MOJE OSWIADCZENIE

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#61 Post autor: gerhat » 6 maja 2004, o 09:23

cztając te posty dochodzę do wniosku że:
1. Powstały dwie grupy: Ci co popierają wydarznia z poniedziałku i ci co je krytykują
2. Jakikolwiek post z grupy przeciwnej, odbierany jest przez członków drugiej grupy jako osobisty atak. To oczywiście działa w dwie strony.
3. Powstała jeszcze podgrupa, która ponieważ jest znana nie może skrytykować wydarzeń więc je umiarkowanie popiera, co więcej każe milczeć tym co krytykują.

Moje zdanie jest takie: niech każdy wypowiada swoje zdanie i ocenę tego co się stało, ale niech nie mówi drugiemu ze ma siedzieć cicho (brawo Kris)
To jest forum a nie cela gdzie rządzi grypsera.

qweRty

#62 Post autor: qweRty » 6 maja 2004, o 09:42

ale co my możemy zrobić? możemy się tutaj pienć i niewiele z tego wyjdzie.nie ma kasy, prawo jest słabo egzekwowane.stadion jest do dupy.pzakazy stadionowe nie są egzekwowane.praktycznie tylko kasa może pomóc.
potrzebny jest elektroniczny system kart, które byłyby czytane wraz z kupnem biletu i w momencie wejścia na stadion. (karta wyrabiana wraz ze zdjęciem i dowodem tożsamości, najlepiej na policji żeby uniknąć pobróbek i fałszerstw)
byłoby wiadomo kto był na stadionie a to umożliwiłoby łatwe wyszukanie osób biorących udział w zadymach i eliminacja ich na zawsze ze stadionu (porównanie zdjęć z bazy danych i monitoringu). krąg podejrzanch byłby b.mały
do tego ochrona i konstrukcja obiektu . na ten stadion jak się chce to się wchodzi bez biletu->płot przy kominach.a koron to jest idealne miejsce do swobodnego przemieszczania się:(
teraz sie powtórze ale skoro pf wchodza za darmochę i przez nikogo nie sprawdzani na stadion to mogą wnieść naprawdę spory arsenał ( nie mylić z Arsenalem;).
dopóki nie będzie zapewniona ochrona publicznośc i obiektu - to nie ma sensu aby ludzie z NU, ze Stowarzyszenia budowali coś naprawdę trwałego dla klubu i kibiców skoro przyjdzie pierwszy lepszy meczyk podwyższonwego ryzyka i cała robota idzie w pi***.
a gadanie że ktoś mógłby zacząć robić a nie klikać przed monitorem nie jest do końca sprawiedliwe-sam się zastanawiałem czy nie pomóc (miałem mozliwość wnieść czegoś czego dawno nie było w tym klubie-gadałem o tym z Fuhrem) ale przy obecnych relacjach panującuch na trubunach i w klubie to wolę się nie wychylać i pozostac piknikiem) i dam se ręke uciąć że podobnie myśli masą ludzi

pozdrawiam..nie wszystkich

Niebieska
Kontakt:

#63 Post autor: Niebieska » 6 maja 2004, o 10:15

qweRty pisze:sam się zastanawiałem czy nie pomóc (miałem mozliwość wnieść czegoś czego dawno nie było w tym klubie-gadałem o tym z Fuhrem) ale przy obecnych relacjach panującuch na trubunach i w klubie to wolę się nie wychylać i pozostac piknikiem) i dam se ręke uciąć że podobnie myśli masą ludzi
:( :roll:
Ostatnio zmieniony 7 maja 2004, o 00:20 przez Niebieska, łącznie zmieniany 1 raz.
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października

Gość

#64 Post autor: Gość » 6 maja 2004, o 10:28

każdy gada ile by to mógł pomóc i jak by to mógł pomóc... a ja wam nie wierze bo Ci co chcą pomóc to i tak pomogą... a reszta? nie wiem po co to gadanie pomógłbym ale to i tamto... albo chcesz pomóc albo nie.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#65 Post autor: gerhat » 6 maja 2004, o 11:31

Każdy pomaga jak może, a nie jak Ty bys chciał.

Jo placa co szpil 26,-zł, + 4,-parking, do tego dociepywałem co roku ok. 200,-zł na oprawy, fany itp.
To daje jakies 600,-zł na sezon. Do tego chociałbych pałcić składki na stowarzyszenie ale nikt ich nie chce. Te pieniądze moga płacić za II ligowe występy a nie ogladanie jak ktoś się napierdala dragiem.

Może Ci co wchodzą bacznymi bramkami robią więcej. Pięści i ochrona w dzisiejszych czasach też są w cenie. Tylko że dzięki nim takich jak jo jest coroz mniej.

Niech każdy pomago jak umie a nie wypomino drugiemu że jest gorszy.

