[12 kolejka] Legia - Ruch, sobota 31.10, godz. 18.30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Jaki wynik padnie w meczu 12 kolejki Legia - Ruch

Wygra Legia
25
13%
Będzie remis
52
26%
Wygra Ruch
122
61%

Liczba głosów: 199

Wiadomość
Autor
Sebol
Kontakt:

#316 Post autor: Sebol » 1 lis 2009, o 00:29

kris.mu pisze: porażka dziś z Legią pokazała ze niestety Ruch jadąc do Poznania , Warszawy czy Krakowa już w szatni przegrywa .... :/
Doszukiwałbym się tutaj jednak innych aspektów. W ub. sezonie wygraliśmy na Legii ( Puchar ) i zremisowaliśmy w Poznaniu ( Liga, gdzie skazywano nas na pożarcie ). Dzisiaj będąc wiceliderem i na dużej fali, nagle stracili wiarę w siebie? Nie wierzę ;)

kris.mu
Kontakt:

#317 Post autor: kris.mu » 1 lis 2009, o 00:47

to tylko ostatni sezon zobocz se co się działo we wcześniejszych a wygrana w PP z L to wiesz inna ranga inna motywacja ( L wtedy walczyła z Wisłą o MP) a remis na Lechu to był pprzypadek (zresztą Lech takimi własnie przypadkami u siebie przegroł tytuł)
Bo są równi i równiejsi...

jugador
Kontakt:

#318 Post autor: jugador » 1 lis 2009, o 01:08

Fornalik przejebal to na wstepie wychodzac 4-5-1.Tak jak pisalem.Ta druzyna nie potrafi grac w tym ustawieniu i nie raz to juz udowodnila.Legia pokonala nas lawka.Nie gra Chinyama i Grzelak to jest jeszcze Mieciel.Nie gra Szalachowski jest Radovic.
Nie gra Kielbowicz jest Komorowski.Nie gra Iwanski jest Giza.I tak mozna wymieniac.
Maja 2-3 pozycje bez wartosciowych zmiennikow.My nawet tylu wartosciowych nie mamy.
Trudno ale widzac jak tracilismy bramki to szkoda gadac.Legia byla dzisiaj przecietna a my beznadziejni.

Teraz Jaga i bedzie cholernie trudno ale oby 3 pkt.Potem Lech i oby w pelnym skladzie grany bo wp***dol w przweciwnym wypadku pewny.A pozniej zobaczymy.

No nic , wszyscy na Jage !
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#319 Post autor: Ozor » 1 lis 2009, o 08:17

Tej drużynie brakuje przede wszystkim walecznych zmienników którzy podczas nieobecnosci kilku podstawowych graczy swoją postawą i umiejętnosciami nie pozwolą na takie frajerskie porażki z tymi niby polskimi potęgami co leją ich Levadie i inne takie.
Chcesz miec wynik musisz stawiac czoła wszystkim od początku do konca a nie tylko w wybranych meczach taka powinna byc mentalnosc zawodnikow którzy chcą do czegos dojsc w dzisiejszym futbolu.
Postawienie w większym stopniu na zawodników z młodej ekstraklasy wydaje sie byc jedyną drogą na poprawienie naszej ławki rezerwowych.

Awatar użytkownika
szogun
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#320 Post autor: szogun » 1 lis 2009, o 09:16

ch-R pisze:
MalowanyPtak pisze:
szogun pisze:Janoszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wy***rdalaj!!!!!!

To jest w porzondku Ja? NIY ku*** TO NIY JEST W PORZONDKU !!!!
Zawsze mi Oupa powtarzoł take przisłowie "jak biyda to do żyda a po biydzie pi***ola Cie Żydzie" A tu przikład jak szczeli to ura bura szef podwóra a jak roz zespoł zagro gorzi to juz ku**y ch**e itp Gańba!!!
Janoszkoa trzymoł dość poziom nie wiem czymu szogun tak pedzioł na ecika.
Za ta setka w drugiej połowie. Wogóle on o bal nie umie walczyć. Obejrzcie mecz i powiedzcie w której minucie zrobił dobry drybling niezbędny do gry w ofensywie a nie tylko żeby podać bala do kolegi. No i ten strzał co wyszedł na 200 % sytuacja. Jakby strzelił była szansa że nasi pocisną w koncówie i może remis by się dało zrobić.
Tak słabej Legii a my ani tora nie strzelili, to mnie boli. A do Janoszki żech od zawsze jest nieprzekonany, a 2 tory co strzelił ostatnio jaskółki nie czyni, nawet ślepej kurze trafi się ziarenko. Właśnie proponuja co niektórym przejrzeć na oczy. Wymieńcie mi w których minutach Janoszka pokozoł się z dobrej strony bo ja tego nie widzołem. Zero dryblingu, dobrego podania, słaby presing na obrońcach Legii.. no żenada. A jego szybkość to dla mnie jakiś cyrk.
Ojti, mam prawo do własnych wypowiedzi na temat meczu i pisac co mi się nie podobo. Od tego jest forum.

