Sparingi zima 2010

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
kibic22
Kontakt:

#31 Post autor: kibic22 » 16 sty 2010, o 14:17

dzienka Brawo!!!!

[ Dodano: Sob 16 Sty, 2010 ]
je,je,je,brawo!! :padam:
ruch moje zycie moja religia

Awatar użytkownika
heR Fik
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#32 Post autor: heR Fik » 16 sty 2010, o 14:25

cieszą bramki młodych.. czekam na oficjalną relacje i jakis komentarz trenera co do gry Matuszczyka i Płazy
..mizerna CICHA - stajenka licha.. :zalamany: pełna NIEBIESKIEJ chwały :hurra: :hurra:

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#33 Post autor: Mirek » 16 sty 2010, o 14:32

Raulito pisze: Ruch: (I tercja) Pilarz - Nykiel, Grodzicki, Stawarczyk, Matuszczyk - Goncerz, Baran, Pulkowski, Janoszka (29. Balaż) - Płaza, Sobiech.
Grano 3x30 minut.
Dziwna ta zmiana Janoszki w 29 minucie. Czyżby jakaś kontuzja :kwasny:

Strusiekmcze
Kontakt:

#34 Post autor: Strusiekmcze » 16 sty 2010, o 14:39

Mirek pisze:Dziwna ta zmiana Janoszki w 29 minucie. Czyżby jakaś kontuzja :kwasny:
chocby to jeszce kupa czasu zeby wyleczyc ja, niy ma sie co martwic

jaca22
Kontakt:

#35 Post autor: jaca22 » 16 sty 2010, o 14:55

a może waśnie zmiana była specjalnie żeby nie zlapał kontuzji bo jakiś drobny uraz mu się zdarzył?

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#36 Post autor: Mirek » 16 sty 2010, o 15:12

jaca22 pisze:a może waśnie zmiana była specjalnie żeby nie zlapał kontuzji bo jakiś drobny uraz mu się zdarzył?
No mam taką nadzieję, bo grali 3x30 minut, więc zmiana w 29 minucie wydaje się być lekko dziwna, wręcz dla mnie wymuszona.

wsruch
Kontakt:

#37 Post autor: wsruch » 16 sty 2010, o 15:13

a dlaczego nie grał Niedzielan, wie ktoś?

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#38 Post autor: alek900 » 16 sty 2010, o 15:20

Niedzielan, Straka i Grzyb nie grali. Może dostali wolne?

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#39 Post autor: HKSADIK » 16 sty 2010, o 15:21

Niebiescy.pl pisze:"Stefan" wykorzystał doskonałe dośrodkowanie testowanego Łukasza Matuszczyka
Asysta jest:) Ponoc ma bardzo dobra lewa noge.
Co do Niedzielana-pewnie dostal wolne.Tak jak Grzyb i Straka.

Raulito
Kontakt:

#40 Post autor: Raulito » 16 sty 2010, o 15:46

"Niebiescy" testowali dwóch nowych zawodników. Łukasz Matuszczyk może zastąpić Tomasza Brzyskiego, zaś Dominik Płaza zwiększyć rywalizację w ataku. Na razie bramki strzelają młodsi gracze.

Pierwsze trafienie na boisku ze sztuczną murawą w Tychach było dziełem Patryka Stefańskiego, który strzałem głową wykończył ładne dośrodkowanie Matuszczyka. Lewy obrońca KSZO kilka razy w tym spotkaniu udowodnił, że potrafi się podłączyć do ofensywnych i dobrze zacentrować, a także groźnie uderzyć. - Dobrze mi się gra z ludźmi, którzy rozegrali już tyle meczów w ekstraklasie. Czy zostanę? Zobaczymy. To już zależy od trenera i tego czy będę pasował do jego koncepcji - stwierdził 29-latek.

Z niezłej strony pokazał się również Płaza. Po jednej z akcji oddał soczysty strzał w kierunku okienka bramki Rozwoju. Interweniować musiał bramkarz. - Zastanawiam się jeszcze, który z nich pojedzie z nami ewentualnie na obóz do Bielska-Białej. Nie wszystko zresztą zależy ode mnie, bo Matuszczyk ma ważny kontrakt, więc w grę wchodzą kwestie finansowe - tłumaczył trener Ruchu, Waldemar Fornalik.

