90-lecie KS RUCH Chorzów
- KajzeR Wiluś
- Kontakt:
Fajny pomysł, Ruch od dawna nie grał w pasiakach ale to całkowicie nierealne.
Pamiętaj, że na koszulce musi być logo Taurona (na puste nas nie stać).
Ja bym chciał na 90-lecie, aby wypłacili piłkarzom zaległe premie za tą rundę. Zasłużyli na nie.
Pamiętaj, że na koszulce musi być logo Taurona (na puste nas nie stać).
Ja bym chciał na 90-lecie, aby wypłacili piłkarzom zaległe premie za tą rundę. Zasłużyli na nie.
Naiwnością jest myśleć, że funkcjonując w normalnych warunkach, najpopularniejszy i najbardziej utytułowany klub w kraju byłby po wojnie jednym z najbiedniejszych, mając siedzibę w centrum największego okręgu przemysłowego, będącego zarazem najbogatszą częścią tego kraju.
Jeśli dodać do tego, że w regionie gdzie miał siedzibę rodziło się najwięcej talentów piłkarskich, brak hegemonii takiego klubu musiałby być wynikiem absurdalnego zbiegu okoliczności. Takim absurdalnym zbiegiem okoliczności było dla tego klubu zjawisko o nazwie PRL.
Jeśli dodać do tego, że w regionie gdzie miał siedzibę rodziło się najwięcej talentów piłkarskich, brak hegemonii takiego klubu musiałby być wynikiem absurdalnego zbiegu okoliczności. Takim absurdalnym zbiegiem okoliczności było dla tego klubu zjawisko o nazwie PRL.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
W związku z obchodzonym jubileuszem istnienia 90 lat "Niebieskich", 21 kwietnia tego roku w Chorzowie zostanie otwarta wystawa (muzeum) z pucharami, pamiątkami, zdjęciami, gadżetami,itp związanymi z Ruchem Chorzów. Część eksponatów już udało mi się zgromadzić, ale to tyylko kropla w morzu. Jeżeli posiadacie jakiekolwiek pamiątki i chcielibyście je wypożyczyć na wystawę to proszę o kontakt z klubem.
P.S. Poszukuję od zaraz kibica na staż lub praktykę do klubu.
P.S. Poszukuję od zaraz kibica na staż lub praktykę do klubu.
MG
- BeRet
- Kontakt:
http://kibice.net.pl/news/1316_Okazale_ ... Bytom.html PB juz ma wszystko zaplanowane a u Nas praktycznie nic nie wiadomo;/
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Bo u nas to będzie jedna wielka niespodzianka...wielka feta...parada na koniach, przemarsz z Wolki pod stadion, a tam Kopel uroczyście powie "kibice Ruchu Chorzów, chcę wam zakomunikować że pozyskaliśmy inwestora, który wyłoży 200 mln Euro na budowe nowego stadionu, ponadto Billy Gates zobowiązał się przekazać 10% swojego rocznego dochodu na konto klubu." I wtedy wszyscy sie obudzimy zlani potem i w nerwach...że to był znowu tylko sen.....
-
- Kontakt:
ja chyba ze te obchody zaplanujom na 1kwietnia ...Adam1983 pisze:Bo u nas to będzie jedna wielka niespodzianka...wielka feta...parada na koniach, przemarsz z Wolki pod stadion, a tam Kopel uroczyście powie "kibice Ruchu Chorzów, chcę wam zakomunikować że pozyskaliśmy inwestora, który wyłoży 200 mln Euro na budowe nowego stadionu, ponadto Billy Gates zobowiązał się przekazać 10% swojego rocznego dochodu na konto klubu." I wtedy wszyscy sie obudzimy zlani potem i w nerwach...że to był znowu tylko sen.....

-
- Kontakt:
http://img11.imageshack.us/i/20100131604.jpg/
http://img205.imageshack.us/i/20100131603.jpg/
jestem w posiadaniu tych odznak, powiedzcie mi, jak stare one moga byc(szczegolnie te z Ruchu)
http://img205.imageshack.us/i/20100131603.jpg/
jestem w posiadaniu tych odznak, powiedzcie mi, jak stare one moga byc(szczegolnie te z Ruchu)
-
- Kontakt:
z czadobloga:
PS1 Fajne wieści z Ruchu. 21 kwietnia w Muzeum Miejskim przy ul. Powstańców w Chorzowie zostanie otwarta ekspozycja z pamiątkami Ruchu aż na 130 metrach kwadratowych (trzy sale na trzech piętrach). Działacze chcą wystawić wszystkie najbardziej znaczące eksponaty Ruchu Chorzów. Będzie można obejrzeć wszystkie puchary, które znajdują się w siedzibie Ruchu, nawet te, które przez kilka dziesięcioleci znajdowały się na strychu chorzowskiego zespołu. Zanim trafią na wystawę, zostaną odrestaurowane (najstarszy puchar pochodzi jeszcze z lat 30). Będzie również można zobaczyć zbiory z kolekcji Gerarda Wodarza, Jana Benigiera, a także kibiców (puchary, patery, koszulki, itp., itd.)
Mam tylko nadzieję, że Omega się tam nie znajdzie. Bo miejsce Omegi jest gdzie indziej: („A poza tym”...)Przeróżnych atrakcji ma być z okazji jubileuszu więcej, m.in. wybicie okolicznościowych medale albo przedstawienie w Teatrze Rozrywki. Inne pomysły, m.in. jubileuszowy mecz z atrakcyjnym zagranicznym przeciwnikiem są ciągle w fazie realizacji.
kaj sie to moje poprzednie konto stracilo?!?!
-
- Kontakt:
http://www.dziennikzachodni.pl/aktualno ... ,id,t.html
"jest spora szansa"...? czy aby na pewno? nigdzie o tym nie pisza, tylko w DZ
"jest spora szansa"...? czy aby na pewno? nigdzie o tym nie pisza, tylko w DZ
- Kirek
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Kirek
- Kontakt: