Remes Puchar Polski 2009/10
-
- arango-mokre
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
trening zakończony. Teraz wylosować Sosnowiec
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- seba7802
- Kontakt:
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tak jak napisał Lutz nie ma zmienników. Jeśli dzisiaj gra Sobiecha, Janoszki, Nykiela i Pulkowskiego jakoś ujdzie to gra Zająca, Kieruzela, Nowackiego i Balaza to katastrofa. Nowacki Zając i Balaz kompletnie nie pasują do powoli wypracowywanego stylu Ruchu- obrony juz na połowie rywala, walki na całym boisku. W dzisiejszym meczu patrząc na te miernoty od razu przypomniał mi sie Ruch z przed kilku miesięcy. Moim zdaniem tych trzech panów + Scherfena czas na Cichej mija bezpowrtonie i wiosną mam nadzieje ich nie oglądać w niebieskich koszulkach. To nie są zawodnicy do tzw futbolu totalnego gdzie wszyscy bronią wszyscy atakują i nigdy już chyba nie będą.
-
- Kontakt:
Mieliśmy ten mecz wygrać - wygraliśmy
mieliśmy oszczędzać siły - oszczędzaliśmy.
Zagraliśmy drugim składem, kontrolowaliśmy grę, jesteśmy w następnej rundzie. A że nie było to piękne widowisko? Prawda. Piękne - mam nadzieję - będzie w sobotę.
Ocenię zazwyczaj rezerwowych piłkarzy, choć z takiego spotkania nie wyciągam daleko idących wniosków (sklala od 1-6):
Perdic - 6 (wyśmienicie)
Stawarczyk - 5 (pełnoprawny zmiennik)
Kieruzel - 3+ (musi się jeszcze dużo nauczyć)
Balaz - 3 (taki talent, a taka słaba postawa)
Scherfchen - 3+ (chyba powoli się rozkręca)
Nowacki - 3 (w tym punkt za bramkę, pierwszy do sprzedania, nawet za czapkę śliwek)
Zając - 3 (w tym punkt za asystę, nie wiem czy coś jeszcze z niego będzie)
Pulkowski - 3+ (stały poziom, stara się , walczy ale on już wyżej nie podskoczy
mieliśmy oszczędzać siły - oszczędzaliśmy.
Zagraliśmy drugim składem, kontrolowaliśmy grę, jesteśmy w następnej rundzie. A że nie było to piękne widowisko? Prawda. Piękne - mam nadzieję - będzie w sobotę.
Ocenię zazwyczaj rezerwowych piłkarzy, choć z takiego spotkania nie wyciągam daleko idących wniosków (sklala od 1-6):
Perdic - 6 (wyśmienicie)
Stawarczyk - 5 (pełnoprawny zmiennik)
Kieruzel - 3+ (musi się jeszcze dużo nauczyć)
Balaz - 3 (taki talent, a taka słaba postawa)
Scherfchen - 3+ (chyba powoli się rozkręca)
Nowacki - 3 (w tym punkt za bramkę, pierwszy do sprzedania, nawet za czapkę śliwek)
Zając - 3 (w tym punkt za asystę, nie wiem czy coś jeszcze z niego będzie)
Pulkowski - 3+ (stały poziom, stara się , walczy ale on już wyżej nie podskoczy
Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, o 15:11 przez Witek46, łącznie zmieniany 1 raz.
- milanos
- Kontakt:
- seba7802
- Kontakt:
Dziękimilanos pisze:Tu masz cały mecz:seba7802 pisze:Jest gdzies skrot?
http://www.ustream.tv/recorded/2439898

-
- Kontakt:
relacja i link do bramki
http://www.sportslaski.pl/Start-Ruch-0- ... ,info.html
http://www.sportslaski.pl/Start-Ruch-0- ... ,info.html
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
mecz sie obejrza w doma bo mom nagrany, ale pewne wnioski moga już napisac bo to było wiadomo juz przed meczem
bez przesady Nowacki nigdy nie bydzie mio szybkości Niedzielana a Szeryf inteligencji Straki czy płuc Brana.
Nasza ławka jest jako jest i długo jeszce nie bydzie na nij zawodników równorzędnych do pierwszego składu. Bo kto tako ławka w Polsce mo? Momentami Wisła, ale tylko momentami, jak wszyscy rezerwowi som w formie, co jest największym błędem Wisły, bo po to się ma szeroka kadrę żeby szczyt formy przebiegał u róznych zawodników w róznych okresach. Podstawowi zawodnicy też czasami traca formę w trakcie sezonu i chodzi o to aby właśnie wtedy gdy podstawowi traca formę ich dublerzy byli w najwyzszej. Porządny trener ma taka opcję.
Fornalik tez o tym dobrze wie i w takich meczach jak dziś nie oczekujcie że dublerzy zagrają na tym samym poziomie i w takim samym stylu co podstawowi w zawodnicy będący w wysokiej formie.
To jest niemożliwe bo z dublerami trener inaczej ustawia drużynę, nie ma dwóch typowych napastników i inaczej gra się piłką inaczej się ustawia. I tu jest sukces Fornalika że potrafi przestawić tych chopców na inna taktykę i inne wykonanie dające zwycięstwo.
bez przesady Nowacki nigdy nie bydzie mio szybkości Niedzielana a Szeryf inteligencji Straki czy płuc Brana.
Nasza ławka jest jako jest i długo jeszce nie bydzie na nij zawodników równorzędnych do pierwszego składu. Bo kto tako ławka w Polsce mo? Momentami Wisła, ale tylko momentami, jak wszyscy rezerwowi som w formie, co jest największym błędem Wisły, bo po to się ma szeroka kadrę żeby szczyt formy przebiegał u róznych zawodników w róznych okresach. Podstawowi zawodnicy też czasami traca formę w trakcie sezonu i chodzi o to aby właśnie wtedy gdy podstawowi traca formę ich dublerzy byli w najwyzszej. Porządny trener ma taka opcję.
Fornalik tez o tym dobrze wie i w takich meczach jak dziś nie oczekujcie że dublerzy zagrają na tym samym poziomie i w takim samym stylu co podstawowi w zawodnicy będący w wysokiej formie.
To jest niemożliwe bo z dublerami trener inaczej ustawia drużynę, nie ma dwóch typowych napastników i inaczej gra się piłką inaczej się ustawia. I tu jest sukces Fornalika że potrafi przestawić tych chopców na inna taktykę i inne wykonanie dające zwycięstwo.
- ObeRschlesien
- Kontakt:
Brawo Niebiescy za wygry szpil (na temat gry i zawodnikow nie ma sie co wypowiadc) ważne ze w w nastepnej rundzie bydymy ,a tam oby my trefili wkoncu na
Sosnowiec

edit: chodzi mi o Z.Sosnowiec a nie zeby zagrac tam z Wisła
Sosnowiec

edit: chodzi mi o Z.Sosnowiec a nie zeby zagrac tam z Wisła

Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, o 15:37 przez ObeRschlesien, łącznie zmieniany 1 raz.

- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
z ciekawości kiedy będzie losowanie 1/4 PP wlozłech na pzpn.pl a tam
normalnie kompromitacja tych ciuli co robią(a właściwie nic nie robią) w pzpn :
brak terminów
tabela ekstraklasy (a mamy już srodę) aktualna po 9 kolejce
w rubryce wyniki ostatnie wyniki z 04.10.
no nie ma co wizytówka polskiej piłki.....

brak terminów
tabela ekstraklasy (a mamy już srodę) aktualna po 9 kolejce
w rubryce wyniki ostatnie wyniki z 04.10.

no nie ma co wizytówka polskiej piłki.....

-
- Kontakt: