Sparingi lato 2009

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Avada Kedavra
Kontakt:

#466 Post autor: Avada Kedavra » 14 lis 2009, o 14:20

Dobra to jo tak w skrócie podsumuja ten sparing:

Na plus:
- Zając - powoli wraco do formy, kilka ciekawych zagrań, nie uciekoł od gry
- Stefański - o tym synku jeszcze usłyszymy, jo od poru szpili za kożdym razym marudza, że niy ma go na rezerwie w lidze
- Konstantinidis - na początku myślołech, że to tyn Polok z niższyj ligi :D jak na mój gust to bardzo kumaty gość, piłka go szukała, wiedzioł jak sie ustawić
- Flis - melodia przyszłości, teraz jeszcze nic z niego niy bydzie, ale za rok kto wiy, ambitny synek
- Matko - pora ważnych i w miare pewnych interwencji (2 razy wypluł bala przed siebie, ale bez konsekwencji)

Na minus:
- Nowacki - a jo dalyj swoje....
- Andrzejewski - to tyn blondyn co na lewyj pomocy dreptoł? Mie osobiście tyn synek niy przekonoł... jakiś taki... niy wiym... jakby go obudzili po ciezkiej nocce, kozali sie oblykać i grać...

Reszta drużyny zagrała na równym poziomie, niy ma co sie za bardzo rozpisywać.

Ciekawostki:
Na trybunie dzisiej byli: M. Klimek, D. Smagorowicz, J.Paterman, P. Lech, B. Kalus, M.Mosór, D. Gęsior, T. Rząsa (jeśli sie myla to mnie poprowcie), no i jeszcze Krzysiek Nykiel postanowioł sie obejrzeć szpil z wysokości trybun :)

To by boło na tyla :) Ogółem sparing in plus :)

19aRtuR20
Kontakt:

#467 Post autor: 19aRtuR20 » 14 lis 2009, o 14:28

Avada Kedavra pisze:T. Rząsa
bardzo mozliwe, on jest kims w Cracovii

moze ktoś pedziec jak padła 2go bramka ? bo cos tam w relacji na Cracovii pisało o pustej bramce :D

memp
Kontakt:

#468 Post autor: memp » 14 lis 2009, o 14:30

nieporozumienie obrońcy z bramkarzem. Bramkarz wyszedł, a obrońca mu podał tam gdzie już nie stał xD i piłka sie kulała po piątce, Stefan dobiegł i dobił do pustej :)

Awatar użytkownika
ch-R

#469 Post autor: ch-R » 14 lis 2009, o 14:30

Czymu mi sie zdawało że to ten Grek strzelił trzy tory :szok: ? Nie wiem chyba dlatego że trocha podobny do Stefańskiego ;)
Bardzo dobrze sie zaprezentowoł tyn Grek , Stefański , Lesik który ustawioł tego blondyna z kucykiem (kiepski gość :kwasny: ) dobrze też Grzybek , Zając, Matko nawet dobrze tyż groł Szeryf.
Jeżeli chodzi o tego Greka to ja bym dał mu szanse bo gość ma papiery na gre , naprawde co miał to wykorzystał ino trocha sie za często obalo ale przynajmniej wolne z tego były .
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Awatar użytkownika
choRzowsko1920
Kontakt:

#470 Post autor: choRzowsko1920 » 14 lis 2009, o 14:30

te wiela w końcy było 2:1 czy 3:1 .. ? haha.. bo taki synek mi pado, że 2:1 a na stRonach pise 3:1 ? ;p

Lukas89
Kontakt:

#471 Post autor: Lukas89 » 14 lis 2009, o 14:32

3-1 ... :oczami:
Obrazek

Awatar użytkownika
choRzowsko1920
Kontakt:

#472 Post autor: choRzowsko1920 » 14 lis 2009, o 14:33

dzięki ;-) .

Avada Kedavra
Kontakt:

#473 Post autor: Avada Kedavra » 14 lis 2009, o 14:34

ch-R pisze:Czymu mi sie zdawało że to ten Grek strzelił trzy tory :szok: ? Nie wiem chyba dlatego że trocha podobny do Stefańskiego ;)
Bardzo dobrze sie zaprezentowoł tyn Grek , Stefański , Lesik który ustawioł tego blondyna z kucykiem (kiepski gość :kwasny: ) dobrze też Grzybek , Zając, Matko nawet dobrze tyż groł Szeryf.
Jeżeli chodzi o tego Greka to ja bym dał mu szanse bo gość ma papiery na gre , naprawde co miał to wykorzystał ino trocha sie za często obalo ale przynajmniej wolne z tego były .
Hehe mi sie zdowało, że strzeloł dwa piyrwsze tory :D
Faktycznie podobni byli, czorne włosy, niezbyt wysocy :)
Co do obalania sie, to w zasadzie robioł to ino wtedy kiedy niy mioł do kogo zagrać, widać, że to taki boiskowy cwaniaczek :)
choRzowsko1920 pisze:te wiela w końcy było 2:1 czy 3:1 .. ? haha.. bo taki synek mi pado, że 2:1 a na stRonach pise 3:1 ? ;p
3-1

memp
Kontakt:

#474 Post autor: memp » 14 lis 2009, o 14:36

No ten Grek całkiem, całkiem... ale po 1 sparingu nie można wnioskować zbyt wiele. Nowacki dno... koleś po prostu, ja nie wiem, zapomniał jak sie gra chyba... Zając ogromny plus! To co zrobił kolesia w środku pola (siata chyba) i potem fałszem na skrzydło do Grzybka :padam: No i asysta przy pierwszej bramce, Grek na zamach położył obrońce i strzelił, a Cabaj nawet sie nie ruszył :D Scherfchen dużo niedokładnych piłek... Grodzicki słabo, żadnej celnej długiej piłki :/ a ten Andrzejewski... dziękujemy panu, że pan przyjechał na sparing :)

Awatar użytkownika
Ridej1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#475 Post autor: Ridej1920 » 14 lis 2009, o 14:45

Avada Kedavra pisze:Na trybunie dzisiej byli: M. Klimek, D. Smagorowicz, J.Paterman, P. Lech, B. Kalus, M.Mosór, D. Gęsior, T. Rząsa
Jo mioł dzisiej takie szczęście,że podczas sparingu siednoł sie obok mie Pan M.Klimek(do mie wielki zaszczyt) ,powiem ino tyla,że widać było po jego reakcjach na wydarzenia na boisku,że z całego serca kocho ten klub i przeżywo nawet sparingi(nie byda pisoł co godoł o poszczególnych zawodnikach bo to jego prywatne przemyślenia).A co do Rząsy,ja to był on,
jeszcze jedno Cabaj :rotfl:

Dżem
Kontakt:

#476 Post autor: Dżem » 14 lis 2009, o 14:49

Lesik,Zając,Grek,Straka i Stefański w tym sparingu zasługują na największe wyróżnienie.
Lesik za***iście sobie radził na tej lewej obronie,i z upływem czasu coraz bardziej ochoczo atakował. Na serio wyrasta nam alternatywa dla Brzytwy. Zając fest mi się podobał,walczył atakował,dużo widział. U Greka widać było spokój i pełen profesjonalizm, nie chciał na siłę jak blondyn,ale wiedział co,jak,gdzie zrobić. I te odegranie w akcji na 3-1. Ja bym go brał w ciemno,bo nam brakuję ofensywnego pomocnika, a taka okazja się nie powtórzy za taką kasę. Straka jak zawsze ;). Stefan tak jak Lesik-dać mu szansę na koncówki w lidze.

Na minus na pewno Blondyn i Flis-tego to w ogóle nie było widać.Nowacki oczywiście poza wszelką konkurencją,po co go w ogóle wpuszcza się na sparingi,jak wiadomo że będzie ch*** grał ? A stracona bramka moim zdaniem na konto prawego obrońcy (Szczypior ?)

Ogólnie mecz fajny. Ja wyrobiłem sobie zdanie na nim że nie trzeba nam Szczotów czy innych wynalazków pseudogwiazdorskich, skoro mamy np. Lesika cze Stefańskiego. Młodzież panowie to może i powinna być nasza największa zaleta. Więcej odwagi !

Awatar użytkownika
ch-R

#477 Post autor: ch-R » 14 lis 2009, o 14:53

Avada Kedavra pisze:Co do obalania sie, to w zasadzie robioł to ino wtedy kiedy niy mioł do kogo zagrać, widać, że to taki boiskowy cwaniaczek :)
Właśnie wyjąłeś mi to z ust , tak właśnie miałem napisać. :P
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

buli19R20
Kontakt:

#478 Post autor: buli19R20 » 14 lis 2009, o 14:54

jo powiem tak szpil w 100% był przez naszych kontrolowany ten blondynek co lotoł po lewej flance hmmmm osobiscie mysle ze Balaz w 1 polowie duuuuuuzzzzzooooo lepij sie zaprezentowoł wiec moim zdaniem 3 lewych pomocników nom nie cza bo jest niesamowicie ostatnio ambitny janoszka :) w razie czego Brzytwe mozna wklepac na lewo pomoc. Co do greka to fest mi sie podobało ze 90% bali groł z klepy :D a jak juz utrzymywoł przy sobie to czesto był faulowany. Raczej na plus choc jak juz pisano czy jest to ten poziom? osobiscie to brołbych go ale za darmo i dociepnol nowackiego kiery groł totalne dnooooo. Słabo tez Szeryf ale naszczescie bardzo fajnie Pulkowski :) cieszy postawa Zająca i Stawarczyka. I chyba najwazniejsze mamy naprawde 2 za***istych tormanów :)

19aRtuR20
Kontakt:

#479 Post autor: 19aRtuR20 » 14 lis 2009, o 14:56

takie pytanie, na jaki pozycji zagroł Konstantinidis?

czyli na ty pozycji, jakigo piłkarza potrzebujemy, "10"
Ostatnio zmieniony 14 lis 2009, o 14:58 przez 19aRtuR20, łącznie zmieniany 1 raz.

Dżem
Kontakt:

#480 Post autor: Dżem » 14 lis 2009, o 14:57

19aRtuR20 pisze:takie pytanie, na jaki pozycji zagroł Konstantinidis?
Taki cofnięty napastnik,ofensywny pomocnik.

ODPOWIEDZ