Mnie w meczu tylko Sadlok się podobał, mimo że kilku błędów się nie ustrzegł uważam że miał bardzo pewne interwencje, nie raz zatrzymał akcje. Fajnie mi się na to patrzy jak tak młody chop gra jak stary wyga.
To będzie Polski Maldini.

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#321 Post autor: ObeRschlesien » 1 lis 2009, o 09:27

szogun pisze:Wogóle on o bal nie umie walczyć
a kto walczyl wczoraj ??? jo nie widziolem ani jednego chopa z meczu z Polonia Bytom !!!! żeby kieryś cos zapier*** nie mozesz tak pisac ze tyn je ciu** tyn tyz ci** bo wszyscy źle zagrali zobocz co Grzyb zrobil przy drugiej bramie .... wszyscy przegrywaja wszyscy wygrywaja i koniec.
Obrazek

_pnwk_
Kontakt:

#322 Post autor: _pnwk_ » 1 lis 2009, o 09:36

DZIES.10.NA pisze: Dumni po zwyciestwie Wierni po porazce !!!!! wszyscy na C6 z JAGA !!!!
Dokładnie to co piszesz.Tymat proponuja juz odstawić na bok i zająć sie szpilym z Jagiellonią.Wszyscy na C6 !!!
Obrazek
NIEBIESKIE PANEWNIKI !!!

mario69pl
Kontakt:

#323 Post autor: mario69pl » 1 lis 2009, o 09:45

U nas nie ma mody na Janoszkę. Poprostu! By ktoś docenił tego zawodnika to on musi wdupić po bramie w 5 meczach z rzędu a jak w 6 by nie strzelił to by było, że se odpuścił i jest ciul. Ciężko gra z taką presją. Za to do Sobiecha podchodzimy zawsze bezkrytycznie, zawsze gra super :)

ps
W ostatnim meczu ogólnie była tragedia. Brak ławy- w przerwie musimy pozbyć się zmienników którzy nic nie wnoszą i nabyć co najmniej jednego dobrego obrońce i pomocnika.

Dave82
Kontakt:

#324 Post autor: Dave82 » 1 lis 2009, o 10:02

Nie ma co panikowac ! Jak dla mnie za malo walki nie istnielismy w ataku Soiech starol sie ale nie miol wsparcia. Bez Andrzeja i Gabora to juz nie ten sam Ruch. Stawarczyk chopie nie dosc ze drewno to zero koordynacji ruchowej tragedia . Z Jaga tylko 3 punkty i jadymy dalej z gorolami . pozdRo
SOBSTYL RAUS NIE ZASŁUGUJESZ BY KIEROWAĆ TAK WIELKIM KLUBEM

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#325 Post autor: _BiADACZ_ » 1 lis 2009, o 10:10

Niy wiym czymu, ale mie sie zdowo, że te Nasze chopcy wyłażom na wyjazdach wlasnie z takom Legią, Wisłą, Bełchatowym w ch** posrani, bojom sie nazwy. I to było wczorej widać, a Scherfchen i Nowacki niych wypierdalajom w ch**...

Ecik dobry szpil.

Wszyscy na Jaga!
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

marek79
Kontakt:

#326 Post autor: marek79 » 1 lis 2009, o 10:21

Dopiyro tera moga na spokojnie poczytac te forum a raczy czat po szpilu z Legia i mom jedyn wniosek ktory sie nasunal po czytaniu.

Kibice Ruchu to sa nojwieksze szkamraly, malkontynty i panikorze w caly lidze.

Jak niy bylo sponsora to po takim meczu kibel pomyj po zarzadzie ze niy placa zawodnikom i Ci to doopca i sie niy wysilaja. Teraz jak jest "ponoc" kasa to teksty ze zawodnikom sie w glowie popieprzylo od kasy :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ze nasi grajki jada na Legia to mieli wygrac 3-4 do zera bo my sa vicelider i momy najlepszo obrona w lidze.
Jak przegrali po kilku zwycieskich meczach to zas godka ze nawalone w galotach.

skiz mie moga co 5 kolejek przegrywac bez walki jedyn szpil bo potym byla seria zwyciynstw z naszy strony i to potwierdzo regula bo stracili my zas 2 gole w szpilu (tyle samo co na Wisle i Belchatowie) a wiadomo jakie potym byly serie.

trocha wiyncy optymizmu, niy szukac dziury w calym , i pamiyntejcie ze wy tyz mozecie miec slabszy dziyn i lepi ze to trefilo na Legia niz na szpil z Cracovia, Lubinym lub Odra bo po taki porazce to by my sam sie mogli licznik z samobojcami zalozyc

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#327 Post autor: Raul22 » 1 lis 2009, o 10:28

szogun pisze:
ch-R pisze:
MalowanyPtak pisze:
szogun pisze:Janoszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wy***rdalaj!!!!!!