Gość

#66 Post autor: Gość » 6 maja 2004, o 11:35

gerhat ty pomagasz, mi chodzi o tych którzy piszą pomógłbym ale... do nich są kierowane te słowa. Dziwię się że poczułeś się urażony skoro pomagasz, nie wszystkie moje posty są skierowane do Ciebie, polemizuje też z innymi ludźmi.

qweRty

#67 Post autor: qweRty » 6 maja 2004, o 11:39

WojtekO pisze:każdy gada ile by to mógł pomóc i jak by to mógł pomóc... a ja wam nie wierze bo Ci co chcą pomóc to i tak pomogą... a reszta? nie wiem po co to gadanie pomógłbym ale to i tamto... albo chcesz pomóc albo nie.
wiesz Wojtku. nie istnieją tylko kolory czarny i biały. sa jeszcze pośrednie.można sie w coś angażować tylko pytanie czy to nie jest robota bez sensu.skoro celem głównym jest sprowadzenie kibiców na Cichą to w obecnych okolicznościach jest to bez sensu. Po prostu okłamywalibyśmy ludzi. nikt w tej chwili nie zapewni im bezpieczeństwa. Byłem na meczu z kolesiem który po raz pierwszy wziął córę na Ruch...i tego błędu długo nie powtórzy.po prostu się bał. tak samo ludzie na sektorze rodzinnym, Reden se swoim małym, Ludzie na zdjęciu wklejonym przez Fuhra i wielu innych. Traktując klub piłkarski jako firmę należy prowadzić MARKETING. A to u Nas leży. Po tym co widzieli ludzie w europie to zapomnij o tych potencjalnych kilkunastutysiącach pikników, których możnaby ściągnąć na Cichą. W końcu to oni wypełniają stadiony. Zapomnij o sponsorach. BEZPIECZEŃSTWO jest najważniejsze-tego u nas nie ma. o to mi chodziło w relacjach kibicowskich na Ruchu. W obecnej sytuacji uważam że taka robota by poszła w błoto.
Teraz powiem coś za co wielu mnie przeklnie ale może należy się odbić od dna żeby oczyścić klub (a la Zagłębie)?!

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#68 Post autor: Patton » 6 maja 2004, o 11:40

Grob Lenina - prosty jak mysl,
mysl Lenina - prosta jak czyn,
czyn Lenina - prosty i Wielki
jak Rewolucja

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

WOJTEKK

#69 Post autor: WOJTEKK » 6 maja 2004, o 11:52

tak naprawde chciałbym aby wróciły czasy,kiedy główny młyn był pod zegarem,były fany Piotrowice bo z tamtad pochodze,była Ligota,Brynów,Mikołow itd,zadnych fan typu pf i tym podobne,przed meczami szczyglismy gazety co by fruwało w trkcie meczu,zadnych bojówek,jak juz my sie napazali to po meczu i zazwyczaj z Gieksa na estakadzie albo na teatralnej,w kazdym badz razie za stadionem.Jedyne zajscie na stadionie to mecz z Włbrzychem jak mistrza my robili.Zaboli sie tłukło albo na dworcu na Batorym,albo w piotrowicach na pkp łaziska sie goniło,ale nigdy my nie zrobili cos takiego aby zamknac stadion.Teraz jakas nowa bojówka powstała,ktrórej nie upilnowali starsi(nierozumie).Ja sobie nie przypominam abym młodych uczył niszczenia stadionu,pzrerywania meczu-najwazniejszy był mecz,wygrana Ruchu,doping.Kiedy ostatni raz była zaspewana solówka???moze my pikniki z 10 zaspiewamy??Gerhat dobrze napisał,podzielone jest teraz na dwoje ci co twierdza,ze jest spoko i ci co krytykuja.Była nas jedna wielka rodzina w młynie,wiec albo sie nia staniemy z powrotem albo bedziemy dalej sie kłocic a chyba nie o to chodzi.Sprobujmy razem znowu zasiac pod zegarem ???

Gość

#70 Post autor: Gość » 6 maja 2004, o 11:53

qweRty idąc twoim tokiem rozumowania cała praca stowarzyszenia jest bez sensu, wiesz ostatnio się nad tym zastanawiam i takie impulsy jak twój zaczynają mnie utwierdzać w przekonaniu że dla Ruchu na dzień dzisiejszy nie warto nic robić, chyba najlepiej będzie w takim razie rozwiązać stowarzyszenie bo my nie działamy dla siebie tylko dla klubu i kibiców, ale skoro taka wola kibiców...

