[12 kolejka] Legia - Ruch, sobota 31.10, godz. 18.30
-
- Kontakt:
Jak w zeszlych latach nos wszyscy loli to zescie plakali. Jak teraz przegrali w sezonie dopiero 3 mecz ( slownie TRZECI ) na 12 kolejek, to zas placzecie. Ludzie kto z Wos przypuszczol, ze po 12 kolejkach bydymy wiceliderem??? NIKT!!!! Niyktorzy z Wos to by ku*** nawet niy byli zadowoleni jakby My Liga Mistrzow wygrali. Mecz z Legia to juz przeszlosc. Od poniedzialku cza zaczac operacja pt. Jagiellonia.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Przegrali w nieciekawym stylu... cóż. Szkoda. Patrzec trzeba jednak na to, ze w rundzie rewanzowej mamy wszystkich silnych ligi u siebie i bedzie spora szansa odrobic te straty. Trzeba wygrac za tydzien z jagielonią... a potem zdobyc tyle ile sie da w tej rundzie pktow czekac na te wzmocnienia, ktore maja nadejsc i wobec miejmy nadzieje nareszcie unormowanej sytuacji finansowej w klubie optymistycznie czekac na wiosne. Jakie wzmocnienia? Pomoc, zdecydowanie pomoc.
-
- Kontakt:
Wiedziałem, ze prędzej czy później ten dzień nastanie i dobra passa Ruchu sie skończy. Mam nadzieje że na Legii sie ta zła passa skończyła. Cieszyc się nalezy z tego, że nadal jesteśmy na drugim miejscu, teraz najważniejszy jest mecz z Jaga na naszej twierdzy.
Martwi troche styl w jakim przegralismy a o pierwszej połowie nie wspomnę.
Martwi brak zastępców pilkarzy nieobecnych.
Wyciągnąć wnioski z przegranej, przygotowac sie na mecz z Jaga i wygrać.
Martwi troche styl w jakim przegralismy a o pierwszej połowie nie wspomnę.
Martwi brak zastępców pilkarzy nieobecnych.
Wyciągnąć wnioski z przegranej, przygotowac sie na mecz z Jaga i wygrać.
-
- Kontakt:
porazka przyjmuja na spokojnie-bo swiat sie nie zawalil,choc wygrana bylaby fajno...ale bylech przygotowany psychicznie na taki rezultat tyz...
powiem tyla...wszyscy ino patrzom na brak Niedzielana,ale tak naprowdy nojbardziej zabraklo Straki,kery rozsylo te wszystkie fajne bale i jest typowym walczakiem w naszym teamie...
co do reszty:
-Grzyb...kaj lon byl colki szpil?nie widzialny totalnie...
-Ecik...nojlepszy chop na placu,walczyl i sie starol i to bylo widac (moim zdaniem musi nad szybkosciom popracowac)
-Zajac,Scherfen,Nowacki,Stawarczyk...nie nadajom sie do 1 skladu
-Pilarz...duzy plus za pierwszy obroniony strzal,pozatym bez bledow(stracone bramki nie wynikaly z jego bledow)
-Sobiech...brakowalo mu dzis jego partnera (Niedzielana)
-Grodzicki...duzo fatalnych bledow...
-Balaz...mysla ze cos nim drgnelo-i postawilbych na niego w szpilu z Jaga
reszta na swoim poziomie do ktorego nos przyzwyczaili
powiem tyla...wszyscy ino patrzom na brak Niedzielana,ale tak naprowdy nojbardziej zabraklo Straki,kery rozsylo te wszystkie fajne bale i jest typowym walczakiem w naszym teamie...
co do reszty:
-Grzyb...kaj lon byl colki szpil?nie widzialny totalnie...
-Ecik...nojlepszy chop na placu,walczyl i sie starol i to bylo widac (moim zdaniem musi nad szybkosciom popracowac)
-Zajac,Scherfen,Nowacki,Stawarczyk...nie nadajom sie do 1 skladu
-Pilarz...duzy plus za pierwszy obroniony strzal,pozatym bez bledow(stracone bramki nie wynikaly z jego bledow)
-Sobiech...brakowalo mu dzis jego partnera (Niedzielana)
-Grodzicki...duzo fatalnych bledow...
-Balaz...mysla ze cos nim drgnelo-i postawilbych na niego w szpilu z Jaga
reszta na swoim poziomie do ktorego nos przyzwyczaili

KLIMZOWIEC!!!