To jest w porzondku Ja? NIY ku*** TO NIY JEST W PORZONDKU !!!!
Zawsze mi Oupa powtarzoł take przisłowie "jak biyda to do żyda a po biydzie pi***ola Cie Żydzie" A tu przikład jak szczeli to ura bura szef podwóra a jak roz zespoł zagro gorzi to juz ku**y ch**e itp Gańba!!!
Janoszkoa trzymoł dość poziom nie wiem czymu szogun tak pedzioł na ecika.
Za ta setka w drugiej połowie. Wogóle on o bal nie umie walczyć. Obejrzcie mecz i powiedzcie w której minucie zrobił dobry drybling niezbędny do gry w ofensywie a nie tylko żeby podać bala do kolegi. No i ten strzał co wyszedł na 200 % sytuacja. Jakby strzelił była szansa że nasi pocisną w koncówie i może remis by się dało zrobić.
Tak słabej Legii a my ani tora nie strzelili, to mnie boli. A do Janoszki żech od zawsze jest nieprzekonany, a 2 tory co strzelił ostatnio jaskółki nie czyni, nawet ślepej kurze trafi się ziarenko. Właśnie proponuja co niektórym przejrzeć na oczy. Wymieńcie mi w których minutach Janoszka pokozoł się z dobrej strony bo ja tego nie widzołem. Zero dryblingu, dobrego podania, słaby presing na obrońcach Legii.. no żenada. A jego szybkość to dla mnie jakiś cyrk.
Ojti, mam prawo do własnych wypowiedzi na temat meczu i pisac co mi się nie podobo. Od tego jest forum.

Mnie w meczu tylko Sadlok się podobał, mimo że kilku błędów się nie ustrzegł uważam że miał bardzo pewne interwencje, nie raz zatrzymał akcje. Fajnie mi się na to patrzy jak tak młody chop gra jak stary wyga.
To będzie Polski Maldini.
a powiedz mi kto wczoraj jakies super dryblingi przeprowadzil? Grzybek przy 2 bramce dla Legii pewnie :rotfl: daj se spokoj, nie mowie ze on zagral jakis super mecz, ale pisanie wy***rdalaj bo bramki nie strzelil to sory Niedzielan na Slasku mial wieksza setke i co tez ma wy***rdalac? a pressingu nie przeprowadza 1 zawodnik tylko wiekszosc druzyny, skoro inni nie podchodzili do obroncow tak jak na Polonii to sam tez tego nie robil. Poprostu jak sam powiedziales jestes do niego nieprzekonany i jak nie strzeli 2 3 bramek w meczu to dla ciebie jest slaby, chocby nie wiadomo co robil, wg mnie poprawny mecz w jego wykonaniu ale bez fajerwerkow przy ogolnie slabej grze calej druzyny.

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#328 Post autor: Lutz » 1 lis 2009, o 10:38

Wyluftować szatnio !! To po piyrsze, po drugie, jak dyrektor sportowy czy fto tam, godo że my niy som gotowi na meistra to jak te chopy majom wylyź na szpil i grać ? Z takom godkom i nastawieniym, że na Legii idzie przegrać prowadzi nos tam kaj my byli rok czy dwa lata tymu. Zabrzmi to trocha może za optymistycznie, ale nojpóźni po szpilu z Poloniom B. powiniyn być postawiony jasny cel - gromy o meistra ( plan maximum) puchary (plan minimum), ale z takim nastawieniym jak wyszli na szpil w W-wie to mogymy sie pograć o środek tabuli. Jak porównom tyn szpil z tym w Bytomiu to nasówo mi sie jedno - przeszli obok, bez abicji, odpuścili.

Awatar użytkownika
DingChavez
Kontakt:

#329 Post autor: DingChavez » 1 lis 2009, o 11:04

Co zrobić?Jaka gra taki wynik!Ta porażka popsuła humor ale na pewno nie ma co wpadać w panikę.Jesteśmy dalej na 2 miejscu i trzeba zrobić wszystko co w naszej mocy aby w następnych meczach nie zachowywać się jak św.Mikołaj i podarować komuś gola tylko zagrać z zaangażowaniem,chęcią gry.Inna rzecz to na pewno jeszcze wiele razy będziemy grali w osłabieniu z różnych przyczyn.Legia wcale nie zagrała rewelacyjnie.Moim zdaniem wygrana Legii to zasługa Niebieskich którzy podarowali 2 gole przeciwnikowi.Mimo tego osłabienia w Ruchu zabrakło właśnie czegoś takiego jak zaangażowanie,wola walki.Gdyby to było remis byśmy mieli a nawet skromne 0-1.Niebiescy stali w miejscu a legioniści długo się nie namyślali tylko zrobili z tego użytek.Proste.Teraz gdy czas po meczu płynie zamiast paniki,wyzywania piłkarzy trzeba spokojnie przeanalizować mecz pod kątem przyczyn porażki i eliminacji popełnionych błędów.
Bo w Chorzowie i Łodzi jest wiara która łączy kibiców obu miast Ruch i Widzew zawsze razem

Obrazek

jugador
Kontakt:

#330 Post autor: jugador » 1 lis 2009, o 11:51

Tak Simon na sprzedaz , ale chyba w lumpie :cwaniak:
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

ODPOWIEDZ