Kosekwencje....

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
WOJTEKK

#16 Post autor: WOJTEKK » 6 maja 2004, o 15:05

kurwosci siedza i licza 15 lat temu jak zech zaczoł jezdzic na Ruch stałem na betonie,przez 10 lat Rogali prezesowania stoja na betonie ku*** mac Rogala gdzie pzrejebałes pieniadze na remont !!!!!!!!z wypowiedzi Rogali "rozmowy ze sponsorem moga teraz byc trudniejsze..."ku*** mac miałes 10 lat na to aby stadion RUCHU był jednym z nalepszych stadionów,rozlicz sie okurwiencu czerwony z kasy albo sprzedawaj ta twoja chałpa i remontuj ty ku*** brak mi słow :twisted: :twisted: no chyba ze masz obrone twojej twierdzy.Teraz zaistniała sytuacje Rogala bedzie tłumaczył brakiem pieniedzy i sponsora-bier twoich kolesi co rozjebali nam stadion0kilofy,łopaty i napierdalaj i remontuj stadion.I nie ma co gadac ,ze stadion Piasta czy inny sa w gorszym stanie-BYŁO 10 LAT NA TO ABY NASZ STADION BYŁ WZOREM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KRYSTIAN ROGALA Z CHORZOWA NIECH wy***rdala!!!!!!!!!!!!!!!!!

tomas de toRquemada

#17 Post autor: tomas de toRquemada » 6 maja 2004, o 16:42

A propos wojewody - ten sk***ysyn (trzeba nazywac rzeczy po imieniu) pochodzi z jakiejś post-carskiej wiochy, chyba Sosnowca, jesli sie nie myle, a to już po części tłumaczy jego postępowanie. Ale ten gorol chyba dlugo już nie posiedzi na swoim stołku :D
Pytanie: na jakiej podstawie cofnięto ten walkower z Piastem? I czy były juz jakieś precedensy, które pozwalają wierzyć w to, że mecz z ŁKS bedzie dokonczony/powtórzony?

Doboszek

#18 Post autor: Doboszek » 6 maja 2004, o 17:48

AndRe pisze: aa info dostalem od DOBOSZKA :D bo bym zapomnial

NAbijacz Postow :lol:

stan01
Kontakt:

konsekwencje

#19 Post autor: stan01 » 6 maja 2004, o 19:59

tomas de toRquemada napisal: "A propos wojewody - ten sk***ysyn (trzeba nazywac rzeczy po imieniu) pochodzi z jakiejś post-carskiej wiochy, chyba Sosnowca, jesli sie nie myle, a to już po części tłumaczy jego postępowanie."
Przed chwila to samo chcialem napisac, niestety nie mylisz sie. To komunistyczne scierwo pochodzi z sosnowca. I to nie pierwszy jego numer w tym stylu na naszym terenie, czyli Slaskim. Byl miedzy innymi likwidatorem kilku naszych zakladow. I obawiam sie ze ciezko bedzie go oderwac od stolka, zreszta tak samo jak i tego naszego, przyspawanego, organizatora 3-majowej zadymy.

Awatar użytkownika
KOSTA
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20 Post autor: KOSTA » 6 maja 2004, o 20:22

Wydział Dyscypliny PZPN ukarał Ruch Chorzów zakazem rozgrywania spotkań z udziałem publiczności w czterech meczach o mistrzostwo II ligi oraz karą finansową w wysokości 30 tysięcy złotych za brak odpowiedniego zabezpieczenia porządku na stadionie w wyniku czego doszło do ekscesów i przerwania spotkania z ŁKS Łódź.

Za niewłaściwe zachowanie kibiców ŁKS na łódzki klub nałożono karę finansową w wysokości 10 tysięcy złotych oraz zakaz udziału zorganizowanych grup kibiców w dwóch meczach wyjazdowych.

- Dzisiejsze decyzje nie zamykają sprawy. Ewentualną weryfikacją wyniku tego spotkania zajmie się we wtorek 11 maja Wydział Gier PZPN – powiedział rzecznik prasowy PZPN Michał Kocięba.
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte

Gość

#21 Post autor: Gość » 6 maja 2004, o 20:25

Czyli mamy zakaz do końca sezonu.

Robson
Kontakt:

#22 Post autor: Robson » 6 maja 2004, o 20:38

Ale tu się nie ma o co odwoływać ! Ew. o zmniejszenie kary finansowej !
Stadion i tak jest zamknięty przez miliard podmiotów :(

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23 Post autor: spyru » 6 maja 2004, o 20:48

