spyru pisze:siwy zabRze pisze:Lukas89 pisze:taka ciekawostka...
w Canal+ komentatorzy mówili,że 'kibice Ruchu i Poloni Bytom żyją w przyjaźni'

COS W TYM jest po szpilu chaos!!! jo autym wyjezdzol 30 min
kibice Poloni wymieszani miedzy nami ....totalny piknik
Nie pisz takich głupot. Między Ruchem a Polonią była jest i będzie kosa. Wczoraj niektóre zdarzenia pokazują że wraca normalność.
Gra piłkarsko taka sobie, dużo walki. Zając - fatalna zmiana.[/quote
Ja nie wiem o co Ci chodzi. Sam wracałem na dworzec na piechote i widziałem co sie działo. Wszyscy wyszlismy ze stadionu i nie tak jak na wiosnę - nie szliśmy w kolumnie, ale mogliśmy się rozejść po całym Bytomiu. Polonia szła między nami i niby z nimi nie gadaliśmy tak jak między sobą, ale napinki tęz nie było. Pozniej jeden jakis DEBIL - Polonista zaczal cos ryczec w strone naszych. Dostał oklep od kogos. Chwile pozniej kolejni KRETYNI zaczeli sie napinac i cos wrzeczec w nasza strone. W nich tez ktos wlecial. To były tylko pojedyncze przypadki. Niestety w naszych coś wstąpiło i też jakaś grupa zaczela spiewac na Bytomiu piosenki typu "co to za miasto...", "Polonia Bytomska, największa...". Zupełnie tego nie rozumie. przez kilku idiotów mamy stracic jedyny klub na Śląsku z którym możnaby coś razem zbudowac. Później na dworcu autobusowym też stało około 100 naszych, jak nie więcej, a przyszły sobie jakieś 3 laski w szalikach Polonii i Arki. Co mnie zaskoczyło - nikt się ich nie czepiał, może część się głupio patrzała, ale - o dziwo - tylko jakiś koleś, może koło 50(?) zaczal ich wyzywać od Polonistycznych Ku*w, ryczał, ze maja zdejmować te szmaty itd. Nie wiem, czy on pamięta czasy jakiejś wielkiej kosy z Polonią. Ja na szczęście nie wspominam takich czasów, i patrze na to co mogłoby być w przyszłości a nie to co było kiedyś.
Polonia też dobrze się zachowała otwierając drugi sektor, w trakcie meczu 0 bluzg na siebie. Bardzo mi sie to podobało. Szacun dla Polonii.
Wg mnie tylko patologia nie umie zauważyć tego, że z Polonia mamy coraz lepsze stosunki - ja osobiście nic do nich nie mam, jestem nawet za tym, żeby mieć kiedyś z nimi jakiś układ. Ale dopóki wszyscy nie zrozumieja, że między Ruchem a Polonią już nie ma aż takiej walki nic z Tego nie będzie.
Na szpilu pod wzgledem kibicowskim wszystko super - oprócz tej racy na boisku.
Zawodnikom gratuluję świetnego meczu, 3 Pkt znowu do Chorzowa. Oby tak dalej!! Ruch na majstra!!!