neutralny temacik

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
maRychan

#91 Post autor: maRychan » 5 maja 2004, o 20:53

reden ... kto plakol po "akcji" nie widziolch ...

a tak mysla ze z tych 160 osob co policja zwinela po meczu to zdecydowano wiekszosc to lks kery nie miol jak sp***dolic a zwijali ich za wszystko, za siniko, za fryzura, za ubrania ... o 1 w nocy jeszcze stoki na stadionie i dostowali wciery od prewencji ... reszta zwinietych to osoby ktore patrzeli na calo awantyra i jak wylezli po szpilu ze stadionu to ich zwijali ... i pewnie to od nich stare byli pod komisariatem ...

z widzewa nikogo nie zwineli ... z ekipy tez chyba nie ... wiadomo poza lks-em to sa osob z typowej lapanki ... kto nie spierdolil tego skrecili ...

pozdRo

spyru ... celowo nie wspomniolch o poniedzialku ... bo som nie wiem co nimi kierowalo ... szlo to zrobic po meczu albo kajs na trasie ... ale niecha pisac o awanturze bo zas beda ciete tematy i posty ... a nic to nie zmieni ... napisolch o PF bo wielu ludzi zjebalo ich za caloksztaly i chciolch ich "uswiadomic" jak to wyglodo ...
Ostatnio zmieniony 5 maja 2004, o 20:56 przez maRychan, łącznie zmieniany 1 raz.

Damiano
Kontakt:

#92 Post autor: Damiano » 5 maja 2004, o 20:55

Wszyscy tu wspominają pf bronią to tu to tam ale przed kim? Zastanówcie się przed kim? Odpowiedź jest prosta przed takimi jak oni sami. Jakimi każdy sobie odpowie sam. W temacie Ruch - Łks napisał jeden kibic Górnika że trzeba zrobić porządek z wszystkimi bojówkami wtedy u nas też pf nie będą potrzebni, ale niestety rzeczywistość jest inna i są potrzebni ja tego nieneguje. Ale najpierw niech oni zaczną naprawiać te zło co wyrządzili (sprzątnąć stadion itd.) niech przyjdą na sektor 1 i przeproszą za bezsensowne narażenie życia dzieci i starszych osób, na sektor 10 że zaatakowali kibiców swojej drużyny. Wtedy można powiedzieć że im na klubie zależy. Dlaczego żaden PF się nie wypowiada ze skruchą o tym co się stało tylko od razu że są potrzebni i tak dalej. Powtarzam są potrzebni ale nie w taki sposób jak w poniedziałek. Jeżeli mają honor to niech powiedzą przepraszam i zaczną myśleć przed następnymi takimi akcjami.
NIECH RUCH WSZYSTKICH ZJEDNOCZY

Doboszek

#93 Post autor: Doboszek » 5 maja 2004, o 21:06

Harpo pisze: Miałem nic nie pisać, ale dyskusja rozgorzała na nowo, więc....
1. Radzion - absolutnie się z Tobą nie zgadzam: tacy jak bezdomny, chuliganeria (sic!) mają swoje zdanie, owszem, ale jest one DEBILNE!! Wszyscy o tym wiemy i takich trzeba banować ponieważ szerzą głupotę i nienawiść.
2. Ktoś napisał: "musimy doprowadzić, aby PS, ULTRA...coś tam, coś tam znowu przyszli na mecze..." NIE!!!!!!!! Dopóki psychole (czyt.PS) bedą na Ruchu, NIGDY nie będziemy mieć pewności ładu i spokoju!
Do cholery: nie brońcie PSycholi!! Szczyle grożą mnie i innym na meczu a niektórzy z Was ich żałują :shock: Precz! Bany dla nich to minimalna kara.

A w ogóle to chciałem powiedzieć, że mam to w du***. 8)
Skończmy tę gadkę: co się stało, to się nie odstanie: kary się posypały, a oni i tak będą się przez dłuuuuugi czas chwalić, że obili 56 Policjantów.
Może w przyszłym roku wybiorę się na mecz, oby nie na III ligę :(

jak amsz to w du*** to nie pisz nic :evil: nie przezywaj nikogo prez monitoRek tylko powiedz mu to pRosto w twaRz jak juz PATTON napisal.HAnys1920 na serio szacunek dla ciebie za to co napsiales podopisuje sie prawie pod kazdym slowem.

