StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#31 Post autor: Scypion » 30 lis 2009, o 08:47

szwajcu

#32 Post autor: szwajcu » 30 lis 2009, o 09:39

Jeśli wysyłacie meile do Urzędu Marszałkowskiego to koniecznie podpisujcie się pełnymi danymi. Jakiś miesiąc temu posłałem im wiadomość dot. krzesełek i ot jaką dostałem odpowiedź:

Szanowny Panie,

Odpowiadając na Pańskiego e-maila w sprawie koncepcji barw krzesełek na Stadionie Śląskim informuję, że zgodnie z §8 ust. 1 Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 8 stycznia 2002 r., wydanym na podstawie art. 226 Ustawy z dnia 14 czerwca 1960 – Kodeks Postępowania Administracyjnego, Skargi i wnioski niezawierające imienia i nazwiska (nazwy) oraz adresu wnoszącego pozostawia się bez rozpoznania.
Niemniej jednak Pański pomysł zostanie poddany analizie.
Dziękujemy za zaangażowanie w sprawie tak istotnej inwestycji dla Województwa Śląskiego oraz mieszkańców Województwa, i nie tylko.
Pański wniosek utwierdza nas w przekonaniu, że Stadion Śląski nie jest obojętny dla społeczeństwa, i że należy go zmodernizować aby spełniał najwyższe standardy światowe, czy to dla piłki nożnej (FIFA, UEFA), lekkoatletyki (IAAF), czy dla imprez kulturalnych (koncerty największych gwiazd).

Pozdrawiam,
Wojciech Gardas
Wydział Inwestycji
Urzędu Marszałkowskiego
Województwa Śląskiego

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#33 Post autor: Scypion » 30 lis 2009, o 09:45

szcześciarz... mnie nawet nie odpisali

adamas
Kontakt:

#34 Post autor: adamas » 30 lis 2009, o 10:40

Decyzja o tym, że finał PP będzie rozgrywany na Stadionie Śląskim już zapadła. A dokładnie - jeden rok na Śląskim, jeden w Warszawie. I tak na zmianę. I trzeba przyznać, że jest to jak najbardziej trafiona decyzja.
SEMPER FIDELIS - ZAWSZE WIERNY

Sebol
Kontakt:

#36 Post autor: Sebol » 30 lis 2009, o 15:05

szwajcu pisze:Jeśli wysyłacie meile do Urzędu Marszałkowskiego to koniecznie podpisujcie się pełnymi danymi. Jakiś miesiąc temu posłałem im wiadomość dot. krzesełek i ot jaką dostałem odpowiedź:

Szanowny Panie,

Odpowiadając na Pańskiego e-maila w sprawie koncepcji barw krzesełek na Stadionie Śląskim informuję, że zgodnie z §8 ust. 1 Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 8 stycznia 2002 r., wydanym na podstawie art. 226 Ustawy z dnia 14 czerwca 1960 – Kodeks Postępowania Administracyjnego, Skargi i wnioski niezawierające imienia i nazwiska (nazwy) oraz adresu wnoszącego pozostawia się bez rozpoznania.
Niemniej jednak Pański pomysł zostanie poddany analizie.
Dziękujemy za zaangażowanie w sprawie tak istotnej inwestycji dla Województwa Śląskiego oraz mieszkańców Województwa, i nie tylko.
Pański wniosek utwierdza nas w przekonaniu, że Stadion Śląski nie jest obojętny dla społeczeństwa, i że należy go zmodernizować aby spełniał najwyższe standardy światowe, czy to dla piłki nożnej (FIFA, UEFA), lekkoatletyki (IAAF), czy dla imprez kulturalnych (koncerty największych gwiazd).

