Mnie nikt nie nie dyktuje postów. Jestem STĄD z dziada pradziada. Na Cichej też jestem na każdym meczu, ale dla mnie ten fakt (i nawet jak się jeździ na wszystkie wyjazdy RUCHU) nie oznacza, że się ma patent na rację, wszelką mądrość i nieomylność, nie mówiąc już o byciu prezydentem Chorzowa. Zresztą obecne władze miasta też widuję na trybunie co mecz i co z tego dobrego wynika ? Same obiecanki. A Sadłoń czy Gorzelik ani mnie ziębią ani parzą. Mam swoje zdanie na pewne tematy i tyle. Może troszkę troszkę z innej perspektywy na to patrzę. A w temacie siedzeń, nikt nie pomyślał o tym by na jednej trybunie były biało czerwone, a na drugiej np. nowej niebiesko - żółte ? W końcu Stadion Śląski jest jak na razie dalej Narodowym. Czyżby wygodniej było wywołać temat w tendencyjny sposób, narobić fermentu i nadmuchać balon. W końcu jak to ktoś powiedział: nieważne jak mówią o nas, ważne by mówili. Wybory się zbliżają więc każda forma reklamy jest dobra.gerhat pisze:zapytom w tym samym stylu: a ciebie fto dyktuje posty? Gorzelik?krispo40 pisze:Fto ci dyktowoł maila ? Sadłoń ? Zbijo kapitał polityczny i tyla.
RAŚ mo swoja petycja, Sadłoń swoja, wazne że wtyj samyj sprawie i to powinno cieszyć.
StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?
- krispo40
- Kontakt:
-
- Kontakt:
jak mnie wnerwio to godanie, ze zblizajom sie wybory. Co z tego? lepiyj glosowac na tego co nic niy robi? Kozdy urzednik mogl zabrac glos w tyj sprawie a zabrol Sadlon bo moze mu sie chcialo, moze widzi w tym problem, moze mo jaja zeby naglosnic sprawa. Moim zdaniem dobrze sie stalo, petycja RASu cieszy sie ogromnym zainteresowaniem.
A przepraszam Gorzelik kandyduje na jakies stanowisko?
A przepraszam Gorzelik kandyduje na jakies stanowisko?
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
- ARKADY
- Kontakt:
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Popierac,popierac i jeszcze raz popierac petycję RAŚ,stadion narodowy będą miec w Warszawie i jego kolorystyka jak najbardziej powinna byc biało czerwona.Stadion Sląski powinien byc w barwach Sląska to jest oczywiste, chyba że decyzja będzie polityczna i kolory zostaną ustalone w Warszawie lub przez ich lokalnych aparatczyków tu na Sląsku.
Wtedy to będzie oczywisty skandal.
Wtedy to będzie oczywisty skandal.
- BlueMen
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Petycja jest, a moze by tak otwarty list kibiców Ruchu Chorzów?? Co wy na to?? Ja jestem pełni przeciwny biał-czerwonym barwom na stadionie Śląskim
Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.
"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.
"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
jak my domy list otwarty to od razu szczewa, geje i inni napisza inne listy, ze chca by byl z czerownym zolto czarnym lub innym sraczkowatym. Musi byc Zloto - Niebieski jak Górny Śląsk i szlusMisiek pisze:Petycja jest, a moze by tak otwarty list kibiców Ruchu Chorzów?? Co wy na to?? Ja jestem pełni przeciwny biał-czerwonym barwom na stadionie Śląskim
-
- Kontakt:
W zasadzie mosz racja... Ale trzeba zeby ktoś napisał do naszego zarządu, bo to przeca dotyczy nie innych, ino nas. To my tam mamy grać. Oczywiście petyycja RAŚ jest dobra i widz że podpisali się tam ludzie i z Rybnika i z Zabrza, ktoś z Włodzisławia... nie jest źle...
Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.
