widziane z Łodzi: wasze wirtualne bluzgi...

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
dubaj

widziane z Łodzi: wasze wirtualne bluzgi...

#1 Post autor: dubaj » 7 maja 2004, o 17:31

Witam
Tak czytając Wasze forum naszło mnie pare przemyśleń...
Chodzi mi o teksty typu: po***ani psychofani itd.
W sumie to nie moje podwórko, ale skoro były też texty o "zydzewie"; postanowiłem się odezwać....
Primo- żeby nikt na mnie nie skakał to tez uwazam ze akcja na meczu z lksem to było przegięcie...Trochę przesada.... Rozumiem, że możecie mieć swoje zdanie, ale oczy zrobiły mi się wielkie, gdy zobaczyłem te teksty na psychofanow.: wy***rdalać, wynocha chuligani itd....
Niestety internet jest to takie medium które daje możliwość wypowiedzi wszelkim lapsom.... zaloguje się taki i może sypać najciekawszymi opiniami nie majac pojecia o ruchu kibicowskim....
Tacy ludzi dzielą kibicowstwo na dobre i złe, na białe i czarne.... nic bardziej mylnego: kibicowstwo(jak i cale zycie) jest szare.
Teraz wroce na moje widzewskie podwórko: jak to jest gdy nie ma chuliganki...?
Do dzisiaj pamiętam moja wściekłość gdy zdaje się w 97 roku legia biegala nam bezkarnie pod kasami, a ja nic nie moglem zrobic... Teraz w drugą stronę: wyjazd do Wrocławia i biegnących do nas 300 miejscowych. To było niesamowite jak w 9 dyszek(większość dhw) ich nie wpuściliśmy na nas sektor.
Jesienia w zabrzu za to nie było chuliganki i jak to się skonczylo? Tak, postawilismy się zabolom, ale na jak dlugo? 30 sekund? Może minuta?
Mnie tez pare rzeczy w dhw nie pasuje, pare rzeczy bym zmienil, ale tak już musi być... Z jednej strony możemy (my, zwykli wyjazdowcy) mieć troche problemów (bo nasi zaleźli za skóre polowie Polski)przez nich, ale z drugiej strony dzięki nim boja się nas... I mimo wielkiej nagonki na Widzew nasze wyjazdy są w miare bezpieczne (Motor po Łecznej odpuscil, Wisla teraz tez nawet nie pomyslala o zadnej akcji...)
Wy nie macie takich problemów, zawsze byliście numer jeden na Śląsku....
Wlasnie... dzieki komu? Dzieki PF! Nie chcecie psychofanów? A może chcecie co mecz wyjmować barwy dopiero tuz przy stadionie ze strachu przed Górnikiem?

Tak wiec wniosek jest jeden: chuliganka musi być, a kto miał kiedys jakies przygody na wyjezdzie to już wie na pewno dlaczego....

Poza tym wydaje mi się, że na naszym forum nie ma takiej anonimowości jak w Was. Mamy też sporo oszołomów, ale dużo osób się zna i można mieć problemy za pisanie jakiś bzdur na forum.
Może mała rada: zanim coś napiszesz to pomyśl czy to samo byś powiedział w knajpce pod stadionem? I używaj nie wymyślonego nicku tylko podpisz się swoja ksywką. Bierzcie odpowiedzialność za swoje słowa. Krytykujcie ile chcecie, ale uważajcie z tymi swoimi wrzutami na PF.

Reasumując: i tak Ruch nie spadnie, akcja była kozacka i tylko w złym czasie i miejscu. Popsuto ultrasom oprawę, ale czy to powód by rezygnować z udzielania się? Tego tez nie rozumiem.

A do tych internetowych płaczków: pojeździjcie panowie trochę na wyjazdy, a może Wam się nieco przejaśni w tych główkach. Albo się przerzućcie na Ligę Mistrzów, tam gra ładny Real i w ogóle jest grzecznie, fajnie i zarabiają na kibicach mnóstwo kasy.
Bo póki co robicie wstyd Ruchowi: slyszałem opinie już o numerowanych miejscach, o wprowadzeniu chipów (a cała Polska z tym walczy), o zamykaniu chuliganów, wzywanie policji itd.... Czy to ma coś wspólnego z ruchem kibicowskim???

Pozdrawiam wszystkich normalnych kibiców Ruchu (nie chodzi tu o płaczących lapsów na forum)

dubaj (gorol :D )
Widzew ŁÓDŹ

Ps) tak z ciekawości: gdy ktoś będzie chciał polemizować niech zaczyna od napisania ile ma wyjazdów..... ok.?

Ps2)dzisiaj na łodzkie juwenalia... a jutro trzymajcie kciuki za nasz mecz z zabolami!

ps3)prosze nie kasowac... to temat nie o chuliganach tylko o tym jak postrzegają ich wirtualni kibice...
Ostatnio zmieniony 7 maja 2004, o 17:46 przez dubaj, łącznie zmieniany 1 raz.

o

#2 Post autor: o » 7 maja 2004, o 17:53

zgodze sie z chlopakiem z Widzewa nie musicie pf lubic ale powinniscie ich szanowac,wiem ze niektorym z was sie to nie podoba co pf robia ale powinniscie miec do nich szacunek!prosze bez bluzgania i banowania.

DJ1910

#3 Post autor: DJ1910 » 7 maja 2004, o 17:57

nie wiem po co sie przejmowac netowymi prześmiewcami....

a propo hools to zawsze jest potrzebna ekipa ktora zapewnia bezpieczeństwo ...i tyle w temacie... bo Dubaj wszystko bezbłędnie wyjasnił...