F@N1920

#94 Post autor: F@N1920 » 5 maja 2004, o 21:06

666666666
Ostatnio zmieniony 6 maja 2004, o 23:59 przez F@N1920, łącznie zmieniany 1 raz.

reden
Kontakt:

#95 Post autor: reden » 5 maja 2004, o 21:08

NIECH RUCH WSZYSTKICH ZJEDNOCZY
Ale Widzew niech sie straci...
To tak choby kogoś na kawa do dom zaprosić a łon ci poł chałpy ro***erdoli...
A tych co ich na nosz stadion wpuścili to za jaja bych powiesił...

Damiano
Kontakt:

#96 Post autor: Damiano » 5 maja 2004, o 21:47

reden mosz recht

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#97 Post autor: Ozor » 5 maja 2004, o 22:12

F@N1920 jak tam u ciebie ze zdrowiem?

Niebieska
Kontakt:

FORUM

#98 Post autor: Niebieska » 5 maja 2004, o 23:18

Tak jak obiecałam, na spokojnie parę zdań (AndRe - mój post znow będzie długi :D , inaczej nie umiem :( ).

PUNKT 1. dużo było skarg na to, że Viro czy Stowarzyszenie i nie wiadomo kto jeszcze nie działa w zgodzie z duchem Forum, jako miejsca, gdzie można swobodnie wypowiadać swoje opinie, a Wy działacie :?:

:!: RUCH Chorzów - Warunki Rejestracji :!:
:!: Administratorzy i moderatorzy podejmą starania mające na celu usuwanie wszelkich uznawanych za obraźliwe materiałów jak najszybciej :!: jednakże nie jest możliwe przeczytanie każdej wiadomości. Zgadzasz się więc, że zawartość każdego postu na tym forum wyraża poglądy i opinie jego autora a nie administratorów, moderatorów czy webmasterów (poza wiadomościami pisanymi przez nich) i nie ponoszą oni za te treści odpowiedzialności.

:!: Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczyną natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników (wraz z powiadomieniem odpowiednich władz). :!: Aby wspomóc te działania rejestrowane są adresy IP autorów. :!: Przyjmujesz do wiadomości, że webmaster, administrator i moderatorzy tego forum mają prawo do do usuwania, zmiany lub zamykania każdego wątku w każdej chwili jeśli zajdzie taka potrzeba :!: Jako użytkownik zgadzasz się, że wszystkie informacje, które wpiszesz będą przechowywane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim, jednakże webmaster, administrator i moderatorzy nie będą obarczeni odpowiedzialnością za włamania hackerskie prowadzące do pozyskania tych danych.

Skrypt tego forum wykorzystuje cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze. Te cookies nie zawierają żadnych informacji, które podałeś i służą jedynie ułatwieniu korzystania z forum. Adres email jest wykorzystywany jedynie dla potwierdzenia podanych informacji oraz hasła (i dla przesłania nowego hasła, gdybyś zapomniał stare).

:!: Klikając odnośnik Rejestracja na dole zgadzasz się na te warunki. :!:

Każdy z Was oczywiście kliknął tak, bo inaczej nie mógłby się zarejestrować, ale ilu przeczytało i postępuje zgodnie z tym na co się zgodziło. Każdy sobie odpowie.

PUNKT 2.
Anonimowość - to jest właśnie jeden z powodów, dla których jak to niektórzy uważają, nie informujemy o działaniach Stowarzyszenia na forum. Nie jest to żadna tajemnica i chętnie odpowiemy na każde zapytanie, ale na pryw, gg, nie tu. Każdy, słownie KAŻDY ma tu wstęp, wystarczy, ze tylko tak jak Wy kliknie tak i wpisze sobie nick, np. XYZ, może to być kibic drużyny przeciwnej, sędzia czy obserwator PZPN, jakiś dziennikarz, prezes naszego klubu, prokurator albo członek komisji dyscyplinarnej PZPN wszyscy będą tu szukać czegoś co będą mogli wykorzystać do swoich celów.