-
- Kontakt:
Kupa godki, kupa zwady. A to do niczego nie doprowadzo. Moze to co jo terozki naszkryflom moze cosik dac do myslenio. Gupi przyklod, NIKISZOWIEC ludzie czyli mieszkancy wzieli sprawy w swoje rece. Zaczeli dzialac, fizycznie zaczeli pokazywac sie o co walcza, walcza po przez inicjatywy jaki jest festyn, pokazuja swoja Slaska kulture. Sa zyski finansowe. Male ale sa! Miasto dostalo przez to kopa w du9sko , miasto dalaczylo sie do tej dzialalnosci.
A co tukej jest? Zadnych konkrretnych posuniec, zadnych konkretnych wnioskow. Wiela sie z wos godzi na ten molach. Przeca sami wiecie jak tam wyglado kibicowanie. Przeca to jest samoboj w kierunku Ruchu.
Kopel juz za tyla zlego narobial ze leb za maly. Zadnej pomocy w poszukiwaniu sponsora, wrecz przeciwnie przeszkadza w nikerych sytuacjach.
Niestety Ruchowi co jak co nalezy sie nowy stadion. Stadion kameralny, przytulny. Ruch to nie jest jakis dziad bezpanski. Tak niestety traktuje p.Kopel Chorzowski Ruch.
A to ze nie ma funduszy na co kolwiek w Chorzowie ,to czyje dzielo? To ze Stadion Slaski nie zostal zakwalifikowany do EU 2012 , to czyje dzielo? To ze w chorzowie zlikwidowano wiele miejsc pracy, co przez to zmniejszyly sie dochody do miejskiej kasy , to czyje dzielo? Nie ma funduszy to jest genialne tlumaczenie. Ludziska to kupia. Fajnie jest nie . Glosojcie na Kopla , bo jest fantastycznie.
Nalezy ropoczac jakakolwiek dzialalnosc w sprawie stadionu, juz byla wielka akcja przywrucenia Ruchu do ekstraklasy, dalo efekt, to dlaczego ta sprawa nie da efektu?
A co tukej jest? Zadnych konkrretnych posuniec, zadnych konkretnych wnioskow. Wiela sie z wos godzi na ten molach. Przeca sami wiecie jak tam wyglado kibicowanie. Przeca to jest samoboj w kierunku Ruchu.
Kopel juz za tyla zlego narobial ze leb za maly. Zadnej pomocy w poszukiwaniu sponsora, wrecz przeciwnie przeszkadza w nikerych sytuacjach.
Niestety Ruchowi co jak co nalezy sie nowy stadion. Stadion kameralny, przytulny. Ruch to nie jest jakis dziad bezpanski. Tak niestety traktuje p.Kopel Chorzowski Ruch.
A to ze nie ma funduszy na co kolwiek w Chorzowie ,to czyje dzielo? To ze Stadion Slaski nie zostal zakwalifikowany do EU 2012 , to czyje dzielo? To ze w chorzowie zlikwidowano wiele miejsc pracy, co przez to zmniejszyly sie dochody do miejskiej kasy , to czyje dzielo? Nie ma funduszy to jest genialne tlumaczenie. Ludziska to kupia. Fajnie jest nie . Glosojcie na Kopla , bo jest fantastycznie.
Nalezy ropoczac jakakolwiek dzialalnosc w sprawie stadionu, juz byla wielka akcja przywrucenia Ruchu do ekstraklasy, dalo efekt, to dlaczego ta sprawa nie da efektu?
