[10 kolejka] Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Jak zakończy się mecz z Lechią?

Czas głosowania minął 16 paź 2009, o 18:38

Wygra Ruch
168
95%
Remis
2
1%
Wygra Lechia
6
3%

Liczba głosów: 176

Wiadomość
Autor
Raulito
Kontakt:

#166 Post autor: Raulito » 16 paź 2009, o 23:14

Niech ten sen trwa ! :)

chodz pierwsza polowa troche niemrawa w naszym wykonaniu ale w drugiej juz pokazalismy Lechii gdzie ich miejsce :)

teraz po 3pkt do Bytomia !
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

Awatar użytkownika
woj
Kontakt:

#167 Post autor: woj » 16 paź 2009, o 23:23

jaki :D sen teRaz ino jeszcze lepiej może być --wszyscy na Bytom :padam:
woj

chorzów_fans
Kontakt:

#168 Post autor: chorzów_fans » 16 paź 2009, o 23:28

kto nie jedzie ten PARÓWA :hyhy:
Ole, Ola, Chorzów 2, CWAJKA!

adamo_R

#169 Post autor: adamo_R » 16 paź 2009, o 23:40

sen o 15MP :spi: trwo, przynajmni moj... niy budzic :)

Lukas89
Kontakt:

#170 Post autor: Lukas89 » 16 paź 2009, o 23:46

Wojciech Grzyb (pomocnik Ruchu):
- Już pod koniec pierwszej odsłony stwarzaliśmy sytuacje, na szczęście jedną udało się wykorzystać. Wiedzieliśmy, że musimy zagrać wysoko, agresywnie, czyli inaczej niż Polonia Bytom, która z Lechią zremisowała u siebie 1:1.

Maciej Sadlok (obrońca Ruchu):
- Akcje zaczęły nam się zazębiać jeszcze przed przerwą, czego efektem był gol. W drugiej połowie mogliśmy dołożyć jeszcze jednego lub dwa, ale byliśmy nieskuteczni. Tym bardziej cieszy, że utrzymaliśmy korzystny wynik. Za tydzień szykuje się dobry mecz. Polonia spisuje się bardzo dobrze, ale wcale nie czujemy się gorsi.

Andrzej Niedzielan (napastnik Ruchu):
- Dogranie Wojtka było świetne, grzechem byłoby zmarnować taką okazję. Zresztą, swoje zmarnowałem jeszcze w drugiej połowie. Ale jak to mówią, „nie zawsze Niedzielan” (śmiech).

Oby passa zwycięstw na własnym terenie trwała jak najdłużej, publiczność nas uskrzydla . Wszyscy są zaskoczeni naszymi rezultatami, także moi koledzy z Wisły Kraków. Czekamy na mecz na Cichej. Teraz docinamy sobie w żartobliwym tonie, ale na boisku będziemy walczyć poważnie.

Rafał Grodzicki (obrońca Ruchu):
- Zagraliśmy kolejny dobry mecz i znów zainkasowaliśmy trzy punkty. Notujemy bardzo dobre wyniki, a ostatnia sparingowa porażka z Duklą Bańska Bystrzyca (0:4 - przyp.red.) była dla nas kubłem zimnej wody, sprowadzającym nas na ziemię.

Tomasz Brzyski (pomocnik Ruchu):
- Miałem grać w Lechii ale zostałem w Ruchu i jestem tu szczęśliwy. Utrzymujemy się na drugim miejscu w tabeli i oby tak dalej.

---

:padam:
Obrazek

Awatar użytkownika
19HKS20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#171 Post autor: 19HKS20 » 16 paź 2009, o 23:46

Kolejny szpil bez straty gola u SIEBIE BRAWO!
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE INO RUCH

jugador
Kontakt:

#172 Post autor: jugador » 16 paź 2009, o 23:50

Jeszcze za wczesnie by o tym mowic ale byla taka runda , zeby Ruch w niej nie stracil bramki u siebie ?
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

binaR
Kontakt:

#173 Post autor: binaR » 16 paź 2009, o 23:57

Dziekuje za szpil, dziekuje za emocje.
teraz powiem cos od siebie: Minelo kilka kolejek, okazuje sie ze wygrana Ruchu to nie pojedynczy przypadek tylko dobra forma. Uwazam tak jak Szczesny ze teraz trzeba jeszcze dorzucic kasy, jeszcze cos dolozyc. Nie mozemy w zime stracic nikogo, a nawet dobrze jakbysmy kogos pozyskali. Ja wiem ze kasa z C+ to i tak malo na wielkie wzmocnienia ale moze lepiej jeszcze miesiac "pobiedować" bo wtedy to nam sie zwroci po sezonie (przyjmujac zalozenie ze utrzymanie skladu / wzmocnienie = dalsza swietna gra = wysokie miejsce w Lidze i puchary = duza kasa). Jesli teraz kogos sprzedamy to znaczy ze poprostu licza sie dla dzialaczy tylko pieniadze tu i teraz, a moze lepiej "zainwestowac" zeby sie zwrocilo kilkakrotnie wiecej ? Jesli jakis pilkarz bedzie chcial odejsc w zime gdzies indziej to jest to znak ze liczy sie tylko kasa, a nie przygoda z pilka, trofea, osiagniecia. Mamy teraz wielka szanse stac sie czołową druzyna, nie mozemy sprzedac czolowych graczy typu Sadlok, Brzyski, Niedzielan bo wtedy znowu zaczynamy od poczatku ta zabawe w ksztaltowanie druzyny. Mam nadzieje, ze działacze i inni tego nie spierd*** i nasz sen bedzie dalej trwał ! PozdRo ;)
[img]http://img45.imageshack.us/img45/4044/adammalyszfannl6hn6.png[/img]

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#174 Post autor: HKSADIK » 16 paź 2009, o 23:58

Łukasz Surma (Lechia) - Od 40. minuty mecz się dla nas jakby skończył, pogubiliśmy się, czegoś zabrakło - koncentracji, sił. Druga połowa i ostatnie 5 minut pierwszej połowy w naszym wykonaniu były słabe. To druga wizyta na Cichej od mojego odejścia z Ruchu. Bardzo się cieszę, że tu jestem. Mam ogromny sentyment do tego klubu, życzę mu jak najlepiej, zawsze będzie on w moim sercu.

:) Powodzenia Łukasz!

My mamy naprawde dobry team.Teraz sie tylko modlic,zeby wpadly jakies pieniadze,zebysmy zatrzymali tych pilkarzy w zimie i zebysmy mogli powalczyc o najwyzsze laury w tym sezonie:)

Niebieski sen niech trwa jak najdluzej....:)

Witek46
Kontakt:

#175 Post autor: Witek46 » 17 paź 2009, o 00:00

Trudny mecz, ciężka walka, tym bardziej cieszy zwycięstwo. Moim zdaniem dzisiaj cztery nazwiska zasługują na szczególne wyróżnienie: Straka - piłkarz meczu, w takiej formie nie był dawno, Grzyb - wielkie brawa, najlepszy mecz od dwóch lat, Baran - druga połowa na bardzo wysokim, dawno nie widzianym w jego wykonaniu, poziomie, Sadlok - pewnie, spokojnie i bez nonszalancji.
Trzeba przyznać, że Lechia potrafi grać w piłkę i była groźna do samego końca. Nam zdecydowanie łatwiej gra się z kontry dlatego w drugiej połowie graliśmy już swobodniej i pewniej. Gdyby poprawić skuteczność byłoby wspaniale.
Gdybym miał wskazać minus w naszej drużynie, to Sobiech. Od kilku spotkań jest zawsze o pół kroku spóźniony. Może to zmęczenie po wtorkowym meczu reprezentacji, ale bez względu na powody, dałbym mu odpocząć przez dwa spotkania.

Harpo
Kontakt:

#176 Post autor: Harpo » 17 paź 2009, o 00:01

BRAWO Chopy!!!
Jest kapitalnie :padam: :D
Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk 1:0 (1:0)
Bramki: Andrzej Niedzielan (44).
Żółta kartka - Lechia Gdańsk: Krzysztof Bąk.
Sędzia: Adam Lyczmański (Bydgoszcz).
Widzów: 8000.
Ło matko, niewiarygodne - na łonecie nie zaniżyli frekwencji :szok:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#177 Post autor: grzej » 17 paź 2009, o 00:04

Dobry mecz w naszym wykonaniu, ale od 40minuty. Lechia pozostawiła dobre wrażanie, chyba najlepsza drużyna jak u nas grała (do 40 minuty).
Sobiech biega, walczy, podaje. Zagrał dobry mecz, gdyby jeszcze tylko coś strzelił... Dobry mecz Grzyba w ofensywie i bardzo dobry mecz Gabora Straki. Generalnie gratulacje dla całej drużyny. Tych co szukają dziury w całym...PozdRawiam
historiaruchu.pl

arcio
Kontakt:

#178 Post autor: arcio » 17 paź 2009, o 00:06

po pierwsze to BRAVO za gra od 40 minuty i wynik
jest dobrze ale... nie może być tak żeby było lepiej?
chodzi mi o SKUTECZNOŚĆ!!

Panowie, jak Wy nie poprawicie tego elementu to przy lepszym przeciwniku (Lech, Wisła) możemy nie mieć aż tyle okazji więc takie sety jakie mamy musimy wykorzystywać!!

ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć

ps Gabor tys je niesamowity :padam:
nigdy nie jest za późno

jugador
Kontakt:

#179 Post autor: jugador » 17 paź 2009, o 00:22

Trzeba bylo sluchac szpecow co od poczatku mowili , ze Gabor to jest ERSTE KLASSE :cwaniak:
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

bluefil
Kontakt:

#180 Post autor: bluefil » 17 paź 2009, o 00:52

Teraz ja:) Nykiel znacznie ponizej pozimou. Duzo slebiej niz Jakubowski w ostatnich meczach (mam nadzieje, ze kontuzja Ariel to nic powznego). Nykiel niestety w slabszej dyspozycji niz przed kontuzja. Grodzicki, kilka bledow, najwiekszy (po raz kolejny) za slabe podanie do Krzyska Pilarza i o malo Lechia nie wpakowala bramy. Szkamrania ciag dalszy, to nasz skutecznosc, mialo byc 3:0 i spokojne granie.
Lechia najlepszy zespol na Cichej, Zgarali niezly i otwarty futbol. Nie wystraszyli sie wicelidera. Sobiech nie tyle spozniony, co przestal bic z pierwszego bala. Przyjecie, przerzutka z lewej na prawa i juz obronca wybija bal. Za dlugo zwleka i dlatego traci okazje. Artur obudz sie, bo Mario przegra zaklad:)
Andrew walczak straszny. Biega podaje, zastawia, rozgrywa, ale reszt jakos nie wychodzi na pozycje, a on 4 chlopa absorbuje.
Najwiekszy pozytyw meczy, oprocz wyniku, gry, atmosfery, frekwencji to GABOR! Co za gosc. Walczak, technik, mysli na boisku. Jestes wielki Gaborze!
Wojtek Grzyb i Grzesiu Baran - fantastyczne spotkanie! Dla mnie to trojka meczu i zaraz za nimi Andrew i Krzysiu Pilarz!
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

ODPOWIEDZ