Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#196 Post autor: arango-mokre » 2 lut 2010, o 15:07

stery trzeba dac super mario, jak juz on nam nie pomoze;/ to chyba nikt

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#197 Post autor: Lutz » 2 lut 2010, o 15:16

spyru pisze:Dobrze że są 32 punkty :/
... a co bydzie za rok to wiedzom ino Merlin ( gerhat ) i jego lewo rynka Łowca Goroli z magicznom różczkom - wom kiedyś tyn niyposkromiony optymizm gardłym wylezie, obudzicie sie pewnego dnia z rynkom w nachtopie (a napewno już na mokrym, niy zadaszonym, prawie stadionie piłkarskim z 19 wieku w II abo i III lidze) a pan K. i pani S. w Jacuzzi na Florydzie.

Może i mom depresja zimowo, niy piyrszo i niy ostatnio ( mom nadzieja :)), ale tyn klub kosztowoł mie już conajmni 5 lot mojego skromnego życio. Na wiosna zaświeci Sonne i świat zaś bydzie inaczy wyglondoł ( konta piłkarzy niestety niy ? ) .
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#198 Post autor: Scypion » 2 lut 2010, o 15:18

arango-mokre pisze:stery trzeba dac super mario, jak juz on nam nie pomoze;/ to chyba nikt
Na czym opierosz te przeswiadczene?

snuffq
Kontakt:

#199 Post autor: snuffq » 2 lut 2010, o 15:25

Dorcia pisze:Minął styczeń i... czy coś wiadomo co z:

- nową emisją akcji (jaka będzie emisja, jacyś nowi udziałowcy?)
- nową umową z Tauronem?
- sprawą z ZUSem (odwołanie poszło i? do kiedy coś się wyjaśni?)
- sprawą z Colo (płacimy, sądzimy się?)
odp.
-na emisje nie ma chętnych
- Tauronu w Ruchu nie ma
- z ZUSem odwołują się
Z Colo sprawa wyjdzie już niebawem za pare miesięcy.

Moim zdananiem to z taką atmosferą wokół Ruchu nie da się wiele zdziałać, najlepiej to oddać zawodników za dobre pieniążki puki są chętni i być znów na zero (bądź już)

Jeszcze jedno gehrat, prosza cie skończ fandzolić fleki bo nie można tego czytać.

Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#200 Post autor: arango-mokre » 2 lut 2010, o 15:55

Scypion pisze:
arango-mokre pisze:stery trzeba dac super mario, jak juz on nam nie pomoze;/ to chyba nikt
wg mnie jest kompetentny, zna sie na pilce i wali prosto z mostu( nie mydli oczu kibicom) ale to jest tylko moje prywatne zdanie

bolo23
Kontakt:

#201 Post autor: bolo23 » 2 lut 2010, o 16:05

arango-mokre pisze:
Scypion pisze:
wg mnie jest kompetentny, zna sie na pilce i wali prosto z mostu( nie mydli oczu kibicom) ale to jest tylko moje prywatne zdanie
ja, i bydzie jak za Furtoka w gieksie...
kaj sie to moje poprzednie konto stracilo?!?!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#202 Post autor: gerhat » 2 lut 2010, o 16:07

Miło Lutz że porównujesz Ruch do Bayernu, mimo że tyn klub to niy moja bajka ale miło się zorbiło. Rozumiem że porównanie nas do FC Hollywod jest podyktowane majstrowaniym w krajowych rozgrywkach bo reszty chyba nie ma co porównywać, chyba że chcesz pedzieć że jakby nie Ruch to te nasze Sadloki, Bzyskie i Niedzielany "leżeliby pod mostym", ale jo bych tek delako nie szedł, bo nie wszystko made in FCB jest wzorem do nasladowania. ;)

W sprawach organizacyjno-finansowych, a tych dotyczy ten temat bardziej adekwatne byłoby porwnanie Ruchu z SSV Ulm. Tako regionalliga z twojego placu. Tu chyba sie zgdozymy bo som żes wielokrotnie sam prównywoł fussbal made in poland z tym poziomem.

Lutz pisze:...u nos wszystko okryte tajemnicom - z gazet sie dowiadujesz że Swierblewski kosztuje ponoć 100 tys złotych polskich, czymu takich informacji niy ma na stronie - czymu niy pisze że nos nawet na te "śmiyszne" 100 tys niy stać, czymu niy pisze wiela dostali za Nowackiego ?
Tukej mosz link do zaity SSV Ulm

mógłbyś mi znaleźć kaj tam na ich stronie pisze wiela zapłacili za tych zawodników bo jo ino widza że piszom na wiela lot podpisali kontrakt, albo kaj pisze wiela kasy daje im sponsor? Przyznom szczerze żech tyj zaity cołkij nie przeczytoł, może kajś to tam jest, ale w newsach piszom tylko o długosci kontraktów a nie ich wysokości. Zatem czekom na konkrety a nie frazesy.

Ostatniom rzeczą kero chcesz mi wmówic to to że jest piyknie i ładnie w Ruchu. To nie moje słowa i nikaj ich nie wyczytosz. W sprawach finansowych nie jest rewelacyjnie i tego nikt nie kryje. Problemy z płynnoscią i właścicielskie były wielokrotnie tutaj poruszane.
Jedynie co wyczytosz w moich postach to sprzeciw wobec panicznych reakcji na wszelkie wymysły dziennikarskie jakie się pojawiają w pseudoszmatławcach oraz wiarę w to że jakiekolwiek spotkanie kibiców z zarządem zmieni cokolwiek w sprawach finansów. Będzie jedną wielką pyskówką, ale może o to chodzi żeby rozładować emocje bo chyba o nic więcej.

