudowę , budowę nowego stadionu " i co ? I nic ! Non stop nowe daty na odległe lata , lata mijają a tam dalej nic sie nie zmieniło od czasów Cieślika !
Kopel myśli tak , wybuduję stadion i co ? Nic dla miasta . A to jest gówno prawda , dzisiaj stadion to nie tylko trybuny i murawa ! Stadion to galerie handlowe , knajpki z gastronomią , "nowy kibic -( taki co jest wybredny co by mu na łeb nie kapało , taki co ma sie gdzie z godnością załatwić) , czynsz za wynajem i tu już nie za złotówkę ! To jest inwestycja na lata ! I tak sie dzieje prawie a za pare lat już wszędzie we wszystkich piłkarskich miastach w tym kraju - ino nie unos . Tyn u**p nawet estakady nie poradził zlikwidować . Za jedno moga mu bić brawo że porobił boiska bajtlom na osiedlach i to tyle bo nawet zrobienie Wolki to porażka .
Jak to? Prezydent jasno powiedział że nowego stadionu przy Cichej nie bedzie, jest SŚ i tyle. Znajdzie sie prywatny inwestor to niech buduje i 10 stadionów, mnie to nie przeszkadza. Tylko pamiętaj prywatnemu inwestorowi inwestycja musi się zwrócić w określonym czasie, zatem w takim przypadku o wejściówkach po 20 zł mozna zapomnieć.

Frozen
Kontakt:

#231 Post autor: Frozen » 24 lut 2010, o 16:02

Zoboczcie sobie, że ludzie z Chorzowa uciekają! On sobie nie radzi już zarządzaniem tym miastem. Wie, że zbliża się ku końcowi to jak pijawka chce wyssać dla siebie jak najwięcej po odejściu.

A co do tych boisk to nie tak, że on porobił. Mamona z budżetu Państwa i UE poszła na to. On tylko musioł wydać zgoda na budowa.

RudaSlaska7
Kontakt:

#232 Post autor: RudaSlaska7 » 24 lut 2010, o 16:06

co miasto robi w kierunku "zdobycia" pieniedzy ktorych tak brakuje? nic ? kopel siedzi i leci w ciula.
od lat sie slyszy Chorzów biedny Chorzów taki i owaki a robi sie cos w kierunku poprawy ? jesli nie poradzi sie prezydentowac to niech pałeczke przejmie ktos inny z możliwościami.
ok 10 lat temu jak sie nie myle w gazecie był super projekt stadionu na Cichej na ok 16 tys miejsc z bieżnią :rotfl: budowa miala ruszyc w latach 2000-2004 nie pamietam :) zreszta pozniej mielismy budowac stadion krok po proku trybuna po trybunie i co ? i nic! naobiecywał a wiedział ze i tak nie ma pieniedzy.
po co wogole ludziom oczy mydlic ??????????????

Frozen
Kontakt:

#233 Post autor: Frozen » 24 lut 2010, o 16:10

A pamiyntocie ten milion złotych jak wygromy I liga? :rotfl:

FredyKruger
Kontakt:

#234 Post autor: FredyKruger » 24 lut 2010, o 16:20

RudaSlaska7 pisze:co miasto robi w kierunku "zdobycia" pieniedzy ktorych tak brakuje? nic ? kopel siedzi i leci w ciula.
No jak będzie dalej wkładał grube miliony w stadion i wynajmował po 1 zeta na rok, to na pewno pieniędzy potrzebnych do rozwoju miasta, nie zdobędzie. :rotfl:

Frozen
Kontakt:

#235 Post autor: Frozen » 24 lut 2010, o 16:24

FredyKruger pisze:No jak będzie dalej wkładał grube miliony w stadion i wynajmował po 1 zeta na rok, to na pewno pieniędzy potrzebnych do rozwoju miasta, nie zdobędzie.
Dalej wkładał miliony w stadion? A gdzie te miliony? Ja się nie znam ale nowa omega raczej "miliony" nie kosztowała.

