Sponsorzy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Dantes
Kontakt:

#151 Post autor: Dantes » 17 lis 2009, o 17:36

Dzień przed oficjalną konferencją prasową w sprawie nowego sponsora Ruchu - firmy Tauron pojawiło się nieoficjalne info (przeciek), że nowym sponsorem klubu ma być również firma WASKO.SA z Gliwic. Ciekawe czy była to tylko plotka, czy faktycznie coś jest na rzeczy...

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#152 Post autor: jajo » 17 lis 2009, o 19:08

raczej jest na rzeczy. Jak już pisałem WASKO zajmuje się systemami identyfikacyjnymi, karty chipowe itd. Teraz złożmy 3 informacje:
- ta powyżej, że Wasko ma być sponsorem
- słowa Kopla, że w przyszłym sezonie miasto zamierza zainwestować w nowy system identyfikacji kibiców
- słowa Rzecznika na tym forum, że prawdopodobnie od nowej rundy będą potrzebne nowe ID
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Dantes
Kontakt:

#153 Post autor: Dantes » 17 lis 2009, o 19:16

jajo pisze:raczej jest na rzeczy. Jak już pisałem WASKO zajmuje się systemami identyfikacyjnymi, karty chipowe itd. Teraz złożmy 3 informacje:
- słowa Kopla, że w przyszłym sezonie miasto zamierza zainwestować w nowy system identyfikacji kibiców
- słowa Rzecznika na tym forum, że prawdopodobnie od nowej rundy będą potrzebne nowe ID
Oby ze złożenia tych trzech faktów nie wynikało, że od nowej rundy w zamian za reklamę na koszulkach firma Wasko za darmo zainstaluje nowy system ID :)

Awatar użytkownika
tedeus63
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#154 Post autor: tedeus63 » 17 lis 2009, o 19:30

Dantes pisze:
jajo pisze:raczej jest na rzeczy. Jak już pisałem WASKO zajmuje się systemami identyfikacyjnymi, karty chipowe itd. Teraz złożmy 3 informacje:
Oby ze złożenia tych trzech faktów nie wynikało, że od nowej rundy w zamian za reklamę na koszulkach firma Wasko za darmo zainstaluje nowy system ID :)
wiysz co nawet dobrze by byklo bo niy wiym czy sie orientujesz ale taki system na karty czipowe kosztuje okolo 1ml 300tys zl pozdro

Dantes
Kontakt:

#155 Post autor: Dantes » 17 lis 2009, o 19:53

tedeus63 pisze:
Dantes pisze:
wiysz co nawet dobrze by byklo bo niy wiym czy sie orientujesz ale taki system na karty czipowe kosztuje okolo 1ml 300tys zl pozdro
No ja ino że łod tego systemu nom grajki lepi groć nie bydom :) A ludzie sie bydom nerwowali że dopiero co sie wyrobili jedne ID, a tu już nostympne muszom se wyrobić..

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#156 Post autor: Mirek » 17 lis 2009, o 19:56

ale jak ktoś tego systemu nie zasponsoruje to i tak klub bedzie musiał za to zaplacic.

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#157 Post autor: HKSADIK » 17 lis 2009, o 19:59

Mamy juz na to "sponsora"-
jajo pisze:- słowa Kopla, że w przyszłym sezonie miasto zamierza zainwestować w nowy system identyfikacji kibiców

To miasto,ktore jest odpowiedzialne za stadion zaplaci za nowy system identyfikacji.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#158 Post autor: Mirek » 17 lis 2009, o 20:01

HKSADIK pisze:To miasto,ktore jest odpowiedzialne za stadion zaplaci za nowy system identyfikacji.
Jeśli tak jest to z Wasko, o ile coś w ogóle jest na rzeczy, niech dyskutują o kasie.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#159 Post autor: jajo » 17 lis 2009, o 20:21

HKSADIK pisze:Mamy juz na to "sponsora"-
jajo pisze:- słowa Kopla, że w przyszłym sezonie miasto zamierza zainwestować w nowy system identyfikacji kibiców

To miasto,ktore jest odpowiedzialne za stadion zaplaci za nowy system identyfikacji.
nie jestem pewien, ale Kopel chyba coś gadał o 500 tysiącach. Pewnie reszta byłaby w barterze za reklamę na koszulkach czy stadionie
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#160 Post autor: HKSADIK » 17 lis 2009, o 20:29

Fragment wywiadu z Koplem-
http://www.ruchchorzow.com.pl/ pisze:Rzecznik:Skoro już rozmawiamy o inwestycjach w Ruch Chorzów czy w najbliższym czasie planowane są kolejne. Jak miasto przygotowuje się na wejście nowej ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych?

