usunięcie kopla szansą na lepszy (nowy) stadion? MOŻE TAK!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
scaneRboy
Kontakt:

#151 Post autor: scaneRboy » 15 sty 2010, o 23:09

było robione badanie:

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... ygrac.html

być może ten tajemniczy telefon, to właśnie kolejna edycja sondażu
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

SODA's
Kontakt:

#152 Post autor: SODA's » 15 sty 2010, o 23:35

ku*** śmiech na sali ....
RUCH Chorzów Polska

kwiryta
Kontakt:

#153 Post autor: kwiryta » 19 sty 2010, o 09:08

Witam,w Łodzi odwołano prezydenta Kropiwnickiego przy udziale jednej piątej uprawnionych do głosowania !!! Trzeba sporządzić listę społeczną i zebrać podpisy, aby doprowadzić do referendum.Kopel sobie myśli,że Chorzów to On. To mieszkańcy miasta decydują , co jest dla nich ważne.Gdyby nie RUCH narodowo-wyzwoleńczy lat 20 nie było by Chorzowa.Legenda Ruchu uwarunkowana jest historycznie.Szkoda,że tak oczywisty fakt trzeba przypominać włodarzowi miasta , który ponoć chadzał do szkół ?!
to ,że ktoś inny na jego miejscu okazać się może gorszy to nic wybierajcie do skutku !
gRzegorz

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#154 Post autor: Scypion » 19 sty 2010, o 09:20

kwiryta pisze:Witam,w Łodzi odwołano prezydenta Kropiwnickiego przy udziale jednej piątej uprawnionych do głosowania !!! Trzeba sporządzić listę społeczną i zebrać podpisy, aby doprowadzić do referendum.
To załóz komitet i zbieraj podpisy. Czas na Kopla przyjdzie w wyborach i wtedy trzeba będzie sie zmobilizować.

kwiryta pisze:Kopel sobie myśli,że Chorzów to On.
Przy obecnych uprawnieniach prezydneta, jego mozliwosci budowania wokol siebie ukladu poparcia opartego na całym szergu zalezności sprawiaja, ze prezydent jest w miescie bogiem. WSZYSTKIE etaty, podział kasy zalezy faktycznie od niego w zwiazku z czym posiada pełnie władzy. Poza tym w Polsce nastapiło przewartościowanie pojęcia fukcjonoraiusza publicznego. Urzędnicy nie czują sie już sługami społeczeństwa, które ich wybiera i co wazniejsze finansuje a udzielnymi panami samostanowionymi. Dokłądnie tak operują kasą miejscą jakby była ich włąsnością a nie dobrem zebranym spośród obywateli i na ich korzyśc obracanym.
kwiryta pisze:To mieszkańcy miasta decydują , co jest dla nich ważne.Gdyby nie Ruch narodowo-wyzwoleńczy lat 20 nie było by Chorzowa.!
Dalej byłaby Konigshutte i kto wie może byłoby normalniej

Awatar użytkownika
PitBull_77
Kontakt:

#155 Post autor: PitBull_77 » 19 sty 2010, o 15:17

W Lodzi Się udało to czemu nie w Chorzowie Tylko Trzeba Chęci i kopel leci na zbity ryj :padam:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#156 Post autor: Adam1983 » 19 sty 2010, o 15:34

Ino kto sie tego podejmnie, żeby zorganizować cało ta kampania i cało reszta

kwiryta
Kontakt:

#157 Post autor: kwiryta » 20 sty 2010, o 17:59

...oczywiście ja mam założyć komitet, a ty nadal będziesz biadolił nad losem naszego klubu.Na wybory i tak pójdą stare babcie z Radia M.reszta siedzi przy piwie i to olewa.Gdyby "Konigs Hutte"było rajem nasi przodkowie nie wszczynali by powstań 1919,1920,1921.Po plebiscycie dostaliśmy: autonomię,Sejm Śląski i Skarb Śląski.Barwy Ruchu to barwy opasek powstańczych.Niemcy kibicowali np.Borussii Kattowitz.Granica z Niemcami otwarta każdy mieszka gdzie chce.Góra św.Anny to kolejny przykład bohaterstwa powstańców.
Nie chcę tu politykować, lecz historię tworzą fakty, nie pobożne życzenia!!!Język niemiecki nie składa się li tylko i wyłącznie, ze sloganów zamieszczanych w nazistowskich broszurach,cytowanych okolicznościowo bez zrozumienia. To także cała masa poetów Śląskich z bogatym dorobkiem literackim.Na stadion Ruchu w 1970 roku przyprowadził mnie mój dziadek- rocznik 1909.Przez całe życie kibicowałem "Niebieskim" i miałem to szczęście przeżywać największe sukcesy klubu.Niektórzy myślą,że to zwykła drużyna niczym: "Miliarder Pniewy".I tu się mylą! RUCH Chorzów to legenda!!!
gRzegorz

bolo23
Kontakt:

#158 Post autor: bolo23 » 20 sty 2010, o 18:23

kolejny nowy z misja polonizacyjna... o fusbalu tu pisz ino, a z historii regionu sie podszkol (czytanie + umiejetnosc interpretacji) dopiero
kaj sie to moje poprzednie konto stracilo?!?!