Pozdrawiam,
Wojciech Gardas
Wydział Inwestycji
Urzędu Marszałkowskiego
Województwa Śląskiego
Nie podpisałeś się ? No to faktycznie masz fart, że ktoś w ogóle zainteresował się tym mailem. Na przyszłośc radziłbym używania ogólnie przyjętych wymogów formalnych, jeśli chcesz pisać do jakichkolwiek instytucji i oczekiwać odpowiedzi. W tym przypadku UMWŚ zachował się bardzo profesjonalnie. Tak na marginesie, nie żebym się czepiał :P

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#37 Post autor: Scypion » 30 lis 2009, o 17:30

A ja sie podpisalem, ba dalem nawet adres i nic... wiec jak widac nie ma reguly. Czy moglbym prosic o podanie mejla od goscia z urzedu ktory odpisal? Posle im jeszcze raz:)

adamo_R

#38 Post autor: adamo_R » 30 lis 2009, o 20:26

Piechniczek: dyskusja o kolorach Śląskiego mnie śmieszy
http://www.sport.pl/sport/1,78978,73158 ... ieszy.html

Jeżeli uznano, że biało-czerwone barwy dobrze wpisują się w otoczenie, tradycję tego miejsca, to dlaczego w to nie wierzyć? :wstyd:

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#39 Post autor: Mirek » 30 lis 2009, o 20:41

Ośmiesza się i to coraz bardziej pan Piechniczek. A już tekst: "Dziwię się ludziom, którzy teraz roztrząsają, jaki kolor powinny mieć trybuny Śląskiego. Trzeba było "płakać", gdy zapadała decyzja, że Chorzów nie będzie gościł Euro" jest paranoiczny. Kto za to odpowiada, że nie będzie Euro na Śląskim? Miedzy innymi Piechniczek :wstyd:

szwajcu

#40 Post autor: szwajcu » 30 lis 2009, o 22:37

Sebol pisze:Nie podpisałeś się ? No to faktycznie masz fart, że ktoś w ogóle zainteresował się tym mailem. Na przyszłośc radziłbym używania ogólnie przyjętych wymogów formalnych, jeśli chcesz pisać do jakichkolwiek instytucji i oczekiwać odpowiedzi. W tym przypadku UMWŚ zachował się bardzo profesjonalnie. Tak na marginesie, nie żebym się czepiał :P
Podpisałem sie dziecko, nie napisałem adresu, bo nie oczekiwałem od nich odpowiedzi, wyraziłem tylko swoje zdanie i jak widzisz przyjęli je do wiadomości. A Ty co zrobiłeś oprócz wysilenia sie w udzielanie pełno profesjonalnych formalnych porad urzędowych chłopcze?
Napisałem informacyjnie dla innych, żeby wiedzieli, skoro Ty wiesz to sieć cicho, albo nie... pisz sobie, ale nie tu, tylko do nich jeśli chcesz coś pozytywnego zrobić.

E-mail to [email protected]

Sebol
Kontakt:

#41 Post autor: Sebol » 30 lis 2009, o 22:53

Dziecko? chłopcze? siedź cicho? ( nie sieć :rotfl: ) Wyraźnie widać, że coś z Tobą nie teges, strasznie zakompleksiony jesteś, no ale w tej kwestii niestety już Ci nic nie poradzę :rotfl: Szkoda, że dobrą radę odebrałeś jako atak na swoją osobę, ale nie martw się to jeszcze można wyleczyć ;)

piotrhalak
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#42 Post autor: piotrhalak » 30 lis 2009, o 23:07

Panowie powyżej, trzymacie fason, bycie Kibicem Ruchu Chorzów do czegoś zobowiązuje ;) a pewne uszczypliwości powinniście przekazać sobie za pomocą PW. ;) temat ważny i nie do zaśmiecania, myślę jednak ze nasz głos w dyskusji(kibiców) jest jedynie marginesem, na który urzędasy leją, ot co moje luźne przemyślenie.
takie tam

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#43 Post autor: Scypion » 30 lis 2009, o 23:38

