[13 kolejka] Ruch Chorzów-Jagiellonia Białystok

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Jakmi wynikym zakończy sie szpil?

Wygro Ruch
149
91%
Rymis
7
4%
Wygro Jaga
8
5%

Liczba głosów: 164

Wiadomość
Autor
scaneRboy
Kontakt:

#31 Post autor: scaneRboy » 5 lis 2009, o 10:39

Niestety im bliżej końca rundy, tym bardziej każdy następny mecz wydaje się trudniejszy. Po pierwsze trudniejsi rywale, po drugie oględnie mówiąc krótka ława.

Pamiętajcie, że Jaga gra z obciętymi punktami, więc miejsce w tabeli nie oddaje tego, co w tym sezonie już zwojowali.

Już do końca tej rundy będzie coraz trudniej o każdy następny punkt, każda następna bramka będzie kosztowała coraz więcej sił, zaangażowania, pracy. To samo dotyczy obrony i każdych innych aspektów walki na boisku.

Wiem, że jak napisze słowo "mobilizacja", to modery będą krzywo na mnie patrzeć, ale nam potrzeba mobilizacji w takim stylu, żeby do końca rundy utrzymywać cały czas atmosferę zwarcia, gotowości, zaciśniętych pośladków (żeby na koniec nie dać dupy) i zębów. Chodzi mi o to, żeby do końca rundy, już bez odpuszczania dojechać na fali pięknych zwycięstw i zera z tyłu na naszym stadionie, bo niesądze, żeby w obliczu pojawiających się chorób i kartek oraz marności na ławce, było nas stać na jakieś rewolucyjne pomysły i zrywy na koniec rundy.

- cóż, wszyscy obowiązkowo na stadion i do ostatniego gwizdka w meczu z Wisłą trzymamy pozytywne-niebieskie ciśnienie dla samych siebie i naszych piłkarzy. Nawet, jeśli trafią się słabsze momenty (np. stracona bramka), trzeba to wytrzymać i NIE ODPUSZCZAĆ!!!, a raczej jeszcze bardziej dołożyć do pieca!!!.

Jesteśmy wyżej, niż mogliśmy wymarzyć przed sezonem, to ile ugramy, zależy od nas.
Ostatnio zmieniony 5 lis 2009, o 10:52 przez scaneRboy, łącznie zmieniany 1 raz.

jugador
Kontakt:

#32 Post autor: jugador » 5 lis 2009, o 10:45

No i niestety zaczynaja sie kontuzje/choroby i zaczynaja sie schody.
Tak to jest jak nie ma lawki rezerwowych.
Aby myslec o pierwszej trojce na koniec przedluzonej rundy bezwzglednie trzeba wygrac z Jagiellonia i Korona.Uwazam , ze jak nie wygramy tych dwoch meczow to znajdziemy sie "pod kreska".
Cholernie ciezki mecz z bardzo silna druzyna nas czeka.Frankowski,Grosicki,Bruno,Hermes czy wracajacy na stare smieci Jezierski to bardzo grozni pilkarze.
Nasza wielka przewaga moze byc przygotowanie kondycyjne bo zawodnicy Jagi grali we wtorek w Gdyni a poza tym przebyli i przebeda wiele meczacych kilometrow.
To trzeba bezwzglednie wykorzystac !
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

wieslawlecki
Kontakt:

#33 Post autor: wieslawlecki » 5 lis 2009, o 20:01

Nie ukrywam , że wściekałem się oglądając w TV ostatni mecz z Legią , jednak to już historia i z wielką niecierpliwością czekam na mecz na Cichej licząc , ze wygrają a jeśli nie to i tak jest pewne ,że jeśli zdrowie pozwoli będę na kolejnych meczach.

Do zobaczenia w niedzielę !!! i głowy do góry :)

bogas1985

#34 Post autor: bogas1985 » 5 lis 2009, o 20:17

Mecz odbedzise sie byc moze w ....gabinetach lekarskich.

W Jadze kontuzjowani lub chorzy sa Alexis Norambuena, Bruno, Frankowski, Jezierski, Jarecki, Rafał Gikiewicz, Thiago i Sandomierski.

Licza sie tylko 3 pkt !!!!

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#35 Post autor: Scypion » 5 lis 2009, o 21:43

bogas1985 pisze:Mecz odbedzise sie byc moze w ....gabinetach lekarskich.

W Jadze kontuzjowani lub chorzy sa Alexis Norambuena, Bruno, Frankowski, Jezierski, Jarecki, Rafał Gikiewicz, Thiago i Sandomierski.

Licza sie tylko 3 pkt !!!!
Ciekawe ilu z nich dozna cudownego ozdrowienia.

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#36 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 5 lis 2009, o 22:44

Tylko zwycięstwo Niebiescy tylko zwycięstwo!

Mecz ardzo cieżki bedzie bo Jaga gra solidną piłke.Uilnować Grosickiego i Franka

2:1 do Ruchu ;)

scaneRboy
Kontakt:

#37 Post autor: scaneRboy » 6 lis 2009, o 09:05

Awatar użytkownika
m-p
Kontakt:

#38 Post autor: m-p » 6 lis 2009, o 09:07

Kadra Ekstraklasowego zespołu liczy chyba wiecej niz 11 zawodnikow wiec o jakimkolwiek przekladaniu nie powinno byc mowy :zly:

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#39 Post autor: ObeRschlesien » 6 lis 2009, o 09:14

Chorych ?? ostatnio pisali ze sa kontuzjowani ...a teraz chorzy :/ juz sie zaczynaja machlojki bo nie moze grac Franek i 2,3 z 1 skladu :/ szkoda ze my szpilu z Legia nie przelozyli nie bylo 3 naszych podstawowych.