Awatar użytkownika
kica
Kontakt:

#159 Post autor: kica » 20 sty 2010, o 19:17

gRzegorz znam historie Ruchu oraz ich kibicow od powstania do teraz i Cie rozumie, gdybym zyl w tamtych czasach tez bym walczyl, zeby Ślonsk był Polski, ALE ok kilkadziesiąt lat minęło, Ślonsk zrobil ogromnie duzo dla Polski, praktycznie z Ślonska sie ona utrzymywala, popatrz teraz co mamy wzamian?! Omijaja nas szerokim lukiem, bo przeciez to jest tylko brudny Ślonsk, po co cos tam robic, co ich wogole obchodzi ten BRUDNY ŚLONSK DO ku***? To sa wlasnie polacy! Popatrzmy teraz na to ze strony fusbalu.
EURO 2012! Chorzów, Stadion Śląski ikona sukcesow Reprezentacji Polski, wszystkie najwazniejsze mecze w historii polskiej pilki, najlepsi kibice, najwieksze klubu, najbardziej utytulowane, stadion praktycznie gotowy! Ale po codamy euro w gdansku, czy w wroclawiu, gdzie nie ma NIC! Teraz nam Polska dupe wypina i mowi pocalujcie nas! I teraz co szpil i gdy tylko mom okazja to rycza wiela luftu w plucach Gůrny Ślůnsk, bo wiem co jest moim Hajmatem! A co na to polaki, mowia ze my sa Niemcy.
Gůrny Ślůnsk
Ruch Autonomii Ślonska! :padam:

kwiryta
Kontakt:

#160 Post autor: kwiryta » 20 sty 2010, o 20:29

Nie prowadzę misji Polonizacyjnej! historii naszego regionu uczyłem się od rodziny, nie z broszurek NSDAP,czy PZPR. Nazwa RUCH nie wzięła się z kiosku R.S.W.Gdyby pan Cieślik zaszczycił nas swą obecnością, na forum,też nazwał byś Go Nowy ?
" nie przypinaj mi łatek" bo mnie nie znasz! Jestem mieszkańcem Katowic ujawniając swoją sympatię do "Niebieskich" wiele lat temu- narażony bywałem , na obelgi- to szara rzeczywistość naszego kibicowania. Wiem ,co PRL i bolszewicy zrobili ze Śląskiem tylko, nie popadajmy ze skrajności w skrajność. To ludzie są odpowiedzialni za swoje czyny, nie narody!
Za Chorzów odpowiada Prezydent i Rada Miasta! Ja też chciałbym rozmawiać tylko o "fussball-u" lecz niestety życie to polityka( odpowiednich do sytuacji) wyborów.Obiecanego stadionu nie ma do dzisiaj ! EURO-2012 przelało czarę goryczy i jakie z tego wyciągniemy wnioski ?
Przyłączmy się do Niemiec to nam zbudują BAYERN ARENA. Tak może myśleć tylko człowiek niezrównoważony psychicznie!!! Tylko naciski (pikiety) itp. zmuszą ich do działania. My nie chcemy czekać do kolejnych wyborów, by okazało się , że wybraliśmy kolejnego" obiecywacza".
Chcemy stadionu już teraz. Dlatego Kopel musi odejść !!!
gRzegorz

Awatar użytkownika
kica
Kontakt:

#161 Post autor: kica » 20 sty 2010, o 22:27

Nikt tu nie mowi o przylaczeniu Ślonska do niemiec chyba ze cos przeoczylem ale nie ma sesu klocic sie o takie rzeczy. Ruchowi Kibicujesz na kopla NIE GŁOSUJESZ!

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#162 Post autor: Scypion » 21 sty 2010, o 00:19

kwiryta pisze: Przyłączmy się do Niemiec to nam zbudują BAYERN ARENA. Tak może myśleć tylko człowiek niezrównoważony psychicznie!!!
Racja, dlatego nikt tu sie nie chce przyłaczac do Niemiec
kwiryta pisze:Tylko naciski (pikiety) itp. zmuszą ich do działania. My nie chcemy czekać do kolejnych wyborów, by okazało się , że wybraliśmy kolejnego" obiecywacza".
Chcemy stadionu już teraz. Dlatego Kopel musi odejść !!!
I od razu w Chorzowie jednym z najbardziej zadluzonych miast Polski pojawi sie kilkaset milionow na stadionik Ruchu? Jako mieszkaniec Chorzowa i kibic Ruchu dostrzegam, że stadion Ruchu nie jest najwiekszym problemem miasta. Chorzów musi zdobywac nowe miejsca pracy, wykorzystac pustą substancje mieszkaniowa chocby na Cwajce. Odwrocic zle statystyki deomgraficzne zwiazane z stalym ubytkiem ludnosci. Trzeba tu gospodarza.

kwiryta
Kontakt:

#163 Post autor: kwiryta » 21 sty 2010, o 07:53

"historia (est) magistra vitae łac.historia (jest) mistrzynią życia".
"ROMA LOCUTA (EST) CAUSA FINITA (EST)"
:) Pozdrawiam
gRzegorz

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#164 Post autor: Scypion » 21 sty 2010, o 08:23

kwiryta pisze:"historia (est) magistra vitae łac.historia (jest) mistrzynią życia".
"ROMA LOCUTA (EST) CAUSA FINITA (EST)"
:) Pozdrawiam
nihil ad rem...

bolo23
Kontakt:

#165 Post autor: bolo23 » 21 sty 2010, o 08:29

Scypion pisze:jednym z najbardziej zadluzonych miast Polsk
Chorzow nie jest bardziej zadluzony niz przecietne miasto w Polsce
kaj sie to moje poprzednie konto stracilo?!?!

ODPOWIEDZ