Co z tego wynika - wszystko to co tu piszemy, może przeczytać każdy. Jeśli na forum wszedłby powiedzmy członek komisji, która ma zajmować się sprawą kar dla Klubu i zobaczył taką jadkę między kibicami, to na pewno nie wpłynie to na złagodzenie sankcji, mówię tu o sankcjach ktore dotkną klub i prawdziwych kibiców, a wręcz przeciwnie. I zaraz mi powiecie, że wcale nie bo zobaczy, że Ruch ma prawdziwych kibiców. Tak, tylko co oni robią zamiast starać się odbudować to co zostało zniszczone, jeszcze bardziej pogłębiają kryzys i doprowadzają do sytuacji, w której prowokowani i wyzywani mówią: "dla mnie może być nawet kilka takich akcji" - w tym momencie klub jest ugotowany. Jeśli dla odmiany zobaczy, że pozostali kibice nie są awanturnikami, tylko monolitem, grupą, która patrzy w przyszłość, przygotowuje plan naprawy i ma cele do ktorych dąży, to uważam, że może to przynieść pewne korzyści, a na pewno skłonić do łagodniejszego spojrzenia na sam Klub. Wystarczy, że jeszcze wejdzie tu jakiś dziennikarz i doda "troszkę, naprawdę niewiele kolorytu", to może napisać taki artykuł, ze awans i podwyżkę ma w kieszeni, co też na poprawę wizerunku Ruchu nie wpłynie. Jeśli chcemy coś zmienić w klubie na lepsze, to wiadomo, że jest źle, a jak jest źle, to wiadomo dzięki komu, te osoby także na 100% albo same albo przez swoich ludzi sprawdzają Forum z nadzieją że zdążą się przygotować i wyprzedzić Nasze działania. Czy jeszcze muszę tłumaczyć czemu nie o wszystkim piszemy otwarcie :?:

PUNKT 3. SŁOWA a PRAWDZIWI KIBICE- tak słowa, słowa mogą bardzo dużo, a nawet wszystko zniszczyć, ale niczego nie zbudują, zbudować mogą tylko czyny. Słowa są ulotne, o tym kto jakim jest człowiekiem (tu: kibicem) nie świadczą jego słowa, a właśnie czyny. Nie mówię, ze każdy musi się zrzeszać w jakiś formalnych grupach, wstępować do Stowarzyszenia, NU itp., wywijać flagami czy robić cokolwiek innego, wystarczy jeśli nie będzie rzucał kłód pod nogi tym którzy coś robią, działał na szkodę swojego klubu, a znajomością łaciny nikt Ruchowi korzysci nie przyniesie, wręcz przeciwnie. Wystarczy, że będzie chodził tylko na mecze, ale zawsze, nie wtedy gdy Ruch jest na fali ale na dobre i na złe, w prażącym słońcu i zawieji śnieżnej. Są rzeczy, które prawdziwemu kibicowi nie przystoją. Przykład prawdziwego kibica: gdy większość z Was pisała posty pełne nienawiści i wulgaryzmów, jedna z osób napisała do mnie na pryw., a był to jej 1 post na Forum. Zaproponowała swoją pomoc dla klubu, bardzo konkretną, jeszcze tego samego dnia dostała odpowiedź z informacją o spotkaniu, chyba nie muszę dodawać, że przyszła. Teraz pracuje nad pewnym projektem i jest gotowa pomóc w odbudowie Ruchu, robiąc to co umie i na czym się zna. Wie, że nie będzie łatwo, wie że po drodze czeka ją wiele nieprzyjemności, wie, że teraz wszystko będzie jeszcze trzy razy trudniej zrealizować, że każdy z Nas musi być wyjątkowo silny i bez względu na wszystko nie poddawać się. Ale powiedziała tak - W imieniu swoim i Stowarzyszenia Dziękuję. Zresztą propozycji pomocy miałam kilka, jeszcze nie wszystkim odpowiedziałam, ale na pewno to zrobię - póki co Wam wszystkim również dziekuję, przede wszystkim za słowa otuchy i poparcia, dzięki którym widzę, że nie wszystko jeszcze stracone.

PUNKT 4. WŁASNE ZDANIE - owszem, ale czy za wszelką cenę, czy Wasze zdanie jest dla Was tak ważne, że chcecie narażać na szwank klub, który wszyscy kochamy. Czasem trzeba zrezygnować z pewnych wartości kosztem innych, o wiele ważniejszych, właściwie określić priorytety. To nie żadna komuna, cenzura, próba wymazania tego co się stało z kart historii, tym bardziej, że tego nie da się w żaden sposób zrobić ani inne bzdety. Tylko ten kto nic nie robi nigdy się nie myli i nie popełnia błędów (nikomu nie mam zamiaru ubliżyc tymi słowami, tak po prostu jest), każdy jest omylny i każdy podejmuje w swoim życiu wiele mniej lub bardziej trafnych decyzji, popełnia błędy i wyciąga z nich wnioski, nie zawsze można wybrać idealnie, bywają sytuację, że trzeba postawić na mniejsze zło.