-
- Kontakt:
Marceli ~Sk~ dobrze gada co do Kopla itd... Trzeba coś zrobić, ale... Wracając do sprawy Stadionu Śląskiego... Ja wiem że to nie jest nasz stadion, ale Urząd Miasta myśli tu ekonomicznie... Po co utrzymywać 2 stadiony za kupa kasy w mieście, które ewidentnie na to nie stać... Co do sprawy kibicowania... To należy do nas, kibiców... Czy na ostatnim spotkaniu z Koroną był jakoś specjalnie dobry doping?? OK, słaby mecz... Ale jeżeli mecz czy na Cichej, czy na Stadionie Śląskim czy gdziekolwiek, będzie widowiskiem to doping też będzie dobry... Jeżeli gra będzie dobra, a Ruch będzie utrzymywał się w czołówce to publiczność też będzie... Czy w Polsce są jakieś miasta z takim stadionem jak Śląski? Nie. Czy w jakimś mieście będą 2 równorzędne stadiony? Reprezentacyjny i ligowy? Owszem... Gdańsk, Wrocław, Warszawa... i postawmy przy każdym z tych miast Chorzów... To jest nie do porównania... Dla czego nie dostaliśmy Euro 2012? Sory... ale sam Chorzów w porównaniu z np. Wrocławiem nie daje nic ciekawego... Owszem, my tu urodzeni, mieszkający kochamy to miasto, ale wytłumacz np. Holendrowi dlaczego tak śmierdzi z Rawy... Odpowiedź nasuwa sie sama... Chorzów to nie metropolia, a sukcesy administracyjne takie jak organizacja Euro 2012 możemy wygrać tylko jako Śląsk...
- wolfik
- Kontakt:
Śląski to nie stadion miejski, a wojewódzki. To nie miasto go utrzymuje.
A krzesełka powinny byc w barwach Górnego Śląska. To oczywiste przecież:)
A krzesełka powinny byc w barwach Górnego Śląska. To oczywiste przecież:)
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Kontakt:
Gdyby Stadion Slaski zostalby zakwalifikowany do ME 2012, to wiesz mi ze fundusze na te niektore sprawy znalezli by sie bez godki. Tylko wygodnictwo panow z UM-Chorzow to wszystko tak wyglado jak wyglado.
Jezeli lazi o doping na Slaskim a na Cichej to chyba chopku som wiesz. Na Slaskim 8 tys - 10 tys sie traci w tym molochu. Tak samo doping glosowy jest bardzo slaby.
Dlatego to jo nazwoj >>> Samoboja <<< dla Ruchu. To jest jedno. Drugie to to ze Stadion Slaski moze byc wielka rozgrywka dla kibicow G.K.S- K-ce i zaprzajaznionym Gornikiem. Te awantury kere byly na derbach jak i PP . Mnie sie ten Stadion dobrze nie kojarzy. A co swoje to swoje. Bo na Cichej kibic czuje sie u siebie w doma. Moze nie mom rechtu czyli racji.
Jezeli lazi o doping na Slaskim a na Cichej to chyba chopku som wiesz. Na Slaskim 8 tys - 10 tys sie traci w tym molochu. Tak samo doping glosowy jest bardzo slaby.
Dlatego to jo nazwoj >>> Samoboja <<< dla Ruchu. To jest jedno. Drugie to to ze Stadion Slaski moze byc wielka rozgrywka dla kibicow G.K.S- K-ce i zaprzajaznionym Gornikiem. Te awantury kere byly na derbach jak i PP . Mnie sie ten Stadion dobrze nie kojarzy. A co swoje to swoje. Bo na Cichej kibic czuje sie u siebie w doma. Moze nie mom rechtu czyli racji.
-
- Kontakt:
- siwy zabRze
-
- Kontakt:
Wola inwestora, wyklada kasiorke i tak sobie życzy, nam nic do tego!siwy zabRze pisze:calego tematu nie czytołem, wiec pytom po ch** te zice zmieniaja...tyla kasy wy***ac w kosmos![]()

Wytłumaczyć to mozna mniej wiecej tak:
Ty nosisz sie z zamiarem kupna nowego telewizora w czarnej obudowie, a sasiad ci mówi, ze masz sobie kupic w srebrnej obudowie bo jego zdaniem bardziej pasuje do twojego wnetrza. Jak kupisz w czarnej to ci wier**la.