widziane z Łodzi: wasze wirtualne bluzgi...

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
baraneczek

#16 Post autor: baraneczek » 8 maja 2004, o 00:44

czytam i czytam i sie dziwie , powiedz mi jeden z drugim ktorzy nalatuja na PF czy naprawde byliscie na wyjezdzie , ja osobiscie juz nie jezdze ale taki musialem podjac wybor , ale jezdzilem moj 1 wyjazd to Szczecin , a nie jak u wiekszosci ktorzy bluzgaja na PF katowice lub zabrze, ja mialem 15 lat jak zaczolem jezdzic i powiedzcie mi co by bylo jak by nie PF , ja moglem zywy do domu nie wrocic , a tak pewnie i powiedzmy pod opieka PF nic mi nie grozilo, PF to nie sa bandyci , to sa koledzy to sa znajomi , na ktorych mozna zawsze liczyc , a to co sie stalo w poniedzialek moim zdaniem wylecialo z pod kontroli , to byla walka z milicja a kazdy wie jak traktuje milicja kibica wyjazdowicza np w warszawie milicja wali za nic itd za wyglad za wszystko niewinnych ludzi , zabrze policja wali w pociag najpierw gaz pozniej z pokurwionych szotgunow, chyba nikt na tym spotkaniu nie byl co bluzga na PF a szkoda moze zanic dostalibyscie od milicji to byscie zrozumieli agresje kibicow ktorzy walczyli na stadionie znimi ,
PS moze moja wypowiedz bezsensu lecz niech jeden z drugim sie zastanowi zanim zacznie bluzgac , 3 pkt? stracilismy? bez jaj byly inne spotkania byla 1 lifga czemu wtedy nie nadrabiali pkt-mi?

pozdrowka

Gość

#17 Post autor: Gość » 8 maja 2004, o 08:31

baraneczek ty to jesteś "baranek" :roll:

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#18 Post autor: Scypion » 8 maja 2004, o 09:36

najlepsze jest to ze on nie zaluje utraty punktow bo przeciez jak byla 1 sza liga i inne mecze to nie nadrabiali punktami ( buahahahaha )
poza tym ta mysl ze na wyjazdach bez psychofans by go mogli zabic ...ale kto ? nikt inny ino pseudokibice innych ekip , albo sie myle moze na zycie chorzowskich baranków czychaja dziadki z szczecina albo szalone nastolatki z pniew? nikt tu nie krytykuje akurat chorzowskich hooliganów , raczej wrogosc kieruje sie przeciw calej warstwie zadymiarzy , nawet wiecej nie przeciwko nim ( bo zwyklemu czlowiekowi jest wszystko jedno czy gdzies na holdach zabije sie 15 dresow ) a przeciw ich działalności na i w poblizu meczu .

Stary kibic

#19 Post autor: Stary kibic » 8 maja 2004, o 09:41

No i prosze:
Sami swoi - 21wiek . Granacikiem porecznie.
Czy w/g Baranka na stadion zabronic wpuszczac ojcow z dziecmi? Czy maz z zona? Bo bedzie rozruba PF z przyjezdnymi. Czy natym ma polegac kibicowanie. A jaki sposob ma byc walka o pukty? Im wieksza haja to beda 3 pukty? A zamiast bramek beda liczeni trupy?
Ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To jest idiotyzm do ktores tam potegi!
PF Wasze wypowiedzi to naprawde nie maja sensu bycia.Bycia po tym co wyscie narobili. Jakie sa straty to tego nie widzicie? A o problemach juz nie pisze.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20 Post autor: spyru » 8 maja 2004, o 10:34

Stadion jest miejscem dla wszystkich kibiców. Akcent na określenie "kibice". Napisze to jeszcze raz, po raz ostatni. Grupy chuligańskie istnieją i pewnie istnieć będą. Nie przeszkadza mi to, choć kłuci z moimi poglądami, dopuki doputy robią coś co działa na niekorzyść klubu. I niech już wam będzie - wyjazdy, ochrona pikników i jeszce kilka innych rzeczy. Za to należy sie szacunek. Ale temat PF-ów jest wałkowany nie przez te czynniki(argumenty), których plusy przekreślił 11 września( dobre Łysy) ogromny minus. Więc najeżdżanie na tych ludzi, przez zwykłego kibica, odnosi sie głównie w kontekście tej jednej akcji. I sie nie dziwmy że tak sie dzieje bo Niebieski Kowalski ma do tego prawo.
Natomiast to co sie stało sie nie odstanie. Teraz musimy wszyscy razem pociągnąć ten wózek bo podziały do niczego dobrego nas nie poprowadzą. Zmijej strony tyle. Więcej nie będe nikogo krytykował.
Pozdrawiam
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#21 Post autor: wolfik » 8 maja 2004, o 11:57

policzmy to wszystko

30 tys zl kary
4(mecze)x3 500(przypuszczalna średnia frekwencja)x12(średnia cena biletu)=168 000
to jest prawie 200 000 zł dla klubu biednego jak mysz kościelna jszcze dochodzi remont stadionu jesli nie mozemy grac na Cichej to koszty wynajecia innego stadionu, a biorąc pod uwage to że nadzór budowlany sie przywalił to mogą być też problemy by grać na Cichej od przyszłego sezonu, no i jeszcze "przegraliscie" wygrany mecz
juz nie mówie o ludziach skutecznie odstraszonych do przyjscia na Ruch i potencjalnych sponsorach

a ci przez których klub poniesie te koszta zachowuja sie tak jakby nic sie nie stało :oops:

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#22 Post autor: Patton » 8 maja 2004, o 12:52

Zamknac sie wreszcie!!! Gdzie byliscie jak klub spadal, jak trzeba bylo jezdzic np. w 100 do poznania, albo w 60 do Lubina??? Siedzieliscie na majowce i w telegazecie sprawdzaliscie wynik!! Chcecie sie klocic? prosze bardzo - nie widze zadnych przeciwskazan. Teraz kase z biletow przeliczacie na zyski?? A jak nas chodzilo w latach 90 -tych po 700 osob na mecz, to czemu nie przeliczaliscie tego co? Czyli tak samo krzywdziliscie klub, bo nie bylo kasy z biletow co? Glupie pi***olenie i szukanie dziury w calym. Dla mnie tam moga uprawiac saneczkarstwo, to i tak przyjade, bo kocham ten klub, obojetnie co by sie nie stalo. Ale widze, ze niektorzy tego nie kapuja... :? Wolfik - policz ile klub stracil, jak kibice sie od niego odwrocili i bylo max 2 tys ludzi, gdy pare meczy po 5 chodzilo - policz dokladnie............. Pozdrawiam
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Viro

#23 Post autor: Viro » 8 maja 2004, o 13:02

te pi***olenie i wyliczenia mnie tez wkurwiaja
zgadzam sie z Pattonem w 100%
najwieksi kzykacze wyliczaja, wadza sie a jak Ruch zaczyna zle grac to siedza w doma bo sie nie oplaca placic za taka gra
ja tez nieraz ponazekam na gre itd ale zawsze przyjede i dopinguje ten klub podobnie jak Patton czy tez kilku innych chlopakow z tego forum
z klubem sie jest na dobre i na zle czy to pilkarze sa winni czy zarzad czy kibice
z waszych postow wynika tak , ze obrazicie sie na Pf i co ??
ja sie obraze na pana x z zarzadu i takie smieszne gadanie
albo dzialamy dalej albo pierdolimy
zreszta jedno co mozna zauwazyc to taka rzecz , ze nawet jak jest cacy to i tak jest kilku ktorzy i tak wkolko narzekaja
pozdRo

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#24 Post autor: Patton » 8 maja 2004, o 13:26

Bo polak tylko narzekac potrafi i tyle 8) Swiete sa slowa Bismarcka. Aha mam prosbe - nie pozwolmy zrobic tego co chce Kopel, nie pozwolmy instalowac tych za***anych krzeselek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

bercik1981
Kontakt:

#25 Post autor: bercik1981 » 8 maja 2004, o 13:45

Ja bym całą tą sprawę porównał to pewnej sytuacji. Facet przeprowadza babcię przez ulicę, następnie popycha ja, kradnie torebkę i dziwi się że babcia nie jest mu wdzięczna za przeprowadzenie przez jezdnie... Podziękowania dla tych którzy żegnali wczoraj naszych piłkarzy!!! Oby dzisiaj odrobili to co przez bandytów stracili w poniedziałek. Pozdrawiam!!!

Stary kibic

#26 Post autor: Stary kibic » 8 maja 2004, o 13:46

p.Viro, chcialbym powiedziec ale sie bardzo mocno zastanawiam. Jak bylem mlodym to mnie krew zalewala jak slyszalem.Jak ja bylem w twoim wieku ..... Pamietaj o jedny mlody czlowieku, latka strasznie szybko leca. Przyjdzie okres czasz kiedy ogarnie Ciebie niechec. Pozniej juz nie te sily itd. Dzialacie dla dobra Waszego i zarazem mojego klubu.Dobre i to sie chwali. Wielu kibicow walczylo o zwiekszenie frekfencji na stadionie, wielu prywatnie szukaja sponsorow, wielu walczy dla dobra i dobro zawodnikow. To pochwala. Ale to co sie stalo i to przy stanie 2:0 dla Ruchu i przy dobrej postawie zawodnikow, to bylo dla dobra Ruch?
Ci wlasnie pisza ze nic takiego sie nie stalo. Ze wielu nierozumie ich dzialanie. Mozesz to mi wytlumaczysz, bo ja moze ide falszywym torem myslowym.

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#27 Post autor: vahanara » 8 maja 2004, o 14:20

JAWOHL !!! :lol:

TOMEK-K

#28 Post autor: TOMEK-K » 8 maja 2004, o 14:58

Widze że już po mału emocje opadają, to teraz chyba moge dociepnąć swoje trzy grosze:
Na razie i tak nie będą potrzebne pieniądze na oprawy, wieć można by sie ściepnąć zamiast na oprawę to na adwokata i na kary do zapłacenia przez``PF` :?: :!:

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#29 Post autor: spyru » 8 maja 2004, o 15:04

Bercik, porównanie 1-sza klasa. I mógłbym sie jeszcze zapytać dlaczego mamy nie pozwolić na montaż krzeseł? Poza tym na wyjazd nie moge sobie pozwolić ze względów czasowych, a w Chorzowie na Cichej od kilku ładnych lat jestem zawsze. Nawet jak na mecz przyszło 913 ludzi. A teraz nie dość że ludzi wogóle nie będzie to jeszcze klub będzie musiał wynająć ochrone, żeby nikt nie wszedł. Więc pojedziemy na stratach. Więc nie widze powodu żeby tak bardzo najeżdżać na Wolfika
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

NEMEK-MANHATTAN

#30 Post autor: NEMEK-MANHATTAN » 8 maja 2004, o 15:20

popieram w stu procentach TOMKA-K

Zablokowany