Edit:
Witek46
ale chyba nie zaskoczy cie to jesli PZPN I EKSTRAKLASA w sobote powiedza ze mecz jest przelozony ... zyjemy w polsce a sam to nawet w niedziela rano moga podac ze szpilu nie bydzie wiec wiesz.... ;)
Ostatnio zmieniony 6 lis 2009, o 09:28 przez ObeRschlesien, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Witek46
Kontakt:

#40 Post autor: Witek46 » 6 lis 2009, o 09:25

Myślę, że mecz się odbędzie, bo jeśli Jaga rzeczywiście chciałaby go przełożyć, to powinna w tej sprawie natychmiast wystąpić do Ekstraklasy S.A. A jeśli chcą czekać do soboty na rozwój wypadków, to wtedy raczej nikt im już zgody nie udzieli.

[ Dodano: Pią 06 Lis, 2009 ]
DZIES.10.NA pisze:Chorych ?? ostatnio pisali ze sa kontuzjowani ...a teraz chorzy :/ juz sie zaczynaja machlojki bo nie moze grac Franek i 2,3 z 1 skladu :/ szkoda ze my szpilu z Legia nie przelozyli nie bylo 3 naszych podstawowych.

Edit:
Witek46
ale chyba nie zaskoczy cie to jesli PZPN I EKSTRAKLASA w sobote powiedza ze mecz jest przelozony ... zyjemy w polsce a sam to nawet w niedziela rano moga podac ze szpilu nie bydzie wiec wiesz.... ;)
Absolutnie mnie nie zaskoczy. :)

Elmer
Kontakt:

#41 Post autor: Elmer » 6 lis 2009, o 09:35

Kilka lat temu w 2 lidze w meczu z Mławą graliśmy bez bodajze 10 podstawowych zawodników (kontuzje i kartki) i nikt nie przełożył, a jeszcze sędzia w ostatniej minucie przedrukował mecz dając Mławie elwra z kapelusza
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

scaneRboy
Kontakt:

#42 Post autor: scaneRboy » 6 lis 2009, o 10:03

Nie wiem, czy jest sens co tydzień to wklejać, bo i tak wszyscy to chyba czytają na interii, tyle tylko, że nasze forum jest wygodniejsze niż moderacja interii i nie trzeba się wk***iać gorolskimi netnapinaczami.

Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok (niedziela, godz. 14:45)

MIELCARSKI: Ruch jest w dobrej formie, tak samo jak Bełchatów. To wiodące zespoły w naszej lidze. "Niebiescy" przegrali ostatnio na Legii, ale to był wypadek przy pracy. TYP: 1.

KOŁTOŃ: To będzie mecz dużych emocji, wielu bramek i ostatecznie remisu. Korci mnie, aby postawić na Jagę, ale już kilka razy się sparzyłem... TYP: X.

WOŁOWSKI: Gdyby nawet Jagiellonii nie ukarano ujemnymi punktami Ruch byłby i tak zdecydowanie wyżej. I musi sobie odbić za porażkę w Warszawie. TYP: 1.

BIAŁOŃSKI: W Ruchu wraca Niedzielan, a przede wszystkim serce do walki, którego na Łazienkowskiej (zwłaszcza w I połowie) zabrakło. TYP: 1.

ciekawe, skąd Kołtoniowi wyszło wiele bramek, skoro obie drużyny należą do najlepiej broniących? Atuty ofensywne Jagi na wyjazdach też nie są najmocniejsze. Ja bym w życiu nie napisał, że będzie dużo goli.

Harpo
Kontakt:

#43 Post autor: Harpo » 6 lis 2009, o 10:12

Nie przekładać! :znudzony:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Wojtas-28
Kontakt:

#44 Post autor: Wojtas-28 » 6 lis 2009, o 10:43

Ja na interie wcale nie wchodze wiec dzieki scaneRboy ze tu to wklejasz ;) Tylko ZWYCIESTWO!!! A jak Jaga ma tak przetrzewiony skład to moze byc tak jak 2 lata temu (chyba) 4-0 :)
KIBICUJ Z MYŚLĄ O TYM, ŻEBY TWOJA DRUŻYNA WYGRAŁA, NIE ŻEBY TAMTA PRZEGRAŁA!!!
REBELIA Pub & Restaurant

hagi

#45 Post autor: hagi » 6 lis 2009, o 10:49

dziwi mnie ze takie rzeczy mowi synek z Bytomia- Michal Probierz jego pilkarze sa po prostu przemeczeni ciezkim meczem z Arka w Gdyni a teraz czeka ich daleka wyprawa na Slask trener zdaje sobie sprawe ze pilkarze Ruchu mieli wiecej czasu na odpoczynek a poza tym widzi szanse przelozenia- przerwa na reprezentacje od 11listopada.troche pilkary sie pochorowalo i juz nie chce grac. Przypomne ze my tez tydzien temu gralismy z wypoczeta legia a chorzy u nas byli i nie grali Niedzielan Strak Fabusz Nykiel a Brzyski chory i gral do tego kartki Nykiela i kotuzja Stefanskiego w ME i nikt nie mowil o przekladaniu tosamo Pias Gliwice gdzie podobno 5-u z goraczka gralo .

ODPOWIEDZ