- KSZO raczej nie będzie robiło problemów. Jeśli chorzowianie wyrażą chęć, to sądzę, że oba kluby dojdą do porozumienia - stwierdził Matuszczyk, który wraz z kolegami z defensywy nie pozwolił III-ligowcowi na zdobycie gola. - A zasłużyliśmy przynajmniej na tego jednego, bo kilka sytuacji sobie stworzyliśmy - wskazał Damian Galeja. Szkoleniowiec Rozwoju miał trochę pretensji za kilka prostych błędów. Ogólnie mógł jednak być zadowolony z postawy drużyny.

Po jednej z ich ofensywnych akcji kontuzji doznał Łukasz Janoszka z Ruchu, który wrócił się, aby bronić dostępu. - Źle nastąpiłem na murawę i podkręciłem kostkę - westchnął "Ecik", opuszczając plac gry z pomocą masażystów. - Martwi mnie ten uraz. Mam nadzieję, że to nic groźnego - dodał trener Fornalik, który jest właśnie w trakcie ustalania 24-25-osobowej kadry, która w poniedziałek wyruszy na pierwsze zgrupowanie.

Wojciech Grzyb, Andrzej Niedzielan, Gabor Straka i Marcin Zając dostali w sobotę wolne. rozwiewa watpliwosci?:)
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#41 Post autor: Mirek » 16 sty 2010, o 15:50

Raulito pisze:o jednej z ich ofensywnych akcji kontuzji doznał Łukasz Janoszka z Ruchu, który wrócił się, aby bronić dostępu. - Źle nastąpiłem na murawę i podkręciłem kostkę - westchnął "Ecik", opuszczając plac gry z pomocą masażystów. - Martwi mnie ten uraz. Mam nadzieję, że to nic groźnego - dodał trener Fornalik,
No to jest odpowiedź, czemu była zmiana.

KK
Kontakt:

#42 Post autor: KK » 16 sty 2010, o 16:12

Relacja z meczu i o testowanych zawodnikach:
http://sportslaski.pl/Ruch-Rozwoj-2-0-M ... ,info.html

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#43 Post autor: grzej » 16 sty 2010, o 17:45

Jak Matuszczyk się zaprezentował?
historiaruchu.pl

Cwajka
Kontakt:

#44 Post autor: Cwajka » 16 sty 2010, o 17:49

ponoc bardzo dobrze, czesto wlaczal sie do akcji ofensywnych i byl aktywny, a takze zaliczyl ladna asyste. Wg mnie nie ma co plakac za Brzyskim :)
UN'08

19aRtuR20
Kontakt:

#45 Post autor: 19aRtuR20 » 16 sty 2010, o 17:50

http://www.ruchchorzow.com.pl/?page=art ... category=5

pisza tu, bo to sparingi to praktycznie przygotawania (czyli tez obozy)

Trener Waldemar Fornalik ogłosił nazwiska piłkarzy, którzy w poniedziałek wyruszą na pierwsze zgrupowanie do Bielska-Białej. Na liście zabrakło Martina Fabusa, Daniela Ferugi i Pavola Balaza, którzy będą trenować z drużyną z Młodej Ekstraklasy i Marcina Nowackiego, który przebywa na testach w drugoligowym klubie greckim Ethnikos Asteras. Na obóz nie pojadą także Maciej Sadlok i Tomasz Brzyski, którzy w tej chwili przebywają na zgrupowaniu reprezentacji Polski.
Jeśli chodzi o nowych piłkarzy to może znaleźć się miejsce dla Łukasza Matuszczyka. W tej chwili są prowadzone rozmowy z KSZO w sprawie dalszych testów. Na zgrupowanie nie pojedzie testowany Dominik Płaza.

Kadra Ruchu Chorzów:

Bramkarze:
Damian MATRAS, Matko PERDIJIĆ, Krzysztof PILARZ, Mateusz STRUSKI
Obrońcy:
Grzegorz BARAN, Rafał GRODZICKI, Krzysztof NYKIEL, Piotr KIERUZEL, Piotr STAWARCZYK, Ariel JAKUBOWSKI, Paweł LESIK

Pomocnicy:
Wojciech GRZYB, Michał PULKOWSKI, Patryk STEFAŃSKI, Marcin ZAJĄC, Maciej SCHERFCHEN, Gabor STRAKA, Grzegorz GONCERZ, Paweł LISOWSKI, Michał BRZOZOWSKI.

Napastnicy:
Łukasz JANOSZKA, Artur SOBIECH, Andrzej NIEDZIELAN, Bartosz FLIS

ODPOWIEDZ