Pozytyw tego jest taki że ŁKS też dostał kare. Więc widzą też ich wine, a co za tym idze realne wydeje sie powtórzenie meczu. Oby. Ja jednak mam nadzieje że jeszcze jakiś meczyk sie zobaczy. Niech sie przyspawany odwoła do tych podmiotów. Przecież z płotem, cegłami i tunelem można coś zrobić.
A może Stowarzyszenie jako podmiot też zamknie stadion bo nie grali przy światłach?? :)
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#24 Post autor: wolfik » 6 maja 2004, o 21:23

gerhat pisze:Jr ja bym tam nie kombinował z tymi walkowerami.
Należą nam się 3 pkt za Gliwice, a za ŁKS musimy dostać walkowera 0pkt, bo nom się też należy.
Gówno cza umieć nazywać gównem, choćby było w niebieskim papierku.
Ślonzok mo jedna godność.
w 100% popieram, jesli juz karamy kluby a zachowanie kibiców to tylko takie rozwiazanie powinno wchodzic w rachube, ale pzpn jak zawsze wie lepiej :lol:

a swoja droga cos mnóstwo chetnych do zawarcia naszego stadionu sie znalazlo pzpn , prezydent Chorzowa, wojewoda Śląski, nadzór budowlany, jeszcze tylko mi policji brakuje, zeby tak sie sponsorzy garneli :lol: :lol: :lol:

Stary kibic

#25 Post autor: Stary kibic » 6 maja 2004, o 22:57

Nasuwa sie w tym wszystkim jedno powazne patanie. Kto zostal ukarany?Nie kto inny jak ci normalni kibice . Czy ci normalni kibice bedace na trybunie? Czy te dziadki okolo 60-tki? Sa winni tego niechlubnego precedensu?! Gdzie tu jest sens a gdzie logika?

A co do U.M Chorzow i do U.W. to naprawde mozna miec wielka zastrzerzenia. Na wszystko brak pieniedzy, na WPKiW, na obiekty sportowe, na obiekty rekreacyjne itd. Czyzby wszystko na to fundusze ida do .......?
Tak by sie przydalo U.W. zamknac! A wojewodzie dac czerwony kartonik.

niebieski78

#26 Post autor: niebieski78 » 7 maja 2004, o 00:59

ale nie czaje...to co gramy teraz na slaskim czy gdzie bo jesli wojewoda
zamknol go za zly stan to gdzies pisalo ze nawet bez publicznosci nie moga tam grac,prawda to?

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#27 Post autor: Schlesien » 7 maja 2004, o 01:08

niebieski78 pisze:ale nie czaje...to co gramy teraz na slaskim czy gdzie bo jesli wojewoda
zamknol go za zly stan to gdzies pisalo ze nawet bez publicznosci nie moga tam grac,prawda to?
Stadion jest niby zamkniety przez to, ze nie jest bezpieczny dla publicznosci. Nie pamietam juz ktory z "zamykaczy" tak to uzasadnil, ale wynikaloby z tego to, ze jest bezpieczny dla pilkarzy i szpile moga sie tam odbywac. Niestety zbyt wiele osob zamknelo stadion i nie bardzo sie idzie w tym pochytac, kto za co i z kim trzeba sie liczyc bardziej a z kim bedzie mniejszy problem.

niebieski78

#28 Post autor: niebieski78 » 7 maja 2004, o 01:17

vahanara w innym temacie cytuje pap

cyt. za PAP:
"› Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego w Chorzowie zamknął w czwartek stadion chorzowskiego Ruchu ze względu na zły stan obiektu - poinformował rzecznik wojewody śląskiego Krzysztof Mejer.

Oznacza to, że na stadionie nie mogą się odbywać żadne imprezy, nawet bez udziału ograniczonej liczby widzów. Decyzja weszła w życie od razu. Powodem jej wydania był zły stan stadionu zagrażający zdrowiu i życiu ludzi. Chodzi m.in. o uszkodzone ogrodzenie, betonowe schody i tunel prowadzący na boisko.

Wcześniej stadion dla imprez masowych (do 300. osób) zamknęli kolejno PZPN, prezydent Chorzowa i wojewoda Śląski z powodu burd wywołanych przez pseudokibiców podczas poniedziałkowego mecz 2. ligi Ruch - ŁKS Łódź."

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#29 Post autor: Schlesien » 7 maja 2004, o 01:21

Pozbieralem to wszystko do kupy. Brakuje chyba tylko za co i na jaki okres zamknal stadion prezydent Chorzowa

PZPN ukaral Ruch zakazem rozgrywania spotkań z udziałem publiczności w czterech meczach o mistrzostwo II ligi oraz karą finansową w wysokości 30 tysięcy złotych za brak odpowiedniego zabezpieczenia porządku na stadionie.

Wojewoda Śląski Lechosław Jarzębski wydał w czwartek decyzję o bezterminowym zakazie organizacji imprez masowych na stadionie chorzowskiego Ruchu. "Moja decyzja oznacza, że na stadionie nie mogą się odbywać do odwołania imprezy z udziałem więcej niż 300. osób."

Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego w Chorzowie zamknął w czwartek stadion chorzowskiego Ruchu ze względu na zły stan obiektu.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#30 Post autor: gerhat » 7 maja 2004, o 09:15

Ja wyczytalem gdzieś, bodajże na telegazecie, że jedną z przyczyn z powodu której wojewoda zamknął stadion było to ze firma ochraniarska nie ma koncesji. No to Blok będzie mial cieplo za działalnośc bez koncesji.
Ale to bije również w wojewodę, bo on wczesniej wydał decyzję o dopuszczeniu do organizacji imprez masowych, a na to klub musi przedstawic wszystkie dokumenty w tym umowę i koncesję firmy ochraniarskiej. To albo ktos fałszował kwity, albo jakiś urzędnik nie dopilnował tego.

Zablokowany