O Forum to chyba wszystko. Nawet nie wiem czy ktos to przeczyta, ale obiecałam na spokojnie jeszcze raz wszystko wytłumaczyć, więc to zrobiłam. Jeśli ktoś ma co do powyższego jakieś pytania, zastrzeżenia, sugestie, jestem do Waszej dyspozycji na gg (w godzinach wieczornych) i pryw.

POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 7 maja 2004, o 00:24 przez Niebieska, łącznie zmieniany 1 raz.
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#99 Post autor: Patton » 5 maja 2004, o 23:30

Niebieska - Chwala Ci za ten post. Dobrze, ze sa jeszcze ludzie, ktorzy wiedza co teraz robic, a nie bluzgaja poszczegolne osoby bo maja taki kaprys :? Pozdrawiam!!
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
amra
Kontakt:

#100 Post autor: amra » 5 maja 2004, o 23:42

Niebiesko tys je gryfno frelka mosz w łoku tyn błysk :twisted:
Ciesza sie że jset ktoś kto umi znaleść to co trza.
BRAWO za POST !!!!!!!!
:!!!!:
[b][size=167][color=blue] NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB[/color][/size][/b]

[img]http://img55.imageshack.us/img55/7136/naforum0tp.jpg[/img]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/1124/narod5zv.jpg[/img]

Damiano
Kontakt:

#101 Post autor: Damiano » 6 maja 2004, o 00:05

Jo mom jeszcze jedna prośba do pf. Zastanówcie się kto to zaplanowoł, ta cało akcja ona nie była wycelowano w łks ona była wycelowano w wos. Jakby miała być w łks to jest inaczej zorganizowano, wyście się komuś dali wrobić ale komu? Przecież od murawy w środku szpilu nie jest łatwo do stać się do klatki? Kto wos tak wrobił?

AndRe
Kontakt:

Re: FORUM

#102 Post autor: AndRe » 6 maja 2004, o 00:10

Niebieska pisze:Tak jak obiecałam, na spokojnie parę zdań (AndRe - mój post znow będzie długi :D , inaczej nie umiem :( ).
Hyhyhy :lol: :lol: poczta pantoflowa na Cichej dzialo :lol: (ciekawe kery karlus 8) )

Obiecuje ze jutro przeczytam post w calosci :D Piszesz ciekawie tylko ja sie gubie w polowie czytania(znaczy zapominam glowny watek postu :lol: ).Pamiec mam dobra ale krotka :wink:
Moja wina :oops:

To tak zeby rozladowac emocje.

Stalo sie co sie stalo , dla mnie to tragedia bo jedna noga jestesmy w barazach (bardzo wazny mecz w Gorzycach) , zamkniety stadion to tez tragedia no i to czy nie wiem czy wychowam swojego mlodego kuzynka na kibica ->to juz prywata.

A 3 liga moze oznaczac koniec klubu.

Nic tyle wracam tam gdzie zawsze czyli do nauki.
Mam nadzieje ze w piatek z czescia forumowiczow spotkam sie przy piffku to pogadamy.
A i mam nadzieje ze jutro (dzis ) nie zapadna dla Nas tragiczne w skutkach decyzje Pzpn.

AndRe
Kontakt:

#103 Post autor: AndRe » 6 maja 2004, o 00:15

Aaa i gratulacje dla Lukasa objecia roli moda .

Trzeba to oblac :piwo:

KK
Kontakt:

#104 Post autor: KK » 6 maja 2004, o 00:21

Jeszcze wczoraj nie wiedzialem co to bedzie...
Jesli jednak pilkarze nie spuszcza mimo wszystko z tonu, a kibice zaczna myslec tak jak Niebieska to jestem spokojny.

Musimy sie utrzymac bo to podstawa. I budowac to co zostalo zburzone i pewne sprawy, ktore wciaz pozostaly niezmienione.