Kopel: Na stadionie przy Cichej wszystko co jest niezbędne do gry w ekstraklasie jest wykonane, poza systemem wejść i wyjść, który pozwoli zidentyfikować każdego kibica. Taki system może kosztować około 800 tysięcy zł. Przystępujemy do tej inwestycji w tym roku. Mam nadzieję, że na wiosnę ten system będzie już działał.

jugador
Kontakt:

#161 Post autor: jugador » 17 lis 2009, o 20:31

System wejsc i WYJSC : ) Dobre , wyglada na jakas ostra nowosc.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

19aRtuR20
Kontakt:

#162 Post autor: 19aRtuR20 » 17 lis 2009, o 21:26

jugador pisze:System wejsc i WYJSC : )
tak zwany system "w te i we w te"
http://kabarety.tworzymyhistorie.pl/200 ... php?source
nie umiolch sie powstrzymac

co do tematu, to mysla, ze Wasko w koncu zas zagosci na rekowku
co do sponsora, to jo bych chciol wiedziec, na jaki zasadzie jest reklama na rekowku ta Inwest Consulting

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#163 Post autor: HKSADIK » 17 lis 2009, o 21:38

19aRtuR20 pisze:co do sponsora, to jo bych chciol wiedziec, na jaki zasadzie jest reklama na rekowku ta Inwest Consulting
Inwest Consulting jest naszym autoryzowanym doradca na rynku Newconnect.
Pewnie przez to,ze umiescilismy ich logo na rekawku musimy im mniej placic:)

Witek46
Kontakt:

#164 Post autor: Witek46 » 18 lis 2009, o 21:52

Przeczytane na wnp.pl :
Tauron idzie ku giełdzie, wybrał doradców prywatyzacyjnych
Zarząd Tauron Polska Energia wybrał 17 listopada doradcę finansowego, generalnego menedżera oferty na przeprowadzenie oferty publicznej akcji Tauron Polska Energia . Wybrana została oferta złożona przez konsorcjum firm UniCredit CAIB Poland SA z siedzibą w Warszawie (lider konsorcjum) oraz UBS Limited z siedzibą w Londynie.
Rozstrzygnięcie to kończy postępowanie, do którego zaproszono kilkanaście międzynarodowych instytucji finansowych. W końcowych negocjacjach udział wzięło pięć podmiotów.
Wcześniej wybrany został międzynarodowy doradca prawny. Jest nim warszawskie biuro londyńskiej kancelarii Norton Rose.
Udostępnienie akcji Tauron Polska Energia SA planowane jest na 2010 r.
Tauron Polska Energia jest drugim pod względem wielkości producentem energii elektrycznej w Polsce oraz liderem sprzedaży. Grupa Tauron obejmuje swoim działaniem 17 proc. powierzchni kraju, zatrudnia ok. 28 tys. osób i jest jednym z największych podmiotów gospodarczych w Polsce, dysponującym kapitałem ponad 13,9 mld zł.
Grupa posiada aktywa we wszystkich elementach łańcucha wartości charakterystycznego dla sektora elektroenergetycznego (wydobycie, wytwarzanie, odnawialne źródła energii, dystrybucja, sprzedaż). W skład Grupy Tauron wchodzą 94 podmioty, m.in. Południowy Koncern Węglowy, Południowy Koncern Energetyczny, Enion, EnergiaPro, Enion Energia, EnergiaPro Gigawat, PEC Katowice, EC Tychy, Jeleniogórskie Elektrownie Wodne.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#165 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 14 gru 2009, o 16:31

Mam 3 pytania
1.Jak wygląda sprawa z Mittalem wiem że kiedyś były prowadzone ale nic z tego nie wyszło. Uważam że kolejne podjecie rozmów nikomu by nie zaszkodziło a każda ze stron mogła by zyskać.
2. Tauron to jest nasz strategiczny sponsor czy jak? zero reklamy na głównej stronie o Tauronie a w zakładce sponsorzy figuruje on jako patron :zdziwko: miejsce dla niego wydaje mi sie powinno być na samym szczycie. bardzo bym chciał poznać jak wyglada umowa poniedzy Ruchem i Tauronem.

3.Sandvik już ostatecznie wycofał sie z ME? Przecież młodzi zdobyli mistrzostwo wiec dla mnie to też troche nie zrozumiałe jest.

Wiem ze pytanie 1 oraz 3 to pytania starsze ale bardzo bym chciał aby ktoś na nie by mi odpowiedział

ODPOWIEDZ