-
- Kontakt:
- czoRny
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
dotychczasowo dobro gra i wyniki,wczorajszo wiadomosc o Tauronie Nasza Milosc do Ruchu niystety nos zaslepily i nie myslymy racjonalnie ino sie podpolomy!
niy chca oceniac meczu bo to niy moje kompetencje(tryner Fornalik wyciongnie z tyj porazki wnioski) ale sie ciesza z 2 miyjsca w tabeli i dobryj gry w poprzednich spotkaniach w kontekscie naszych przedsezonowych oczekiwan
niy chca oceniac meczu bo to niy moje kompetencje(tryner Fornalik wyciongnie z tyj porazki wnioski) ale sie ciesza z 2 miyjsca w tabeli i dobryj gry w poprzednich spotkaniach w kontekscie naszych przedsezonowych oczekiwan

19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
brak zmienników - wszystko na temat meczu.
zatrzymałbym się jednak przy stwierdzeniu, że wyszli posrani na mecz. Nie wydaje mi się, żeby było to spowodowane samym faktem gry z Legią. Już w zeszłym sezonie potrafili bez kompleksów grać z lepszymi na papierku drużynami, a co dopiero teraz. Ja mam wrażenie, że problem leżał w świadomości braku Straki, Niedzielana i nominalnego prawego pomocnika. Wiedzieli, że przy takim osłabieniu będą mieli ciężko - taka moja naciągana teoria.
No i jest sprawa druga. Przy jakichkolwiek większych eksperymentach w składzie zaczyna się coś sypać. Widać zupełny brak ogrania ławki. Na boisku NIE WIEDZĄ co mają robić. Tak było w Otwocku i dzisiaj (a wcześniej po części w Bełchatowie). Fornalik musi coś z tym zrobić - szacun, że znalazł ustawienie cudo, ale trzeba też rozbudować inne warianty, bo jednym składem przez cały sezon grać nie będziemy. Teraz dociągnąć do końca rundy i... wiosna jest zagadką.
Balonik jest napompowany. Wszyscy widzą majstra. Teraz każda porażka będzie boleć dwa razy bardziej...
zatrzymałbym się jednak przy stwierdzeniu, że wyszli posrani na mecz. Nie wydaje mi się, żeby było to spowodowane samym faktem gry z Legią. Już w zeszłym sezonie potrafili bez kompleksów grać z lepszymi na papierku drużynami, a co dopiero teraz. Ja mam wrażenie, że problem leżał w świadomości braku Straki, Niedzielana i nominalnego prawego pomocnika. Wiedzieli, że przy takim osłabieniu będą mieli ciężko - taka moja naciągana teoria.
No i jest sprawa druga. Przy jakichkolwiek większych eksperymentach w składzie zaczyna się coś sypać. Widać zupełny brak ogrania ławki. Na boisku NIE WIEDZĄ co mają robić. Tak było w Otwocku i dzisiaj (a wcześniej po części w Bełchatowie). Fornalik musi coś z tym zrobić - szacun, że znalazł ustawienie cudo, ale trzeba też rozbudować inne warianty, bo jednym składem przez cały sezon grać nie będziemy. Teraz dociągnąć do końca rundy i... wiosna jest zagadką.
Balonik jest napompowany. Wszyscy widzą majstra. Teraz każda porażka będzie boleć dwa razy bardziej...
-
- Kontakt:
mi juz przeszedł nerw.
tak na spokojnie
1. brak Nykiela, Straki i Niedzielana z meczu na mecz, to dla nas za dużo na raz. Skład, który seryjnie zdobywa dla nas punkty wyrobił już swój styl. piłki są rozgrywane z wyłaczeniem myslenia. Pewne skwencje sa już automatyczne, szybkie i skuteczne. Bez trzech ważnych ogniw to nie działało, mecz był wolny, bo każdy musiał się zatrzymać, rozejrzeć, pomysleć.... Legia w tym czasie robila swoje.
2. Mecz pokazał, na jakim etapie jesteśmy. Fornalik zaczął od obrony, zaczeliśmy wygrywać u siebie, potem zaczęliśmy punktować na wyjeździe. Niestety NA CHWILĘ obecną, nie mamy wariantu rezerwowego.
3. Rozliczanie poszczególnych zawodników nie ma sensu, skoro drużyna nie miała kręgosłupa.
ps. polemika z Szogunem nie ma sensu.
tak na spokojnie
1. brak Nykiela, Straki i Niedzielana z meczu na mecz, to dla nas za dużo na raz. Skład, który seryjnie zdobywa dla nas punkty wyrobił już swój styl. piłki są rozgrywane z wyłaczeniem myslenia. Pewne skwencje sa już automatyczne, szybkie i skuteczne. Bez trzech ważnych ogniw to nie działało, mecz był wolny, bo każdy musiał się zatrzymać, rozejrzeć, pomysleć.... Legia w tym czasie robila swoje.
