usunięcie kopla szansą na lepszy (nowy) stadion? MOŻE TAK!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
adamas
Kontakt:

#166 Post autor: adamas » 21 sty 2010, o 10:05

Chorzow nie jest bardziej zadluzony niz przecietne miasto w Polsce
Chorzów jest drugim najbardziej zadłużonym miastem w Polsce. Licząc w procentach budżetu, czyli najbardziej miarodajnym wskaźnikiem
SEMPER FIDELIS - ZAWSZE WIERNY

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#167 Post autor: Scypion » 21 sty 2010, o 10:16

bolo23 pisze:
Scypion pisze:jednym z najbardziej zadluzonych miast Polsk
Chorzow nie jest bardziej zadluzony niz przecietne miasto w Polsce
Jezeli za przecietne miasto w Polsce uznamy Kraków i Wawe to masz racje. Chorzów zmiescil sie na podium.

Stona
Kontakt:

#168 Post autor: Stona » 21 sty 2010, o 12:21

Kraków i Wa-wa jest zadłużone ze wzgledu na inwestycje...Chorzów zadłuża się znowu ze względu na brak inwestycji od kilkunastu lat.. taka różnica moim skromnym zdaniem. Bo z czego tutaj przychody mają być, wielkie zakłady przynoszocę zyski do budżetu plajtły, ilość mieszkanców sie znacząco zmniejszyła, a tereny AKS-u, które skoro już miały zostać zlikwidowane mozna było przeznaczyć pod budowę np BusinessPointu z hotelem, a nie supermarketu. Wspaniały teren blisko Katowic, w urokliwym miejscu, wspaniały dojazd. W Warszawie inwestycje się kiedys zwrócą, nam conajwyżej sie estakada zawali na głowę, kilka aut zdupi sobie zawieszenie na Armi Krajowej, a puste tereny po Hucie Kościuszko będą dalej straszyć...juz nie chce wymieniać aspektu stadionu bo można przecież zrozumieć, że są tak ważne sprawy jak budowa np ChCK, z którego wszyscy tak ogromne korzyści ponosimy :/ mozna dodać do tego przykrycie Rawy co jest inwestycją stulecia, jeszcze nie ukończyli , a już każdy Chorzowianin odczuł jakie to korzyści wspaniałe przyniesie w postaci najdroższej wody na Ślonsku.
za Tobą pójde w ogień, wode..

Cwajka
Kontakt:

#169 Post autor: Cwajka » 21 sty 2010, o 12:35

nie wiem czy wiecie, ale przy ulicy Nowej, zaczynaja budowac ogromne centrum handlowe, wieksze od SCC + basen + salon samochodowy. Moze to sie w jakims stopniu zwroci i podreperuje finanse miasta.
UN'08

tramp3k
Kontakt:

#170 Post autor: tramp3k » 21 sty 2010, o 12:40

19Cwajka20 pisze:nie wiem czy wiecie, ale przy ulicy Nowej, zaczynaja budowac ogromne centrum handlowe, wieksze od SCC + basen + salon samochodowy. Moze to sie w jakims stopniu zwroci i podreperuje finanse miasta.
zaczeli juz budowe? bo z tego co wiem była licytacja tych terenów i jakoś sprawa ucichła a miał tam inwestować trigranit stawiając biura, galerię, korty tenisowe, hotel, oraz lunapark który byłby później połączony kolejką z obecnym wesołym miasteczkiem.

Cwajka
Kontakt:

#171 Post autor: Cwajka » 21 sty 2010, o 12:45

teraz cos z tymi terenami zaczeli na jesien robic, sprzet juz jest na miejscu, ale teraz zima wiec to stanelo w miejscu. Wiem, bo codziennie tam do szkoly jezdze :)
UN'08

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#172 Post autor: Ozor » 21 sty 2010, o 12:51

muszę cię niestety rozczarowac ten sprzęt tam jest od czasu jak zaczeli eksploatowac tę hałdę.