Gość

#4 Post autor: Gość » 7 maja 2004, o 18:18

To nie są tylko bluzgi, to jest też wściekłośc którą mamy prawo wyrazić. Popsuli nam widowsko i tyle... Super mecz, zaangażowanie piłkarzy, cenne 3 pkt. ktorych nie daj Boże może zabraknąć w końcowym rozrachunku, zresztą wystarczy spojżeć na konsekwencje jakie nas dotknęły. Jestem ciekawy widzewiacy czy tez sobie pozwolicie na jazde na własnym stadionie w meczu z gornikem. To też jest dla was ważny mecz o tak potrzebne punkty do utrzymania.

PS.
Nie jestem anonimowy

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5 Post autor: Ozor » 7 maja 2004, o 18:22

Każdy ma prawo do swojego zdania i tyle w temacie bo zaraz znowu zacznie się jazda i będzie 300 postów o tym co było a żadnego o tym co będzie.

Gość

#6 Post autor: Gość » 7 maja 2004, o 18:39

:lol: :lol: :lol: bluzgi bluzgami i kazdy to zauwazyl kto bluzgal :lol:
jestem ciekawe czy ta ekipa co tu tak bluzga byla dzis pod stadionem o 14 :lol: jesli tak to gratuluje odwagi :lol:

gregor
Kontakt:

#7 Post autor: gregor » 7 maja 2004, o 19:13

dubaj napisał dużo prawdy. jak wcześnie pisałem nie popieram tego co się stało i mocno przeżywam kary które są nam wymierzane ale niestety taki jest klimat kibicowski i zgadzam się z kolegom z Widzewa, bez pf możemy pochować nasze barwy bo niestety taka jest obecna sytuacja i narzazie nic nie zapowiada zmian. A to że tak wyszło to trzeba poprostu przecierpieć a nie bluzgać jeden na drugiego. I wspólnymi siłami dążyć do współpracy wszystkich grup na stadionie Pikniki NU i PF na stadionie muszą być jak jedna rodzina
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

Viro

#8 Post autor: Viro » 7 maja 2004, o 19:19

pozdRo Dubaj:) :lol:

Gość

#9 Post autor: Gość » 7 maja 2004, o 19:51

DUbaj napisal cala prawde

pozdRo

obeRschlesien

#10 Post autor: obeRschlesien » 7 maja 2004, o 22:25

koles ma głowe widac ,zagadzam sie z nim w 100 jak była na piascie gdyby nie PF to jakby sie nam polonia i piast wrypały do klatki to nie wiem czy by było tak smiesznie

pozdro dla ciebie dubaj

PF sa potzrebeni i bluzgi nic nie daja

musimy sie trzymac razem ,NU PIKNIKI I PF to jedna wielka rodzina

DO BOJU NIEBIESCYYYYYYYY :) :D

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#11 Post autor: vahanara » 7 maja 2004, o 22:39

Wyjazdów mam kilkadziesiąt. Z czasów pierwszego spadku i późniejszych...

Gdzieś tu były posty o tym jak to fajnie jest w niemczech, wszystko poukładane, ludzie idą mecz weseli i pewni że będzie w porządku i spokojnie. Oni tez mają swoich "pf" tyle że Ci nie łamią pewnych kardynalnych zasad.
Co do tego że chuligani muszą być bo taka jest rzeczywistość, to chciałbym przypomnieć (pewnie nie wszyscy pamiętają) że 20 lat temu też wiele rzeczy wydawało się niemożliwe... Mocna wiara i przekonanie wielu ludzi doprowadziło do zmiany tamtej rzeczywistości na dzisiejszą a skutkiem ubocznym tej zmiany są takie właśnie zachowania...

Strach a szacunek to dwie różne sprawy

A tak na marginesie to na Ruchu jest miejsce dla wielu osób, jest "młyn", jest "10" jest trybuna. Każdy może znaleźć coś dla siebie, pod warunkiem że ktoś inny mu tego nie zabierze...

RABIN

#12 Post autor: RABIN » 7 maja 2004, o 22:55

Witam !!!
A mnie osobiście jest tylko szkoda 3pkt. oraz NU z powodu oprawy meczu a poza tym to ciesze sie ze zamknieto ten stadion gdyż każdy co jeździ na mecze i na wyjazdy wie że na ruchu to nie jest stadion!!!!!! ino zabytek i może coś ktoś z tym wreszcie zrobi bo nasz kochany pan prezes nie ma zamiaru!!! a teraz bedzie musiał!!!
I jeszcze jedno jakby nie PF to nie raz nie jeden piknik by nie wrócił cało z wyjazdu tak wiec jak juz emocje opadły to wypadało by się dogadać!!!
Pozdrowienia dla kumatych!!!

tort
Kontakt:

#13 Post autor: tort » 7 maja 2004, o 23:17

Dubaj spoko wpis .Panowie nie najezdzajmy jeden na drugiego i bedzie ok.
Do przodu ide twardo , schowany za swa garda ...

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#14 Post autor: Schlesien » 7 maja 2004, o 23:29

Ja mam tylko jedno pytanie do tych co wychwalaja PF. Jestescie dumnie z tego co sie stalo i ciesza was kary nalozone na klub. Nie pytam sie o przeszlosc. Pytam sie o to co sie stalo w poniedzialek.

19_CWKS_16

#15 Post autor: 19_CWKS_16 » 7 maja 2004, o 23:52

bojowka potrzebna jest kazdemu klubowi ale nie zapominajmy ze chuligani tez powinni byc kibicami a wiec nie powinni rozpoczynac tej awantury w takim momencie kiedy klub ciezko walczy o utrzymanie i te potrzebne 3pkt. ma juz prawie w kieszeni. teraz bez tych punktow moze byc ciezko... ale to tylko moje zdanie[/list]

Zablokowany