2. Mecz pokazał, na jakim etapie jesteśmy. Fornalik zaczął od obrony, zaczeliśmy wygrywać u siebie, potem zaczęliśmy punktować na wyjeździe. Niestety NA CHWILĘ obecną, nie mamy wariantu rezerwowego.
3. Rozliczanie poszczególnych zawodników nie ma sensu, skoro drużyna nie miała kręgosłupa.
-
- Kontakt:
AMEN.scaneRboy pisze:mi juz przeszedł nerw.
tak na spokojnie
-
- Kontakt:
Niestety, to fakt. Bez Straki gra wygląda tak jak wyglądała w poprzednim sezonie, co gorsza bez Niedzielana atak praktycznie nie istnieje. Jeśli chcemy o czymś marzyć w tym sezonie, a tytuł jest jak najbardziej realny ( bo niby co stoi na przeszkodzie, poza Wisłą ? ), trzeba będzie zimą podziękować Nowackiemu, Zającowi, Scherfchenowi oraz Pulkowskiemu i solidnie się wzmocnić. Nie może być tak, że dwóch, trzech graczy wypada z podstawowego składu i zupełnie odmienia się oblicze drużyny - tak drastycznie. Chociaż z drugiej strony albo faktycznie w/w panowie są tak daremni albo trzy punkty miały zostać w Warszawie w zamian za ewentualne pokonanie Legii w Pucharze Polski, hm... takie dziwne skojarzenia po poprzednim sezonie.Chorzów_fans pisze: Ten mecz pokazal, ze nie mamy niestety rezerwy
-
- Kontakt:
jedno drugiemu nie przeczy.Sebol pisze:panowie są tak daremni albo trzy punkty miały zostać w Warszawie w zamian za ewentualne pokonanie Legii w Pucharze Polski, hm... takie dziwne skojarzenia po poprzednim sezonie.
powodu do paniki nie ma żadnego, w następnej kolejce Legia gra z Wisłą, więc ktoś straci punkty.
Trzeba dograć do końca rundy, tym co mamy, a zimą działacze będą mieli masakryczną kupę roboty - zebrać kasę i wzmocnić zespół w taki sposób, żeby zmiennicy pasowali do pierwszego składu.
czy zrezygnować z Zająca, Szeryfa itd. tak jak piszecie nie wiem. Zając np. mial dlugą kontuzję - podobnie jak Straka, myślę, że Fornalik wie, co robić dalej, ale na to potrzeba czasu (o forsie nie bede pisał).
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- ObeRschlesien
- Kontakt:
A jo powiem tak moje zdanie:
po 1 za***ali mi kupon na ponad 500 zl http://www.efortuna.pl/pl/strona_glowna ... qKgVYbI%3D ( clkowity kurs 295 x 2 ) bo wierzylech i postawilech na niech ale ch** z tym
po 2 jak Nowacki czy Szeryf moga grac w szpilu w ktorych poprzednich 4 meczach nikt ich nie widziol ani w M.E nie wiem moze trenera poniosla fantazja ( nie mom do trenera pretensji jak by co ale dziwno sprawa )
po 3 mecz wyglondol tak jak by byl sprzedany
(choc wiadomo ze raczej nie )
po 4 Momy sonsora pier** to teraz kasa bydzie (takei mom wrazenie po tym szpilu )
po 5 Bylo do przewidzenia ze bez Niedzielana i Straki tyn mecz bydzie raczej przegrany
po 6 jak by porownac tyn szpil do meczu z Polonia B to tak jak by patrzec na liga Angielsko(Polonia-Ruch) a polsko (Legia-Ruch) zero walki itd po prostu porazka !!!
po 7 muszymy sie wzmocnic jak chcemy ocos walczyc w tym sezonie i to bylo wiadome przed meczem z Legia , że nie momy rezerwy .
po 8 Dumni po zwyciestwie Wierni po porazce !!!!! wszyscy na C6 z JAGA !!!!