Cwajka
Kontakt:

#173 Post autor: Cwajka » 21 sty 2010, o 12:54

no tak, ale wydaje mi sie, ze jest to wyrownywanie tych terenow pod budowe, bo troche tych koparek przybyło.
UN'08

bolo23
Kontakt:

#174 Post autor: bolo23 » 21 sty 2010, o 12:56

adamas pisze:Licząc w procentach budżetu, czyli najbardziej miarodajnym wskaźnikiem
uczyc mnie nie musisz co to zadluzenie...
adamas pisze:Chorzów jest drugim najbardziej zadłużonym miastem w Polsce.
gówno prowda
Scypion pisze:Chorzów zmiescil sie na podium.
gówno prowda

Obaj jestescie jak te opy co kajs we zajtungu abo tv uslyszom, ze Ruch jest najbiedniejszy i plajtuje, bo Brzyski odszedl i Niedzielan tez i tak wokol godajom...
A jakbyscie choc sie wysilili i sprawdzili, to prognozowane zadluzenie Chorzowa na 2010 to 17,9%, czyli relatywnie malo. Zycie Warszawy sie roz duplo, ale wy bydziecie dalej w to wierzyc, bo do sprostowania sie nie dociera.
19Cwajka20 pisze:nie wiem czy wiecie, ale przy ulicy Nowej, zaczynaja budowac ogromne centrum handlowe, wieksze od SCC + basen + salon samochodowy
gowno prowda
po pierwsze nie zaczynaja (blizej nieokresleni oni), a kiedys sobie planowali
po drugie kryza przyszla i nawet ci "oni" nie kupili zadnego terenu
po trzecie mieli budowac jak zacznie powstawac obwodnica, ale tej dalej nie ma
po czwarte chcieli wykorzystywac kolej, ale nie do konca wiadomo, czy dalej tamtedy jej szlak bedzie biec
a po piate, to sie to http://forum.chorzow.slask.pl/viewtopic.php?t=3424 poczytej

edit:
w sumie po sasiedzku... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... pcja_.html
przez przypadek pewno nie...
kaj sie to moje poprzednie konto stracilo?!?!

Elmer
Kontakt:

#175 Post autor: Elmer » 21 sty 2010, o 18:10

pacek1920 pisze:Na świonach sie wiecej dzieje niż w chorzowie. wola mosia niz kopla
za kadencjii mosia wyremonotowano ulice katowicka
teraz te słowa ładnie brzmią

http://swce.pl/Prezydent-Swietochlowic- ... z-ABW,8029 :wstyd:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#176 Post autor: radzion » 21 sty 2010, o 19:36

Elmer pisze:
pacek1920 pisze:Na świonach sie wiecej dzieje niż w chorzowie. wola mosia niz kopla

:padam: :padam: nareszcie, jednego zlodzieja mniej, powinni sie wziasc za innych pie... urzedasow z UM i MZBM :zly:

miedza
Kontakt:

#177 Post autor: miedza » 21 sty 2010, o 20:02

ciekawe czy Kopel to kwestia czasu by go skuć w kajdany... Nie dziwne by mi to było...

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#178 Post autor: Scypion » 21 sty 2010, o 20:02

radzion pisze:
Elmer pisze:

:padam: :padam: nareszcie, jednego zlodzieja mniej, powinni sie wziasc za innych pie... urzedasow z UM i MZBM :zly:
I to praktycznie z wszystkich Urzedow... tak to wlasnie wyglada praktyka naszych samorzadowcow nepotyzm, korupcja, nauduzycie uprawnien. Czulbym, ze blady strach padl na urzedy gdyby nie to ze nagla wizyta ABW pewnie wiaze sie z nadchodzacymi wyborami

miedza
Kontakt:

#179 Post autor: miedza » 21 sty 2010, o 20:14

Scypion pisze:
radzion pisze:
Elmer pisze:

I to praktycznie z wszystkich Urzedow... tak to wlasnie wyglada praktyka naszych samorzadowcow nepotyzm, korupcja, nauduzycie uprawnien. Czulbym, ze blady strach padl na urzedy gdyby nie to ze nagla wizyta ABW pewnie wiaze sie z nadchodzacymi wyborami
Ja nie doszukiwałbym się nadchodzących wyborów - takie śledztwa trwaja długo, a Mosia (prez. Świonów) sprawa dotyczy 2009 roku. Moim zdaniem zasłuzył, bo to kawał kutafona jest, skoro prawo się za niego wzięło, to znaczy że jest sprawiedliwość w tym kraju i czas na porządki, kwestia czasu.

Ida na piwo, mieszkom w hotelu nieopodal Widzewa Łódź, więc czuja sie bezpiecznie, he he, ale szalika nie biera :)

scaneRboy
Kontakt:

#180 Post autor: scaneRboy » 16 lut 2010, o 10:28

"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

ODPOWIEDZ