W sprawie Niedzielana to sam na tym forum wzywano do jakichs marszów połaczonych z linczami. Jak okazało że fakty są inne od mitów, to większość samobiczujacych wyjachała na ferie albo im neta odcieli.
Na tym kończa moje pisanie na tymat propozycji Dorci.. Zorganizujcie te spotkanie z zarządym, licza że sie na nie sztawisz Lutz piyrwszy, dowiysz sie prowdy albo gówno prowdy, egal, bydzie jak w Bayernie ;)

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#203 Post autor: Ozor » 2 lut 2010, o 19:12

Zamiast spotkania z kibicami które i tak nic nie da niech zarząd zaprosi przedsiębiorców z regionu nawet tych małych i zaproponuje współpracę na zdrowych,jasnych i niewygórowanych zasadach.
Marketing i pozyskiwanie sponsorów jest w tym klubie na poziomie ligi 5 piłkarskich.

Awatar użytkownika
tomello
Kontakt:

#204 Post autor: tomello » 2 lut 2010, o 19:26

LUTZ i GERHAT szlus z tym sztrajtowaniem tu na forum.dejcie juz roua.
co do Ruchu to jest zle ale moze byc ino lepij...i mysla ze bydzie.
to tyla i wyluzujcie.... ;-)

Awatar użytkownika
Ridej1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#205 Post autor: Ridej1920 » 2 lut 2010, o 19:27

nie sądzę, żeby warszawskie gazety specjalnie uwypuklały problemy finansowe Ruchu. Na kolegium redakcyjnym redaktor nie mówi do dziennikarza: weź walnij coś niepochlebnego o Ruchu, bo mnie chorzowscy denerwują. Raczej wygląda to tak: a co tam nowego w sprawie długu Ruchu? Napiszmy o tym. Jeśli się coś wyjaśniło - jest temat, jeśli się nie wyjaśniło - też jest temat.
Sprawa jest trudna. Jeśli coś się wydarzy naprawdę nowego, Czytelnicy Gazety się o tym szybko dowiedzą: Ruchem opiekuje się bardzo dobry w swoim fachu dziennikarz
PS Nowy stadion Ruchu? Byłoby fajnie, ale chciałbym, żeby jeszcze na stary:-)

to odpowiedź Pawła Czado na pytanie kibica na Czadoblogu.Pytanie:
Ciekawi mnie co pan sądzi o zaległościach wobec piłlkarzy Ruchu? Czu uważa pan, że warszawskie gazetyh specjalnie uwypuklają ten problem żeby dopiec Hanysom (bo są za wysoko w tabeli)?

PS. Omega musi wrócić na NOWY stadion Ruchu :)

Rafal1920
Kontakt:

#206 Post autor: Rafal1920 » 2 lut 2010, o 19:34

Ozor dobrze godosz. Ale nasz zarzond mysli, ze inwestorzy sami do nich przidom.

Elmer
Kontakt:

#207 Post autor: Elmer » 2 lut 2010, o 19:48

Ridej1920 pisze:to odpowiedź Pawła Czado na pytanie kibica na Czadoblogu.Pytanie:
to pytałem ja, Jarząbek Wacław. Trener drugiej klasy ;)
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

COBRA

#208 Post autor: COBRA » 2 lut 2010, o 19:52

Bo moze nie chca nowych inwestorow lub nowego wlasciciela bo tak jest poprostu dla nich wygodniej!Bardzo dziwna sytuacja od dluzszego czasu jest w klubie.Nie znam sie na prowadzeniu firmy jak mowi pani Soobstyl ale troszeczke to wszystko za bardzo smierdzi.Najpierw Klimek chce sprzedac akcje gdy druzyna zaczyna grac lepieej zostaje pod przykrywka varexpolu :hyhy: Obiecanki cacanki to druga sprawa sami z siebie idiotow robia i coraz to bardziej nie dziwie sie pilkarzom bo nerwy naprawde moga puscic.Trzeba byc chorym na glowe zeby po takich publikacjach,strajkach za 1 razem zrobic to samo teraz.Kibicow notorycznie robi sie w h... i wogole nie liczy sie z ich zdaniem ale to druga sprawa.Tauronem zatkaja nam pyski choc nie wiadomo co z tego sponsoringu tak naprawde wynika i pani prezes powie ze jest fajnie.Mialo byc przejzyscie i uczciwie a jak jest koazdy widzi :wstyd:

Dorcia
Kontakt:

#209 Post autor: Dorcia » 2 lut 2010, o 20:26

1. Jo jest karlus a nie karluska
2. Spotkanie bardzo by mnie interesowało bo mamy chyba najwższe przychody w historii klubu a pieniędzy jak nie było tak nie ma. Gdzie są? Czy mamy w klubie jakąś księgowość?
3. Założyłem temat "Ruch finansowy" gdzie zacząłem pisać o przychodach klubu i miałem zamiar pisać dalej. Jednak najpierw temat został przeniesiony a potem (na drugi dzień) zniknął. Czemu???
4. Co do finansów a szczególnie wpływów d sponsorów:
Z raportów finansowych firmy Deloitte za lata 2006 i 2007 wynika że w tym czasie wpływy od sponsorów mieliśmy niższe od (chodzi o województwo śląskie): Górnika, Polonii, Podbeskidzia, Piasta i w 2006r. od Odry i GKSu K.
W raporcie brak Zagłębia, Ruchu R. GKS J., które też mogły mieć lepsze przychody od sponsorów
O to też wypadało by spytać na takim spotkaniu.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#210 Post autor: gerhat » 2 lut 2010, o 21:18

To sory Dorcia żech Cie zniewieścił :D
Co do reszty podtrzymuja i wiyncyj zgodnie z obietnicom nie pisza ;)

ODPOWIEDZ