Trzeba na pewno rozwiazac sprawy bezpieczenstwa, bo moim zdaniem to cel nadrzedny. Aby przyciagnac kibicow i sponsorow, a co za tym idzie lepsza gre i poprawe sytuacji, na Ruchu musi byc bezpiecznie i sympatycznie.

Dla osob z PF mam kilka pytan. Czy przeprosicie za swoje zachowanie? Narazenie osob z sektora "1" to nie byla wina policji, ktora walczyla z Wami o zycie. Wbiegajac na murawe musieliscie to przewidziec. Pobicia w sektorze 10 wogole nie rozumiem. Czy PF jest w stanie zagwarantowac ze do kolejnej zadymy na Cichej nie dojdzie?

Jesli PF przeprosi, a konkretne osoby zagwarantuja w imieniu calosci, ze do powtorki nie dojdzie mozna w moim odczuciu przejsc do czynow, ktore odbuduja renome Ruchu i jego kibicow.

Jako ze nalezy dawac przyklad, publicznie przepraszam Bezdomnego za zbanowanie. Nie zmienia to faktu, ze kompletnie sie z nim nie zgadzam.

Aha. TO JA - KK - USUNALEM DEFINITYWNIE TEMAT "KIBICE" (KIEDYS PSYCHOFANS). IDE ŚLADEM FORUM NP. WIDZEWA ŁÓDŹ. ZERO TEMATOW NA TEMAT HOOL'S! BEDE KAZDY TAKI TEMAT USUWAL!

PODKRESLAM ZE JEST TO MOJA DECYZJA. WIEC LAPY PRECZ OD CHLOPAKOW Z NU, CZY JESZCZE KOGOS.

BEZDOMNY NIE WIEM CO WOBEC MNIE PLANUJESZ. MAM NADZIEJE ZE SIE KIEDYS SPOTKAMY, CHOC ZAPEWNE ZADEN Z NAS ZDANIA NIE ZMIENI.

Aha. Mam nadzieje ze skoncza sie jazdy konkretnych osob na siebie. Wyjasnijcie sobie wszystko przez PW czy przez GG, ale nie tutaj na forum.

Niebieska
Kontakt:

#105 Post autor: Niebieska » 6 maja 2004, o 00:25

Stary kibic pisze:Jedna rzecz co mnie w tej chwili wq. To to ze ,nie zabieraj glosu bo nie chodzisz na zebranie stowarzyszenia, bo nie jestes w temacie itd. Nie jest to tez i z Waszej strony glupota. Jak np. p.Niebieska.
(...) Prosze mi to wytlumaczyc. Nie tylko mnie, ale wielum osobom ktorzy zyla problemami Ruchu ,ale mieszkaja poza gronicami . To nie jest fer!
Na większą część Twoich zarzutów już odpowiedziałam, ale zapomniałam o tym fragmenicie, pozwól, że coś wkleję:

Wysłany: Wto Mar 30, 2004 10:13
Temat postu: Protest; Forum: Serwisy internetowe

Niebieska napisał:
"parę słów do reszty, nie wyjażdżajcie od razu z teksatmi, że (...), że jak ktoś jest daleko, to juz o niczym nie ma pojęcia, to tylko niepotrzebnie psuje atmosferę. Tak nie jest, że podam przykład Konrad (ZAMOŚĆ)- nie jest tu na miejscu, a bardzo pomaga mi w pracy w Stowarzyszeniu, daje wiele cennych uwag, cały czas rozmawiamy na te tematy i jest na bieżąco, a nawet poświęca swój czas na recenzję i poprawę pism, które przygotowuję dla Stowrzyszenia. ADiC (Szczecin) - jest ze mną w ciągłym kontakcie, próbuje nawet z daleka coś zrobić, ma pewne pomysły, którymi chce się podzielić, tylko potrzebuje pomocy tu na miejscu, a nie słów nie wiesz co tu robimy, nie jesteś w Chorzowie, to nie gadaj."

To tyle, następnym razem jak będziesz chciał podać kogoś jako przykład, to bardzo Cie prosze najpierw sprawdź czy wybrałeś odpowiednią osobę, zanim naciśniesz wyślij post.

PozdRawiam.
Ostatnio zmieniony 7 maja 2004, o 00:22 przez Niebieska, łącznie zmieniany 1 raz.
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października

ODPOWIEDZ