Ja tutaj nie patrze tylko przez pryzmat niebieskiego życia. Patrze tutaj też przez pryzmat tego, że moją małą ojczyzną jest Chorzów. I co się z tą ojczyzną dzieje? Niszczeje w zastraszającym tempie. A Pan Kopel ciągle mówi, że jest dobrze a jest coraz gorzej. Odbierają nam takie inwestycje jak Euro 2012 a jakie nowe inwestycje zostały poczynione w Chorzowie?

RudaSlaska7
Kontakt:

#236 Post autor: RudaSlaska7 » 24 lut 2010, o 16:25

FredyKruger pisze:
RudaSlaska7 pisze:co miasto robi w kierunku "zdobycia" pieniedzy ktorych tak brakuje? nic ? kopel siedzi i leci w ciula.
No jak będzie dalej wkładał grube miliony w stadion i wynajmował po 1 zeta na rok, to na pewno pieniędzy potrzebnych do rozwoju miasta, nie zdobędzie. :rotfl:
te miliony to juz przepadły (nie ma co sie dziwic jak sie wkłada kase w ruine)

jaca22
Kontakt:

#237 Post autor: jaca22 » 24 lut 2010, o 16:39

FredyKruger pisze:To co zrobili kibole na prezentacji w stosunku do Prezydenta miasta, to było chamstwo! :kwasny: Ja na miejscu p.Kopla bym się wkoorvił! Zero pieniedzy z budżetu miasta na klub i stadion wynajmowany na zasadach rynkowych, a nie za symboliczną złotówkę. Taka powinna byc kara dla krzykaczy! :zly:
dla Ciebie też przy okazji.Cała Polska buduje stadiony a Chorzów ???? Wygodniej załapać się na Śląski tylko za wynajęcie trzeba płacić.Jak wszyscy.

[ Dodano: Sro 24 Lut, 2010 ]
FredyKruger pisze:
ch-R pisze:FredyKruger,

Jak to? Prezydent jasno powiedział że nowego stadionu przy Cichej nie bedzie, jest SŚ i tyle. Znajdzie sie prywatny inwestor to niech buduje i 10 stadionów, mnie to nie przeszkadza. Tylko pamiętaj prywatnemu inwestorowi inwestycja musi się zwrócić w określonym czasie, zatem w takim przypadku o wejściówkach po 20 zł mozna zapomnieć.
Co to znaczy jest SŚ? rownie dobrze może to powiedzieć każdy prezydent na Śląsku ale tak nie mówią.Taki Piast buduje stadion przy pomocy Gliwic i dają radę.Już kiedyś ktoś napisał na forum. Każdy porządny gospodarz wybuduje sobie dom. BOgatszy szybciej biedniejszy póżniej ale wybuduje.Żeby było jasne ja nie ganię występów na SŚ ale tylko w dwóch trzech meczach w sezonie bo reszta to będzie nierentowne. Reszta na Cichej i na zawsze.

Awatar użytkownika
Ridej1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#238 Post autor: Ridej1920 » 24 lut 2010, o 16:45

Awatar użytkownika
ch-R

#239 Post autor: ch-R » 24 lut 2010, o 16:47

Jak to? Prezydent jasno powiedział że nowego stadionu przy Cichej nie bedzie, jest SŚ i tyle.
To akurat mówi od dwóch lat .
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

FredyKruger
Kontakt:

#240 Post autor: FredyKruger » 24 lut 2010, o 16:54

ch-R pisze:
Jak to? Prezydent jasno powiedział że nowego stadionu przy Cichej nie bedzie, jest SŚ i tyle.
To akurat mówi od dwóch lat .
No to jeszcze do was nie dotarło? Po co te całe zawracanie głowy. Nie ma i nie bedzie, koniec kropka :P

ODPOWIEDZ