Elementarne błędy merytoryczne w wypowiedzi pana Piechniczka. Stawia pytanie "Czy Wembley musi być w kolorze angielskiej flagi, a Camp Nou mieć barwy Hiszpanii?" Nawet ne wiedząc, że Camp Nou to światynia Katalonii, a nie Hiszpanii...kolory zas trybun sa podyktowane własnie wola kibiców wyobrażacie sobie, że Barca gra na zielonym stadionie? Kolor czerwony dominujacy na trybunach Wembley jest kolorem krzyza z angielskiej flagi etc. Pomijam juz fakt niebywałej arogancji, która udzieliła sie Piechniczkowi chyba od reszty kolegów z PZPN. Zdanie kibiców? Toz to tylko dzieci kłócące się o kolor bombek, kto by sie przejmował gównażerią niech siedza ciho i grzecnzie chodza na mecze które światły PZPN zechce im rzucić... Tacy ludzie jak Piechniczek przez prymzat pieniążków i zainteresowania stołecznych kamer zapomnieli juz kim kiedys byli...wraz z pamięcia tracąc autorytet.

Awatar użytkownika
krispo40
Kontakt:

#44 Post autor: krispo40 » 1 gru 2009, o 13:13

szwajcu pisze:
Sebol pisze:Nie podpisałeś się ? No to faktycznie masz fart, że ktoś w ogóle zainteresował się tym mailem. Na przyszłośc radziłbym używania ogólnie przyjętych wymogów formalnych, jeśli chcesz pisać do jakichkolwiek instytucji i oczekiwać odpowiedzi. W tym przypadku UMWŚ zachował się bardzo profesjonalnie. Tak na marginesie, nie żebym się czepiał :P
Podpisałem sie dziecko, nie napisałem adresu, bo nie oczekiwałem od nich odpowiedzi, wyraziłem tylko swoje zdanie i jak widzisz przyjęli je do wiadomości. A Ty co zrobiłeś oprócz wysilenia sie w udzielanie pełno profesjonalnych formalnych porad urzędowych chłopcze?
Napisałem informacyjnie dla innych, żeby wiedzieli, skoro Ty wiesz to sieć cicho, albo nie... pisz sobie, ale nie tu, tylko do nich jeśli chcesz coś pozytywnego zrobić.

E-mail to [email protected]
Synek, niy rob z siebie bohatera. Podpisoł żeś sie ? :) Ale jak ? A niy tak aby ? "Wojciech J. [email protected]" Troszka odwagi cywilny jak na kibica RUCHU przystało. Fto ci dyktowoł maila ? Sadłoń ? Zbijo kapitał polityczny i tyla.
A swojom drogom, kasa na rymont Stadionu idzie z województwa i z ministerstwa w ramach Euro2012. Niy cofnyli jeszcze dotacji. A że niy ma u nos Euro, to mogymy podzienkować naszym politykom w W-wie. Kożdy poseł i senator jak tam sie dostanie to mo kajś nos i nasz region. Ino kasa sie liczy dlo nich i walki miedzypartyjne. To łoni mieli lobbować ni naciskac na organizacja Euro. Tak już jest, że jak sie nie upomnisz, to majom cie kajs. No to momy to co momy. A na Slonskim bydzie jeszcze funkcja lekkoatletyczno prawdopodobnie i to nojlepszo w Polsce. Może choc to do tyla, że nie zapomnom o Slonkim.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#45 Post autor: gerhat » 1 gru 2009, o 14:45

krispo40 pisze:Fto ci dyktowoł maila ? Sadłoń ? Zbijo kapitał polityczny i tyla.
zapytom w tym samym stylu: a ciebie fto dyktuje posty? Gorzelik?

RAŚ mo swoja petycja, Sadłoń swoja, wazne że wtyj samyj sprawie i to powinno cieszyć. Jezeli jednak ktos twierdzi że Sadłoń zbijo na tym jakiś kapitał to jo zapytom jaki kapitał zbijo Gorzelik?
Sadłoń jest kibicem Ruchu, nie wiem czy jest nim Gorzelik, może też a może ino jest kibicem kibiców Ruchu, nie mie to roztrząsać, jeżeli jest kibicem Ruchu to czapki z głow, ale Sadłonia widza na kożdym wyjeździe a i to co robił dla Ruchu w SCK też jest zauważalne. Ważne jednak że działaja w sprawie Śląskiego obydwaj i polityczne animozje tu nie powinny miec znaczenia.

ODPOWIEDZ