po 1 za***ali mi kupon na ponad 500 zl http://www.efortuna.pl/pl/strona_glowna ... qKgVYbI%3D ( clkowity kurs 295 x 2 ) bo wierzylech i postawilech na niech ale ch** z tym
po 2 jak Nowacki czy Szeryf moga grac w szpilu w ktorych poprzednich 4 meczach nikt ich nie widziol ani w M.E nie wiem moze trenera poniosla fantazja ( nie mom do trenera pretensji jak by co ale dziwno sprawa )
po 3 mecz wyglondol tak jak by byl sprzedany

po 4 Momy sonsora pier** to teraz kasa bydzie (takei mom wrazenie po tym szpilu )
po 5 Bylo do przewidzenia ze bez Niedzielana i Straki tyn mecz bydzie raczej przegrany
po 6 jak by porownac tyn szpil do meczu z Polonia B to tak jak by patrzec na liga Angielsko(Polonia-Ruch) a polsko (Legia-Ruch) zero walki itd po prostu porazka !!!
po 7 muszymy sie wzmocnic jak chcemy ocos walczyc w tym sezonie i to bylo wiadome przed meczem z Legia , że nie momy rezerwy .
po 8 Dumni po zwyciestwie Wierni po porazce !!!!! wszyscy na C6 z JAGA !!!!

-
- Kontakt:
Nie ma sie czym przejmowac. W zeszlym sezonie potrafilismy zaskoczyc najlepszych, a bylismy seryjnie lani przez slabszych i rownorzednych. W tym sezonie sytuacja sie odwrocila i jest bardzo dobrze. Nie ma sie co ludzic, ze z druzyny broniacej sie przed spadkiem stalismy sie rozdajacym karty w lidze. Jesli ta tendencja sie utrzyma i porazki bedziemy zaliczac tylko z tymi, ktorzy jakkolwiek na to nie spojrzec sa lepsi, to bez problemu skonczymy sezon na 4-5 miejscu i bedzie to dobry wyczyn. Pewnych rzeczy nie przeskoczymy.
Jedynie mozna miec zastrzezenia co do taktyki, bo mijalo sie celem granie jednym, jeszcze niedoswiadczonym napastnikiem przeciwko takiej zaporze jak stoperzy Legii. Spokojnie moglby od poczatku grac Zajac, tudziez Ecik z przodu i Balaz na skrzydle i albo zysk albo w pysk.
Nie straszny nam porazki smak...
Jedynie mozna miec zastrzezenia co do taktyki, bo mijalo sie celem granie jednym, jeszcze niedoswiadczonym napastnikiem przeciwko takiej zaporze jak stoperzy Legii. Spokojnie moglby od poczatku grac Zajac, tudziez Ecik z przodu i Balaz na skrzydle i albo zysk albo w pysk.
Nie straszny nam porazki smak...

14
-
- Kontakt:
1.Legia (bez Chinyamy i Grzelaka) kontra Ruch (bez Niedzielana i Straki) bezdyskusyjne 2:0. czyli ławki nie momy
2.Jak Legia "siadła" na Niebieskich w 1 poł to my nie istnieli a ze 2 poł lepsza w wykonaniu Ruchu to tylko i wyłącznie to że L mając 2:0 już tak nie parła i oddała pole R
3. Taktyka : kurwaaaa znowu to zjebane 4-5-1 czy my są jakąś Chelsea że domy radę tak grac? 0-2 z Wisłą 4-5-1 1-2 z Bełchatowem 4-5-1 no i teraz 0-2 z Legią 4-5-1 w pozostałych meczach 4-4-2 i 8zw i 1remis
4.myślołech wczesniej że ta porażka z Wisła wynikała troche ze strachu przed przeciwnikiem, pierwszy mecz, nie wiedzieli na co ich stać i ze jakby to teraz przyszło nom grać z Wisłą to wynik byłby inny, porażka dziś z Legią pokazała ze niestety Ruch jadąc do Poznania , Warszawy czy Krakowa już w szatni przegrywa ....
2.Jak Legia "siadła" na Niebieskich w 1 poł to my nie istnieli a ze 2 poł lepsza w wykonaniu Ruchu to tylko i wyłącznie to że L mając 2:0 już tak nie parła i oddała pole R
3. Taktyka : kurwaaaa znowu to zjebane 4-5-1 czy my są jakąś Chelsea że domy radę tak grac? 0-2 z Wisłą 4-5-1 1-2 z Bełchatowem 4-5-1 no i teraz 0-2 z Legią 4-5-1 w pozostałych meczach 4-4-2 i 8zw i 1remis
4.myślołech wczesniej że ta porażka z Wisła wynikała troche ze strachu przed przeciwnikiem, pierwszy mecz, nie wiedzieli na co ich stać i ze jakby to teraz przyszło nom grać z Wisłą to wynik byłby inny, porażka dziś z Legią pokazała ze niestety Ruch jadąc do Poznania , Warszawy czy Krakowa już w szatni przegrywa ....

Bo są równi i równiejsi...