qweRty

#71 Post autor: qweRty » 6 maja 2004, o 12:17

WojtekO pisze:qweRty idąc twoim tokiem rozumowania cała praca stowarzyszenia jest bez sensu, wiesz ostatnio się nad tym zastanawiam i takie impulsy jak twój zaczynają mnie utwierdzać w przekonaniu że dla Ruchu na dzień dzisiejszy nie warto nic robić, chyba najlepiej będzie w takim razie rozwiązać stowarzyszenie bo my nie działamy dla siebie tylko dla klubu i kibiców, ale skoro taka wola kibiców...
Wiesz NIESTETY ale zaczynamy dochodzić do tego samego. Nie myśl, że uważam ze Wasz robota jest bez sensu..tylko czy ktoś ją docenia (uwierz mi że ja tak) bo wy coś robcie a iluś debili Waszą prace rozwala ba robi "bezsensowną" (mam nadzieje że dobrze odczytacie to słowo) jedną zadymą.

pozdrawiam

SODA

#72 Post autor: SODA » 6 maja 2004, o 12:29

mialem nie pisac ale PF i reszta zrobila 1 dupny blad ze wpirdolili w przerwie meczu,mialo byc po szpilu ale nie wyszlo,jakby wjebali po
szpilu i bylyby 3 punkty itd. do sie zaloze ze wiekszosc z was by chodzila
dumnie i byscie czytali w gazetach i na necie jako to momy ekipa
ze wszyscy sie nas boja a tak mamy to co mamy i cza kibicowac dalej.
Zreszta znom pare PF osobiscie kogo to wiycie i trocha to nie wyszlo.

:flaga:

Kobold
Kontakt:

#73 Post autor: Kobold » 6 maja 2004, o 13:05

Soda pisze:mialem nie pisac ale PF i reszta zrobila 1 dupny blad ze wpirdolili w przerwie meczu,mialo byc po szpilu ale nie wyszlo,jakby wjebali po
szpilu i bylyby 3 punkty itd. do sie zaloze ze wiekszosc z was by chodzila
dumnie i byscie czytali w gazetach i na necie jako to momy ekipa
ze wszyscy sie nas boja a tak mamy to co mamy i cza kibicowac dalej.
Zreszta znom pare PF osobiscie kogo to wiycie i trocha to nie wyszlo.
Może będe jedyny ale dla mnie to żaden powód do dumy być kojarzony z banda pajaców ( będe delikatny ) z drągami chcących rozwalić łeb drugiemu człowiekowi. Powód do dumy mam tylko wtedy kiedy spotykam znajomych z innych śląskich miast i kiedy rozmowa schodzi na tematy piłkarskie a ja moge sie pochwalić że Ruch pokonał kolejnego przeciwnika TO JEST POWÓD DO DUMY :!:
Chcę się jeszcze odnieśc to poszukiwania sponsora i spólki akcyjnej - dobrem stowarzyszenia ( chodzi mi o klub nie o stowarzyszenie kibiców ) jest herb oraz pośrednio kibice naszej drużyny ale kto teraz jest zainteresowany takimi ( bo niestety wszyscy są teraz postrzegani przez pryzmat poniedziałkowych wydarzeń oraz tych bandytów i wszyscy są wrzucenie do jednego wora )

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#74 Post autor: L_M » 6 maja 2004, o 15:48

W tematach dotyczacych "I Rozbioru Ruchu" nie bralem udzialu i nadal nie mam zamiaru brac. To co bym napisal byloby powieleniem wielu wypowiedzi i nie prowadziloby do niczego. Dla ludzi ktorzy maja Ruch w sercu jest jasne ze stala sie tragedia - to wszystko.

Zgadzam sie z Gerhatem ze jest podzial. Zwracam jedynie uwage, ze ci "be" ktorych niby jest tak malo, sa w stanie zawsze sie zorganizowac i walczyc o swoje idee. A ci "madrzy", w duuuzej wiekszosci, siedza przed kompem i mysla, filozofuja i staraja sie znalezc winnych. i nic...

KOCHAM RUCH

huggo

#75 Post autor: huggo » 6 maja 2004, o 16:19

Kobold pisze: Może będe jedyny ale dla mnie to żaden powód do dumy być kojarzony z banda pajaców ( będe delikatny ) z drągami chcących rozwalić łeb drugiemu człowiekowi. Powód do dumy mam tylko wtedy kiedy spotykam znajomych z innych śląskich miast i kiedy rozmowa schodzi na tematy piłkarskie a ja moge sie pochwalić że Ruch pokonał kolejnego przeciwnika TO JEST POWÓD DO DUMY :!:
Zgadzam sie z toba Kobold w 100 % Znam paru kibicow Ruchu i Gks-u i nie ma nic lepszego jak spotkac kogos z nich po zwyciestwie druzyny ktorej kibicuje na np Legia , Wisla a szczegolnie w pojedynku derbowym Nigdy mi nie przyszlo do głowy by się z kimś lać na meczu Chca niech sie bija gdzies na polach lasach ich sprawa a stadiony niech zostawia w spokoju Lukas piszesz ze ci "madrzy" nic nie robia tylko co maja zrobic tez wziac palki i siekiery i tych "hools-ow" wytepic ??

pozdro dla wszystkich normalnych kibiców Ruchu

ODPOWIEDZ