20 lat minęło jak jeden dzień 21.06.1989
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja też dopiszę, że pamiętam ten sezon,
WSZYSKIM MŁODSZYM FANOM RUCHU ŻYCZĘ, ZEBY TO PRZEŻYLI...
nawet nie chodzi mi dokładnie o sam tytuł - chociaż to był wspanialy dzień (20-tego ja mam urodziny), ale sezon - po prostu nie było na nas ch**ja w lidze.
Każde wspomnienie tego sezonu jest dla mnie wspomnieniem mojego 20-to letniego chodzenia na Cichą.
WSZYSKIM MŁODSZYM FANOM RUCHU ŻYCZĘ, ZEBY TO PRZEŻYLI...
nawet nie chodzi mi dokładnie o sam tytuł - chociaż to był wspanialy dzień (20-tego ja mam urodziny), ale sezon - po prostu nie było na nas ch**ja w lidze.
Każde wspomnienie tego sezonu jest dla mnie wspomnieniem mojego 20-to letniego chodzenia na Cichą.
-
- Kontakt:
Piękne chwile, byłem wtedy w wojsku w Tarnowskich Górach i jedynym wyjściem żeby być na szpilu była "lewizna" i tak się stało, przez płot do Nokła po motor i dwa cezetowskie gary pognały ze mną na C6. Potem już tylko chwile niebieskiego szczęścia i zdążyłem wrócić do jednostki wieczorem przed trepem który pilnował stanu na kompanii. Jak trep zniknoł łotwar zech sie halba i wypioł ze smakym, z wielkym smakym.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
to był kosmos...
potym 1996 Pychar Polski niy tak jak Mistrzostwo ale tyż jazda
a teraz nawet nie chca myslec co by było...
2 takie wielkie chwile oczywiscie wiadomo że rangi nieporównywalne, terozki w tym roku mieli my szansa zas na puchar szkoda
na mistrzostwo żeby walczyc na razie sie nie zanosi ale trza miec ino nadzieja ze przydom lepsze czasy...

2 takie wielkie chwile oczywiscie wiadomo że rangi nieporównywalne, terozki w tym roku mieli my szansa zas na puchar szkoda

Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!
-
- Kontakt:
Miejmy nadzieje że za parę lat staniemy się oficjalnym 15 mistrzem Polski i też niebędzie na nas ch**a.
Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.
"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.
"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
http://mirek68.fotosik.pl/albumy/712733.html
Tu są zdjęcia z meczu z Górnikiem Wałbrzych, po którym zdobyliśmy to ostatnie mistrzostwo. Jakość nie jest najlepsza, ale byłem wtedy poczatkującym fotografem
Tu są zdjęcia z meczu z Górnikiem Wałbrzych, po którym zdobyliśmy to ostatnie mistrzostwo. Jakość nie jest najlepsza, ale byłem wtedy poczatkującym fotografem

-
- Kontakt:
Oj pamieta sie, wtedy pierwsze w zyciu starcie mialem bezpośrednie z MO
A szpil z żabskimi na wyjeździe i jak Kołocz chycił elwra to do dziś pamietom, o czym godołech oficjalnie: http://www.ruchchorzow.com.pl/?page=art ... category=5
Dla przypomnienie filmik po meczowej "zadymy" z Górnikiem Wałbrzych...
http://www.youtube.com/watch?v=u6ElBEXrMhY

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zadyma wtedy była całkiem niepotrzebna - wystarczyłoby wpuścić kibiców na murawę - co to szkodziło???
Pamiętam, że wojsko zachowało się całkiem OK, p orozpoczęciu haji stanęli sobie w kupie i tylko przyglądali się.
"Najlepsze" były te rury
broń niczego sobie w starciu z milicyjnymi sukami (nyskami).
Pamiętam też, ja kwychodziliśmy ze stadionu prze szpaler milicjantów, a jeden z nich :co?? to są kibice??! do bydło, zwierzęta!!!" Do dzisiaj pamiętam tę mordę
A potem był płacz w Batorym - gaz. Po tych zajściach mama chciała zabronić mi łażenia na mecze. Co jej się na szczęście nie udało
Pamiętam, że wojsko zachowało się całkiem OK, p orozpoczęciu haji stanęli sobie w kupie i tylko przyglądali się.
"Najlepsze" były te rury

Pamiętam też, ja kwychodziliśmy ze stadionu prze szpaler milicjantów, a jeden z nich :co?? to są kibice??! do bydło, zwierzęta!!!" Do dzisiaj pamiętam tę mordę
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
A potem był płacz w Batorym - gaz. Po tych zajściach mama chciała zabronić mi łażenia na mecze. Co jej się na szczęście nie udało

Ostatnio zmieniony 1 gru 2009, o 15:17 przez Harpo, łącznie zmieniany 1 raz.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
to teraz powiedz oficjalne co się stało z Twoją faną i szalikiem po szpilu z Wałbrzychem?miedza pisze:Oj pamieta sie, wtedy pierwsze w zyciu starcie mialem bezpośrednie z MOA szpil z żabskimi na wyjeździe i jak Kołocz chycił elwra to do dziś pamietom, o czym godołech oficjalnie: http://www.ruchchorzow.com.pl/?page=art ... category=5

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
No właśnie, do dziś nie wiadomo kto nas opierd. z tego!!! Najprawdopodobniej grupka cwelów z gieksy to byla. Fana sie znalazła 3 szpile później na płocie i miał ją jakiś leber z tauzena co ją kupił, na bank gieksiarskie śmiecie więcElmer pisze:to teraz powiedz oficjalne co się stało z Twoją faną i szalikiem po szpilu z Wałbrzychem?miedza pisze:Oj pamieta sie, wtedy pierwsze w zyciu starcie mialem bezpośrednie z MOA szpil z żabskimi na wyjeździe i jak Kołocz chycił elwra to do dziś pamietom, o czym godołech oficjalnie: http://www.ruchchorzow.com.pl/?page=art ... category=5

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jo tak czytoł i myśloł, że haji sie chcesz doczekaćLEMON -CHORZOW pisze:tyz bylech na tym ostatnim szpilu z gornikiem walbrzych 4;1 1989 , taki haji po szpilu nie bylo nigdy , gaz, barykady z hasiokow na ulicy cichy, chopcy chciolbych jeszcze dozyc taki chwili zeby widziec zdobycie majstra, lezka sie kreci w oku

Chyba większo haja była z ŁKSem...
-
- Kontakt: